• 9.380.455 stemmen

Rambo (2008)

Actie / Thriller | 92 minuten / 99 minuten (extended version)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 92 minuten / 99 minuten (extended version)

Alternatieve titels: John Rambo / Rambo IV

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Julie Benz en Matthew Marsden

Releasedatum: 21 februari 2008

Plot Rambo

"Live for nothing, or die for something."

Vietnam-veteraan John Rambo leeft al geruime tijd in een afgezonderde levensstijl in Bangkok. Op een dag wordt hij ingehuurd door een groep christelijke zendelingen om hen per boot te vervoeren naar Birma. Niet veel later wordt het dorp waar de zendelingen hun humanitaire missie uitvoeren aangevallen. Dit komt Rambo te weten als hij door diezelfde christelijke beweging wordt ingehuurd om een groep huurlingen te brengen naar het punt waar hij ze heeft achtergelaten in Birma. Samen met het team gaat hij op zoek naar de vermiste zendelingen.

finalman schreef:

Eli Wallach misschien, met z'n hoge leeftijd?

als hij nog met een M-16 overweg kan waarom niet.

Clueless Dork

Charles Bronson zou perfect zijn geweest als Rambo's pappie.

avatar van finalman

finalman

combi schreef:

als hij nog met een M-16 overweg kan waarom niet.

lol

avatar van Livefree70

Livefree70

Stallone als John J. Rambo, those were the days........

Deze laatste is weer zeer goed te pruimen, jammer dat hij niet langer duurde.

avatar van shadowmaster100

shadowmaster100

Hele zwakke verhaal, lijkt meer op een B-film, maar toch een vermakelijke bloederige actie film.

Ps: de bijrolspelers zijn superslecht.

Clueless Dork

Superslecht waarom? Vond Julie zelf erg aardig en de rest nergens storend.

avatar van shadowmaster100

shadowmaster100

Clueless Dork schreef:

Superslecht waarom? Vond Julie zelf erg aardig en de rest nergens storend.

Ik vind Julie te ordinair, en ik vind haar een derderangs b/c/d actrice.

avatar van Maartenn

Maartenn

Heerlijke leeghoofdige actie! Quotes van Rambo ten volle op. Als hij wat zegt, is het meteen goud.

avatar van orange

orange

goeiendag, ik ben rambo fan van eerste uur, delen 1,2 en 3 denk ik al pers stuk keer of 10 bekeken. Heb nog nooit zoveel bloed en ledematen zien rondvliegen. Even wennen, zelfs voor Rambo. Was de rating voor de USA 25+ ?? Verder Rambo als vanouds, prima gefilmd, maar ga niet met een bordje op de bank er naar kijken. de kans bestaat dat je je bord niet leeg eet.

toch een dikke 3 sterren. omdat hij zeker beter is al 3, en iets beter als 2.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

shadowmaster100 schreef:

Ps: de bijrolspelers zijn superslecht.

Helemaal mee eens, Stallone is verreweg de beste acteur in deze film.

avatar van n951753

n951753

Ik vind het een zeer vermakelijke film. De beste van alle vier. Nog nooit veel bloed en mensendelen zien vliegen. Het verhaal klopt niet zo naar Rambo III. Meteen weer in Bangkok enzo...achja als je niet op het verhaal let en gewoon lekker de film gaat kijken is hij heerlijk, vooral het einde!

avatar van GertB

GertB

Deze film overtrof toch wel men verwachtingen..

Buiten het overdreven bloed en de rondvliegende ledematen (niet direct Rambo stijl)

Maar de film boeide me toch nog tot het eind

Maar vind de 2 steeds het beste

avatar van witboek

witboek

Mensenlief, wat een lelijke film! Niets maar dan ook niets vond ik goed aan die film . Heb gewoon mijn geld verloren aan deze film. Als je van oorlog en geweld houdt dan moet je die gaan kijken . Acteerwerk is uiterst slecht en schandalig

avatar van djelle

djelle

Het is het decennium van de revancherende oude helden wel. Sinds de eeuwwisseling zijn we al opnieuw gered geweest van Judgement Day door ene Terminator, Blade hield de vampieren weer reeds tweemaal van ons af en zelfs John McClane is na 12 jaar nog een keertje weergekeerd om ons nogmaals te beschermen tegen een stelletje dolgedraaide terroristen. De Mariachi kon weer wraak nemen en die 2 gekke negers uit Miami schoten nog een keertje vrolijk in het rond, al dan niet met de klassieke hitsingel 'Bad Boys' in het achterhoofd.

Stallone vond dat ie niet kon achterblijven, en dat het na 20 jaar wel tijd was dat ook Rambo nog een keertje zijn strijdkleren aantrok. Dit keer wel opvallend zonder bloot bovenlijf. Stallone nam een deel script en de volledige regie voor zijn rekening, hetgeen samen met zijn nog redelijk fit ogende prestatie als hoofdrolspeler op zich al een dikke pluim verdient. Op je 61ste nog zoiets verwezelijken, het dwingt toch respect af.

Jammer genoeg liet de 60 plusser wat steken vallen, en vergat een deel zelfrelativering en humor in deze episode te steken. Het gaat over problematiek in Birma, en aansluitend ook een beetje over eigenwaarde, betrokkenheid en moreel plichtsbesef, en het lijkt er een beetje op dat Sly dacht dat de boodschap beter zou overkomen via rondvliegende ledematen, ontploffende hoofden en andere expliciet ultrageweld. Aan de ene kant heeft die lompheid altijd al een beetje deel uitgemaakt van de humor uit de rambo saga, maar dit keer was het allemaal iets te serieus, te hevig (ook qua emoties) en vooral te langdradig. Het duurt soms te lang tegen dat 'mister bandana' werkelijk in actie schiet en op den duur steekt dat haast ononderbroken geslacht van die stoute rebellen nogal erg tegen. Gelukkig waren er toch nog enkele grappig overkomende oneliners en monologen aanwezig, die op een fijne manier in beeld gebracht werden.

De lekker stoere en stripachtig gestileerde manier bijvoorbeeld waarbij Rambo mompelt tijdens het smeden dat hij niet kan veranderen wie hij is -"Its i my bflood"- is om nooit te vergeten. "Live for somefing, or die for nothsfing" is ook zo’n goeie, die effectief geestig overkomt. Eens Rambo in actie schiet is ie bovendien niet te stoppen -wat had u anders gedacht- en wordt het heerlijk over the top zoals u hem nog nooit gezien heeft. Op een bepaald moment gaat Rambo zelfs een half Birmaans leger te lijf met een beest van een machinegeweer (eentje die waarschijnlijk bedoeld is om vliegtuigen mee uit de lucht te halen) waarmee ie minutenlang alle tostesteron en frustraties uit zijn lijf weet te brullen.

Rambo 4 valt een beetje tegen, maar het weet ons wel verdomme nog eens echte actie met ballen aan het lijf te tonen. Eat this, Jason Bourne!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

"Live for somefing, or die for nothsfing"

• 20609 berichten

Live For Nothing or Die For Something.

klein detail.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

witboek schreef:

Als je van oorlog en geweld houdt dan moet je die gaan kijken .

Ja, stel je voor dat je een aktiefilm om een andere reden kijkt. .

finalman schreef:

Goed nieuws voor Rambo-fans:

Rambo V

en

nieuwsje

Zalig Hij zal vechten vanuit zijn rolstoel, met als titel 'Hoe win je een oorlog op ervaring'... Nee serieus, ik kijk er als rasechte slyfan al opnieuw naar uit!

sinterklaas

Belgie doet zo te zien ook mee met het maken van de film.

sinterklaas schreef:

Belgie doet zo te zien ook mee met het maken van de film.

Imdb: Rambo V:

Country: Belgium / USA

avatar van Quentin

Quentin

Zal wel een typo zijn, lijkt me dat het Bulgarije moet zijn.

Clueless Dork

Sly die 200 Belgen neerkamt in de Ardennen? Zie het al helemaal voor me.

Imdb: Rambo V:

Country: Belgium / USA

Wtf Stel je voor, rambo in de ardennen

avatar van Reinbo

Rambo moet z'n dochter redden uit de kelder van Dutroux.

sinterklaas

Hahaha lol. Rambo rekend af met alle pedofielen in Belgie en zit bij de aftiteling aan een zakje friet.

sinterklaas schreef:

Hij komt Durbuy binnen met een frikandel, en opeens komt de dorpssherrif hem tegen en zegt : 'you're visiting somebody?'

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Reinbo schreef:

Rambo moet z'n dochter redden uit de kelder van Dutroux.

haha dat zou heel sick zijn.