• 9.382.632 stemmen

Geregisseerd door: Mel Gibson

Met onder meer: Rudy Youngblood, Dalia Hernández en Jonathan Brewer

Releasedatum: 11 januari 2007

Plot Apocalypto

"No one can outrun their destiny."

Tegen het einde van het Maya-tijdperk woont Jaguar Paw samen met zijn familie in een kleine Maya nederzetting in het bos. Op een dag wordt zijn dorp overvallen door een groep Maya uit een naburige gemeenschap. Hij weet zijn hoogzwangere vrouw en zoontje te verstoppen in een grot in de grond, maar wordt zelf gevangen genomen. Zal hij z'n vrouw en kinderen ooit nog terug zien?

avatar van Nomak

Nomak

ruudhesselink schreef:

jahoor, erg realistisch!

Alweer eentje die denkt dat Apocalypto de realiteit moet voorstellen.

avatar van bobs

bobs

Wat is me dat toch allemaal met het soort berichten dat deze of gene film al dan niet realistisch of historisch waarheidsgetrouw is ?? Indien je een verfilming van een waarheid of realisme wil zien, huur of bekijk dan een documentaire. De film apocalyto is een fantastisch geregiseerd en geacteerd onderhoudend tijdsverdrijf. Dat is toch waar het bij films op neer komt. Je krijgt er bij deze dan ook nog een ruw en globaal beeld van de maya cultuur bovenop Dit is een meesterwerk van Mel Gibson (in alle opzichten) dat in schril contrast staat met zijn .....' slagertje-snij-maar-aan-film ' the passion of the christ. Akkoord , het is bijwijlen ook een bloederige bedoeling , maar dat was nu eenmaal de keiharde realiteit van weleer. Hoedanook een topfilm - misschien niet zo direct voor de meest gevoelige zielen onder ons - die alle ingridienten heeft om door een groot publiek gezien te worden.

Ikzelf deed dat tot hiertoe al 4 keer.

Een van de beste films ooit gemaakt

avatar van Ammer

Ammer

Heb deze film in me onderbewustheid een hele tijd laten liggen, dit met name omdat Mel Gibson een beetje Wacko was in de media de laatste tijd.. Dit terwijl ik altijd fan was van zijn werk. Ik kom ook erg terug op mijn mening over hem, de man heeft echt een goed inzicht in Cinema. Een oog voor detail, gevoel voor verhaal, uitdieping van de personages, en weet mooie imposante scènes weer te geven. Het geweld was af en toe excessief, maar paste binnen de verhaallijn. Geen sugarcoating was juist een meerwaarde voor de ruwe setting. Ook hulde voor de onbekende cast die met veel overtuiging acteerde. Tevens maakt deze film je bewust van een tijdsvlak in de geschiedenis dij mijn inziens onderbelicht is. Hulde voor Mel 4*

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

En ik maar wachten tot de film begon....................maar dat is nooit gebeurd, WAARDELOOS!!

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

toch 2?

avatar van depri83

depri83

Mads Smikkelsen schreef:

Er zit zo'n knopje met een driehoekig pijltje op je dvd-speler, als je wilt dat de film begint moet je die indrukken.

Vraag me af hoe je bij je post komt want er zat toch genoeg actie in de film.

avatar van Vegetius

Vegetius

Geinig einde. Je denkt dat de film zich ver voor Christus afspeelt. Maar je ziet verscheidene hints uit het Koloniale Tijdperk. Steekt erg goed inelkaar.

avatar van aerts007

aerts007 schreef:

Alle kabels gecontroleerd?

avatar van Nikoleski

Nikoleski

Spectaculaire film die eens iets heel anders laat zien. Spannende scenes en mooie beelden goed afgewisseld. Al met al een zeer vermakelijke film.

avatar van BramIsLegend

BramIsLegend

Erg leuk, einde was ook erg cool, aan hun blik kon ik zien wat er gaande was. En ik was blij toen het ook nog es bleek te kloppen ook.

avatar van voskat

voskat

Poeh, helemaal vergeten een (hoog) cijfer uit te delen aan dit meesterwerk.

Fantastisch, sfeervol en authentiek genoeg. Bij mij zit je sowieso al snel goed als je de boel in een bos laat afspelen.

Ben zelf in de bossen opgegroeid en de aanblik van veel boompjes verwarmt nog altijd mijn hart.

Ik snap ook niet waarom sommigen zich ergeren aan het weinig complexe script. De eenvoud van het verhaal draagt juist bij aan het realisme. In de jungle gaat het er immers behoorlijk direct en ongecompliceerd aan toe.

avatar van voskat

voskat

Jorge-E schreef:

Wat haat ik deze film toch.

Mwah, ik hecht niet zo veel waarde aan de mening van iemand die alleen maar 0,5 of 5,0 sterren weet uit te delen. De eenvoud van Apocalypto zou juist aan jou wel besteed moeten zijn.

avatar van Jorge-E

Jorge-E

voskat schreef:

Ik haat deze film niet meer hoor. Ik haatte het feit dat de Mayas verkeerd weergegeven werden, maarja...

En ik vind het trouwens niet altijd gemakkelijk om films te beoordelen, dus heb ik maar de makelijke methode gekozen. Als je op mume kijkt zie je dat ik daar wel de andere mogelijkheden gebruik om te stemmen terwijl het hier gewoon is, ofwel goed, ofwel niet is.

Bart Simpson

Ik vond de film zo goed nog niet. Zéér onterecht dat deze film in de top 250 staat. Ik had een gemiddelde van 3.5 in gedachte.

----

Dat is grappig! Ik geef een score van 3.5* en het gemiddel wordt 3.74. Dat is net niet in de top 250, dus deze film gaat de top 250 toch uit

avatar van Slynkin

Slynkin

Bart Simpson schreef:

Dat is inderdaad grappig..

maar wat ik nog veel grappiger vind, is dat ie er nog steeds in staat!

Iemand heeft zijn stem dus met opzet verhoogd

avatar van Slynkin

Slynkin

Dat zou kunnen, maar waarschijnlijk was er nog een filmliefhebber die hem heeft bekeken.

avatar van Kevin13

Kevin13

Bart Simpson schreef:

Iemand heeft zijn stem dus met opzet verhoogd

toch niet.

Bart Simpson

Ja, maar hij is weer 3.74!

avatar van azumi-99

azumi-99

Fantastische film die echt adembenemend is!

Een pracht van een parel van jewelste!!!

*4,5*

avatar van robbie103

robbie103

Ik vond het een goede film, ondanks slechte recenties!

Spanning werd goed opgebouwd en heb me geen moment verveeld!

4 punten!

avatar van E2K

E2K

F*ck de recenties. Ik heb hem zojuist gekeken, aftiteling is nog in beeld. Werkelijk prachtige film. Het einde is ook waanzinnig. Geen moment verveeld inderdaad.

Grappig dat ik deze film gezien heb: moest een titel hebben voor mijn nieuwe samsung fullhd. Deze maar gekozen omdat de titel 15 euro was. Maar wat een topper zeg!

avatar van AC/DC

AC/DC

Apocalypto

Meesterwerk van Mel Gibson. Ik heb deze film 2 keer gezien en is me beide keren uitstekend bevallen. Heb niks op de acteerprestaties aan te merken. Vond het beeld zelf heel erg realistisch weergeven. Alles leek heel echt. Voordat ik het wist waren de 140 minuten afgelopen. Zou eigenlijk niet weten waarom ik deze film geen 5,0* zou mogen geven.

Welverdiende plek in de top 250. Pluim voor Mel Gibson.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Uit op blu-ray!

film word alleen alleen maar mooier,

stukken dat rudy door je jungle sprint blijven geweldig!

avatar van Leo Van Steen

Leo Van Steen

Wat een prachtige film. Een van de betere die ik tot hiertoe heb gezien. Een juweeltje !

Geweldige natuurshots, goeie casting, spanning en een goed verhaal. Wat wil een mens nog meer. Wat mij betreft komt hij met stip in mijn top 10. Akkoord het klopt misschien niet allemaal, geschiedkundig gezien, maar het blijft film met al zijn vrijheden die erbij horen. Mel Gibson heeft me enorm verbaasd met zijn regie van deze film.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Best tof filmpje van Gibson.

Vind vooral de sfeer erg sterk. Gibson maakt optimaal gebruik van de omgeving en tovert enkele prachtige sfeershots tevoorschijn. Visueel verder dik in orde met soms erg sterk camerawerk en een goedlopende montage. Soundtrack was ook erg sterk en voegde dan weer net wat meer sfeer toe.

Met het script gaat het dan weer een beetje mis, want waarom:

- Kunnen dit soort verhaaltjes nooit binnen 90 min afgelopen zijn?

- Moeten de maya's als een erg dom volkje worden afgebeeld?

- Moet spanning en drama altijd opgewekt worden door het laten zien van huilende/schreeuwende en dode mensen?

- Moet Gibson op het einde weer net te ver gaan?

Was de film wat korter en nuchterder geweest was ie zeker op een hogere score uitgekomen, nu: 3*

avatar van tommieboy82

tommieboy82

Ik heb me wel vermaakt met deze film 4 *

avatar van mcdaktari

mcdaktari

dit is 1 van de weinige films waar ik echt van onder de indruk was. zeker toen ik uit de bios kwam, want zulke films moet je op groot doek zien. de dagen daarna moest ik nog telkens aan deze film denken, en als een film zo'n indruk nalaat dan is het voor mij een super film. ik heb de film inmiddels zelf ook en ik heb hem denk ik wel 10 keer gezien maar hij blijft me boeien en iedere keer zie je weer wat nieuws. 5*