• 9.382.790 stemmen

Geregisseerd door: Mel Gibson

Met onder meer: Rudy Youngblood, Dalia Hernández en Jonathan Brewer

Releasedatum: 11 januari 2007

Plot Apocalypto

"No one can outrun their destiny."

Tegen het einde van het Maya-tijdperk woont Jaguar Paw samen met zijn familie in een kleine Maya nederzetting in het bos. Op een dag wordt zijn dorp overvallen door een groep Maya uit een naburige gemeenschap. Hij weet zijn hoogzwangere vrouw en zoontje te verstoppen in een grot in de grond, maar wordt zelf gevangen genomen. Zal hij z'n vrouw en kinderen ooit nog terug zien?

avatar van JohnMcLane

JohnMcLane

Zeker

avatar van moviegirl2

moviegirl2

darkjaap schreef:

maar niemand kan toch 3 dagen rennen zonder te stoppen.. dat is erg onrealistisch erg jammer van zon flop waar veel meer in had kunnen zitten

2 *

kan wel vooral omdat bepaalde volken gebruik maken van planten die een soort werken net als 'drugs' daardoor zijn buitengewone prestaties mogelijk.

avatar van lennox

lennox

Kan iemand mij nou vertellen waarom deze film zo hoog gequoteerd wordt? Ik vond er niets aan, viel bijna in slaap!

avatar van Kevin13

Kevin13

lennox schreef:

ik zeg het nog eens

volgens mij zijn dit niet de mayas maar de azteken

avatar van Jay-P

Jay-P

Ik vind het interessant om te zien dat zoveel mensen denken dat het hier om azteken gaat en dat ze ook nog eens beweren dat er niet heel nauwgelet is gekeken naar de tradities en gewoontes van de Maya's. Ook denken sommigen dat de film in Chili is opgenomen.

Ik vind het prima dat dit door sommigne gedacht word, alleen ik vind het erg jammer dat mensen uit onwetendheden dingen gaan concluderen die onjuist zijn en hiermee het gemiddelde van deze film omlaag halen, want het is daadwerkelijk een pareltje.

ten eerste zijn het absoluut Maya's. Verder kloppen de tradities erg precies en is er heel erg nauwgelet op hun gebruiken en hun manier van gedragen en kleden. Ook is de film in Mexico opgenomen, mochten sommigen nog anders denken.

Ik zou aanraden om gewoon de DVD van deze film te bestellen zodat jullie ook de extra features kunnen bekijken, onder andere de "Becoming a Maya", waarin alles nauwgelet wordt uitgelegd en verteld. Hieruit kun je ook halen dat de dingen die ik hierboven heb verteld kloppen, en ik niet ook één van die onwetenden ben die met hun eigenwijze textjes en meningen het gemiddelde van deze film onterecht verlagen.

Het is werkelijk een schitterende film met heel veel aandacht en respect voor de traditie. Is de wreedheid niet voldoende? Nou ik vond het anders toch vrij wreed en sadistisch wat er te zien viel in deze film, en zo wreed als het is, zo wreed als de maya's daadwerkelijk waren. Is het niet wreed genoeg dan raad ik je Saw of the Descent of iets dergelijks aan.

4.5* !

avatar van Kevin13

Kevin13

Jay-P schreef:

4.5* !

ik dacht dus echt dat het om azteken ging.

maar je zult wel gelijk hebben

avatar van hertogje

hertogje

Ik heb me erg vermaakt met deze film. Erg goed acteerwerk van de vrij onbekende acteurs. Ook goed dat er in de originele taal gesproken werd. Zo kwam het meteen een stuk realistischer over. Verder vond ik de achtervolgingen zeer spectaculair. Tenslotte vond ik het einde verrassend en ook goed.

avatar van gerwinmaster

gerwinmaster

geweldige film, heel apart verhaal, goede (onbekende) acteurs. heb me erg vermaakt met deze film over het maya tijdperk

avatar van Santana4life

Santana4life

Jay-P schreef:

Ik ben het helemaal met je eens. Deze film is echt geweldig 4,5 ster.

avatar van FullMoon

FullMoon

Ik las sommige reacties en ongeloofelijk hoe zwaar irritant sommigen kunnen zijn.... alsof het in de film draait over hoe de werkelijkheid was bij de Maya's... en dat sommigen op basis daarvan een stem geven. Waarom moeten we het over de maya's hebben en over hoe realistisch de film is?? Geniet toch en geef een oordeel op de film zelf en laat de geschiedenis daar zijn waar het hoort.

avatar van Prudh

Prudh

Er valt toch wel degelijk wat voor te zeggen anders. Mel Gibson streeft op veel punten naar realiteit in Apocalypto. De gesproken taal, de kostuums en de setting zijn hier voorbeelden van. Verschillen tussen historische feiten en hedendaagse fictie vallen hierdoor extra op. Ik kan me zo best voorstellen dat die Hollywood fictieclichés in het verkeerde keelgat schieten bij mensen die historisch gezien een meer acurate film hadden verwacht.

avatar van mckiller

mckiller

lennox schreef:

Met veel pijn en moeite 1,5*

Nouw saai was ie zeker niet

avatar van erkin17

erkin17

1300ste stem voor mij

4.0

avatar van Cicero83

Cicero83

Geweldige film, goed acteerwerk, goede set, verrassend einde. Een 4.0

Nog even dit als antwoord op sommige reacties:
Realiteit in film is saai! Je ziet in het dagelijks leven al genoeg realiteit om je heen en film is er juist voor bedoeld om mensen te prikkelen. Als sommige mensen zeggen dat je bijvoorbeeld nooit 3 dagen kan rennen, dan erger ik me daar best wel aan. Wat maakt dat nou uit, het is een verhaal.

Nog even dit:
Was dat Columbus aan het eind? Ik zag 4 schepen en volgens mij had Columbus er 3.

avatar van serpico

serpico

Geen idee, maar dat eind was wel supercool

avatar van film-gek

film-gek

@ cicero83 ja dat was idd columbus het was zijn allerlaatste reis en hij had wel 4 schepen hij kwam uiteindelijk maar met 1 schip terug

avatar van Love__x

Love__x

Geweldige film.Een van mijn favoriete.

Bij de laatste achtervolging zat ik echt op het puntje van me stoel.

avatar van matthijs0345

matthijs0345

ik vond het wel een zeer redelijke film ...heb wel op het puntje van mijn stoel gezeten sommige momenten ..maargoed ieder zijn smaak toch!!!

avatar van Henry Spencer

Henry Spencer

Ik vond 'm goed voor het sfeerbeeld van de mayacultuur, de twee kanten ervan, laten we zeggen, de wrede, kosmopolitische en veroverzuchtige kant van sommige stammen, en de sobere en natuurlijke levenswijze van de ongecultiveerde stammen.

Narratief vond ik de film minder sterk. Na een sterke sfeervolle proloog had ik ook graag een wat meer diepzinnigere of sfeervollere epiloog gezien. Na de actie en de wilde achtervolgingen is het wat te plots afgelopen voor mij. Het hoofdpersonage heeft zoveel meegemaakt en doorstaan; wat voor mens heeft dat van hem gemaakt ? Hoe gaat hij nu verder ?

avatar van jvdh

jvdh

Wat een super film! Heb er elke seconde van genoten heerlijk!

avatar van kaleknikker

kaleknikker

Kevin13 schreef:

ik dacht dus echt dat het om azteken ging.

maar je zult wel gelijk hebben

ben het met je eens zeker een 4.5!!

avatar van Marcellox

Marcellox

GEWELDIGE FILM!

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Cicero83 schreef:
Geweldige film, goed acteerwerk, goede set, verrassend einde. Een 4.0

Nog even dit:

Het kan Colubus niet zijn, want hij heeft de Maya's niet ontdekt of er in de buurt geweest.

avatar van HentheMan

HentheMan

Prachtige film.

avatar van Jorge-E

Jorge-E

Mel Gibson wou een film over de Maya's maken, maar het is hem niet goed gelukt, dit lijkt meer op een film over de Azteken.

De Azteken doodden soms ook andere clans zoals hier ongeveer te zien is, dus ik kan eerder besluiten dat hij zich (onbewust misschien) gebaseerd heeft op de Azteken.

En die originale taal, ik vind het ook leuk dat hij het tenminste geprobeerd heeft. Maar het is eerder een mengeling van meerdere Indiaanse talen.

En even terzijde... bij de Azteken werd soms een balspel gedaan voor enkele offeringen. De winaars werden geofferd en dat was een grote eer.

Wat haat ik deze film toch.

avatar van Johnson

Johnson

Erg spannende actiefilm met prima acteerwerk en een erg goed verhaal. Ook erg geloofwaardig dat Mel Gibson acteurs heeft gebruikt die niet of nauwelijks engels spreken, maar de taal die echt in dat gebied wordt gesproken. Echt een uitdaging en geslaagd wat mij betreft. Sommigen klagen dat Apocalypto te gruwelijk is, maar dat hoort echt bij de film, vind ik.

Het zijn wel absoluut de maya's, zelfs de taal is de originele taal van de maya's die nog steeds gesproken wordt in dat gebied.

W.M.J.M schreef:

Als het een ontdekker geweest was was het Vasco da Gama uit Portugal

denk ik tenminste

Hectometerpaal

Of aliens natuurlijk.....hehe, het blijft een filmsite natuurlijk....

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M