• 9.380.221 stemmen

Geregisseerd door: Mel Gibson

Met onder meer: Rudy Youngblood, Dalia Hernández en Jonathan Brewer

Releasedatum: 11 januari 2007

Plot Apocalypto

"No one can outrun their destiny."

Tegen het einde van het Maya-tijdperk woont Jaguar Paw samen met zijn familie in een kleine Maya nederzetting in het bos. Op een dag wordt zijn dorp overvallen door een groep Maya uit een naburige gemeenschap. Hij weet zijn hoogzwangere vrouw en zoontje te verstoppen in een grot in de grond, maar wordt zelf gevangen genomen. Zal hij z'n vrouw en kinderen ooit nog terug zien?

avatar van serpico

serpico

ok wat dacht je hier van:

Braveheart won enkele Oscars, waaronder die voor Beste Film en Beste Regie.

dus wie hou je nou voor de gek?..

maar, zoals je al zei, smaken verschillen.

En oscars hoeven inderdaad geen graadmeter te zijn maar de meeste mensen denken tog anders over deze film dan jij.

en leg me dan nog maar eens uit waarom beide Braveheart en Apocalypto 4 sterren scoren op deze site.

Daar hoeft hij het dan toch niet mee eens te zijn? Beetje raar om je eigen oordeel te baseren op wat anderen ervan vinden, ook al zijn dat dan toevallig oscar-stemmers.

Toen Crash vorig jaar de oscar voor beste film won was ik het daar ook niet mee eens. Kan toch?

pawman_ schreef:

ik heb hem ook horen zeggen dat hij geen antisemiet is en dat het helemaal tegen zn geloof in zou gaan.

Oh right, hij maakt zijn excuses, dan is het weer helemaal goed hoor

dus de Schotten en de Britten hebben volgens jou nooit oorlog met elkaar gevoerd?

dus de Maya’s hebben volgens jou ook nooit mensen geofferd?

en Saw kan me niks schelen btw.

Ik zeg niet dat het niet klopt, ik zeg dat het niet in dienst staat van het verhaal maar dat het andersom is, Mel Gibson heeft Braveheart gemaakt om de veldslagen te kunnen laten zien, James Wan heeft Saw gemaakt om de martelingen te kunnen laten zien, ik vergeleek de twee films, ik weet dat we het eens zijn over Saw

ok wat dacht je hier van:

Braveheart won enkele Oscars, waaronder die voor Beste Film en Beste Regie.

dus wie hou je nou voor de gek?..

Niemand, ik vind deze film gewoon slecht, en dat meld ik hier, onderbouwd met argumenten. Dat Braveheart gewaardeerd wordt door hetzelfde stelletje debielen die Titanic 11 oscars geeft kan me echt niks schelen hoor. Fijn voor hun dat ze die film geweldig vinden.

Omdat het grootste deel van de stemmen dat tot nu toe aan de film gegeven is komt van 14, 15, 16 jarigen die geen genoeg van geweld en bloed kunnen krijgen. (daar bedoel ik niks mee tegenover de mensen die deze film met goede redenen een 5* geven hoor). Maar zoals ik al zei, het is een kwestie van smaak.

wordt je nog steeds moe van me?

serpico schreef:

ieder zn mening ja, maar meneer werd zomaar boos omdat ik een bericht had geplaatst op pagina 7 dat niet eens specifiek tegen hem was bedoeld. dus ik mag ook niet mijn mening geven.

ik ben ook moe geworden.

Titanic vond ik ook heel goed alleen heb ik het lang niet gezien. Wat was er niet goed dan aan die film

ik ben ook moe geworden.

Laten we die discussie in het Titanic-forum beginnen . Het is wel weer even genoeg inderdaad.

echt ja

avatar van tevelenco

tevelenco

Indrukwekkende , aangrijpende en toch ook wel erg bloederige film.

Met een wat mager verhaal.

Wat ruimschoots wordt goed gemaakt door de prachtige natuuropnamen, goede akteerprestaties en realistische en indrukwekkende decors.

En natuurlijk de spanning.

Want ook al is het verhaaltje wat dun de film blijft spannend tot het eind.

avatar van x_Roxanne_x

x_Roxanne_x

Een hele mooie film en zeker dat er een goed verhaal in zit. Zat vanmiddag aan de buis gekluisterd, en ja zelfs me zus al is die geen film kijken.
Toch wel wat minpuntjesZo zag je niet meer wat er met de overgebleven kinderen gebeurde toen de maya's meegnomen werden uit hun kamp, en ook de gevangenen die achter bleven toen jaguar op de vlucht ging. Dat waren de enige minpuntjes.

Maar ondanks dat was het een mooie omgeving waar ze de film hebben opgenomen en dus zeker de moeite waard om te kijken.
*4,5

avatar van serpico

serpico

x_Roxanne_x schreef:

Dat was omdat de makers zich gewoon vooral op de hoofdlijn wilden richten. Anders wordt zo'n film gewoon te lang.

avatar van jimbo79

jimbo79

als historische film een flop(je leert niks bij over de mayacultuur) dus gibson hou op met zeveren dat dit waarheidsgetrouw is maar als spannende en brutale avonturenfilm is hij wel goed

Geweldige film, vooral erg goede rollen van die Ronaldinho - en Henny Huisman look-a-likes.

Koksijde rescue. Hosselen jonge.

avatar van WB

WB

gerrit de knegt schreef:

Geweldige film, vooral erg goede rollen van die Ronaldinho look-a-likes.

Hahaha... Zo hield ik ze ook uit elkaar Sprekend Ronaldinho!

Zeer goeie film. Pure Gibson actie ook. Gemengd met veel bloed en harde actie. Zeer spannend en mooie plaatjes! Waarheidsgetrouw is het blijkbaar niet, maar er is wel een erg goeie film neergezet!

Ja

Hahhahahaa en zelf is ie 17...

avatar van edouard

- Verhaal is slapjes

--------------------------

avatar van DownBusiness

DownBusiness

Leuke film om naar te kijken, duurt lekker lang (TOP!). Altijd gezellig met vrienden om op een dode zondag in de Pathe er naar te kijken. M&Ms erbij, nachos met lekker sausie en 2 flesjes Ice Tea; Heerlijk!

avatar van mike2006

mike2006

Een Indianen renfilm met te weinig verhaal en veel bloederige momenten. Een soort Passion of the Christ met indianen. Had liever gewild dat Mel Gibson de personages en de achtergrond van de verschillende culturen beter had belicht. De film bevat veel mooie plaatjes en veel drama, maar helaas is de verhaallijn aan de slappe kant. Desalniettemin een aardige tussendoorfilm die niet echt gaat vervelen. Aardige film, helaas niet Oscar-waardig met voor mij 3 sterren.

rhoogenbosch schreef:

Hahhahahaa en zelf is ie 17...

Ja, klopt, maar jij leest niet goed. Ik heb het daar over:

...14, 15, 16 jarigen die geen genoeg van geweld en bloed kunnen krijgen...

Dus heb ik het niet over alle 14, 15, 16 jarigen. Ik mag dan 17 zijn, maar ik behoor niet tot de groep die ik daar opnoem. En lees voortaan eerst goed voordat je reageert.

avatar van indexs

indexs

Waarheidgetrouw of niet, (wie zal het zeggen, was er niet bij), vond het een echt goede film! (p.s. ben geen 17)

Ik las ergens als minputn het slechte verhaal.. Ben ik het niet mee eens.

Minpunten zijn wat mij betreft vooral het ala Mel Gibson eindeloos (tot treurens toe) UITVERGROTEN van dillema's en emoties... "ja ja Mel nu snappen we het wel".

En Daarnaast de echt serieus crappy special effects. Kom op! die Jaguar was echt gewoon een poesje. Doe anno 2007 op zn minst je best dit te verbergen. En die bevalling!! Maar ach.. kon dit door het de prachtige filmopnames en decors wel door de vingers zien..

dus.. een erg goede film!

Shampoo

Deze film begint zeer sterk, maar zoals zo vaak verzand het verhaal in een aaneenstapeling van toevalligheden en ongeloofwaardigheden. De eerste helft van de film is echt top, maar daarna maakt deze film het wel heel bont. Een kleine greep.

- Ik wil best geloven dat de mensen op de top van de pyramide wisten van de zonsverduistering, maar het blijft een verschijnsel dat gemiddeld zo één keer in de 80 jaar voorkomt, dus de kans dat net jij met je kop op het blok ligt lijkt me niet zo bijzonder groot.

- Miracaleuze ontsnapping panter

- Druppel bloed

- Ik heb een achtervolging gezien van minimaal 16 uur waarbij degenen waar het omgaat met een gemiddelde snelheid van minimaal 15 kilometer per uur binnen een straal van 50 meter achter elkaar aan zitten. Je praat dan over zo'n 240 kilometer.

- Waarom je niet ergens verstoppen in het oerwoud?

- Jaguar wordt doorboord door twee pijlen.

- En passant nog een sprong van een meter of 75 hoog bij de watervallen.

- De bevalling onder water.

- En als klap op de vuurpijl is Jaguar ook nog is op het strand te vinden precies als de kolonisten aanmeren.

Ja doei, ik heb al wat pogingen gezien in dit topic om al deze ongeloofwaardigheden en toevalligheden goed te praten, maar IK ben geen gekke Henkie. 2,5 ster voor het goede eerste uur en de prachtige beelden.

indexs schreef:

die Jaguar was echt gewoon een poesje.

het was een echte jaguar die achter Rudy Youngblood aan rende, dus ik vraag me af waar jij een poes heb gezien

avatar van squash2002

squash2002

Shampoo schreef:

- Miracaleuze ontsnapping panter

- Druppel bloed

- Waarom je niet ergens verstoppen in het oerwoud?

- Jaguar wordt doorboord door twee pijlen.

- En passant nog een sprong van een meter of 75 hoog bij de watervallen.

- De bevalling onder water.

De bovengenoemde punten kan ik natuurlijk niet ontkennen......maar het is en blijft natuurlijk een "film".

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Waarom wordt er nou fel gediscusieerd over iemand zn mening? Zijn liefhebbers van deze film bang, dat de mensen die deze film minder vonden, met argumenten komen, die hun beeld op deze film zodanig veranderd, dat ze het eigenlijk ook geen goede film vinden? Ik bedoel Mel Gibson had net zo goed de Indianen spaans kunnen laten spreken, ik bedoel wat maakt het uit? Van de film klopt toch geen donder. Mayas waren geen domme bosjesmannen die, genocides hebben gepleegd en doelloos mensen aan het onthoofden waren. Face it. Verder waren een aantal toevaligheden in de film inderdaad erg irritant behalve de zondsverduisteringsscene, immers het pas precies in de voorspelling van dat meisje, hier mag het wat mij betreft dus wel . Verder was de film niet realisitsch. Maar de film heeft zeker ook pluspunten. De actie en beelden vooral, die zijn ook meerdere malen opgesomd. Ik heb zelf niets tegen Mel Gibson, en kon van Braveheart bijvoorbeeld wel genieten (hoewel deze historisch ook incorrect is). Verder, laat het allemaal rusten damn.

Onwaar

avatar van kijkert

kijkert

Ja, klopt, maar jij leest niet goed. Ik heb het daar over:

Doe niet zo opgefokt joh.

avatar van indexs

indexs

squash2002 schreef:

ongeloofwaardigheden en toevalligheden.

inderdaad! + tis een vertelling van enkele Maya legenden en mythes... Ik bedoel 'onze' bijbel.. is ook een opeenstapeling van rare toevalligheden..... Laat het gewoon aan de interpretatie van de film makers over hoed it vervolgens in een film te stoppen.... Het is uiteindelijk een film geen docu...

kijkert schreef:

Doe niet zo opgefokt joh.

Ik ben helemaal niet opgefokt, ik wijs meneer er alleen even op dat hij de tekst moet lezen voor hij reageert Daar is toch niks mis mee...

avatar van NotJustAnOpinion

NotJustAnOpinion

Om te beginnen mensen die zeggen dat ze bij deze film te weinig over de maya cultuur zou ik zeggen koop een boek of kijk een documentaire.Andre mensen maken weer allemaal verwijten naar Mel Gibson wat hij allemaal fout doet in zijn prive leven of hebben vooroordelen vanwege andere films die hij geproduceerd of in geacteerd heeft.Erg jammer.....

Ik heb bij deze film ruim 2 uur op het puntje van mijn stoel gefacineerd zitten kijken.Prachtige beelden en de acteurs zagen er fantastisch uit en hebben zeer sterk geacteerd.Wat een werk moet het zijn geweest om deze film te maken ,en ook de gesproken maya taal was mooi om te horen.Heb ik dan niks aan te merken op deze film,nou ook ik vond de eerste helft van de film beter dan het tweede gedeelte en had het verhaal inderdaad wel iets complexer mogen zijn.Maar al met al was het vooral erg SPANNEND....

avatar van ajvb

ajvb

Heb genoten van deze film, heeft me erg aangegrepen. Heb tot de laatste minuut op de punt van mijn stoel gezeten. Prachtige opnames, goeie actie.

4,5 *

Shampoo

Ik heb het toch aan de interpretatie van de filmmakers overgelaten, ik geef alleen mijn mening erover, dat is toch zo'n beetje waar deze site voor bedoeld is, of niet???

En dat bijbel non argument van je slaat helemaal nergens op. Nou moet ik zeker 'onze' bijbel gaan verdedigen. Laat me met rust man, ik ben atheist.

avatar van nickvanzutphen

nickvanzutphen

Goede film , goede actie met mooie beelden, en de acteerprestaties waren goed.

avatar van ERHA

ERHA

Mooi film! Heb er vol spanning naar gekeken. Het is natuurlijk voorspelbaar, maar super gefilmd!!