Genre: Actie / Avontuur
Releasedatum: 11 januari 2007
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Apocalypto
"No one can outrun their destiny."
Tegen het einde van het Maya-tijdperk woont Jaguar Paw samen met zijn familie in een kleine Maya nederzetting in het bos. Op een dag wordt zijn dorp overvallen door een groep Maya uit een naburige gemeenschap. Hij weet zijn hoogzwangere vrouw en zoontje te verstoppen in een grot in de grond, maar wordt zelf gevangen genomen. Zal hij z'n vrouw en kinderen ooit nog terug zien?
- Trailer (YouTube)
Blunted
Flint Sky
Turtles Run
john mcclane 2
Nare film over een naar onderwerp...hmmmm let's analyse.
Volgens mij gaat het over een stukje wereldgeschiedenis, waarop ingezoomd is en een eigen interpretatie aan gegeven is in een spannend en meeslepend verhaal wat vervolgens een helemaal niet "naar" einde heeft. Met een 3,76 en 3900 stemmen... allesbehalve naar
[/quote]
ik geloof best dat je dit een goede film kan vinden. en dat het realistisch is.
Beetje zoals schinder's list. want die ervaring kwam ook aan.was niet prettig.en liep een heel klein beetje goed af.
Maar de manier waarop dit in beeld werd gebracht vond ik naar.
En ik lees hier,maar hoor ook vaak dat mensen dat ze dit wel een goede film vonden.prima.
maar ik pas.
einned987
Ik weiger steeds om deze film te bekijken, omdat ik van mensen hoor dat het in een taal gesproken is die wij niet kennen.
jpbosch
Wil iemand mij overhalen om deze film te bekijken?
De taal stoort absoluut niet. Sterker nog, het maakt het authentieker en geloofwaardiger.
Daarnaast is dit een van de spannendste films die ik ken en mede daardoor een plek in mijn top 10 waardig.
richardd.
Wil iemand mij overhalen om deze film te bekijken?
Haha dat is toch geen reden om de film niet te zien?!!
Maar het is echt een zeer goede film en ben nogal kritisch als het gaat om films beoordelen.
Aanrader dus.
einned987
Ooohh...zie jij deze film-site als ontmoetingsplaats, om mensen persoonlijk te leren kennen en als volgt daarna hun vragen te beantwoorden?
Nou zo zie ik het niet.
Heb ik het goed?
arno74
Haha dat is toch geen reden om de film niet te zien?!!
Aanrader dus.
Ik ben ook kritisch en ik vind deze film niets, het heeft niets met beoordelen te maken maar met smaak (en dat bedoel ik niet verkeerd, de een houdt van aardbeien en de ander van chocola, dat weet je niet als je elkaar niet kent). Stephan komt misschien wat kort door de bocht over maar heeft wel gelijk.
Maar einned987, waarom lees je niet de meningen die hier staan en bepaal je zelf niet of je denkt of deze film je wel of niet gaat bevallen, i.p.v. dat je verwacht dat anderen dat blind voor je gaan raden?
[quote]arno74 schreef:
Wat ik al vaker zie is dat mensen altijd zo bot reageren en niet goed lezen, ik vraag om een gunst, ik vroeg of iemand mij wil overhalen om de film te gaan kijken (kan het niet uit eigen kracht), en ik vertelde ook waarom ik weigerde deze film te kijken.
Dus de persoon die zo aardig is om mijn negativiteit over deze film, om te laten schakelen naar positiviteit. Diegene zal mij een gunst doen, en ik zit niet te wachten op wijsneuzen.
Stephan
Beste einned987
Het feit dat zo'n rare opmerking van mij jouw dwars zit en je de neiging krijgt daarop te reageren maakt alleen maar duidelijk hoe raar ook jouw stelling is. Mijn reactie was bedoelt als een "spiegel". Flauw, ik geef toe, maar het heeft duidelijk zijn uitwerking. Ik hoop dat je het zelf inziet.
Misschien bedoelde je het niet zo, maar "Ik WEIGER..." Mijn hemel.... dat is inderdaad bot en negatief.
"Ik zie er tegenop..." had een heel andere reactie gekregen.
richardd.
Stephan heeft deze film niet eens gezien voordat hij al een reactie geeft, hoe kan hij dan gelijk hebben..?? En je zegt zelf al dat smaken verschillen dus een beoordeling blijft voor een groot deel een mening, dus ook in dat geval is het raar dat hij 'gelijk' heeft.
Stephan
Pardon?
Ik zoek (en wil) geen gelijk in beoordeling, maar op de 'botte' houding van de poster. Iedereen mag van mij deze film kut vinden.
njirem
Deze film was echt een verassing.
Ik zag dat ze hoge scores behaalde, maar wist niet echt wat ik ervan moest verwachten.
Het was echter een complete, en rete gave reconstructie van vroegere tijden, met prachtige in beeld gebrachte vecht en actie scenes, en het verhaal is gewoon gioed.
Aanradertje.
Sgt. Trash
Ik heb de film net gezien, zonder ondertiteling. Aangezien het verhaal voor zich spreekt, kan dat ook best, zonder de dialogen letterlijk te volgen. Als de acteurs Engels spraken, sloeg het ook nergens op. Het is een spannende en mooie film (veel natuur, mooie camera-beelden) over een tijdperk waar we niet zo vaak iets van zien. Of het nu Maya's of Azteken of wie dan ook zijn, het is maar een film! Welke historisch film klopt wel 100 %?
FilmMuziekFanaat
Iedere keer wanneer ik de films zie die geregisseerd zijn door Mel Gibson, blijf ik het jammer vinden dat hij zich niet meer heeft ontwikkeld als regisseur; want hij kan het zeker.
Braveheart was naar mijn mening een meesterwerk, the Passion is een vreemde film maar ook zeker verre van slecht. En Apocalypto is gewoon weer briljant.
Stiekem hoop ik dat er toch ooit nog een film komt waar hij achter de camera plaats neemt.
filmoloog
Vanavond op de BBC weer eens gezien. Ik blijf me verbazen over het feit dat iemand binnen enige dagen totaal genezen is van een wond veroorzaakt door een behoorlijke speer met een ijzeren punt zo groot als een tennisbal die dwars zijn lichaam heeft doorboord.
Hij staat dan ook weer vrolijk onderaan de waterval zonder gat in z'n lijf of enig teken van een wond energiek te schreeuwen dat het zijn jungle is.
Ook historisch gezien was het waarschijnlijk maar gissen voor Gibson zoals het tien jaar eerder gemaakte Braveheart. Toch mooi gemaakte schokkende beelden die je wel bijblijven omdat ze zo gruwelijk zijn.
De film heeft een happy end en ze leefde nog lang en gelukkig voor zolang dat mocht duren.
Film doet mij een beetje denken aan Sylvester Stallone's "First Blood" waar dezelfde jungle verdedigings tactieken ook aan de orde komen.
Overigens heeft de mensheid de in de film vertoonde gruwel daden nooit echt verleerd.
arkas
Normaal ben ik niet zo een filmkijker (meer), de zit is me vaak te lang en de trucjes om het spannend te houden zijn me vaak te doorzichtig.
Met deze film was dat anders.
Ik rolde er bij de BBC in bij de scene bovenop de tempel met het gepeupel beneden dat naar hun leider luisterde. (mooi camera werk, en mayas mmmm interessant, misschien een historische film?) (komt ook omdat ik stilte wel eens droom van een film over Amarna de stad gesticht door Achnaton en Nefertiti, met het nieuwe geloof, het geloof van de zon en haar teloorgang)
Het begon zo wreed dat ik geboeid aan de buis gekluistert bleef, me afvragend........waar moet dit in godsnaam heen?
Dan verduistert de maan de zon, en weet de held/hoofdrolspeler door dit toeval aan een gewisse dood te ontkomen.
Scenes vol benauwenis en doodsstrijd volgen elkaar in hoog tempo op, spectaculair en soms te theatraal om geheel serieus genomen te kunnen worden, wat de film de nodige humor gaf voor mij.
Aanrader!
Ha de poster boven me heeft ook net (weer) gekeken.
Het wekt zijn verbazing dat de hoofdpersoon door 2 pijlen doorboort wordt en gewoon doorrent.
Naar mijn mening is dat juist het relativerende, wat deze film ook een film met een knipoog maakt, cq humor geeft, soms over the top, maar wel heerlijk meeslepend, zo hoort film te zijn, je wegrukkend uit je dagelijks bestaan.
filmoloog
Ha de poster boven me heeft ook net (weer) gekeken.
Naar mijn mening is dat juist het relativerende, wat deze film ook een film met een knipoog maakt, cq humor geeft.
Joh...echt waar ?!
Ik dacht dat het allemaal echt gebeurd was
arkas
Het is film, fantasie deels, moet je niet te serieus gaan analyseren natuurlijk.
Echt waar joh ?!
Jeetje...van jou kan ik nog wat leren. Ik dacht dat het allemaal echt gebeurd was man.
arkas
Ik ben geen film expert, vond het leuk dat je voor de tweede keer keek, blijkbaar vind je het een goede film.
Ik ben dom, want er zijn dus echt wel films die ik zou moeten zien, want deze vond ik ook puik.
Nog wat voor de boeg dus, braveheart, gladiator etc.
filmoloog
Nog wat voor de boeg dus, braveheart, gladiator etc.
Ik vond het wel grappig hoe je reageerde op mijn visie tav deze film.
Alsof ik niet weet dat het allemaal maar film is ggg.
Het gaat vooral om de continuïteit in een film want dat maakt een film toch wel enigszins geloofwaardig.
En in het geval met de speer vind ik het wel hilarisch slecht gedaan.
Als ik al een snee in m'n vinger snij heb ik al een pijnlijk gewond gevoel en duurt het meer dan een dag dat ik de pleister eraf kan halen laat staan dat ik een pijl met een ijzeren punt dwars door m'n lijf geschoten krijg.
Mel Gibson houd overigens wel van bloederige toestanden in z'n films. Misschien heeft het met z'n eigen nogal agressieve persoonlijkheid te maken of zijn inbreng in "Church of Scientology", wie zal het zeggen.
arkas
Ze deden ook bloedoffers naar de zon toentertijd, toch. Zo vreemd vind ik het niet wat ik zie.
Zulke beschavingen zijn toch uitgestorven door tijden van lange droogte en de komst van Cortez uit Spanje, er zal toen ook heel veel geofferd zijn, zonder resultaat helaas.
filmoloog
Ik zal de laatste zijn die zal ontkennen dat er offers werden gebracht in die periode.
Het is alleen dat in een film het allemaal opgeblazen en bombastischer word dmv camera werk, acteurs, muziek en props. Film geeft altijd wel een verkeerd beeld van de werkelijkheid.
Wel grappig dat je het woord "beschaving" in de hand neemt. Zo "beschaafd" ging het er allemaal niet aan toe in die periode heb ik het idee.
Maar goed, zo "beschaafd" vind ik onze beschaving nu ook weer niet als je ziet wat de mensheid heeft gedaan en nog doet en voorlopig zal blijven doen.
arkas
Als bloedoffers tot je religie horen, is het een stuk normaler natuurlijk. Wij vinden het nu wreed en zinloos.
filmoloog
Wat is de definitie van "normaal".
Hele wijken plat bombarderen, atoom bommen op Japanse steden gooien, landen binnen walsen onder valse voorwendsels waar duizenden burger slachtoffers vallen, het martelen van gevangenen, het uitroeien van andersdenkenden, banken die jatten en andere ten gronde richten, onderdrukking, oorlogsgeweld, verminkingen, corruptie, vervuiling, slachtpartijen, en noem maar op zijn "normaal" geworden voor ons mens zijn ?
Het punt is dat "de mens" geen natuurlijke vijanden meer heeft met als gevolg dat we elkaar maar verminken en uitroeien.
Menselijke offers zoals in deze film waren offers ontstaan uit wetenschappelijk onwetendheid en angst voor het onbekende zoals een zonsverduistering.
Ik weet niet wat ik "beschaafder" moet vinden. Het geweld wat momenteel erg actueel is en dat eigenlijk alleen maar om het vergaren van macht gaat, of bloedoffers zoals in deze film vanwege wetenschappelijk onwetendheid.
Kondoro
Apocalypto
Wow! Een toch best heftige film waar ze totaal niet vies zijn om te laten zien hoe iemands hoofd van een 'piramide' afgegooid word. Lekker hoor! Nee, Apocalypto vond ik toch best een goede film uit de Maya tijd waar je dus nog duidelijk kan zien dat de goden erg overheersten. Toch, was de film bruut. De opening's scene begon al goed, zwijnen jagen. En al vrij snel worden ze aangevallen en mee genomen. Leuk dat Columbus ook even kwam rond kijken. Mel Gibson als regisseur heb ik nog niet eerder gezien maar, hij heeft een goede film in elkaar gezet. Rudy Youngblood acteerde goed. Hij komt eigenlijk dit jaar pas echt in films terecht en heeft voorgaande jaren nog maar in erg weinig gespeeld. De rest van de crew is eigenlijk ook erg onbekend maar dat maakt het wel leuk! Het verhaal was gewoon goed en het was best wel een vet concept. Leuk om tussendoor eens te kijken en zeker GEEN aanrader voor onder het eten! Gekeken op Netflix Nederland.
NYSe
Apocalypto vond ik toch best een goede film uit de Maya tijd
Hij is pas negen jaar oud hoor.

Bejubelde avonturenfilm 'Apocalypto' dinsdagavond te zien op televisie

Geprezen avonturenfilm 'Apocalypto' ook weer te streamen via Prime Video

'Apocalypto' is terug op streaming: 'Gibson is een geniale gek'

Vijf van de meest gewelddadigste speelfilms ooit gemaakt

Nuit et Brouillard

Perfume: The Story of a Murderer
Misdaad / Drama, 2006

Frost/Nixon
Biografie / Drama, 2008
verlies van geliefdesolar eclipseslavernijjaguar dorpmaya civilizationwoudtribeindiaanhuman sacrificecentral americaancient civilization 16e eeuwyucatec maya language films about indiansфильмы об индейцахancient language film