• 9.377.914 stemmen

Geregisseerd door: Alfonso Cuarón

Met onder meer: Clive Owen, Julianne Moore en Michael Caine

Releasedatum: 26 oktober 2006

Plot Children of Men

"The year 2027: the last days of the human race. No child has been born for 18 years. He must protect our only hope."

In de nabije toekomst wordt de wereld geplaagd door een totale onvruchtbaarheid van het menselijk ras. Sinds 2009 zijn er geen kinderen meer geboren. Dan komt het schokkende nieuws dat de jongste persoon op aarde - die achttien jaar is - gestorven is. Er ontstaat complete chaos, en een voormalig revolutionair wordt ingeschakeld om de meestgezochte persoon op aarde te beschermen: de laatste zwangere vrouw.

avatar van gauke

gauke

Overdonderende film over onze wereld in 2026. Spannende actiefilm met nogal wat politieke items.

avatar van Woltertjes

Woltertjes

Aparte maar leuke en goede film. De film zit vol spanning en actie.

Ook erg goed gefilmd ook op sommige momenten. Wanneer er actie uitbreekt gaat de camera met de personen mee. Het lijkt dan net of je erbij bent. Ook wel een leuk verhaal.

De personen moeten zich steeds een verdere weg zien te banen om de vrouw in veiligheid te brengen. Dit brengt ze in allerlei moeilijkheden en gevaarlijke situaties.

Zeker een aanrader deze.

avatar van Ellis85

Ellis85

prachtige film

avatar van ik_ben_gilles

ik_ben_gilles

is wel een leuke film. De oude man met "pull my finger" vind ik een geweldige scene en de reactie van weetikveelhoehijnoemt als hij de *censuur* (hehe take that moderators) ziet is ook schitterend

het einde schreeuwt gewoon om een vervolg.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Gaan kijken in de cinema, vond hem saai en langdradig.

avatar van Woltertjes

Woltertjes

notorious_kim schreef:

Gaan kijken in de cinema, vond hem saai en langdradig.

Hoe kun je deze nou saai en langdradig vinden? Er zit constante actie en spanning in deze film.

avatar van moz

moz

Een origineel script, alleen voor mij persoonlijk met wat te weinig details uitgewerkt.

Ik mis een beetje het waarom van een aantal zaken..

avatar van Day-V

Day-V

Hmm veel mensen zien niet dat deze film een beauty is. Noem 1 film waar alles zo mooi in beeld word gebracht (naast saving private ryan) Bijvoorbeeld die scene dat de camera 10 minuten (zonder onderbreking en cuts) Theo achtervolgt en er van alles gebeurd op de achtergrond. Geweldig!

avatar van Zinema

Spannende actie-SF met sterke cast en een prima en vlot verteld verhaal. Een aangename verrassing op een enkel minpuntje qua voorspelbaarheid na. Ook de actie overheerst soms een beetje. Zeer goed.

avatar van Robert van Gent

Robert van Gent

Doorgaans heb ik de neiging om films die mij bevallen (te) hoog te beoordelen, maar deze film heeft mij totaal niet weten te boeien. Ik vond het erg amateuristisch. Een omgebouwde Citroen Cx uit 1974 rijdt in mijn ogen toch echt niet meer 2027. Ik had er hoge verwachtingen van (vond hem ook in 1001 beste films ooit). Alleen Michael Caine zet een uitstekende rol neer. Clive Owen kwam er toch wel erg magertjes uit.

avatar van kort0235

kort0235

De film kan misschien voor velen goed zijn, maar voor mij niet. Het is niet mijn type film. Ik heb hem wel uitgekeken, maar was blij dat ie afgelopen was, omdat hij me niet raakte.

Ik heb betere SF-films gezien.

Een 2.0*

avatar van briek

briek

Vreemde film, maar wel met een origineel verhaal. De acteerprestaties waren goed, alleen de film was wel op veel momenten saai, maar hij is in ieder geval niet slecht.

avatar van whimp

whimp

Ik heb de film niet af kunnen kijken omdat de film niet goed werd uitgelegd, zo te zien heerst er anarchie, dat er vluchtelingen waren was duidelijk, waarvoor ze vluchten niet. Zo zat de hele film vol met onlogische acties, beelden waren mooi, rest was zwaar kloten. 2*

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

whimp schreef:

Ik heb de film niet af kunnen kijken omdat de film niet goed werd uitgelegd

Je hebt dus niet goed opgelet. Lijkt me duidelijk, dat er juist in GB geen anarchie heerst. De vluchtelingen vluchten dan ook niet voor iets uit Engeland, maar zijn uit hun eigen land gevlucht. Vandaar dat ze ook geen Engels praten.

avatar van Kikopuz

Kikopuz

Zoals 'briek' zei: de film was wel op veel momenten saai.

Heb hem niet af kunnen/willen kijken.

Verhaal is trouwens wel goed bedacht, ik had hem liever beter uitgewerkt zien worden.

avatar van wallie550

wallie550

Ik vond het een van de beste film die ik gezien heb in me leven harde actie goed verhaal geweldige acteur (ook 1 van me favorieten)

gewoon goed

avatar van Day-V

Day-V

Achja veel mensen zeggen dat het saai is. Maar ze zien niet hoe mooi deze film in beeld is gebracht. De landschappen en het camera werk is 1 van de beste die ik ooit gezien heb.

avatar van wrist

wrist

Ik vond het wel een indrukwekkende film, helaas niet zo mooi uitgewerkt, De auto's die erin voorkomen zijn toch echt teveel van onze tijd en niet die van de toekomst (om maar een voorbeeld te noemen.

sterke rol van Caine

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

wrist schreef:

Het speelt zich slechts zo'n 20 jaar in de toekomst af. Net zoals nu, rijden er ook dan auto's van 20 jaar geleden. Ik zie dat liever dan van die hovercraft-achtige dingen, die je in veel SF films ziet. En sinds wanneer is jouw voorruit voorzien van computergestuurde aanwijzingen?

Omdat er al zo lang geen mensen meer zijn geboren maakt niemand zich ook meer druk om vernieuwing. Evenals er slechts één persoon in deze film rondloopt, die wat om kunst en cultuur geeft.

Juist doordat er veel linken met deze tijd inzitten, leef je beter mee, omdat je houvast hebt. Hoe meer herkenbare dingen, hoe dichter je het bij jezelf houdt. En dan daarbij, hoe weet jij, hoe auto's van de toekomst eruit zien?

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Gewoon een hele degelijke film waar niets mis mee is. Verhaallijn is goed maar de uitwerking had misschien iets beter kunnen zijn. De acteurs zaten prima in de rollen. Maar het mooiste wat ik van de film vond zijn toch wel de beelden die gebruikt werden die waren perfect geschoten. Beeldkwaliteit en het geluid op dvd waren ook trouwens uitstekend in orde.

Voor mij is de film een dikke voldoende waard en daarom geef ik de film 3,5*.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Een krankzinnig evenals briljant verhaal dat zich afspeelt in de nabije toekomst. Prima geproduceerd met weinig poespas als extreem moderne voertuigen, gebouwen, kleding etc.

Lekker bitter, rauw, weinig kleur en een handvol topacteurs die hun personages goed karakter geven.

Filmisch is het echt een lust voor het oog, met name de lange takes zijn van uitzonderlijk niveau, zowel qua actie als choreochrafie.

avatar van frahes

frahes

ik snap de reacties niet, deze film was gewoonweg echt waardeloos en slecht geacteerd...bah!bah! B-film idee, niet Clive Owen zoals ik 'm gewend ben...

avatar van wwelover

wwelover

Ik vond het zeker een geslaagde film. Een heel leuk en goed plot dat misschien ietsje beter uitgewerkt had kunnen worden maar ik vond er niks mee. Leuke acteerprestaties van de meesten en een zeer sterke rollen van Caine en Owen.

De spanning zat er in ieder geval goed in bij deze film. Blij dat het geen typische Hollywoodfilm is geworden want de beelden waren nu echt perfect.

avatar van Franklin1975

Franklin1975

Ik denk dat deze film de volgende Donnie Darko kan worden. Daar bedoel ik mee dat je hem vaker wil zien om achter bepaalde zaken te komen, waardoor sommige dingen duidelijker worden. En de filosofie achter/naast deze film. Hoezo dit, hoezo dat, etc.

Aan de ene kant leeft men in een (zo op het oog) anarchistische maatschappij van verschillende groepen 'savages'. Het straatbeeld lijkt wel het gevolg van constant geweld en burgeroorlog (beelden uit Irak bijv.) Aan de andere kant is de technische ontwikkeling ook doorgegaan (de bewegende reclame aan de buitenkant van de dubbeldekkers en reclame-tv's ín de bussen).

Je voelt tijdens het kijken dat er rond de film een groter verhaal hangt dan dat je op het eerste gezicht ziet.

Mijn dvd zat bij de FilmValley en heeft een andere cover dan hierboven afgebeeld staat. Erg jammer dat in de film de vluchtelingen (de fugees, kort voor refugees) ondertiteld worden als fugi's.

avatar van Adrenal

Adrenal

Toch een lichte tegenvaller.

Een leuk uitgangspunt en mooi camerawerk, je zit er echt in, maar echt spannend vond ik hem niet en soms zelfs wat saaiig. Een kleine 3*.

avatar van brielen

brielen

Vond het een heel goede sf-film en tegelijkertijd heel actueel. Je wordt er niet vrolijker van, maar wat een pracht van een film is dit.3,5

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Om na te gaan of het wel de moeite loont de DVD van Children Of Men in huis te halen heb ik deze prent nog eens aan een tweede visie onderworpen en het antwoord is volmondig ja!

Alfonso Cuarón schetst hier op weergaloze wijze een apocalyptisch toekomstbeeld waarvan de chaos op het einde bijna tastbaar wordt voor de kijker. Een sublieme Clive Owen en z'n gezelschap gaan in de koortsige nachtmerrie op zoek naar veiligheid, geen seconde de tijd om even bij te komen.

Met een handgehouden camera worden de hyperrealistische decors op fenomenale wijze vastgelegd, waardoor je soms het gevoel hebt naar een documentaire te zitten kijken. Ook leuk vond ik de kleuren: de late herfst (althans zo zag het eruit ) werd nog nooit zo treffend in beeld werd gebracht.

Schitterende film!

avatar van JC.

JC.

Mijn beoordeling van 4,5* en het bericht van Zandkuiken maakte me weer heel erg nieuwsgierig naar deze film. Vanavond herzien. Briljante cinematografie. Fascinerend vind ik dat je van de hele film eigenlijk niet veel wijzer wordt; als kijker krijg je op de vele vragen geen antwoord. Dit doet de film echter enkel ten goede. 4,5* blijft staan.

avatar van Hanzelv

Hanzelv

Tja, het is allemaal wel goed bedoeld waarschijnlijk, maar deze film is in mijn ogen een log pretentieus vehikel. De regisseur zet veel te hoog in met dit modern Jozef en Maria verhaal en kan het uiteindelijk niet waarmaken.

Wat over blijft zijn slecht uitgewerkte personages, veel symbolische verwijzingen en matige cliches. De maker had beter een rauwe documentaire achtige actiefilm kunnen maken, want dat kan hij wel, getuigende het laatste uur.

Matige film.

avatar van SingInSilence

SingInSilence

Wat een slechte film zeg, ik vind het echt vreemd dat ie zo hoog scoort hier. SLECHT acteerwerk. SLECHT gefilmt. GEEN actie. Het verhaal is wel goed, maar da's ook het enige. Deze film is niet de moeite waard om te kijken.