Genre: Actie / Thriller
Bekijk via CANAL+
Bekijk via SkyShowtime
Zondag om 23:20 uur op ARTE
Plot Children of Men
"The year 2027: the last days of the human race. No child has been born for 18 years. He must protect our only hope."
In de nabije toekomst wordt de wereld geplaagd door een totale onvruchtbaarheid van het menselijk ras. Sinds 2009 zijn er geen kinderen meer geboren. Dan komt het schokkende nieuws dat de jongste persoon op aarde - die achttien jaar is - gestorven is. Er ontstaat complete chaos, en een voormalig revolutionair wordt ingeschakeld om de meestgezochte persoon op aarde te beschermen: de laatste zwangere vrouw.
Ik had een vrij melige idee over de film. Toekomst gericht weeral, en weeral het menselijk ras dat in handen ligt van 1 persoon. Dat kan wel goed uitdraaien, maar is niet echt een opwarmer.
De recensies hier bevielen me anders wel, dus toch wat nieuwsgierig en de film toch maar bekeken. Daar heb ik zeker geen spijt van. Enerzijds is dit één van de weinig film die een toekomst van de mensheid op een geloofwaardige manier voorsteld (op de onvruchtbaarheid van de mensheid na natuurlijk). Dat maakt dat je gemakkelijker in het verhaal kan kruipen. Het begint nogal ingewikkeld met alle groeperingen en politieke situatie van het moment. Al komt het toch snel op z'n pootjes terecht en krijg je een spannende en emotionele thriller met een ecologisch en politiek draagvak. Clive Owen veranderd van toeschouwer tot deelnemer in situaties die zeer herkenbaar zijn. Herkenbaar, maar voorlopig nog ver-van-ons-bed-show. Zaken die we in veel gevallen enkel via documentaires of nieuwsberichten vernemen, maar nog steeds actueel zijn.
Dat is meteen ook het grote sterktepunt van het verhaal. De gelijkenissen van de vluchtelingen, minderheden, noem maar op zijn zeer frapant, maar toch ligt het zwaartepunt op het probleem van vruchtbaarheid, ecologie, gezondheid, ...
De film zelf dan, Clive Owen kan niet altijd overtuigen. Hij mag van geluk spreken dat het verhaal, de cinematografie en de regie wel sterk genoeg zijn om de film te dragen. Owen doet het niet slecht, maar echt uitblinken is ook niet het geval. De film heeft in elk geval enkele sterke scènes zoals die met de soldaten die stoppen met vechten als moeder met kind voorbij komt waarop een blik van hoop in hun ogen verschijnt. En de leuke soundtrack is uiteraard ook heel aangenaam om te luisteren.
Met andere woorden zeker een goeie film, die misschien nog wel beter wordt bij herziening. In ieder geval origineel gemaakt met prachtscript, sterke regie en best wel goed acteerwerk. Een aanrader imo.
Toemoesh
Ik vond het ook een slechte film. Totale onvruchtbaarheid en dan is er OPEENS een zwangere vrouw.
Dan gaan ze met zijn allen achter haar aan en op het eind is iedereen dood behalve die vrouw
SioM
Het verhaaltje is in 5 lijnen samen te vatten en was absoluut niet spannend. De dialogen waren ondermaats en de gebeurtenissen onlogisch.
annakin
Wat een slechte film zeg, ik vind het echt vreemd dat ie zo hoog scoort hier. SLECHT acteerwerk. SLECHT gefilmt. GEEN actie. Het verhaal is wel goed, maar da's ook het enige. Deze film is niet de moeite waard om te kijken.
ben het helemaal eens met wat hierboven staat
Goodfella_90
Met betrekking tot kunst durf ik zelden iets als een feit te presenteren, maar als je beweert dat dit slecht gefilmd is heb je er toch echt geen kijk op...
Donkerwoud
Dan zou je inderdaad toch iets specifieker moeten zijn m.b.t. de filmstijl die er gehanteerd wordt, want deze kun je inderdaad moeilijk slecht noemen. Maar het kan dat het jouw ding niet is natuurlijk.
Wel een aparte maar ook een duistere en beklemmende film. Prima gespeeld door Clive Owen en een leuke bijrol van Michael Caine die nog een beetje humor brengt in deze sombere film.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Eerste half uur was top, helaas wist de film het niveau niet vast te houden. Vermakelijk, mooie shots, aardig verhaal. 3,5*
MrVengeance
Zeer goed film, die toch wel een angstaanjagend, maar in zekere mate realistisch toekomst beeld schetst. De actiescènes waren zeer realistisch, en het camerawerk bij vlagen briljant;
Ik noem de"uprising" tegen het einde aan die zonder te knippen is gefilmd.
Heb de film nu al voor de 5de keer gezien en hij blijft nog steeds even boeiend!
M.Goodkat
Vond het filmen gewoonweg fenomenaal,ik zag een shot met bloed op de camera en bleef heel de tijd erop, net alsof het een documentaire.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Dat was erg cool, idd.
Ramon K
Ik vind 't geen goede keuze. 1 shot met wat bloed op de camera kan best leuk werken. Een hele take met bloed op de camera haalt me uit de film want ik krijg dan het gevoel dat er iemand achter Clive Owen aan loopt met een camera.... (en die hoort er in de fictieve wereld niet te lopen)
fanaat
Op die manier proberen ze een beetje een Saving Private Ryan sfeertje te creëren.
sartbeau
Goed verhaal, zeer vermakelijk. Sombere setting, maar dat hoort bij het verhaal. Niet overdreven hak-en-slacht, maar realistisch.
De spanning blijft erin gedurende het hele verhaal.
thuisteler
Goed verhaal... spanning en actie..
Zeker een goeie film, origineel en goed geacteerd.
Je moet alleen wel van de Engelse film wijze houden...
superbassie
Hele mooie beelden, leuk camerawerk, goed geacteerd. Het verhaal boeide me alleen totaal niet...
gebruiker_56935
Indrukwekkende film! Hij boeit van begin tot het eind en ik vind sterk geacteerd.
Dikke 4 sterren!!
Tjussa
Indrukwekkende film die een redelijk anstig beeld van de toekomst schept en aardig wat vragen bij mij oproept. Wat ik minder vind is dat je niet weet wat er gebeurt met de zwangere vrouw. Komt zij veilig aan? Is de baby ook vruchtbaar? Moet de zwangere Kee nu haar hele leven babys baren?
Maar dat maakt het ook wel weer interessant, omdat je er over na gaat denken. Is het enige minpuntje wat de film misschien zelfs sterker maakt.. Spannend camerawerk ook, en sterk geacteerd. Had ook nog wel wat meer beelden van London willen zien, vond dat er echt gaaf uitzien.
Hankieh
Dan eindelijk af gekeken
Vond het een super film, alhoewel er wel wat dingen op aan te merken zijn. Een Punt als bv bloed op de camera, daar houd ik absoluut niet van. Dan weet je dus zeker dat er iemand mee loopt die filmt en dat haalt het echtheid-gevoel heel erg weg. Bloed op de camera kan natuurlijk ook voordelen hebben maar ik zie die voordelen alleen maar in films waar de camera deel uit maakt van het verhaal.
Laat dan het bloed voor de camera wegvliegen, of recht op de camera afvliegen en dat je zo'n langzame draai krijgt met een ingezoomd beeld van de bloed druppels. De eerste met af en toe een afwisseling (of misschien maar 1 keer) van de tweede geef ik trouwens de voorkeur aan
De kleine details bij ongevallen/problemen vallen je nadertijd altijd op en denk je opnieuw aan, hier dan de bloed druppels mooi geweest.
Voor dat rest vond ik het kamp/gevangenis/wat het ook was, niet goed overkomen, waarop volgend het einde dan. Klein stukje varen en ze waren er al. Of heb ik wat gemist en hoort dat zo te zijn??
Het begon dan bij die explosie, hop het verhaal pakt je direct! Gevolgd door de omstanders en het acteer werk van Clive pakte dit verhaal mij erg goed en heb ik (grotendeels) voor de 2de keer met plezier zitten kijken.
Nu wil ik nog Paris, Je T'Aime (2006) van deze regisseur zien (en de vele anderen natuurlijk
Lurtz
Ziet er allemaal leuk uit en het idee erachter is goed, maar is soms te onduidelijk, onlogisch en op sommige momenten zelfs saai.
Ejerika
Pull my finger.
Owen, Moore en Caine. Dit is toch een cast die je moet zien? Drie fijne filmsterren als je het mij vraagt (Owen is zo sexy).
Spannende/Duistere film met een uniek verhaal. Soms wat slordige fouten betreffende moeder natuur. Een film met indrukwekkende scene's en erg mooie klassieke muziek. De film is zo opgebouwd dat de gehele film redelijk spannend is.
Aardbeienhoest.
etherman
Dit is een film die je moet gezien hebben!De realistische sfeer zorgt voor vele prachige scenes waarbij je het gevoel er echt tussenin te zitten.vooral op het einde is de film echt spannend.
SanderSander88
Die one-er (deel waar er niet geknipt is en in een ruk wordt gefilmd) bij het stuk dat Owen de flat in moet om de vrouw en baby te redden is echt zeer indrukwekkend. Alles in 1 shot gefilmd, je zou er niet aan moeten denken dat er een fout gemaakt wordt net voordat dat het shot klaar is, heel intens gefilmd (het is me alleen een raadsel hoe het bloed opeens weg was van het scherm).
etherman
thunderball
Deze gisteren bekeken.
Stond in de gids als Superfilm vermeld, maar dat vond ik hem toch niet.
Het idee is goed, maar de uitwerking stukken minder.
Allereerst vond ik de film erg rommelig en duurde het zeker een half uur voordat ik een beetje in het verhaal leek te gaan komen (maar ik moet er dan wel bij vertellen dat ik de eerste minuut gemist had en wellicht begint de film met enige uitleg?).
Behalve een goed basis-idee, was er verder nog nauwelijk sprake van een echt verhaal. Hoe alles bv zo gekomen was (onvruchtbaarheid, mensen die door de politie/het leger als vuil worden opgepakt, in kooien worden opgesloten en worden doodgeschoten) werd me totaal niet duidelijk. De hele tijd zat ik me af te vragen: WAAROM gebeurt dit allemaal? Wie zijn al die mensen? Waarom is de wereld (lees: mensheid) zo afgegleden naar WO2 praktijken? Nergens kreeg ik hier een antwoord op.
Natuurlijk werd er wel goed geacteerd, hoewel ik Owen zelf toch nog het minste vond en waren de rollen van Moore en Cain niet meer dan kleine bijrollen.
Verder was het ook -bij vlagen- zeer mooi in beeld gebracht, maar wanneer je op langlopende shots gaat zitten letten, zegt dat wel iets op het ontbreken van het ondertussen kunnen meeleven met het verhaal en de karakters....
want het kon niet verhullen dat de film zelf te vaak te saai voor woorden was.
Het werd mij allemaal te deprimerend en te afstandelijk gebracht, waardoor ik meer als toeschouwer zat te kijken dan dat ik echt in het verhaal gezogen werd. Het blijven zitten van het bloed op de lens maakte het er niet bepaald beter op.
Bovendien moet een film mij ook nog enigsinds kunnen vermaken (lees: ontroeren, of in spanning houden, of aan het lachen brengen, en/of soms zels kwaad maken), maar eigenlijk deed de film mij totaal niets.
Het einde was dan ook nog eens teleurstellend makkelijk. Je zou toch mogen verwachten dat nog minstens iemand achter hen aan zou zijn gekomen ipv dat ze relatief rustig in een bootje kunnen gaan zitten wachten?!
Nee, ik vond deze film een behoorlijke tegenvaller.
En kan zeker niet tippen aan gelijksoortige films als The handmaid's tale en 1984.
Een vier, ofwel twee sterren.
superbassie
Deze gisteren bekeken.
Dat had ik nou precies hetzelfde. Vissen? Foogies? Ik weet wel wie het zijn maar niet hoe het zo gekomen is.
Misschien komt het omdat ik de eerste twee minuten gemist heb en dat daarin wat wordt uitgelegd?

Dystopische film 'Children of Men' van Alfonso Cuarón is vanavond te zien op televisie

In de ban van de geprezen bioscoopfilm 'Civil War'? Dan zijn deze films waarschijnlijk ook iets voor jou

In de ban van 'The Last of Us' op HBO Max: Vijf films die je vast kunt waarderen

Cidade de Deus
Misdaad / Drama, 2002