• 9.378.017 stemmen

Geregisseerd door: Alfonso Cuarón

Met onder meer: Clive Owen, Julianne Moore en Michael Caine

Releasedatum: 26 oktober 2006

Plot Children of Men

"The year 2027: the last days of the human race. No child has been born for 18 years. He must protect our only hope."

In de nabije toekomst wordt de wereld geplaagd door een totale onvruchtbaarheid van het menselijk ras. Sinds 2009 zijn er geen kinderen meer geboren. Dan komt het schokkende nieuws dat de jongste persoon op aarde - die achttien jaar is - gestorven is. Er ontstaat complete chaos, en een voormalig revolutionair wordt ingeschakeld om de meestgezochte persoon op aarde te beschermen: de laatste zwangere vrouw.

avatar van Mug

Mug

Het gaat niet om logica. Het gaat puur om een 'gegeven', een 'uitgangspositie'. Dat je dat larie vindt, je daarvoor niet kunt/wilt openstellen, soit. Dat is ondertussen meer dan duidelijk. Als er juist wel een reden voor was, zouden jan en alleman die reden gaan bekritiseren. Te veel informatie is vaak funest.

avatar van Gorgan Zola

Gorgan Zola

Mug schreef:

in mijn opinie, geldt dat ook voor te weinig info, niet zozeer wat betreft de wereld waarin men leeft, alswel de motivaties voor de karakters waar je de gehele film naar zit te kijken die flinterdun waren of totaal ontbraken en die in het boek tenminste zijn beschreven.

Maar goed, ik zal er verder over ophouden

Er mag gejuigd worden!

• 1960 berichten

Het lijkt me dat een film meer is dan een verhaal alleen. Anders kun je net zo goed alleen nog maar boeken gaan lezen. Camerawerk, sfeer, decors en coole details zorgen ervoor, dat ik deze film een toppertje vindt.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Bovendien is het genre Science Fiction, wat toch vooral werkt met een "what if..." uitgangspunt.

avatar van Lad

Lad

avatar van SweetNess

SweetNess

Zeker goede film.

Uit hele goede posities gefilmd.

Ook goed geacteerd, en de omgeving doet echt mee..

Eerste half uur moet nog een beetje op gang komen..

Ik ga met Lad mee: Top-250

*5,0

avatar van dennis_e

dennis_e

script was aardig, maar daar blijft het bij

avatar van jollyrogers

jollyrogers

deze film heeft me echt geen moment kunnen boeien.....

avatar van mckiller

deTuinman

dit is gewoon kunst

avatar van Epitaph

Epitaph

Uitstekende Film, lekker ruw en niets geromantiseerd. Goed einde ook.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Children of Men krijgt het voor elkaar een, tot een ongeveer 30 minuten voor tijd, redelijke maar niet bijzondere film neer te zetten en dit te laten evolueren tot een bovengemiddeld en aangrijpende belevenis.
Het eerste dikke uur is een film met een sterk uitgangspunt maar falend in het creëren van een apocaliptische beangstigende sfeer. Het kabbelde een beetje voort zonder me te grijpen. Veel clichés in de vorm als een hippie die golden oldies draait e.d. Zaken die veel lijken voor te komen in dit soort film.
Één of twee scenes waren dik in orde maar was bang dat dit af zou stevenen op een teleurstelling.
Het laatste ongeveer half uur slaat de film om in intensiteit en echt geweldig gechoreografeerde cinematografie. De film bleek ook ineens een soundtrack te hebben. Erg sterk geregisseerd door Cuaron.
Mooi ook de toch door het oorlogsgebied dat één lange take lijkt te zijn met als hoogtepunt het moment dat de oorlog even stil staat op het moment dat het volk en het leger erachter komt dat Kee een baby met haar meedraagt.
Aangename verrassing dit.

avatar van DVD-T

DVD-T

Net even herzien en hij is mij nog weer ietsjes beter bevallen dan dat hij al deed.

Children of Men is een briljante film die erg goed inspeelt op hoe de mensheid zichzelf kapot maakt, en probeert je als kijker te beangstigen voor wat er zou kunnen gebeuren als het zo door blijft gaan met de wereld.
De film heeft een hele goede en toch best wel grouwe sfeer,en dat past er echt heel goed bij een film als deze.

Owen speelt de sterren van de hemel eveneens als Michael Cain die af en toe heel uitbundig acteerde en op momenten ook heel ingetogen. hij deed dit bijvoorbeeld in een scene die mij heel erg geraakt heeft, als hij zijn vrouw en hond van het leven beroofd en dat hij eigenlijk al weet dat hij zelf ook zal sterven.

Filmtechnisch is het ook allemaal schitterend. De sets,de vervallen locaties,de belichting.Ook geweldig was het camera werk wat enigzins vernieuwend en enerverend is om naar te kijken vooral die lange shots. me als toppunt natuurlijk dat shot van 20 minuten lang door die stad waarbij er ook nog eens van alles omheen gebeurt Dat samen met de sterke editing maken dit toch wel een tot een hele goede film.
Ik ben benieuwd waar Cuarón ons de volgende keer mee gaat verassen.

Stem verhoogd naar 4.5*

avatar van XNightmare

XNightmare

Ik vond dit echt best een aangrijpende film.

Natuurlijk is dit fictie, maar toch, je gaat wel even nadenken over wat als dit nou echt zou gebeuren....

Filmwerk is goed, emoties zijn goed vastgelegd en dan heb je natuurlijk ook nog de mooi weergegeven kapotte stad Londen. Erg indrukwekkend om te zien hoe alles in puin ligt en de wereld in chaos is.

Kortom: Een zeer mooi verhaal verpakt in een zeer mooi jasje!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Fantastische SF-film. De futuristische decors van Londen om te beginnen afwisseldend met dingen uit onze tijdperk is een verwennerij voor je ogen. Wat is het allemaal kei-mooi gemaakt zeg, en ook zoveel aandacht aan besteed. Verder vind ik het verhaal ook erg orgineel bedacht en uitgebreid. De wereld is een grote chaos en een dictatuur en het is al 18 jaar geleden dat het laatste kind geboren is. De wereld waarin ze alles laten zien is grauw en somber, maar dan wel heel mooi gemaakt. Zoals gezegt: een verwennerij voor het netvlies

Owen speelt goed en Caine speelt een erg mooie bijrol. Verder is de film ijzersterk en vaak ook erg spannend. Vooral als Theo een zwangere vrouw het land uit moet helpen en dat ze zo in een slagveld terecht komen, en terwijl de kogels om hun oren vliegen wringen ze zich door alles heen. Het moment dat het kind geboren word midden in de zogenaamde oorlog en het vuur gestaakt word als alle soldaten zien dat er na 18 jaar weer eens iemand is geboren, is een scene wat je nog lang zal bijblijven.

De film heeft heel veel in zijn mars. Heel erg mooie en stijlvolle futuristische achtergronden van Londen afwisselend met dingen uit het heden (waar ik nou echt van hou) en het actuele Engelse platteland met hier en daar futuristische snufjes. Een erg mooi groot en goed verzonnen verhaal en heel knap acteerwerk met een gevarieerde verzameling gernes: Actie, SF, Drama, Oorlog, noem maar op. Gewoon een meesterwerk. Als je V for Vendetta, Blade Runner of Strange Days wardeerde en erg mooi vond, zal je deze ook zeker moeten zien. Film ligt trouwens bijna overal voor 5 euro.

Topklasse.

avatar van niethie

niethie

Toen deze film destijds uitkwam had ik eigenlijk geen idee wat ik er van moest verwachten, dacht gewoon dat het weer een regulier science fiction filmpje was maar toen hij in de top 250 op imdb terecht kwam werd ik toch best benieuwt ben hem daarna ook gelijk gaan kijken en ik wist bij het opstarten werkelijk niet wat ik zag zelden een film uit het science fiction genre gezien die me zo naar de keel greep als deze, het verhaal is behoorlijk intrigerend en beangstegend tegelijk, de film kent een tal van intrukekkende scenes die me hierna nog lang achtervolgt hebben, het acteerwerk van de cast is erg sterk, de effecten ogen heel realistisch, de locaties passen heel mooi bij de film, plus deze film heeft een heel beklemmerend, benauwt en angstaanjagend sfeertje. Al met al het is alweer twee jaar geleden dat ik deze film zag maar ik ben hem nooit echt vergeten, de film kent eigenlijk alleen maar pluspunten en is is bovendien van begin tot eind boeiend, hoop hem dan snel ook weer eens te zien.

4,5 sterren

avatar van cassini1

cassini1

gewoonweg een topfilm met topacteerwerk, vooral die clive owen is gewoon super, uniek verhaal met goede onhoud en logica

avatar van medansavamhel

medansavamhel

Erg mooi gedaan allemaal. Prima acteerwerk, prima camerawerk en een briljant concept natuurlijk. Desondanks niet echt mijn film, maar technisch zeker wel dik in orde.

avatar van 606

kei harde film het leek wel 3de wereld oorlog

schitterend verhaal en acteerwerk

alleen bij het laatste stukje zag je druppels op de camera

was dat de bedoeling ???

4,5 ster

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Dit is voor mij ook weer zo'n film.

De film begint en zet als het ware al gelijk de toon voor een goede film. Het ziet er keurig uit, acteren is prima, de sfeer, kortom de film heeft zo'n beetje alles in huis wat een goede film (voor vele, met uitzonderingen daargelaten) nodig heeft.

Maar nee, ik was blij dat hij weer was afgelopen. De film heeft me niet kunnen raken.

avatar van Sjanemans

Sjanemans

606 schreef:

kei harde film het leek wel 3de wereld oorlog

schitterend verhaal en acteerwerk

alleen bij het laatste stukje zag je druppels op de camera

was dat de bedoeling ???

4,5 ster

Dat was inderdaad de bedoeling, zag ik bij de bonusmateriaal

Ik vond het echt een geweldige film. Knap hoe die regisseur maar vooral de ácteur die lange scènes vlekkeloos kon opnemen. Dat wijst erop wat de acteerkwaliteit van Clive Owen is: Groots. Heb altijd al een zwak voor hem gehad.

Sjanemans schreef:

Die lange scenes zijn korte scenes en dan vlekkenloos door de computer achter elkaar gezet, waardoor het een lange scene lijkt. Kun je ook zien aan die bloeddruppels die opeens weg zijn.

avatar van serpico

serpico

psycholamp schreef:

Nee hoor, de scènes zijn in één shot gefilmd. Als je bloeddruppels ziet verdwijnen (wat ik me overigens niet kan herinneren) lijkt het me waarschijnlijker dat dát door de computer komt.

serpico schreef:

Ja, jij hebt gelijk. Verkeerd gelezen op imdb.

avatar van MovieEter

MovieEter

Heb zwaar genoten van deze mengenling van sf, drama en actie. Vooral visueel vond ik de film erg sterk. En Michael Caine, als soort van Simon Vinkenoog, verwacht je toch ook niet?! Het verhaal zelf is vooral naar 't einde toe, een beetje zo zo. Maar toch, een verdiende 4*

avatar van chrzz

chrzz

Heel vette film, verschrikkelijk goed verhaal en ook kunstig in beeld gebracht. Het begin was een beetje aftasten, volgens mij omdat de verhaallijn moest worden uitgelegd.

Echter, de film pakt goed op als de actie begint. Ik had niet verwacht dat deze film zo hoog zou scoren, hij heeft mij geen moment verveeld. Zeker bij het gedeelte in het vluchtelingenkamp zat ik de hele tijd op het puntje van mijn stoel.

Al met al een zeer goede film, die niet bij iedereen bekend is, denk ik. Dit mag zeker de pret niet drukken.

Ik geef de film dan ook 4 sterren!

• 1960 berichten

Is het aantal sterren wat jij geeft ook een spoiler?

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

eldorado schreef:

Ik heb o.a zelfs bloedspetters gezien op de cameralens wat enige tijd te zien bleef.Dat mag gezien worden als amateuristisch.

Ha..!

Dan heb ik toch graag dat je die scene nog eens overnieuw bekijkt. Als je er namelijk op let zie je 1 voor 1 de bloedspetters verdwijnen wanneer dat deel van het beeld zich in een schaduw bevindt.

Dit hebben ze Digitaal gedaan..

Volgens mij gebeurt dat wanneer hij de trap op loopt in dat gebouw..

Als hij éénmaal boven is zijn ze allemaal verdwenen.

En dát noem ik ''juist'' professioneel!

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Vanaf 4:02 kun je het zien..