Genre: Misdaad / Actie
Releasedatum: 27 september 2001
Bekijk via Viaplay
Plot Get Carter
"The Truth Hurts"
Jack Carter, een "klusjesman" voor de maffia, reist vanuit Las Vegas naar zijn geboorteplaats Seattle om de begrafenis van zijn broer bij te wonen. Hij realiseert zich dat zijn dood geen ongeluk was, maar moord. Hij besluit de verantwoordelijken hiervoor op te zoeken. Remake van de gelijknamige film uit 1971.
Jack Carter
Geraldine
Eddie
Jim Davis
elham
ik snap nie waaarom BIJNA iedereen dese film saai vind.
Ik vond het een spannende film
Meningen vesgillen
DIKKE 4****
Leland Palmer
- Who are you?
- Tiger Woods!
Leuke quote, maar dit is een behoorlijk zwakke prent. Stallone weet niet te overtuigen en is erg ongeloofwaardig. Ondanks dat is hij nog een ster in vergelijking met een lachwekkend slechte Mickey Rourke. Vreselijk, wat een belabberde rol van hem zeg. Caine is wel redelijk bezig trouwens. Het verhaal is erg rommelig en naast dat behoorlijk zwak. Het camerawerk is belabberd en de actiescenes (vechtscenes en autoachtervolgingen) zijn erg slecht gefilmd. Het enige pluspunt is de muziek in de film, maar ik schrok wel even toen de film begon met het ''Memory Gospel'' van Moby, die ik alleen maar ken uit Southland Tales. Hoe die plaat in deze film terechtgekomen is weet ik niet, maar ik wil het ook niet weten eigenlijk...
* *
Ricker
Toch een zeer vermakelijke film het zweertje erin vind ik persoonlijk erg leuk. En de rol van Stallone is ook goed met uitspraken als: Waar je aan begint moet je afmaken. Mooie kerel die Stallone en toch wel een leuke film.
Aldus een frequente leesteken weigeraar...
En jij bent de leukste thuis zeker.
En had ik het jou niet uitgelegd hoe en wat.
wat is belangrijker leestekens of.......
kArIzMa_Movie
Doe gewoon waar je zin in hebt, let niet op hem.
Wat de film betreft, 'Get Carter' is aardig goed. Met aangename acteerprestaties (kon beter), fijne (doch sombere) sfeer en een mooie ontknoping krijgt de film op de schaal van Karizma een 3*. Toegegeven, aan de originele versie kan de film niet tippen.
Heel leuk trouwens dat de oorspronkelijke Jack Carter, Michael Caine, in deze remake als een badguy te zien is.
aerts007
Stallone & Rourke, ik vond ze allebei zeer goed in hun rol.
Prima film zonder over the top aktie!
Maarten||
1,5 sterren. voor de mooie achtervolgingen, stallone & het degelijke verhaal. Daarentegen vond ik het einde echt belabberd.
SPADE VI
ach, hier vind ik niets op aanmerken. Staat in m'n top tien van actiefilms
Weertenaar
Even kleurloos als een plak asfalt: 1.50 (1.40)
De reden waarom Get Carter op een fiasco is uitgelopen schuilt hem in het feit dat de prent eigenlijk geen moment echt interessant wordt, en het woord saai nadrukkelijk van de hoofden van de acteurs valt af te lezen. Het tempo ligt veel te laag om Get Carter van de grond te krijgen en als het dan toch nog iets lijkt te gaan worden is het verhaal vertelt en wacht enkel nog de afrekening. Het is uitermate pijnlijk om te zien hoe deze film zich door allerlei bochten wringt om het kleurloze script nog van enig elan te voorzien, iets dat de cast al helemaal niet lukt en dan met name Stallone. Als er één acteur in Hollywood is die niet veelzijdig is dan is het Stallone wel en dat wordt in Get Carter vrijwel elke scene weer pijnlijk duidelijk. De enige die nog een streepje licht aan de horizon deed gloren is Rachael Leigh Cook, maar ook zei kon de misère, gecreëerd door een uitermate zwakke Kay, niet doorbreken.
FunkStarr
- 1922 berichten
Als Stallone fan wordt je niet vrolijk van de recensies op moviemeter bij zijn films. Vanavond ga ik zien of het bij deze film een keer wél terecht is, want deze heb ik nog nooit gezien vreemd genoeg.
Arabyus
ik snap nie waaarom BIJNA iedereen dese film saai vind.
Ik vond het een spannende film
Meningen vesgillen
DIKKE 4****
Na die dikke 4 toch maar weer bijgespijkert naar een 2*?
van duijn
Aardig filmpje. Het verhaal vond ik wat vaag als je het hebt over wie nu eigenlijk de moord hadden gepleegd, maar voor de rest was de actie redelijk te pruimen.
*3.0
oemoemenoe
best wel redelijke actie.
verhaal had beter uitgewerkt kunnen worden omdat er meer inzit dat wat ze laten zien.
de slechte kop van Rourke is weer grappig om tegen te komen in een film.
geen topper , maar het uitkijken waard
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Wegkijkertje.
Sylvester Stallone acteert maar eentonig, maar de aantrekkelijke Rachael Leigh Cook acteert wel aardig en is leuk om naar te kijken.
Niks bijzonders, laat staan hoogstaands, maar een keertje kijken kan best.
FunkStarr
- 1922 berichten
Inderdaad een wegkijkertje, maar zeker niet slecht. Al ziet Stallone er wel redelijk belabberd uit in deze film, maar hij acteert toch weer vrij aardig. Rourke als badguy is meestal ook wel geslaagd. Gewoon een leuke film voor tussendoor.
AnthonyG.
De film zelf is redelijk goed, maar verdomme die achtervolgingsscene(s) zijn spot-on.
Tarkus
Goede film, maar geen topper.
Maar ik heb al slechtere filmen met Stallone gezien, hij doet het hier aardig goed, wat niet gezegd kan worden van Mickey Rourke. Maar dat wist iedereen al, dat dit een film was uit het tijdperk dat Rourke er nooit veel van terecht bracht.
De film is een aardig tussendoortje, niet slecht dus.
Decec
Ik heb nu al tweede keer gekeken...
Acteur Sylvester Stallone speelt goed.
Het is wel leuk dat bekende acteurs: Michael Caine en Mickey Rourke te zien.
Ik vond spannend Actie/Misdaadfilm..
Maar niet zo topper...
Geen slechte film..
Wel mooi HD film gekeken..
't blijft 3 sterren...
Fran
- 1953 berichten
Tja, ik vind het eigenlijk allemaal een beetje matigjes. Er springt niet echt iets uit en het wordt nergens spannend. Erger nog, het wordt soms gewoon regelrecht saai ! Op zich doet Stallone wel zijn best. Van alle actiehelden van vroeger is hij wel mijn favoriet en vind ik hem dan wel de betere wat betreft het acteerwerk. Maar toch vind ik hem in deze film niet echt uit de verf komen. Het komt allemaal een beetje houterig over.
Op zich had het verhaal ook wel heel spannend overgebracht kunnen worden maar het bleef allemaal zo vlak. Zelfs op het punt dat Carter erachter komt dat zijn nichtje verkracht is komt bij mij geen emotie over. Hierdoor sprak het verhaal mij niet echt aan.
Op zich kijkt de film wel redelijk weg maar echt een aanrader vind ik het ook niet.
John Lee Hooker
Heeft niet zoveel te bieden.
Stallone leverde prima werk, ondanks zijn hangende oogleden kon je toch wel wat verschillende gezichtsexpressies opmerken.
Rachael Leigh Cook vind ik wel iets hebben.
Het hele gedoe draait uiteindelijk toch om wraak, zoals wat wel vaker voorkomt. Ik vond het jammer dat we nauwelijks iets van Richard te zien kregen. Iets meer voorkennis was welkom geweest. We krijgen nu zomaar een speurtocht naar de badguy voorgeschoteld.
Ik ben niet echt te spreken over de montage. Er zaten een paar irritante flitsen doorheen en ik vind dat springende beeld (bijvoorbeeld als er iemand liep werd er drie keer in geknipt) om tijd te winnen een beetje cheap overkomen. Ze kunnen die shots dan beter gewoon weglaten.
De actie is middelmatig.
Simpel, kijkt prima weg maar kon wellicht iets fijner worden uitgewerkt.
Aapje81
Op papier ziet het er allemaal goed uit. De cast is geweldig met Stallone, Rachel Leigh Cook, Mickey Rourke, Micheal Caine en Rhonda Mitra. In de praktijk blijkt echter dat je toch meer nodig hebt dan een stel leuke acteurs om een boeiende film te maken.
Een fatsoenlijk scenario had bijvoorbeeld veel geholpen. Stallone doet goed zijn best, Rourke is routinematig, Mitra moet het alleen hebben van haar looks en Caine is charmant als altijd. De enige die er voor mij echt uitspringt was Rachel Leigh Cook. Een jaar of 10 geleden was zij echt hot maar de laatste jaren heeft zij nauwelijks nog fatsoenlijke rollen en dat is afgaande op deze film toch erg jammer.
Leuke acteurs maar een matig scenario.
Doorsnee.
RuudC
Prima gedaan, maar wanneer Get Carter geen sterke acteurs als Mickey Rourke, Michael Caine en natuurlijk Sylvester Stallone had, had ik waarschijnlijk maar twee sterren gegeven. Het plot is redelijk, maar te onorigineel om het echt op te kunnen nemen tegen tegen andere misdaad/actiefilms. Daarbij gebeurt er te weinig. Rourke's karakter omschrijft het perfect in de film: "you're chasing your ass, Carter". Dat is exact waar tweederde van de film om draait. Stallone heeft betere films gemaakt. Deze is niet slecht, maar nergens echt interessant.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Get Carter