• 9.199.077 stemmen

Geregisseerd door: Ronny Yu

Met onder meer: Samuel L. Jackson, Robert Carlyle en Meat Loaf

Releasedatum: 25 juli 2002

Plot The 51st State

"Nice Wheels. Dirty Deals. And One Mean Mother In A Kilt."

De Amerikaanse Elmo McElroy heeft een formule om de beste drug allertijden te maken. De drug geeft een rush die 51 keer beter is dan elke andere drug uit de geschiedenis en de ingrediënten die hij daarvoor nodig heeft zijn bij iedere apotheker te krijgen. Die formule is miljoenen waard. Omdat hij zijn kansen op snelle cash in Amerika de lucht in heeft geblazen, probeert Elmo, gekleed in zijn kilt, de formule voor $20 miljoen te verzilveren in Liverpool waar hij te maken krijgt met tussenpersoon en Amerikahater, Felix DeSouza. Maar steeds meer criminelen krijgen lucht van de gouden mogelijkheden die de drug biedt...

Felix DeSouza

Dakota Parker

The Lizard

Detective Virgil Kane

Leopold Durant

Shirley DeSouza

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Inderdaad "Lexipexie", dit was wel een leuke film met veel goed Britse acteurs en ook natuurlijk een box Amerikanen. Toch speelt het verhaal zich grotendeels op Engelse grond af en daar was ik dan weer blij mee. Ik ben meer liefhebber van de Britse uitspraak van het Engels dan het geknauw van de Amerikanen. Ook waardeer ik de Britse film meer dan de Amerikaanse. En waar ik ook blij van werd is het feit dat een van mijn favoriete acteurs (Robert Carlyle) in de film een belangrijke rol had.

Ook grappig dat Meat Loaf (Paradise by the Dashboard light) mee speelt en ook nog goed! Minstens even goed als zanger en behoorlijk afgevallen!

avatar van gauke

gauke

gauke schreef:

Wel grappig, maar het plot was niet geweldig. Goed spel door Samuel L. Jackson en Robert Carlyle.

Een beetje een mix tussen 'Trainspotting' en 'Pulp Fiction'. In feite was het verhaal simpel maar de regisseur had daar een chaotisch script aangekoppeld. Of het nu zinvol was of niet, het leek of alles en iedereen zo onvoorspelbaar en kleurrijk mogelijk moesten zijn. Over het algemeen speelde de cast over de top en dat begon, op Samuel L. Jackson en Robert Carlyle na, uiteindelijk te irriteren.

avatar van chiel1971

chiel1971

• 2009 stemmen

Prima misdaad komedie

avatar van IH88

IH88

“Aw, fuck... Can't a brother just deal some GODDAMN DRUGS?”

Toffe film. The 51st State is een doldwaas avontuur en vuurt de ene na de andere vermakelijke scene op de kijker af. Het is één grote klucht, en dan is het belangrijk dat de humor werkt en de acteurs er ook mee uit de voeten kunnen. Met Jackson, Carlyle, Mortimer en Meat Loaf is dat geen probleem. Prima actiescènes, sterke oneliners, een scherpe regie en snelle editing etc. The 51st State deed me denken aan een Guy Ritchie film, en dat is een groot compliment aan regisseur Ronny Yu.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Bijzonder leuke film is dit, met veel actie en humor.

Vooral Robert Carlyle vond ik weer uitstekend, maar ook Samuel L. Jackson en Emily Mortimer zijn prima in hun rollen.

Veel pittige humor ook, waarbij enkele one-liners echt wel goed geplaatst zijn.

Ik zou voor deze prent 5 sterren geven, ware het niet dat de DVD ook één minpunt heeft. De hoes vermeld DTS, en dat is op de DVD nergens te bespeuren. En omdat ik altijd m'n beoordelingen geef op de DVD uitgave dus een halve ster minder dan het maximum.

Maar laat dat de prent niet bederven, de film is zeer de moeite waard om te bekijken, ik heb er alvast dolle pret aan beleefd.

Deze film opnieuw bekeken, en is me deze keer minder goed bevallen.

De acteurs zijn even goed hoor, maar zoals velen weten ligt het genre, komedie, me niet zo.

Toch nog ruim voldoende voor deze prent.

avatar van blurp194

blurp194

Ronny Yu doet Guy Ritchie.

Dat denk ik dan tenminste, want verder heb ik tot dusver geen van zijn films gezien. Deze nodigt ook niet heel erg uit - maar misschien is ook dat niet heel erg eerlijk, want het over-hippe en te flitsende Ritchie-stijltje is al weer een tijdje uit de mode. Dus misschien is zijn andere werk wel veel beter.

Positief vond ik dat Samuel L. Jackson eens een net wat andere rol speelt. Dat kan hij dus wel, je zou het haast vergeten. Carlyle zit dan weer wel heel erg aan zijn gewone typetje vast. En Meatloaf misschien ook wel, maar daar kan met dat niet van ergeren. En ja, dan Emily Mortimer nog - met haar strakke zwarte leren pakje aan, en wat staat dat haar goed. Ook verreweg het leukste karakter om te spelen, en eigenlijk het enige wat de film van de absolute vergetelheid redt.

avatar van eempag

eempag

Carlyle and Jackson, altijd leuk om naar te kijken, maar toch niet erg leuk in deze film.

Zeer onwaarschijnlijk verhaal en is dat erg dat een verhaal onwaarschijnlijk is bij een komedie?

Nee, ware het niet dat deze komedie eigenlijk nergens grappig is.

Tenminste ik heb nergens gelachen bij deze film en zelfs niet geglimlacht.

Dan aan het eind nog als een soort epiloog nog in de aftiteling dat niemand weet waarom McElroy een kilt droeg.

Maar wie interesseert dat wat? Lekker belangrijk.

avatar van frans123

frans123

Gisteravond laat aan begonnen Zonder meer erg leuk en geestig Na een uurtje kijken naar bed.....Vandaag de rest?? Ik weet het niet Een uurtje grappen en grollen is wel genoeg denk ik, vaak wordt het tweede gedeelte stukken minder , voorspelbaar en over de top. Prachtrol van Carlyle trouwens..

avatar van frans123

frans123

Tarkus schreef:

Deze film opnieuw bekeken, en is me deze keer minder goed bevallen.

Toch nog ruim voldoende voor deze prent.

Ik denk dat het herbekijken van een komedie erg tegenvalt Dat had ik met ; Butch Cassidy and the sundance kid...actie/comedy. Vond ik toen 5* , een absolute topper Vorig jaar weer gezien...Wat een tegenvaller, flauw, vervelend., traag., saai zelfs..1,5 * ....Smaak verandert door de jaren...........Dus nooit , wat je ooit een topper vond, jaren later herzien...