• 9.373.905 stemmen

Geregisseerd door: Ronny Yu

Met onder meer: Samuel L. Jackson, Robert Carlyle en Meat Loaf

Releasedatum: 25 juli 2002

Plot The 51st State

"Nice Wheels. Dirty Deals. And One Mean Mother In A Kilt."

De Amerikaanse Elmo McElroy heeft een formule om de beste drug allertijden te maken. De drug geeft een rush die 51 keer beter is dan elke andere drug uit de geschiedenis en de ingrediënten die hij daarvoor nodig heeft zijn bij iedere apotheker te krijgen. Die formule is miljoenen waard. Omdat hij zijn kansen op snelle cash in Amerika de lucht in heeft geblazen, probeert Elmo, gekleed in zijn kilt, de formule voor $20 miljoen te verzilveren in Liverpool waar hij te maken krijgt met tussenpersoon en Amerikahater, Felix DeSouza. Maar steeds meer criminelen krijgen lucht van de gouden mogelijkheden die de drug biedt...

Felix DeSouza

Jordy

standaard, maar erg vermakelijk

avatar van babygzus

babygzus

Gezien bij de sneak, een snatch-achtige film en ERG goed! zou 'm vier sterren geven als ik wist hoe dit allemaal werkt hier....

avatar van Sjraar

Sjraar

Was een vermakelijke film, vooral die engelse flikker was erg grappig...

avatar van portishead00

portishead00

Zeer leuke en verassende film.

De eerste paar minuten bedoel ik.

aardig mee kunnen lachen.

avatar van dttom

dttom

Idd erg vermakelijk

avatar van manic

manic

Ik ook dan maar even: erg vermakelijk. Goed up-tempo. ***ster Omdat ik het verhaal al weer vergeten ben na 2 maanden verdient ie een ½ ster extra net niet.

avatar van jay-s-

jay-s-

Nou ik vond hem zwaar tegenvallen. Slecht verhaal, en slecht geacteerd. Ook door Samuel L.Jackson. Hij speelt tegenwoordig alleen de geijkte black tough MF. Deze film is zeker een misser op zijn conto. Die Engelse setting deed de film ook geen goed. Alleen de laxeermiddelen waren leuk, en de vrouwelijke asassin natuurlijk!!!

Oh ja deze film is bij videotheek Happy in de kapelstraat op import dvd.

avatar van shayed

shayed

Gewoon een hele leuke film met enkele hele bizarre scènes, zoals de laxeerscène. Vooral Robert Carlyle was erg grappig en ook om 'Iki' heb ik erg moeten lachen. ***1/2

avatar van Stoffeltje

Stoffeltje

Het is een heel erg leuek film. Goeie cast en een goed plot. De plaats waar de film zich afspeelt, Liverpool Engeland, is ook heel erg leuk. Het is een goede mix van actie en comedie.

avatar van dttom

dttom

waarom is de titel in amerika nou weer formula 51

avatar van EmDee

EmDee

Wellicht waren ze het er niet mee eens dat Engeland de 51e staat zou zijn. Daar is de titel nl op gebaseerd.

avatar van ericck

ericck

Deze film is erg grappig. De hoofdrolspelers acteren sterk, de humor is goed. Het verhaal is een beetje slap maar dat is niet storend want het is een snelle actievolle film.

avatar van dartviper

dartviper

De film is goed en heel erg leuk ik geef hem 4 sterren

avatar van jackie

jackie

Een toppertje, goed geacteerd (ook de bijrollen) mooi opgenomen actie scenes (dat kunnen die mensen uit Hong Kong erg goed) en ook hele leuke teksten.

Een aanrader voor mensen die van actie films houden.

avatar van Hobbes

Hobbes

Erg grappig. heb regelmatig in een deuk gelegen

avatar van Be3F

Be3F

leuk tijdverdrijf, gewoon grappig

avatar van BS

BS

het grappige zag ik in het begin niet,maar het wordt leuker naarmate de film loopt.

Erg interesante rollen, natuurlijk meneer Samuel L. Jackson in een erg sterkte rol!

Er wordt hier goed geacteerd,leuk op elkaar ingespeelt,een film met actie en humor erin en zelf een verhaal op de achtergrond.

Redelijk slimme film en puur amusant om naar te kijken.

Geen toppertje,maar wel een die je gezien moet hebben. ik geef hem 3,5 ster.

avatar van bjurrun

bjurrun

de film is zeker de moeite waard. En eindelijk eentje in het genre met een simpel plot. Ik werd eerlijk gezegd al die door elkaar lopende verhaallijnen een beetje zat...komt te veel voor vandaag de dag. Dus eigenlijk is deze dan weer origineel! Veel plezier...8)

avatar van Goodfella

Goodfella

Heerlijk pretentieloos vermaak, maar op de in vorm zijnde Samual L. Jackson na absoluut nergens bijzonder of orgineel. 3 *

avatar van Sjan

Sjan

Vette actie, leuke humor, ****

avatar van martine24

martine24

al verwacht je de rol niet van Samuel L Jackson, maar deze film is zeker de moeite waard.

Veel kijk plezier !!!!

avatar van Elora Danan

Elora Danan

Idee was leuk, beetje zwak verhaaltje, haaaaat Emily Mortimer, hou van Robert Carlyle. Scene met Samuel als hippie met mega-afro is historisch! Heb ergens toch wel respect voor deze film

avatar van Macmanus

Macmanus

Lekker filmpie, het verhaal is wel geinig maar ook standaard, maar de typetjes zijn leuk, en de actie is stoer, en Samual L Jackson Rulezzz altijd dus ook hier

En het is erg stoer gefilmd.

Gewoon een lekker filmpje om te huren 3 sterren bijna 3.5 sterren maar daar is hij toch iets te standaard voor

avatar van gotti

Ondanks het simpele verhaaltje heb ik me toch erg vermaakt. Ontzetten veel leuke typetjes met het leuke Engelse accent en Jackson had ook een leuke rol, maar voerde hem naar mijn idee niet naar behoren uit.

Ook zoals Macmanus al zei vond ik het erg 'stoer' gefilmd. De manier van filmen deed me soms erg aan Panic Room denken. In het begin waarin de bom bijna gaat ontploffen en er heel vlug langs allemaal kabeltjes en draadjes gefilmd wordt. 3*

avatar van Goezzzz

Goezzzz

Leuk en verfrissende film met veel vaart. Heb mij uitstekend vermaakt. Cultuur verschillen worden op grappige wijze weergegeven. 4 sterren.

avatar van Spider

Spider

Leuke film, deed me een beetje denken aan The Big Hit

avatar van pjotr

pjotr

Wat een ongelofelijke RUK-film !

Het verhaaltje stelt helemaal niks voor. Samuel L. Jackson speelt voor de 'tigste keer de bad-ass.:Z

Elke Groot-Brittannië-vs-Amerika-grap dook al op in een andere film.

Verder probeert de film door de beeld-versnellingen en stills net zo cool over te komen als Snatch (en cohorten) maar faalt jammerlijk.....

Zelfs Robert Carlyle kan dit misbaksel niet meer redden...SPOELEN!!!

avatar van StuF

StuF

onovertuigend en onorgineel. doch bij vlagen grappig en weinig diepgang dus makkelijk te volgen. ideaal om dronken naar te kijken dus.

avatar van Armin

Armin

Ben het voor een gedeelte wel met Pjotr eens.

Een slechte Snatch-imitatie, maar als zodanig nog wel verteerbaar. **1/2

avatar van Bandit

Bandit

Slechte film, zeer slechte acteerprestaties. verspilling van de talenten.