Genre: Actie / Oorlog
Releasedatum: 22 maart 2007
Vanaf 6 maart op Netflix
Vanaf donderdag 26 februari in 10 bioscopen
Plot 300
"Spartans, prepare for glory!"
In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.
- Trailer (YouTube)
Ephialtes
Xerxes
Yvo1983
- 1927 stemmen
Ben in slaap gevallen, zegt genoeg zeker!?!
1* voor het deel(tje) ik heb gezien
Ché Cliché
Hoe kan je hier nou bij in slaap vallen?????
Gebrek aan verhaal, etc, dat soort commentaar kan ik begrijpen (alhoewel ik helemaal weg ben van deze film), maar in slaap vallen in een film waar de actie voorgaat op het verhaal. Leg het mij maar eens uit.
Yvo1983
- 1927 stemmen
Hoe kan je hier nou bij in slaap vallen?????
Ja, kan zijn dat het aan mij lag, maar had gewoon veel meer verwacht van deze film!
Duurt naar mijn menig veel te lang en qua actie vond ik dit toch niet zo denderend hoor...
Quentin
Lelijk gedraaid, hilarisch slechte dialogen/one liners, trieste personages (vooral de Perziërs waren te debiel voor woorden, met hun verwijfde leider als toppunt) en weinig enerverende aktie, heb me behoorlijk verveeld ... 1,5*
Precies mijn ervaring, al vond ik de 'look' nog wel aardig, weer eens iets anders. verder vooral saai.
Je kan Snyder betichtten van mooifilmerij, maar lelijk gedraaid is het zeker niet...
ghostman
Waardeloze film. Het decor of beter gezegd computer geanimeerde landschappen zien er onrealistischer uit dan het decor in The Wizard of Oz uit 1939!
Lillytjuh
Ik vond de film niet helemaal spectaculair zoals er werd gezegd, het was allemaal wel mooi gemaakt en de vechtscenes waar goed maar ik vond de film in geheel tegenvallen.
notsub
Dit is een soort Manowar film. De verteller, met die heroïsche teksten maakt het helemaal Manowar. Alleen insiders weten wat hiermee bedoeld wordt. Verder een prachtige "our arrows fall like hail"-scene en heel veel brute stoere mannen met zwaarden. Het is zeker een film van het betere hak- en kloofwerk en dat zijn ook gelijk de hoogtepunten. Het is verder volkomen onrealistisch met allerlei monsterlijke wezens die het geheel opsieren. Ik had me er iets anders van voorgesteld, maar heb er toch van genoten. 3.0
mister blonde
Het is dan ook niet realistisch bedoeld.
Turkeyloverz
Matige film.
Ondanks ik er geen verwachtingen bij had, viel hij toch wel tegen. De manier van verfilming is hetzelfde als bij Dawn of the Dead en dan heb ik het nog niet eens over de "monsters". Ik houd wel van films uit de oertijd, maar maak of een Braveheart of een LOTR, geen mengsel daarvan. De film komt op geen een punt geloofwaardig over, wat ik jammer vond. De verwijfde Xerxes, de onoverwinnelijke Spartanen..
Ook het einde was een minpunt, omdat je die grote slag niet ziet. Dan konden ze de film beter 3 kwartier langer laten duren en dan wel de grote slag laten zien. Er werd ook niet zoveel gezegd, maar als het wel gebeurde, moest ik meteen denken aan een andere film waar ik het eerder gehoord zou hebben. "I would die for them", wraak, allemaal onorginele aspecten en gezegdes.
Het acteerwerk was redelijk, al kon het me na een tijdje niet meer echt schelen of ze nog geloofwaardig genoeg acteerden of niet, want de film zelf was het ook niet. 300 is echter toch wel vermakelijk en kijkt lekker weg. De prachtige koningin en toch wel een sterke Butler maken er een 4 van.
Omdat het een strip verfilming is en ze de 'look en feel' van de strip wilde bewaren.....
BoordAppel
Je had liever realistische achtergronden gezien in deze verre van realistische comicverfilming?
Martijnnn
Het gaat niet om de grote slag op het einde, het gaat om de 300 man die de perzen 3 dagen lang lekker bezighielden. Dat is het zelfde als zeggen dat braveheart ook 3 kwartier langer had moeten duren zodat ze dat laatste gevecht hadden kunnen laten zien.
Gelukkig zijn ook een groot deel van de mensen die de film hebben gezien wel heel erg tevreden met de decors.
Verwachtte dat zoiets al als antwoord, vind het slap.
Wat is daar slap aan? Toch gewoon een artistieke beslissing.
italian
Wat is daar slap aan? Toch gewoon een artistieke beslissing.
In ieder geval een gemakkelijke artistieke beslissing. Je fantasie gebruiken, ook al heb je er maar weinig, is nog altijd gemakkelijker dan een film zo waarheidsgetrouw mogelijk te maken.
Wat een onzin, voor het eerst dat die keuze gemaakt wordt (bij Batman, Superman, etc) is dat niet gedaan) En nu is het ineens een zwakte bod. Vond het verder niet goed, maar klagen dat het op het bronmateriaal lijkt is natuurlijk onzin, dat is pas een zwakte bod.
italian
Ik zie de 2000 jaar oude geschriften ook als bronmateriaal, maar daar hebben de makers van de film blijkbaar geen moment aan gedacht...
Jawel, maar ze hebben er overduidelijk voor gekozen om zich daar niet op te baseren. Het is een Strip verfilming, geen film die op wat voor vlak dan ook historisch correct probeert te zijn.
ToNe
Bovendien was de strip ook niet zo erg conventioneel.
Twee pagina's voor één scene was daarin geen uitzondering.
Crimson35
Hele mooie animatie's, maar voor de rest waardeloos! Het begin is wel mooi gemaakt dat je dat kleine ventje ziet opgroeien. Maar dat ze durven te zeggen dat het op echte feiten is gebaseerd!
Al die mutanten, en een of andere koning die op een zilveren platform, gedragen door mensen aankomt, die had je vanaf tientallen kilometers al moeten zien, en dan zou het nog een dag duren voor hij er was. Maar hij doemt ineens op uit het niets.
Verder te veel gepraat en langdradig gezeur, qua special effects en animatie's heel goed, maar het verhaal waardeloos!
Dado
geweldige film
de achtergronden die geanimeerd zijn en met green screen, gewoon mooi, je moet ervan houden!
beste film ooit!
rubenzzz
Vette film! Maar wel een beetje een simpel verhaaltje. mooie vechtscenes en zeer vermakelijk. 4*
minus
Oh dat weer. Er komt een stripverfilming en iedereen is opeens comic-expert.
Snap je opmerking niet.... Ben zelf zeker geen comic expert, (pretendeer ik ook totaal niet, ken de strip ook niet), maar die info is nogal bekend en lijkt me bovendien overduidelijk....
Montorsi
Een fikse tegenvaller. Om maar met de minpunten te beginnen; verschrikkelijk overdreven gevechten, bijvoorbeeld de scene waarin dat groepje perzen van die klif wordt geduwd, de Perzische soldaten vielen naar beneden alsof ze gelanceerd werden. Het deed me denken aan de Power Rangers, zo overdreven werd er gevallen. Daarnaast die semi-gevoelige scenes, zoals de dialogen tussen Leonidas en zijn vrouw, Leonidas en Xerxes, de vrouw van Leonidas en die politicus. Ze waren niet alleen vreselijk onrealistisch, maar ook gewoon heel slecht 'gespeeld'. Daarnaast die vervelende flitsen in de overigens verder ook volledig overbodige en niets toevoegende sexscene, die ook nog eens naar mijn mening totaal niet paste bij het imago van Leonidas als gevoelloze en keiharde strijder.
Verder zoals ik al zei vind ik de gevechten an sich vreselijk overdreven gemaakt, dat overdadige bloed alle kanten op, die bovenmenselijk hoge sprongen die de Spartanen maakten. Dan nog die overdreven rare beesten, mensen met bulten, ik weet het allemaal niet wat er niet voorbij kwam.
Dan nu de pluspunten. Het verhaal in zijn algemeen is al goed en natuurlijk legendarisch. In deze film wat matig uitgewerkt, maar vooruit, aangezien zo'n vechtfilm moeilijk verweten kan worden dat er geen ijzersterk uitgewerkt verhaal staat zal ik dat de makers niet verwijten. Daarnaast vond ik, hoewel ik zoals gezegd de gevechten zelf me deden denken aan de Power Rangers, deze wel goed in beeld gebracht en mooi dmv die slowmotions en mooie effecten waren de beelden desalniettemin erg goed.
Concluderend kan ik deze film onmogelijk een voldoende geven. Het is echter ook weer niet zo slecht dat ik over moet gaan tot de welbekende 0.5* waar nogal veel mensen op overgaan.
2* lijkt me dus wel een eerlijke score voor deze film voor mij.
Daser
Geweldige film, mooi gefilmde gevechten, camerawerk was erg goed, beelden verbluffend, Butler zette zijn rol met veel kracht neer..ze kwamen echt bijna onoverwinnerlijk over...
Kreeg er zelf een stoot energie van en is zeker het kopen waard..geen onzinnige liefdes verhaaltjes er in gevlochten, maar hard zwaardgekletter....

300: Rise of an Empire

Drama / Thriller, 2006

Fantasy / Avontuur, 2009

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007
vertellingeviscerationjavelin shieldlegerepischblood splattergebaseerd op stripzwaardgevechtbloedvergietenbloedbadoude wereldbased on graphic novelancient greeces.a.t. minionswarriorancient warfaresparta greece 5th century bcwarmale protagonist bloody deathspartaspartansbattle of thermopylaegod kingbattle axe