Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: John Bonito
Met onder meer: John Cena, Kelly Carlson en Robert Patrick
Gesproken taal: Arabisch, Spaans, Engels en Italiaans
Plot The Marine
"They took his wife. Now he's coming."
Een marinier wordt oneervol ontslagen nadat hij een direct bevel had genegeerd. Hij gaat direct op zoek naar een job, maar wordt reeds na één dag ontslagen. Zijn vriendin stelt voor op naar de bergen te trekken om eventjes te ontspannen. Onderweg komen ze in aanraking met een bende criminelen waarna hij zijn ontvoerde vriendin moet proberen te redden.
John Triton
Bennett
Terrorist
Van Buren
Rick
John Cena speelt als een echte houten klaas in deze zeer matige film met inderdaad veel herhalende ontploffingen en actie.
Na de Terminatorgrap had je ook nog de muziek van een banjo uit deliverance, ik zou zeggen voor de jeugd onderons nog wel te pruimen.
krabat
vervelende film, geen enkel cliché wordt gemeden.
Leuk voor patriotische Amerikaanse leeghoofden, gelukkig zijn er voor de verwende filmliefhebbers genoeg alternatieven.
Nixon17
Zaten zeer leuke stukjes in maar de film opzich was niks nieuws.
kraaitje
Ik heb hem net gekeken, wel een lekker actiefilmpje, veel knokken, explosies en knalwerk. Het verhaal vond ik niet echt super, een beetje voorspelbaar ook en het einde was ook erg boring. Lekker voor op de zondagavond
Snitz129
Vermakkelijke actiefilm, verstand op nul en lekker kijken.
Natuurlijk is de verhaallijn filterdun maar ja, dat weet je van te voren bij dit soort films. 3*
Ellen123
ik zou zeggen voor de jeugd onderons nog wel te pruimen.
Waanzinnig goede film, NIET ALLEEN VOOR DE JEUGD!
Van mij krijgt ie een 5
Wouter666
Waanzinnig goede film, NIET ALLEEN VOOR DE JEUGD!
Van mij krijgt ie een 5
zeker ook alleen maar voor John Cena's body.
Of heb je gewoon in je leven weinig films gekeken?
Tha-Player
Ik vond het zkr een zeer goede film , goed veel actie met tussendoor ook nog wat komedie!
granite
Haal niet de begrippen 'marine' en 'navy' door elkaar. The Marine betekent slechts de marinier en volgens de plotbeschrijving hierboven is hij dat ook.
Je hebt gelijk.. Met deze info maak er in plaats van 1 ster...... 1 ster van.
hydro-bro
geh ik heb nog nooit zoveel fouten in een film gezien, maar goed ff doorheen kijken en je hebt een leuke hersenloze aktie film waar je niet bij na hoeft te denken, en let vooral op die band van die politie wagen, word lek geschoten en nog geen 5 min later scheurt menneer gewoon weg met 4 volle banden weg zonder te repareren, en zo heb je nog zoveel van zulk soort foutjes. robert patrick had duidelijk geld nodig.
was overigens de enige die kon acteren.
1 ster voor de moeite
iGeO
Enige leuke was de Terminator grap. Voor de rest is het allemaal al te veel gebruikt in andere films, niks vernieuwend, wat opzich niet heel erg is, ware het niet dat het acteerwerk bagger was.
Alleen Robert Patrick doet nog redelijk goeie zaken, wat de film overigens niet weet te redden.
2** omdat ik er eigenlijk nog minder van verwachtte dan dit, dus dit is dan eigenlijk positief, toch...?
Tunnis
Tsjaa... het was gewoon een doelloze actie film. Verstand op 0 en kijken maar 2,5*
kloostb
mooie actie film lekkere beelden .
Oppervlakkig ja
verhaallijn nee
actie volop
een 4.5 voor mij
PsYchoW
Vondt het een middelmatige film. De verhaallijn was niks bijzonders ...
Daarom 3 sterretjes
zjandannybob
toch wel een film boven mijn verwachtingen, wel wat oppervlakkig maar al de actie maakt dit weer goed.
4* zeker aan te raden
lionel
Matige film.
Te standaard Hollywoord verhaal.
Zou hem cker niet in de bioscoop gaan bekijken.
Leuk voor een keer op de bank.
resona
wel lekker actie filmpje.. alleen dat van die auto met die lekke band, en dat hij erna gewoon wegrijd alsof er niks aan de hand was.. was wel slecht ja..
3*5
Riddick
Normaal vind ik dit soort films wel leuk om weg te kijken. Zoals de wat aardige films van 'Van Damme, Seagal, Arnie'.. (dan bedoel ik niet de goede van hun) Maar The Marine is eigenlijk zo slecht. Er zit niks in, ja ok, verwijzingen naar The Terminator. Beetje slappe film. 1,5*
patrick17
Had al een tijd geen film gekeken..Dus maar besloten dat ik deze zou gaan kijken..
Een redelijke actie-film die soms wat te overdreven was.
Zoals bij die explosiefs..Maar toch wel een redelijke film niet slecht maar ook niet goed..
Laatste actie was wel lachen
3.5 *
Dutchmeister
FIlm was een beetje achterlijk. Die John vloog overal gewoon in zonder na te denken. MAar dat is ook wel grappig. 2,5 *
Boelie
ik vond de film redelijk sterk beginnen, dus trok mijn aandacht wel.. daarna werd het voorspelbaar en slechter. Hij is 5 keer net op tijd uit een ontploffing gesprongen en hij wil maar niet dood gaan, erg standaard. Maar toch vond ik hem best leuk om te kijken. Redelijk leuke actie toch wel, en er speelde lekker wijf in mee
patrickyo2006
ik hem binnen kort kijken ik hoop dat hij leuk is want ik heb er wel zin in:P
FillumGek
Niet al te hoge verwachtingen van een WWE productie maar hij viel erg mee. Cena moet natuurlijk al zijn kunstjes in dit debuut laten zien en dus krijg je veel kogels, explosies en soms zelf WWE-moves. Niks mis mee, hoewel er af en toe wel een loopje met de waarheid wordt genomen. Zo ontsnapt Cena uit wel vijf grote explosies, worden er zo'n vijf magazijnen kogels op hem af gevuurd tijdens de achtervolging en wordt hij niet geraakt en denkt hij inderdaad niet na.
Maar het belangrijkste is dat de film goed vermaakt. Veel clichés en clichépersonages maar dat maakt in dit geval weinig uit. De film wordt wellicht naar beneden getrokken door users die het hersenloze actie vinden en Cena-haters, maar dat geldt niet voor mij.
Drie sterren en een halfje erbij omdat Cena het in dit acteerdebuut ( buiten WWE) aardig doet.
The Goss
Hoog Jean Claude gehalte. Zegt eigenlijk al genoeg. Ontzettende voorspelbaar. Op een gegeven moment gaan al die overdreven ontploffingen terwijl er op dat moment niets te ontploffen valt. We noemen het moment dat de truck uit de schuur het water induikt en naast de truck ontploffingen zijn.
2* omdat het filmisch nog wel aardig in elkaar stak.
Gwendoline
Hoe kan deze film een 3* hebben?? Hij krijgt van mij een 0.5*. Is echt te zielig voor woorden.
VERBODEN TE KIJKEN!
Als je toch gedwongen wordt om de film te kijken en je kan je ogen niet dicht houden let dan op: bij de 52.30 minuten zie je voetstappen OP de modder. Echt omgekeerde voetstappen. Hilarisch.
Jic
*Slechte acteurs.
*slecht geacteerd.
*slechte muziek.
*slecht verhaal.
*veel fouten gevonden.
hij krijgt 1* omdat sommige stukjes wel mooi gemaakt waren.

The Marine 6: Close Quarters

Tigerland
Drama / Oorlog, 2000

The Condemned
Actie / Thriller, 2007
ontvoeringmachogangstervrouwswampsouth carolinaoorlogchangeiraq warcommandoex-marine diamond heistmilitary discharge