Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: John Bonito
Met onder meer: John Cena, Kelly Carlson en Robert Patrick
Gesproken taal: Arabisch, Spaans, Engels en Italiaans
Plot The Marine
"They took his wife. Now he's coming."
Een marinier wordt oneervol ontslagen nadat hij een direct bevel had genegeerd. Hij gaat direct op zoek naar een job, maar wordt reeds na één dag ontslagen. Zijn vriendin stelt voor op naar de bergen te trekken om eventjes te ontspannen. Onderweg komen ze in aanraking met een bende criminelen waarna hij zijn ontvoerde vriendin moet proberen te redden.
John Triton
Bennett
Terrorist
Van Buren
Rick
Ja hij speelt inderdaad ook in een paar andere films maar het is opzicht geen bekende acteur (of je moet alleen maar B en C films kijken) omdat hij alleen maar in niets zeggende films meespeelt. De bekendste acteur (ook best spelende) in deze film is nog Robert Patrick (oftewel de Terminator uit deel 2).
Imperial Figure
John Cena speelt ook andere films... daarom ken ik hem...
En hij is een professioneel worstelaar (WWE) daar ken ik hem officieel van, The Marine is zijn debut film en ook gelijk erg amateuristisch.
Het is wel zo'n beetje de enigste WWE/acteur met charmes, daarom lijkt het waarschijnlijk ook alsof het een redelijke acteur is.
Maar ik moet wel zeggen dat er wel wat inzit qua acteren, het is alleen wachten of john cena echt de kans krijgt om te schijnen.
12 Rounds was een vermakelijke film en Legendary is alvast een goed begin qua acteren.
Film Fan
Ik geloof niet dat we dat binnenkort in de Bios mee gaan maken.
Decec
(of je moet alleen maar B en C films kijken)
Waar kan ik zien of B en C films kijken?? Wat is nou verschil tussen B en C? Ik ken alleen zwemdiploma... A, B en C
Film Fan
Er bestaat wel degelijk een A of een B film. Daarentegen een C film bestaat (officieel) niet. Dit is overigens een B film.
NightSpirit
Wat een verschrikkelijke film zeg. Deze film hangt van cliche's aan elkaar. En dan nog maar niks te zeggen over die acteur. Ik hou echt van actie hoor. Maar deze film kon echt niet meer..... 1,5*
psychopath
Was wel grappig op zich, die blonde heeft een lekker bekkie en dat stukje hoe de diamanten blood diamants werden *wink* zag er wel tof uit.
Voor de rest is alles natuurlijk zwaar over de top en helemaal niet mijn ding maar begrijp wel dat mensen die van dit soort films houden aan hun trekken komen.
filmliefhebber92
Die voetafdrukken waren zoooo nep, bah. verschrikkelijk geacteerd, slecht verhaal.
0,5
Timothyvdmeer
tijdens de achtervolging met de politieauto bij het tankstation...om te huilen zeg. Hoeveel kogels waren er al afgevuurd en nog reed de auto. En ook geen 1 had hem geraakt. Trouwens wel knap zo snel reageren als je net een knal hebt gekregen met een brandblusser.
Nee dit was niets voor mij. Zal niet stemmen.
Bruens
Leuke actiefilm, niet hoogstaand maar daar vraag ik ook zeker niet om bij dit genre en deze cast.
Cena doet me trouwens een beetje aan Matt Damon denken haha (de looks dan he).
daxclusive
Prima film van Cena.
Met veel plezier uitgekeken, heeft een goede verhaallijn, waardoor Cena het ook als acteur redelijk goed opbouwt in dit verhaal.
daxclusive

Bekend van wat ? Die man heeft alleen maar niets zeggende films (B en C films) achter zijn naam staan.
B en C-films bestaand niet!
Je bedoeld A en B-films.
lars-pixar
Verhaal is matig maar goed uit gewerkt met een prima cast waarvan John Cena nog veel kan leren als acteurs maar hij past prima in deze actie film. Voorspelbare is de film wel maar er zit een lekker tempo in en goeie actie scènes’s en dat maakt deze film natuurlijk erg vermakelijk.
Leno
Geinige actiefilm met aardige actiescenes, leuke badguy en verder een verhaal dat zich niet te serieus neemt. Richting het eind had er wel van setting veranderd mogen worden maar verder kijkt dit heerlijk weg en krijg je precies waar je op zit te wachten als je een dergelijke film opzet.
Lefgozer
Mooiste moment in de film: "He's just like the Terminator!" en dan zie je Robert Patrick in de camera kijken.
Voor de rest een standaard actie filmpje die toch wel leuk wegkijkt. Ben het er mee eens dat ze de setting wel wat meer hadden kunnen veranderen, werd wat saai op het einde.
John Cena viel me op zich nog wel mee, maar meer kan je ook niet van een WWE-wrestler verwachten.
missl
Een dergelijke film kijk ik meestal niet door het boeiende verhaal. Maar dit was eigenlijk wel redelijk ernstig. Een stel malloten die achterna worden gezeten door een marinier (kreeg er ook een beetje rambo ideeën bij) die maar niet dood gaat. Alles ontploft waar hij komt. Veel actie, maar er zijn genoeg andere films die meer kunnen bieden dan enkel actie, deze helaas niet.
B en C-films bestaand niet!
Je bedoeld A en B-films.
Nee niet echt, de beste man heeft nog nooit een A-film gemaakt maar wel de rest van het alfabet.
Chainsaw
Een bankoverval is geen bankoverval zonder dat een politiewagen metershoog de lucht in moet vliegen bij een gigantische explosie. Een team gewapende misdadigers kunnen onmogelijk winnen van die ene gespierde vent, die met twee vingers in de neus een hele kogelzee kan ontwijken en daarnaast genoeg tijd heeft om de ene na de andere passende one-liner uit zijn mouw te schudden.
Nee, originaliteit en subtiliteit zijn niet van toepassing op een film als The Marine, alle clichés uit het genre komen netjes en in de juiste volgorde voorbij zetten. Zoals het cliché dat de meeste WWE worstelaars niet al te best kunnen acteren, ook Cena beschikt over de uitstraling van een pan gekookte aardappelen. Dan is schurk Robert Patrick een heel stuk beter, die weet hoe hij een show moet stelen. Hij steelt deze show wellicht in een film waarvan het script in een vloek en een zucht geschreven is, maar waarvan gelukkig de actie grotendeels wel werkt. De film is een prima ode aan de actiefilms uit de jaren '80 en begin jaren '90, hoewel het ook erg eigentijds aandoet met aardige visuele effecten en trucjes. The Marine is vlot en bevat een paar prima actiescènes en gevechten, waardoor je je als kijker er nog prima door heen weet te slaan. Maar goed, er zal ook geen hond hoogstaande cinema verwachten van een film als dit. Mag ik hopen.
2,5 sterren.
xxERWINxx
Leuke vermakelijke film, soort Rambo / Terminator omdat deze hoofdrol speler niet kapot kan
Leuke rol ook voor Robert patrick van The terminator 2, wel een beetje over de top actie, maar verder viel me deze film niet tegen.
Aardige film waarin de vrouw van een ontslagen marinier wordt ontvoerd door een stel diamantdieven. Een lekker dik aangezette actiefilm met hier en daar wat tongue-in-cheek-humor zoals de Terminator-grap. Verre van geloofwaardig (vooral de personages), maar het kijkt allemaal wel gemakkelijk weg en de actie-scenes zijn spectaculair in beeld gebracht.
Richard_Voorhees
Door de soms wel erg foute teksten en de extreme, over-the-top actie scenes waarin duidelijk word dat het hoofdpersonage zo sterk is dat zelfs Schwarzenegger nog onder de indruk zou zijn.
Enorm overdreven B-film met een dertien in een dozijn verhaal, maar vooral door het eerstgenoemde blijft het een beetje "zo fout dat het weer leuk word" film.
Vascago
Eigenlijk een behoorlijk slechte film. Zo over de top dat je zou zeggen dat het niet leuk meer is, maar dat vond ik het nu juist wel. Ik heb me prima vermaakt. Vandaar een 3.5* , wat eigenlijk ook over the top is.
john mcclane 2
voor een A actie film.totaal niet geslaagd.die kop van cena kan zich misschien beter bij het worstelen houden.
voor een gemiddelde goeie B actie film,(eventueel met je pc/phone naats je) best wel aardig.
DiDa
Gister nog eens herzien. The Marine is echt een film waarbij je je verstand op nul moet zetten. De actie is echt super overdreven, maar wel heel goed geschoten. De film oogt als een dure productie. Het eerste half uur is goed en stoer. Maar zodra de criminelen het moeras ingaan kakt de film in. Dit komt voornamelijk door de stupide dialogen tussen de criminelen die de hardheid en de spanning volledig weghalen. Het lijken wel een stel kleuters. Jammer dat de regisseur voor deze toon heeft gekozen. Had men het wat serieuzer en harder gehouden, was de film een slag beter geweest. 3 sterren blijven staan
Kondoro
The Marine
De bink van de WWE pakt een rol. Nou ja, daar sta je niet gelijk van te springen natuurlijk. Meneer mag in The Marine gaan spelen. Nou ja je verwacht het al. Niks anders dan actie. Dit vind ik totaal niet erg, maar goed. Er moet toch iemand de held zijn. Of niet John?
. Of eigenlijk, jonge John
. Nee, ik moet zeggen dat ik dit tot nu toe de beste vind. Moet deel 4 ook nog zien. Maar goed, na een paar explosies heb je het ook wel gezien. Dan moet je hun toch even op de feiten drukken. Hoe de *** komt Cena, levend bij een tankstation vandaan die uit elkaar knalt? Juist.. Nee jammer, het concept 'wij ontvoeren een vrouw' is hier niet gelukt, hierin blijft toch Taken de koning... Maar goed, even een cijfer die niet op kritiek gebaseerd is en ik al een tijdje terug heb gegeven!
xxERWINxx
Vandaag weer eens herbekeken, gewoon een vermakelijke actiefilm met goede scenes! John cena doet het geweldig hier en een leuke rol voor de ''Terminator''
Rico120
actie prima verhaal? laat maar
maar dat maakt geen bal uit in deze bombastische actie film

The Marine 6: Close Quarters

Tigerland
Drama / Oorlog, 2000

The Condemned
Actie / Thriller, 2007
ontvoeringmachogangstervrouwswampsouth carolinaoorlogchangeiraq warcommandoex-marine diamond heistmilitary discharge