Genre: Fantasy / Thriller
Met onder meer: Paul Giamatti, Bryce Dallas Howard en Bob Balaban
Gesproken taal: Engels, Mandarijn en Spaans
Releasedatum: 7 september 2006
Plot Lady in the Water
"Time is running out for a happy ending."
De bescheiden opzichter van een appartementencomplex, Cleveland Heep, treft tot zijn grote schrik een nimf uit een sprookjeswereld in zijn gebouw aan. Deze kan niet meer terugkeren naar haar eigen wereld. Al snel komen Cleveland en de andere bewoners van het gebouw tot de conclusie dat ook zij deel uitmaken van een sprookje. Dit sprookje kent echter ook zijn boosaardige figuren, die er alles aan doen om te voorkomen dat de nimf kan terugkeren naar haar eigen wereld ...
- Trailer (YouTube)
- Lady in the Water (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Goatee Smoker
Young-Soon Choi
Vick Ran
Rianneke_Dan
Ik ben Lady In The Water vol verwachting gaan kijken, maar helaas valt het toch erg tegen.
Het idee is goed, het sprookje en de creatures zijn ook heel goed, alleen is het allemaal zo slecht uitgewerkt.
Er werd veelste veel in gepraat waardoor er weinig gebeurde, ook zat er geen spanning in.
Het had veel meer kunnen zijn, en ik heb dus ook het idee dat Shyamalan het een beetje verleerd is.
sandy12345642
vond t een beetje slap verhaal had er meer van verwacht eigenlijk maar vond t sprookjes achtige er wel weer mooi aan en er zaten dan ook best wel zielige stukken in vond ik!
al met al toch een 4,0
centurion81
- 2068 berichten
- 1993 stemmen
Ik vond het een mooi sprookje en als je het niet voor meer aan probeert te zien dan een sprookje is het goed te pruimen. The Village vond ik beter overigens. Paul Giamatti kreeg z'n personage niet echt levend naar mijn mening. De spanning mistte ook.
hollandpride
film was leuk om een keer te zien maar voor de rest vond ik hem niet echt zo erg geweldig. dus een 3
MacGuinness
Met veel pijn en moeite deze film uitgekeken, nu ben ik niet zo'n sprookjes/horror-type, maar deze film was gewoon helemaal niet boeiend, wat een gedoe zeg om dat meisje terug in het water te krijgen.
Kon die filmmaker nou echt niet een beter verhaal bedenken?
Nee deze film komt niet in mijn top 10.
JustBunny
Als grote fan van M. Night ben ik een tijd terug deze film gaan bekijken. Maar ook zoals The Village vond ik deze een beetje tegenvallen. Zoals al gezegd wordt is de film goed bekijkbaar als je het wel als een sprookje blijft zien.
Maar wat mij tegenviel waren de bewoners, deze waren ongeloofwaardig. Een man komt bij je aan de deur en vertelt zo'n verhaal en deze bewoners geloofde het meteen.
Toch nog 3.0* voor de beelden en het feit dat ik mee ging denken met deze film:).
Rocco1984
Ik wil nog wel ff wat kwijt of de regisseur van deze film, deze man is een film ansig. Hij heeft een ongelovelijk aparte smaak. En dat weten de meeste mensen bijv. niet te respecteren. Hij heeft bijv. geen enkele cd van Frans Bauer in zijn cd-collectie zitten, en alleen al om dat feit mag ik hem heel erg.
Nee zonder gekheid, hij heeft een ontzettend aparte manier van film maken, hate it or love it dus..
Ik heb echt van elke film van M. Night genoten en deze dus ook weer.
Dus voor een heel groot aantal mensen; volgende keer als er weer een (prachtige) film van M.Night uitkomt, gewoon laten liggen en ipv daarvan samen met het vrouwtje naar Pirates of the kalibrien 5 gaan!
veron35
Ik heb echt van elke film van M. Night genoten en deze dus ook weer.
Ik ben het met ieder woord eens.
Ramon K
1 van de weinige films van de afgelopen jaren die ik niet uitgekeken heb. Ik onthoud me van stemmen, maar met de narfen, rare wolven en 1-deel-van-het-lichaam-afgetrainde personages heeft Shyamalan misschien wel de slechtste fictieve wereld gecreeerd, die ik ooit heb mogen aanschouwen.
Hehe, inderdaad (al keek ik hem nog wel af, zij het met veel moeite).
Vooral toen het verschijnsel 'narf' naar boven kwam, dat nota bene door een Koreaans persoon uitgelegd werd
Blanky
Slap verhaaltje. Met enige moeite wel afgekeken. Geen spannende momenten kunnen ontdekken. Even geschrokken wanneer dat wolf-achtige beest door de muur heen kwam. Daarna weer ingedut. 2* voor de moeite!
Jantje666
deze film was niet Sjalalatralamans beste maar ik vond hem toch wel entertaining.
De groene wolfachtige vond ik erg mooi en alles bij elkaar best een aardig "sprookje".
Maar zeker niet niveau van een Signs ofzo.
Apster
Jammer dat Shyamalan zo'n film aflevert, hij heeft echt veel talent, dat zie je ook af en toe terug in deze film met beelden en camerawerk. Het verhaal was alleen erg slap en niet overtuigend, ik vond het bij vlagen saai. Zelfs Giamatti, een klasse acteur, kan de film niet redden. Ik hoop dat Shyamalan's volgende film wel weer een klapper gaat worden.
Turkeyloverz
Vreemd? Oke, hij is niet supermakkelijk te volgen, maar om daarvoor meteen een 1 te geven..
Kintu
Prachtige film, ik vond het mooi om te zien en ik heb genoten van opnieuw een meesterwerk van shyamalan. 4*
amouroke
enorm saai! weinig 'sprookjesachtige' beesten, alle huurders geloven meteen het verhaaltje van de narf zonder vragen. in ieder geval niet mijn kost!
(Cinderella)
Met veel pijn en moeite deze film uitgekeken
Heb met veel plezier de dvd stop gezet
Wat een slechte film!
filmpiepakken
Normaal ben ik voor deze film niet te porren. Maar naar veel aandringen toch maar gezien. En geen spijt van gehad, kippenvel kreeg ik er van.... maar ja menigen zijn verdeeld. Village was zeer !!???%%
Mc
- 2092 stemmen
Shyamalan's The Sixth Sense vond ik geweldig en Unbreakable vond ik eveneens erg goed. Daarna kwam het veel slechtere Signs, de spanning was weg, de plot viel tegen en de ontknoping was een gigantische anticlimax. The Village heb ik vervolgens maar overgeslagen, al die slechte recensies, en ook nog eens iemand die mij met zijn domme hoofd haarfijn de twist uit heeft gelegd, jammer. Met Lady in the Water heb ik ook een tijd gewacht, de recensies gaven niet veel hoop, en ook het verhaaltje leek me nou niet echt geweldig, vandaag ging ik 'm toch maar 's kijken.
Met Lady in the Water maakt Shyamalan een film die niet op zijn vorige films lijkt, d.w.z., het is een heel ander genre. Wel gebruikt hij hetzelfde uitgangspunt, een 'gewone' buurt waarin iets onverklaarbaars gebeurt. En in Lady in the Water doet hij dat op een verbazend leuke manier. Eerst schetst hij het dagelijks leven in het 'appartementencomplex', waarin zich een aantal geweldige typetjes bevinden, om vervolgens 'The Lady' te introduceren. Het is erg leuk om te zien hoe Shyamalan zijn verhaal opbouwt op de manier waarop de nieuwe bewoner (Harry Farber) het halverwege de film beschrijft. Waar veel mensen hier zeuren over 'domme' personages zag ik juist de 'typetjes' uit een sprookje, zorgvuldig geconstrueerd, en alleen aanwezig om hun 'taak' in het verhaal te vervullen. Dit maakt de film heerlijk om naar te kijken, het is net een ontdekkingstocht.
Paul Giamatti speelt geweldig, zijn Cleveland Heep is aandoenlijk en heerlijk 'klunzig'. Dit zorgt voor een hoop uiterst grappige scenes zowel met Harry Farber als de Chinezen(?) en een aantal andere bewoners.
Shyamalan heeft weer een prachtige film afgeleverd die helaas niet hoog genoeg gewaardeerd wordt. Lady in the Water is een prachtig sprookje met een dosis 'verstopte' humor en de nodige thrillerelementen. Misschien ga ik The Village toch nog maar eens kijken...
MaartenM
Het idee voor deze film is leuk, maar hollywood is er weer uitstekend in geslaagd een goed idee compleet te verzieken. Na de eerste paar scenes is de mystiek van het verhaal wat in de introductie verteld word al volledig verdwenen en draait het uit op anderhalf uur van verveling, morele clichés en slecht acteerwerk van vrijwel alle karakters. Het verhaal is voorspelbaar, de personages worden niet uitgediept en het plot blijft erg oppervlakkig. Een puntje voor het idee en - vooruit - een puntje voor de moeite...
eduard
Niet echt een bijzondere film en zeker geen film om nog eens te zien. Een slap verhaal en niet meer dan dan. 3 sterren om er net een zesje voor te geven en dan ben ik nog gul.
metaledje
onbenulligste film van het jaar 2006..
hadden ze nou werkelijk niks anders kunnen bedenken?
vind sprookjes best geinig,maar dit is echt het stomste sprookje allertijden.
en die M. Night blabla maakt er ook nog eens een erg saaie bedoeling van, en soms is de stijl van de camera ook klote, de belangrijkste hoeken laten ze uit beeld wat het film kijken ook bederft
Paul Giamatti en de nimf doen het aardig en er zit mooie muziek in daarom maar een 2 tje
echt een film om links te laten liggen, iemand de pas nieuwe dvd overkopen voor een eurotje?
zoveel vind ik hem waard namelijk
psycholamp
- 1960 berichten
Persoonlijk vind ik The Village één van de beste films sinds jaren. Vol verwachting keek ik uit naar Lady in the water. Ik vind het zeker de minste film van shyamalan, maar wel de moeite waard. Ik vond de wolven er te nep uitzien en ik miste een twist. De sfeer is prima, had van mij wel wat duisterder en mysterieuzer gekund. Je kan wel goed zien dat overal over nagedacht is.
Misschien klinkt Narf wel een beetje vreemd, maar denk maar aan dingen als Klingon, Hobbit, Ewok, Oempa Loempa, Gremlin, Critter en meer van dat soort onzin. Die namen geven de films ook geen extra geloofwaardige sfeer.
Madecineman (moderator films)
Zeker niet de meest geniale film uit het filmjaar 2006 maar toch zeker ook niet zo slecht als hier vaak wordt beweerd en persoonlijk vind ik dit weer een stap in de goede richting na het tegenvallende The Village.
Shyamalam is voor mij in de eerste plaats een regisseur te zijn die gewoon een lekkere aangename suspense sfeer kan neerzetten met stemmige muziek en mooie plaatjes. Er wordt in de moderne tijd een hele aardige sprookjeswereld gecreeërd, die eens een keer niet uit Tolkieneske draken en tovenaars en wat niet meer bestaat. Dat de uitwerking van het plot en bepaalde karakters uit deze Lady in the Water niet helemaal vlekkeloos is vond ik allemaal minder storend. Het is en blijft in die zin een klassiek soort sprookje met bijbehorende simpele verhaallijn en moraal. Gelukkig wordt de moraal nogal verzacht door de nodige "comic relief" waardoor het geheel lekker luchtig blijft wegkijken.
Dat Shyamalam zichzelf wel een heel uitgebreide cameo heeft toebedeeld en dat sommige dit als egotripperij zien vind ik vreemd want over bv een Clint Eastwood die hele films met zichzelf in de hoofdrol regisseert heb ik dit nog nooit gelezen. Laat de man lekker in z'n eigen film aub! Paul Giamatti blijkt weer eens een prima acteur te zijn ben alleen nog niet altijd gelukkig met zijn keuze voor films.
Leuke vermakelijke film die zeker niet perfect is maar toch gewoon een voldoende scoort 3*.
Overigens vind ik het woord Narf nog niet zo vreemd klinken, het woord Scrums deed me eerder een wenkbrouw heffen...
wavanbuuren
Teleurstellend flauwekul verhaal wordt behoorlijk afgeraffeld. Helaas is het in zijn flauwekul toch nog behoorlijk voorspelbaar welke bewoners welke rol zullen gaan spelen, later in het plot. Er wordt redelijk geacteerd (alhoewel ik het stotter gedeelte vrij slecht vond), maar de personages missen diepgang.
Desondanks is de film toch redelijk "kijkbaar" en verloopt het verhaal vlot. Tel hierbij nog één of twee aardige schrikmomenten en ik kom met moeite tot een hele krappe 2.5*
slivo16
Nou, Ik vind hem echt wel mooi hoor, want ik zat echt te zweten in m'n bed man,, ik scheet echt zeven kleuren ontlasting. Sorry voor deze nette woorden maar ik mag geen msn taal gebruiken groetjes Sylvia

Thriller 'Lady in the Water' van M. Night Shyamalan dinsdagavond te zien op televisie

M. Night Shyamalan verkiest 'Lady in the Water' boven 'The Sixth Sense'

The Fall