• 9.378.048 stemmen

Met onder meer: Paul Giamatti, Bryce Dallas Howard en Bob Balaban

Gesproken taal: Engels, Mandarijn en Spaans

Releasedatum: 7 september 2006

Plot Lady in the Water

"Time is running out for a happy ending."

De bescheiden opzichter van een appartementencomplex, Cleveland Heep, treft tot zijn grote schrik een nimf uit een sprookjeswereld in zijn gebouw aan. Deze kan niet meer terugkeren naar haar eigen wereld. Al snel komen Cleveland en de andere bewoners van het gebouw tot de conclusie dat ook zij deel uitmaken van een sprookje. Dit sprookje kent echter ook zijn boosaardige figuren, die er alles aan doen om te voorkomen dat de nimf kan terugkeren naar haar eigen wereld ...

avatar van Film Pegasus

The Oceanic Six schreef:

75 Miljoen voor deze trieste ellende over een zwembad en zeemeerminnetje? Pfffffffff

het water werd verwarmd...

avatar van gotti

En de zeemeermin wilde alleen de blauwe M&M's...

avatar van darkcity

darkcity

Het was allemaal erg ongeloofwaardig en het verhaal boeit ook voor geen 1e meter.

Jammer want Sixth Sense, Signs en The Village waren wel top.

Maar dit kon me totaal niet boeien! 2.5 ster

avatar van Johny Flint

Johny Flint

ik vond het een zeer zwakke, matige film. de rollen werden vertolkt op een zeer kinderachtige wijze en het verhaal sloeg kant nog wal.

als dit alles bij elkaar 75 miljoen dollar heeft gekost dan ben ik in staat om voor 74 miljoen minder een betere film neer te zetten !

1,5 voor de film

en 5 sterren voor mijn gezelschap wat de lange zit nog enigszins nog aantrekkelijk maakte

avatar van teaser

teaser

Op de een of andere manier doet de sfeer en het verhaal in deze film me denken aan de wat absurdische komedies uit de jaren 80. Hoewel de humor er niet dik bovenop ligt heb ik het geheel met een glimlach op mijn gezicht bekeken.

avatar van james_cameron

Shyamalan vertilt zich flink aan deze dik aangezette sprookjesachtige fabel, zijn slechtste film sinds Wide Awake. Er is een overdaad aan dialoog, waardoor er geen ruimte is voor nuance en magie, alle personages zijn karikaturen, het verhaal is hopeloos sentimenteel en pretentieus en het camerawerk is niet bijzonder. Giamatti doet zijn best in de hoofdrol maar kan weinig met dit karige materiaal. Hier en daar een goede scene, maar ik kan me goed voorstellen dat Touchstone Pictures heeft bedankt voor de eer om dit te mogen financiëren.

avatar van Unicornio

Unicornio

Ik had meer van deze film verwacht.

De special effect waren mooi gemaakt maar daar blijft het bij.

avatar van maarten5

maarten5

Een slomotion film veel te langdradig

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Eindelijk weer een goede film, niet te moeilijk. Goed verhaal en goed acteerwerk.

En die monsters? Die waren echtwel eng. Ik mag die Shyamalan wel.

avatar van Sutherland

Sutherland

Helaas, ik vond het een saaie film. Ik vond dat er vrij weinig gebeurde. Verhaal vond ik ook vrij slap.

avatar van tyleet11

tyleet11

Tijdje geleden dat ik deze film in de bioscoop zag. Indertijd vond ik het een boeiende film. Nu las ik al de negatieve opmerkingen hier en begon ik te twijfelen aan mijn visie op Lady in the Water. Was het wel zo'n interessante film? Was het wel 75 miljoen waard?

Afgelopen week ging ik een film huren. Op de televisie in de videotheek draaide ze "Lady". 1 shot... Ik hoefde maar 1 shot te zien en toen wist ik weer waarom LitW voor mij een mooie film is. Vanwege de prachtige cinematografie, de wervelende sountrack en de uitlopende personages die dit sprookje vullen. Weg met Mission Impossible #weetikveel, LoftR na-apers Dungeon Siege en Eragon. Weg met de zoveelste TorturePorn.

Lady in the Water is origineel, spannend en geladen, ondanks M. Night Shyamalans egotripperij.

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

't Is ook wel een verademing naast alle actierotzooi eens een simpel sprookje te zien.

avatar van saw_lover

saw_lover

Wat een saaie kutfilm jongens !

Het hoofdpersonage is een achterlijke stotteraar en het verhaal trekt ook op niks.

Na 20 minuten moest ik deze film afzetten omdat ik braak-en zelfmoordneigingen begon te krijgen.

Dan was de village nog beter hoor, al stelde dat ook niet veel voor.

Afgekeurd : EEN HALVE STER

avatar van Reinbo

Shyamalan weet consequent steeds slechtere films te maken. 1,5* voor deze prul.

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

saw_lover schreef:

Wat een saaie kutfilm jongens !

Zelfmoordneigingen na het zien van een film?

Overdrijven is ook een vak...

avatar van dulcinea

dulcinea

Amai wat een film al niet kan aanrichten:) misschien iets minder overdrijven ja

Na alle slechte commentaren was ik ook wel voorbereid op het ergste bij deze, en ik moet zeggen zo vreselijk was het niet maar het was voor mij, na Unbreakable' de 2e film van Shyamalan die ik niet in m'n collectie wil. The Village vond ik ondanks alle kritieken toch schitterend en die film had wat ik miste bij Lady in the water, de sfeer en opgebouwde spanning. Het was er wel, maar nooit echt héél overtuigend, en ik vond het verhaal zelf ook net iets té ver gezocht. Toch heb ik em uitgekeken zonder verveling

Ik twijfel tussen 3 en 2,5 maar omdat ik van Shyamalan beter verwacht hou ik het maar op 2,5*

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Erg mooi sprookjes/mysterie film. M. Night Shyamalan is een genie, weer een prachtverhaal. De film is erg boeiend, bji vlagen spannend en heeft ook een goede cast, met vooral Paul Giamatti die schitterend acteert.

avatar van DaanRiver

DaanRiver

echt een lompe film!

ik Metro las ik al een review over deze film waar hij in afgekraakt werd.. maar aangezien Metro bijna elke film afkraakt, heb ik toch besloten hem te gaan kijken..

viel echt zwaar tegen!! verhaal gaat nergens over. erg langdradig.

avatar van Protonpusher

Protonpusher

Ik denk dat ik de enigste ben die deze film goed vond..(eh..vind?)

ja...het is een ietwat vreemde film...raar verhaal wellicht..

maar M Night geeft toch altijd het mooie in een verhaal weer

vreemd?..ja... Niet verwacht?..zeker

Toch keek ik deze film met een droge traan en dacht ..hmmm

avatar van faun

faun

Ik vond het een goede film en ik moet zeggen dat ik het onbegrijpelijk vind om deze film te vergelijken met the village.

Het is alweer een uniek verhaal van de hand van de meester in wording. En ik las hierboven ook dat saw_lover hem had afgezet na 20 minuten maar dan moet je hier ook geen mening over schrijven want dat kun je niet als je een film niet hebt gezien.

avatar van Remi

Remi

Schitterende film. Ik had er erg weinig van verwacht vanwege de negatieve feedback. Maar ik vond het een mooie film met een sterk verhaal. Het is niet echt helemaal wat ik van M. Night Shyamalan gewend ben, maar ik vond het erg leuk om er naar te kijken. Paul Giamatti vond ik er erg leuk in spelen. Alleen zaten er wel ironische, rare dingen in, zoals de zusters bang waren voor een spin (toch?) in het begin en later die wolf aan moesten vallen... Voor de rest heb ik me erg vermaakt.

avatar van james_cameron

Alsof je Wide Awake wel in je verzameling hebt/wilt...

avatar van CreativeStar

CreativeStar

Deze film (Lady in the water) was echt te erg voor woorden. Ben minimaal 4 keer in slaap gevallen. Hoe lang kun je een saai verhaal maken? En dan dat plot .. mijn god. Nee mensen, doe je de moeite niet .. 0,5*

avatar van tyleet11

tyleet11

CreativeStar schreef:

Hoe lang kun je een saai verhaal maken? En dan dat plot .. mijn god.

Beetje dubbelzinnig... Verhaal = plot

avatar van dulcinea

dulcinea

james_cameron schreef:

Alsof je Wide Awake wel in je verzameling hebt/wilt...

De 2e 'grote bekende' film van Shyamalan dan, als je't perse beter wil weten

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

tyleet11 schreef:

Beetje dubbelzinnig... Verhaal = plot

Niet waar, je kan nog van een erg slecht verhaal iets moois en van een goed verhaal iets slechts maken. Plot is eigelijk juist allesbehalve het verhaal, dus alles wat je ziet.

avatar van cornelis

cornelis

plot:

intrige, knoop, verwikkeling van een verhaal, film enz., vooral het causale en rationele plan van de stof, het thema en de conflicten die erin uitgewerkt zijn

dubbelzinnig:

1 · (van woorden) voor meer dan één uitleg vatbaar

synoniem: ambigu, equivoque

antoniem: eenduidig

de godsspraken waren meestal zeer dubbelzinnig

2 · naast de gewone betekenis een onkiese, obscene tweede betekenis bevattend

dubbelzinnige taal

3 · waarover twijfel bestaan kan

een dubbelzinnige houding

om d.m.v. verjaring de eigendom van een zaak te verkrijgen, wordt vereist onder meer een niet dubbelzinnig bezit

(dikke VD 14)

avatar van Sheela

Sheela

0.5 *

heb de film na een half uur stopgezet, zo saai

avatar van Remi

Remi

Waarom stem je dan, als je pas 1/3 van de film hebt gezien..

avatar van veron35

veron35

Mooie film ik had alleen gedacht dat hij wat sprookjesachtiger zou zijn. Hij heeft ongeveer de zelfde sfeer als the villege.