Genre: Drama / Thriller
Gesproken taal: Engels, Russisch, Spaans en Duits
Releasedatum: 15 februari 2007
Bekijk via CANAL+
Plot The Good Shepherd
"The untold story of the most powerful covert agency in the world."
Edward Wilson (Matt Damon) is een ijverige student aan de universiteit van Yale. Daar wordt hij gerekruteerd door het geheime genootschap Skull and Bones, een kweekvijver voor toekomstige wereldleiders. Zijn scherpe geest, onkreukbare reputatie en zijn oprechte geloof in de Amerikaanse normen en waarden maken van Edward Wilson een uitstekende kandidaat voor een bloeiende carrière bij de overheid en hij wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog overgeplaatst naar het OSS - de voorloper van de geheime dienst CIA. Als een van de grondleggers van de CIA, werkend in een organisatie waar je op je hoede moet zijn, wordt Wilsons idealisme al snel op de proef gesteld door een groeiend gevoel van onbehagen.
Edward Bell Wilson
Margaret Ann Russell
Sam Murach
Laura
Arch Cummings
Bill Sullivan
Senator John Russell, Sr.
Dr. Fredericks
Hanna Schiller
Philip Allen
rondh
Net gezien; omdat er niet al te positief over deze film werd gesproken, liet ik de film iedere keer staan. Tot nu.
Ik snap de negatieve berichten niet echt, eigenlijk. Wat ik wel snap dat mensen de film wat traag vinden. Hij is traag, omdat alles goed werd verteld, dat paste zelfs wel goed bij deze film. Je moest daardoor soms wel je koppie erbij houden. Het is dus niet echt een makkelijke wegkijkfilm. Hou ik wel van, je moet dus niet afgeleid worden.
Het verhaal is erg goed, er werd goed geacteerd, en de sfeer is goed neergezet. Er zit genoeg spanning in en erg veel drama.
Ik vond het een sterke film.
VS60*
Het is geen horror schat
Waarschijnlijk een grapje. Een voor hij zo slechte film; een horror (om naar te kijken).
markie1978
Slechte film, het op en neer schakelen van de jaar tallen is niet realistisch, in 25 jaar veranderd Matt Damon niet erg veel. Verder vond ik de film een beetje te overdreven, met code woorden en plot theorien, het uit eindelijke plot is ook een beetje onrealistisch en erg ver gezocht.
Verder vond ik Matt Damon in deze film, een dooie pier, met weinig expressie, dit was natuurlijk in opdracht van De Niro, maar het maakt het er niet leuker op.
ThaMovieVoter
Ben er trouwens achter gekomen dat deze film grotendeels fictief is, en dat valt me eigenlijk best wel tegen. Daarom 0,5 ster eraf.
Vullero
160 minuten... Lang he? Dit gevoel had ik na het bekijken van deze film...
Nu heb ik over het algemeen geen moeite met lange films, integendeel, ik vind het bij de LOTR films totaal niet storend dat de films zo'n 3,5 uur duren, maar bij deze film wel...
Het is al vaker gezegd hier, maar de film is idd heel erg traag... Hierdoor kreeg ik niet de kans om me in te leven in de film, ondanks dat het verhaal me vooraf wel erg aansprak...
Over de acteerprestaties valt niet veel te zeggen: het zijn allemaal gerenomeerde acteurs en ze verstaan allemaal hun vak... niets op aan te merken...
Wat ik wel goed vond aan de film was de sfeer die gecreerd werd in de film, pluspuntje voor De Niro...
Slotconclusie: 2,5*
L. luchtloper
Herzien.
Mooie, interessante film. Soms verwarrend door de verschillende tijdlijnen, en soms erg langdradig.
Daarom 3
baborak
Film kon me niet boeien, Matt Damon speelde erg monotoom, erg irritant op de lange duur. Actie ontbreekt en de verhaallijnen (heden en verleden) worden door mekaar gemixed en zijn lastig te volgen. Jolie had een magere rol, als plichtsgetrouwe vrouw, had volgens mij meer in gezeten. De rol van Michael Gambon (als dr. Fredericks) vond ik nog het meest interessant. Historisch klopt het een en ander niet, veel personages zijn verzonnen.
bennie jolink
Goede sfeer, boeiende setting. De tijd van het ontstaan van de koude oorlog wordt helaas wel erg geromantiseerd. De CIA heeft destijds bv. heel wat rare truuks uitgehaald om Castro omver te werpen en dat komt helemaal niet terug in de film. Ook de scenes waarin een foto ontcijferd moet worden zijn vreemd, omdat het uiteindelijk helemaal geen mysterie is wie die foto heeft gemaakt.
der meister
Ik vond dit een zeer saaie film. De acteurs leverden wel goed hun werk bahalve damon die wat op automatische piloot speelde. Het verhaal was redelijk maar door zoveel van tijd te verwisselen werd het op den duur moeilijk te begrijpen. Ook de speelduur van de film was te lang. Ik geef deze film 2.5*
JDM
Vond Matt Damon totaal niet overkomen als een vader toen zijn zoon wat ouder werd. Had meer het idee dat het broers konden zijn dan vader en zoon.
Matige film die erg langdradig is. 2,5 *
mafiabaas
Deze film kon me geen moment boeien. Duurde veels te lang en het verhaal was ook niet om naar huis te schrijven. Had wel meer verwacht van DeNiro in de film, je ziet hem maar 2x kort eigenlijk. Snap wel dat hij de regisseur was maar toch. Vond ook maar raar dat Damon & Jolie die 20 jaar ofzo niks zijn veranderd qua uiterlijk, niet echt realistisch maar goed. Beetje jammer had meer van deze film verwacht. 2*
Humphrey
Krachtige brok Amerikaanse geschiedenis die sowieso liefhebbers van het genre zal aanspreken. Een film die van begin tot einde concentratie eist.
Met uitzondering van Matt Damon en Angelina Jolie, vind ik de acteerprestaties maar matig. Ik meen dat er voor Alec Baldwin en Joe Pesci een grotere rol weggelegd was in deze produktie.
Het acteerwerk van de volwassen zoon van Damon (Eddy Redmayne) was om te huilen! Ik begrijp nog steeds niet goed wat een kloterollletje een monument als Robert De Niro daar vervult.
Voor mij een 3*.
TheRisingSun
Interessante, maar niet geheel bevredigende film.
Ik heb de reacties van deze pagina (pagina 8 ) globaal door gelezen en kan me in meerdere reacties wel vinden.
Interessant is deze film zeker ook al gaat de film misschien wat traag. Van die traagheid had ik geen last, want ik heb me géén minuut verveeld. Wel vond ik het constante switchen van het heden (april '61) naar het verleden, soms ietwat verwarrend overkomen.
Daarnaast is de sfeer wél goed in de film, waarschijnlijk dat ik hem daarom wel makkelijk uit heb kunnen zitten.
Maar ook Damon en Jolie waren goed op dreef, wat de film zeker goed deed. De zoon op oudere leeftijd vond ik wat minder overtuigend, maar niet negatief irritant aanwezig.
De rollen van de 'oudere' generatie acteurs waren wat klein, wat ik opzich wel jammer vond. Een De Niro, Baldwin en Pesci zijn ook op deze leeftijd toch nog wel in staat om een grote rol te bekleden?!
Desondanks vind ik het een behoorlijke film geworden, al was er hier en daar nog wel wat te verbeteren. Ik verwacht dat ik deze film zeker nog een tweede keer zal gaan zien, al zal dat niet in de zeer nabije toekomst zijn
Ben dus al met al wel tevreden met het eindresultaat, maar denk zelf dat er zeker nog wat meer in had gezeten.
Vandaar voor nu...
3,5 ster
sklaverdijk
Leuk vanuit het historisch oogpunt, maar verder viel ie me tegen
fritsje
af en toe wat taai en langdradig,maar op zich zeker wel interresant.
Irritant was wel dat het gedeelte wat Congo voor moest stellen nergens op leek,er reden allemaal amerikaanse auto,s uit de jaren vijftig rond en dat lijkt mij wat vreemd voor een land dat voor een jaar terug nog een belgische kolonie was,bovendien was de kerkarchitectuur duidelijk latijns-amerikaans(waar het waarschl. ook is opgenomen.Grappig was dat damon steeds kleiner leek te worden,opzet ?
Redlop
Alhoewel de film feitelijk ging over de opkomst van de CIA ging het vooral over de persoon Wilson. Matt Damon vond ik daar niet de acteur naar om deze film te dragen.
Stilistisch bij vlagen knappe film wel. Ook Joe Pesci kwam weer eens opdagen. 3*
Waverick
Gisteren voor het eerst gezien (ja, ik ga hem nog een keer kijken). Op zich een boeiende film, alleen vind ik dat er wel erg veel (onnodig) wordt geswitched in de tijd. In films als The Godfather II en Once Upon A Time In America wordt daar naar mijn idee wat zorgvuldiger mee omgesprongen. Ook iets negatiefs over de make-up: Matt Damon wordt niet echt ouder en op het eind, wanneer hij zijn zoon omarmd die op het punt staat om net niet te trouwen, zag ik volgens mij dat de make-up niet goed is aangebracht, of vergis ik me?
Al met al, na een eerste kijkbeurt, 3 sterren voor het interessante verhaal en het acteerwerk van Damon en Jolie.
filmanalist
heb hem net gehuurd, en het lijk me een goede film omdat het een leuke onderwerp is en door de acteurs die er spelen
filmanalist
wat een k*t film het is ongelooflijk saai en landurig, er is helemaal geen spanning of actie.
erikje22
een 3, dat is zelfs overgewaardeerd, erg jammer, de berichten vooraf waren 'fantastisch'
elandenburg
We (en ik mijn vrouw) hebben deze film gekeken. Na de recensies had er ik al geen goed gevoel bij. Nou, dat klopte wel. Ik ben na een goed uur afgehaakt en mijn vrouw is in slaap gevallen. Wat een saaie, slome en langdradige film zeg. Niet te volgen, door o.a. de vele flashbacks. Veel en veel te lang deze film. Persoonlijk vind ik Matt Damon niet goed gecast voor deze film. Past totaal niet in zijn straatje. Nee, deze film breng ik gillend terug naar de videotheek. Zonde wat de tijd om de film te zien. Ik kom niet hoger dan 1 ster.
john kruger
Jammer dat zoveel mensen negatief zijn over deze film. Ok , sommige stukken zijn wat langdradig maar alles valt uiteindelijk redelijk mooi in elkaar, en zet een aardig (fictief?) beeld weer van de CIA. 4*
HtoJ
zzzzzzz, net gezien (ghaap) dit is volgens mij een film die er goed uit zag op papier en waar het ergens onderweg mis is gegaan. Het is eigenlijk meer een hele hele lange documentaire dan een speelfilm, over hoe de CIA echt een hele tijd geleden te werk ging
Nou ja als je echt helemaal niets anders te doen hebt en als je geen vrienden, werk of huisdieren hebt, dan is dit een echte aanrader, als je één van de bovenstaande wel hebt, moet je m mooi laten liggen waar je m vond. 2 sterren
The Director
Niet bepaalt een spectacularie film, maar voor een druileriger zondag middag kun je de DVD speler best we; belasten met deze film. Door Robert de Niro geregisseerd verhaal, met een knallende cast Matt Damon, Angelina Jolie en Alec Baldwin. Geen film voor Jan en alle man, wel een voor de liefhebber.
Joyy
net gehuurd. ik had er zo'n zin in
op de hoes stond:
de niro verdient een staande ovatie
na het lezen van dit topic vrees k het ergste
hoewel? wel vaker voorgekomen dat de halve wereld een film ruk vond, en ik hem goed
kortom, ik ga hem gewoon kijken en heb er nog steeds zin in
Madecineman (moderator films)
Na 13 jaar neemt DeNiro weer plaats op de regisseurszetel maar of hij daar nu een terechte staande ovatie mee verdient? De film is vakkundig gemaakt, beetje in de epische stijl zoals bv The Godfather is gemaakt. Beeld en geluid zijn zeker in orde maar verder...
Ik dacht eigenlijk een spannende spionagethriller te gaan zien maar eigenlijk kreeg ik bijna 3 uur familieperikelen van Edward Wilson te zien. Edward Wilson een nogal zoutloos persoon zo blijkt. Het kon me maar matig boeien wat er allemaal in diens persoonlijke levenssfeer gebeurde. Had liever wat uitstapjes gezien naar spannende koude-oorlog conflict gebieden zoals Cuba, Zuid-Ameika en Afrika. Echter DeNiro is hier wel heel zuinig mee, slechts zo nu en dan gunt hij ons enkele minuutjes een kijkje in clandestiene CIA operaties overzee om vervolgens weer snel terug te keren naar burgerlijk Amerika.
De film duurt ook best lang maar in feite gebeurt er niet zo veel. Er zat voor zo'n lange film echt te weinig ontwikkeling in de belangrijkste karakters en dat maakt de film bij tijd en wijle wat saaiig en langdradig, wat toch vaak de doodsteek is voor zo'n episch verteld drama. Daarnaast maakt de film ook soms vreemde bokkensprongen in tijd en locatie (Hoe kwam die zoon van hem ineens met een liefje in Belgisch Congo terecht? En wat deed Joe Pesci ineens in de film?)
Dat de film niet helemaal een mislukking te noemen is komt door de duidelijk proffesionele aanpak, een goede muziekscore en een persoonlijke voorliefde voor dit tijdvak van de Amerikaanse geschiedenis.
tom de filmman
kort gezegd, een saaie langdradige kutfilm.
erg langdradig en vrijwel onvolgbaar voor iemand.
ook een beetje ongeloofwaardig dat ze in al die tijd bijna geen steek zijn verandert.
kortom een film om snel te vergeten.
Sergio
Duurt veel te lang, het verhaal raakt je niet.
Het heen en weer gaan in de tijd werkt verwarrend.
Damon blijft er jong uit zien en ik dacht nog even en zijn zoon ziet er ouder uit.
Ik vind het wel een interessant gegeven, en er wordt goed geacteerd.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen