Genre: Fantasy / Actie
Geregisseerd door: Timur Bekmambetov
Met onder meer: Konstantin Khabenskiy, Mariya Poroshina en Vladimir Menshov
Gesproken taal: Russisch
Plot Dnevnoy Dozor
"The second chapter in the epic fantasy trilogy"
De oeroude strijd tussen goed en kwaad krijgt een vervolg. In het hedendaagse Moskou gaat de strijd verder tussen de lichtmagiërs en 's nachts de warlocks, heksen en vampieren. Ondertussen is er een kind van het kwaad opgestaan die de balans wel eens zou kunnen verstoren. De mens dreigt dan ook zwaar de pineut te worden.
Anton Gorodetskiy
Semen
Bear
Ignat
Pastichio Rocker
Klopt, maar dit geldt lang niet voor elke film die op IMDb verschijnt.
Er is trouwens helemaal niks over te vinden dat ze er ook daadwerkelijk mee zijn begonnen.
MuchTheSame
Dan heb ik het natuurlijk ook niet over een nieuws artikel waarin staat dat hij in pre-productie is, maar gewoon over de status die je bij de details van de film kan vinden
Niks is natuurlijk duidelijk tot er daadwerkelijk "Filming" staat
Maar goed , als hij er komt dan wordt er natuurlijk door mij wel naar uitgekeken
wendyvortex
Minder donker van toon dan Night Watch. Maar als aktiespektakel begint deze serie alle Hollywood-blockbuster-series (met Spinnenmannen, Vleermuismannen, Matrixen en Piraten uit de Caribien) volledig te verslaan.
Kwam laatst bij goedkoopstewinkel .nl nog wat betaalbare Russische import tegen. Misschien maar eens hoog tijd om me eens op de Russische blockbusters te gaan storten. Al zijn ze maar half zo goed als dit...
MovieHolic
Wat een verschrikkelijke onsamenhangende klotenfilm...
Ik snap niet dat deze film zo hoog gewaardeerd word het enige positieve zijn de special effects, die zien er gaaf uit.
De film opzich loont de moeite niet te kijken, hij duurt te lang en het verhaal is onsamenhangend.
Wat is de clou?
1* voor de special effects
Kwam de film bij toeval nog ergens op tv tegen nadat ik deze stem had geplaatst.
Ik heb hem na 15 minuten weggezapped ... my god wat een waardeloze film was dit.
Stem verlaagd naar 0.5*
Baggerman
Tja, de actie en special effects vind ik wel okay. Maar waar Night Watch me nog wel intigeerde en waar ik het plot nog wel kon bijbenen, hebben ze me hier verloren!
Warrig en ik kreeg weinig empathie voor de hoofdpersonen.
Konstantin Khabensky lijkt trouwens ontzettend op Wilfred Genee!
Pastichio Rocker
Die poster... Ik dacht dat porno niet op MovieMeter mocht?
Beetje raar dat er opeens een character-poster staat ipv de originele.
De Russische posters zijn volgens mij allemaal character posters.
Erg goede film met hele goede special effects en actie.
leuk was dat je in de film een poster tegen kwam van 9 rota (9th company)
Vooral de scene van het reuzenrad was cool
3,5 ster
Legan
Het begon allemaal zo mooi met het eerste deel (Nochnoy Dozor), dat het moeilijk is om aan te zien hoe met hier alles aan het verkloten is. Grootste probleem is dat alles veels te bombastisch is geworden. Het is je standaard brainless blockbuster geworden en dat is erg jammer.
En hoewel alles grootser wordt aangepakt, is het tempo toch een stuk minder en bevat het meerdere veels te lange scènes. Op zulke momenten komt saaiheid, welke nooit ver weg is, steeds om de hoek kijken. Het verhaal zelf is nog prima te volgen, hoewel net zo rommelig, alleen mist het aan uitwerking.
Gemiste kans.
Al DeNiro
Sterk vervolg op Nightwatch.
Visueel gezien was Nightwatch misschien beter, maar deze heeft meer verhaal, diepgang en actie.
Slot was wat rommelig, maar eindigde toch weer heel mooi.
Minority_Check
ik vond deze minder dan de eerste deel
ik dacht dat juist deze deel vol met actie zou zijn en ongelofelijke scenes
uiteindelijk was het einde wel spannend
maar de rest van de film was gewoon saai
ik hoop dat er een remake van wordt gemaakt of een sequel ofzo
en die yegor lijkt die niet op die kleine russische jongen van mr.bean's holiday ?
_Moonwalker
Sterk vervolg op Nightwatch.
Slot was wat rommelig, maar eindigde toch weer heel mooi.
Ben het met je eens. Misschien komt het doordat deze minder rommelig was dan het eerste deel. Toch wel mooi verhaal geworden uiteindelijk al krijg je niet alle antwoorden. Ik zou de boeken moeten gaan lezen denk ik om alles te kunnen begrijpen.
Prrrauline
Had hoge verwachtingen, maar tevergeefs. In de gemiddelde soap wordt beter geacteerd. Het verhaal was bijna lachwekkend, zo zogenaamd bombastisch. Ik werd er geen moment in meegezogen.
sinterklaas
Vond deel 2 wel even wat beter dan Night Watch. Je kan zien dat de regiseur om te beginnen er wel meer geld in gestoken had en dat de film niet oogde als een B-film maar gewoon als een typische Blockbuster werkje. Hierin zijn de visuele effectjes verbeterd en heeft het wel wat weg van een Hollywoodfilm. Het acteerwerk was ook weer in orde en Kabhensky was ook weer cool. Ook de magie en de telekenitische krachten waren weer om te smullen, en waren er ook meer aanwezig dan deel 1 en de zwaardgevechten en verschillende actiescenes zagen er verzorgt uit. Ook mocht de humor niet ontbreken. Ook die scene waarbij dat jochie met die kleine toverballetjes dat hele zaal uitmoord en vervolgens die balletjes ook half Moskou kort en klein slaan was echt cool en kregen we even te maken met een Post Apocalyptische Science Fiction. Het einde (1992) snapte ik niet helemaal.
Maar voor de verder rest een sterk verbeterde vervolg, schitterende betere visuele effecten en actie. Ondanks Amerika Ruslands grote vijand is gaan ze nog wel Hollywood achterna.
Sh0cK
@MovieHolic: Je moet het eerste deel gezien hebben om ervan te kunnen genieten, anders snap je er geen ruk van en moet toegeven dat ook dan dit deel redelijk moeilijk te volgen is.
En zoals Legan ook al schreef, sommige scenes missen de nodige uitwerking.
Tonypulp
Bekmambetov
Dit vervolg op Night Watch weet minstens zo sterk te imponeren, het ruilt wat van de donkere sfeer in maar vervangt dat door een flinke dosis actie waar je U tegen zegt.
Nog steeds bijzonder sfeervol, zijn oog voor dit soort zaken verliest hij naast de bizarre actie nooit. Het blijft een visueel schitterende blockbuster die (zoals het een tweede deel behoord) wat meer uit het verhaal haalt en meer personages tevoorschijn brengt.
Duurt meteen een stuk langer, waardoor er wat minder strakke scènes zich tussen de rest bevinden en het af en toe wat minder doen lijken. Echter wordt dit altijd opgevolgd door een adembenemende actiescene of bijzonder sterk gekozen locatie, de sfeer spat af en toe van het scherm af.
Wat me nu nog meer opviel zijn de vergelijkenissen met Snyder. Niet alleen de fantastische slow-mo doet daar naar vermoeden maar de hele visuele flair van Bekmambetov deed een belletje rinkelen. Dat maakt het des te interessanter voor mij, aangezien het m'n favo regisseur betreft.
Al met al zijn de briljante actiescènes niet bij te houden en ontvouwt het verhaal zich op sterke wijze. Daarnaast werd hier goed duidelijk dat hij dé man was voor de verfilming van 'Wanted', waarin hij nog meer van zijn over-de-top kunnen liet zien op gebied van actie.
Visueel imposant, maar qua tempo en plot valt er wel één en ander op de film aan te merken. Het mag de pret niet echt drukken, gelukkig, want er valt veel, heel veel, te genieten. Er zijn genoeg geweldige scenes en momenten voorradig, maar als geheel is de film iets te onevenwichtig.
Boeikens
Goed vervolg.
Minder sfeervol maar meer actie en beter afgewerkt verhaal.
Ben benieuwd naar het derde deel.
Leno
Waarbij deel 1 nog wel (net) te volgen was, is deze slechte sequel niet meer te volgen. Dit komt ook wel omdat het erg lastig is de aandacht erbij te houden. De film duurt veel te lang, bovendien zit er een compleet onnodige romance in en is de humor nogal mislukt. Verder is de muziek slecht en op enkele spectaculaire scenes na rammelt het eigenlijk aan alle kanten. Als dan eindelijk de climax komt boeit het je allemaal ook niet meer.
Tarkus
Prachtige special effects en een geweldige soundtrack.
Maar het scenario is te zwak en verwarrend om je meer dan 2 uur geboeid aan het scherm te kluisteren.
Er zit aardig wat actie in, maar de saaie momenten halen de bovenhand en dat mag niet de bedoeling zijn.
jipt
Nou dit was bagger. Iets van vijf verhalen door elkaar, een arsenaal aan personages, en het kon me allemaal geen ene reet schelen. Moet wel één van de meest vervelende en onzinnige actiefilms zijn, een vreselijk overdaad aan verhaal en kartonne figuren in twee en een half uur. Kunnen ze deze zooi niet gewoon kort houden?
Daarbij was elke actiescène aangezet door één of andere afschuwelijk metal soundtrack, terwijl er eigenlijk geen ene flikker gebeurde. Telkens als er iemand over straat liep kwam die herrie weer om de hoek kijken, daarbij lijkt zelfs 300 nog subtiel.
Dit kan mooi in het rijtje van Pirates of the Caribean 3 in zee, ook zo'n vreselijk oninteressante, veel te dure klote film.
Behang zien drogen is nog interessanter. 1*
RuudC
Een half jaar na The Night Watch heb ik eindelijk de moed kunnen verzamelen om het vervolg te kijken. Zelden zo’n pretentieus duf horrorspektakel gezien en als The Day Watch vervolgens ruim twintig minuten langer blijkt te klokken, kan je je vast wel voorstellen hoeveel spijt ik had dat ik die film al in huis had gehaald. Volgens mij is er maar een reden waarom deze film een hoger gemiddelde heeft dan The NIght Watch en dat is omdat iedere verstandige ziel deze laat voor wat het is, na een dramatische ervaring.
Om heel eerlijk te zijn heb ik nauwelijks nog een idee waar The Night Watch over ging. Misschien was ik dat direct na het kijken destijds al vergeten. In elk geval heeft de dvd niet de spuuglelijke poster die hierboven prijkt, maar The Day Watch lijkt keurig verder te gaan waar de vorige ophield. Zoals ik wel verwacht had, vielen maar weinig stukjes weer op hun plaats. Aangezien ik allerminst zin had in de film, heb ik er ook vrij weinig moeite voor gedaan om de film te begrijpen. Ook hier is de opening wel aardig, maar zodra we naar de moderne tijd gaan, wordt alles weer spuuglelijk. Ik vermoed dat Bekmambetov een liefhebber is van moderne metal. Behalve de lelijke, laaggestemde, elektrische gitaren heeft hij niets geleerd van Metallica’s St. Anger. De koekblik snaredrums kreeg hij er gratis bij voor de soundtrack. Visueel bestaan er weinig lelijkere films dan deze. Voor het verhaal heb ik geen moeite gedaan. De personages zijn voor leeg en slap.
Decec
Een redelijk actie/fantasy/thriller film...
Minder spannend verhaal...
Lang verhaal (132 minuten)..
Prima acteerwerk...
Redelijk mooi HD kwaliteit...
Wel prima achtergrond geluid/
muziek (Dolby Digital)...
Prima camerawerk...
aphexfreak
Wat een onzin recensie zeg, visueel niet goed? Mensen als Tim Burton en Quentin Tarantino hebben diep respect voor de stijl van Bekmambetov. Niks mis op visueel vlak dus. Pretentieus, ook al zo'n dooddoener. Word vaak gebruikt door mensen die er geen zak van snappen of gewoon niet "in" de film kunnen komen. Als je het verhaal niet begrijpt ligt dat vooral aan jou, de regisseur heeft een aantal elementen uit de boeken samen gevoegd om een aantrekkelijk verhaal te smeden. Echter is dit zeer goed te volgen mits je deel 1 hebt gezien of de boeken hebt gelezen. Als je geen zin hebt om een film te kijken kijk hem dan gewoon niet. Dat bespaart mij weer de moeite om jouw onzin recensie te lezen.
Mvg, een Daywatch fan.

Nochnoy Dozor