Genre: Fantasy / Actie
Geregisseerd door: Timur Bekmambetov
Met onder meer: Konstantin Khabenskiy, Mariya Poroshina en Vladimir Menshov
Gesproken taal: Russisch
Plot Dnevnoy Dozor
"The second chapter in the epic fantasy trilogy"
De oeroude strijd tussen goed en kwaad krijgt een vervolg. In het hedendaagse Moskou gaat de strijd verder tussen de lichtmagiërs en 's nachts de warlocks, heksen en vampieren. Ondertussen is er een kind van het kwaad opgestaan die de balans wel eens zou kunnen verstoren. De mens dreigt dan ook zwaar de pineut te worden.
Anton Gorodetskiy
Semen
Bear
Ignat
DVD-T
Als je het eerste deel tof vond ga je zeker genieten van deze,hier zijn er nog meer vreemde personages en situaties en de actie scenes zijn nog beter dan in het eerste deel.Hier zit wel wat meer verhaal in waardoor je het eerste deel ook veel beter begrijpt.
Tonypulp
Oke
Als ik hem tegenkom zeker een kans geven dan maar
Arabyus
matig matig matig.. tword zelfs moeilijk je aandacht er bij te houden.
Hanna01
Deze film.. Nee.. het duurde veel te lang en het verhaal vond ik niks.. gelukkig verschillen smaken!
Pastichio Rocker
Hebben jullie het eerste deel wel gezien? Denk het niet namelijk...
Respekked
Het bij vlagen niet onaardige Night Watch krijgt met Day Watch een zeer beroerd vervolg. Al het goede uit Night Watch maakt plaats voor wat kluchterige Russische humor, nog chaotischer camerawerk en veel minder gave actiescènes. Het verhaal blijft hak op de tak en het acteerwerk is soms niet om aan te zien. Zeer slecht vervolg.
Pastichio Rocker
Dat is helegaar geen dvd-review, maar een filmreview!
De DVD is kut-met-peren. Ten eerste staat de biosversie er niet op, die net zoals de eerste film van die ubercoole subtitles had, en ten tweede is een bonusdisc met mooie extra's (zoals Night Watch wel had) in geen velden of wegen te bekennen.
Flipman
Ja, dûh! Als je de DVD recenseert, dan ook de film, lijkt me logisch. En over de DVD wordt het belangrijkste dat je moet weten wel genoemd. Bovendien, 't gebrek aan 'n bonusdisc betreur ik ook. Maar Night Watch bestaat ook als single-disc, en de release van de 2-Disc liet ook op zich wachten. Bovendien staan er op dat tweede schrijfje enorm veel extra's over Day Watch en daar Twilight Watch -nog niet eens- in pre-production is, hebben ze daar niet veel over te vertellen, denk ik.
Pastichio Rocker
Je hebt een filmrecensie, en een dvd recensie. Een filmrecensie gaat uitaard over de film zelf, maar een dvd recensie gaat toch wel wat inhoudelijker in op bepaalde zaken, zoals beeldformaat, geluid, , packaging, extra's etc.
De UK-versie van Night Watch had bovendien de Director's Cut almede de bioscoopversie op een extra schijf, plus een hele rits aan extra's. Day Watch daarentegen heeft alleen een Making Of en een paar trailers, en geen bonusdisc met bioscoopversie, dus ook geen supercoole subtitles die deel uitmaken van de film.
BramIsLegend
Waar haal je dat?
Kan dat nergens terugvinden, het filmen is zelfs blijkbaar reeds begonnen.
De film wordt voor het eerst in het Engels gefilmd
Flipman
Je hebt een filmrecensie, en een dvd recensie. Een filmrecensie gaat uitaard over de film zelf, maar een dvd recensie gaat toch wel wat inhoudelijker in op bepaalde zaken, zoals beeldformaat, geluid, packaging, extra's etc.
Vinokourov
Night Watch was al lastig te volgen, maar dit is helemaal één groot rommelig verhaal, geheel in de Russische traditie overigens. Ik kon er niet wijs van worden en dan helpt een flinke overdosis hippige special effects daar niks aan.
bennie jolink
Rommelige intro gaat er teveel van uit dat je deel 1 hebt gezien, maar zelfs dan is het lastig te volgen. Vooral het eerste half uur zijn er veel vreemde tempowisselingen waardoor je moeilijk in de film meegezogen kan worden.
Daarna beginnen er langzaamaan wat puzzelstukjes op hun plaats te vallen en kijk je naar een toch wel intrigerend verhaal met prachtige visuals en maffe karakters. Vooral de vader van Kostya (met z'n wasknijper op z'n hemd) vond ik geweldig.
Het einde is dan toch weer een beetje een anticlimax, beetje te makkelijk misschien.
Het is zowiezo geweldig om dit non-hollywood mega aktie spektakel te zien, al was het maar omdat het je dan extra opvalt hoe zwaar hollywood leunt op telkens dezelfde formules in al hun blockbusters.
Pastichio Rocker
Eh, bij een vervolg gaat men er meestal van uit dat je het eerste deel hebt gezien?
Joeri_000
Wel leuk maar het eerste deel was veel spannender en interessanter... ik had er meer van verwacht .. Is dit het laatste deel?
Frankeermachine
Na het teleurstellende eerste deel die niet de kwaleit had van het boek ben ik blij verrast met het tweede deel. Voor de film 'Night Watch' heb ik een 1,5 gegeven, omdat het verhaal slecht werd verteld. Ik wou 'Day Watch' niet kijken, omdat ik het boek een zware tegenvaller vond. Ik ben toch aan deze film begonnen en ben hier helemaal weg van. Ik geef voor dit deel 4 sterren. Misschien zo hoog, omdat mijn verwachtingen zo laag waren.
Beide films houden alleen de rode draad aan. Bijrollen in de boeken krijgen hoofdrollen en andersom. Dit is voor de kijker niet storend, maar komt het orginele verhaal niet ten goede.
De film ziet er erg gelikt uit en is vele malen beter als het eerste deel en het verhaal wordt beter uitgelegd. Dit moet ook wel van voor degene die het eerste deel niet gezien hebben of de boeken niet heeft gelezen is deze film niet te snappen.
Ik denk niet dat dit het laatste deel is, want naast Dagwacht en nachtwacht zijn ook de boeken schemerwacht en de laatste wacht en dat is genoeg stof voor nog een film.
De actie spat van het scherm en de special effects zijn geweldig. De slow-mo shots zijn om van te smullen en het verhaal is heerlijk mysterieus/bizar/duister.
Voor de liefhebbers van deze film zijn toch de boeken aan te raden. Hier wordt alles veel beter uitgelegd en komt nog veel meer aan de orde. Hierboven staat dat het een gevecht is tussen het goede en het kwade, maar dat is niet zo. Het is veel meer dan dat.
Frankeermachine
Ik denk het niet, want er zijn nog twee delen uit de reeks. Nl
-Schemerwacht
-De laatste wacht
Pastichio Rocker
Ik denk het wel. Het was origineel bedoeld als trilogie, maar ze hebben Day Watch en Dusk Watch samengevoegd, omdat de regisseur zo nodig een Hollywoodcarriere moest opstarten.
Frankeermachine
Even googlen en we vinden dat 'twilight watch' in voorproductie is.
Twilight Watch (2009) - imdb.com
Ben benieuwd wat ze met het vierde boek gaan doen. Tevens zijn er geruchten over een vijfde boek, met korte verhalen?!?!
Pastichio Rocker
Even googlen en we vinden dat 'twilight watch' in voorproductie is.
Twilight Watch (2009) - imdb.com
Even Googlen en we vinden dit, notabene op dezelfde pagina.
Een IMDb-link wil nog niet automatisch zeggen dat een film er ook daadwerkelijk komt.
Frankeermachine
Oeps, mijn moeder zei altijd al: Verder kijken dan je neus lang is.
Maar ja, er ligt iig genoeg stof voor nog een film. Dus wie weet?!?
Qwertary
Ik had em gehuurd, en wilde eigenlijk deel 1 hebben maar die hadden ze niet meer dus ik nam deze maar mee. Ik snapte er soms echt geen snars van, maar het was opzich wel een vette film, vond hem soms alleen beetje vaag. En het verhaal met dat krijt vond ik een beetje vergozcht xD
Zou ik misschien nog de eerste film moeten zien om deze film beter te begrijpen?
Pastichio Rocker
Vooral bij deze film is het noodzaak dat je eerst deel 1 kijkt.
Tonypulp
Moet hem nog steeds zien!!
Kan alleen maar de engelse dub vinden, en dat hoef ik dus niet
past gewoon niet
Pastichio Rocker
Of je koopt 'm gewoon voor een tientje in de winkel...
Willy Wartaal
Heb 't boek nooit gelezen en vond de film eigenlijk ook nergens op slaan. Maar dat neemt niet weg dat het prachtig was om naar te kijken. Ik hoop dat deze regisseur ooit eens wat meer serieus werk gaat laten zien want Wanted vond ik ook een plaatje zonder al te veel inhoud.
MuchTheSame
Even Googlen en we vinden dit, notabene op dezelfde pagina.
hm, maar dat bericht stond er al op 19 June 2008, terwijl een stukje eronder staat dat de film inmiddels in Pre-productie is en dat is bekend gemaakt op 19 december 2008 , dus de film is gewoon in de maak

Nochnoy Dozor
2004