• 9.375.163 stemmen

Poultrygeist: Night of the Chicken Dead (2006)

Horror / Komedie | 103 minuten

Genre: Horror / Komedie

Geregisseerd door: Lloyd Kaufman

Met onder meer: Jason Yachanin, Kate Graham en Allyson Sereboff

Plot Poultrygeist: Night of the Chicken Dead

"Humans... the other white meat..."

Wanneer de Amerikaanse Chicken Bunker, een militair-georiënteerde fastfood keten, gespecialiseerd in gebakken kip, een restaurant wil bouwen op een voormalige indiaanse begraafplaats, zijn de lokale bewoners niet de enigen die hiertegen protesteren. De voormalige boeren, gevoed door bovennatuurlijke krachten, nemen bezit van al het voedsel. Zij die dan het witte kippenvlees eten, én de overlevenden, ontdekken dat zij samen moeten werken voordat zij zelf het voedsel worden, het andere witte vlees.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Vascago

Vascago

Dit is de meest ranzige, zieke en hilarische film die ik ooit gezien heb denk ik. Poep en kots, rondvliegende hoofden en ingewanden. Pratende hamburgers. En het mooiste is dat het ook nog ergens over gaat. Want de film is zo overduidelijk een satire op de amerikaanse samenleving dat het echt geniaal is. Werkelijk alles wordt op de hak genomen: De regering Bush, het hele fastfood gebeuren in amerika, de idee-en over homosexualiteit, racisme en de war on terrorisme. En dan zal ik ook nog wel wat gemist hebben.

Deze film is echt niet voor iedereen bestemd. Het is echt ranzig en goor en ook de humor zal lang niet iedereen kunnen waarderen, maar ik vond het echt geniaal.

Topfilm. Regelrecht mijn top 10 in , samen met Citizen Toxie..

Troma is back!!! Hoe kom je erop. Chickenzombies

avatar van FillumGek

FillumGek

Het is weer smullen voor de Troma fans.

Kaufman levert weer een filmpje af om je vingers bij af te likken. Zelden zo'n leuke onzin film gezien. De hele film slaat zoals verwacht helemaal nergens op, maar amusant is het zeker.

Hoe verzin je het? Chickenzombies. Het plot hierboven vind ik nogal vaag. Het komt er in elk geval op neer dat mensen protesteren tegen een voedselketen. Dit restaurantje ontvangt een doos waar vreemde eieren inzitten. Mensen eten ervan en veranderen langzaam. Tot zover het verhaal.

Aan alles is te zien dat men enorme lol heeft gemaakt tijdens het maken van de film. De protagonist Yachanin deed het erg leuk als wanhopig student. Precies het juiste typetje voor een film als dit. Nieuw dingetje is dat er een paar liedjes worden gezongen in de film. Ik was even bang dat het zou storen, maar het is geslaagd te noemen.

Natuurlijk zie je ook in deze Troma film de ziekste en ranzigste dingen. Ballen worden afgerukt, stokken in een aars die er aan de voorkant weer uitkomen, een gezicht dat in plakjes wordt gesneden enzovoort. Erg origineel allemaal en dat kan ik alleen maar toejuichen. De special effects zien er leuk uit, lekker overdreven. De humor verder is van een aardig niveau. Ik heb een paar keer flink gelachen, maar soms was de humor dan ook weer zo slecht dat het gênant werd.

Geniale onzinfilm. Binnenkort Terror Firmer nog maar eens opnieuw kijken, want die gaf ik destijds een laag cijfer. Ik begin dit echter steeds meer te waarderen.

avatar van Zinema

Smerig.

Maar goed, Troma grossiert uiteraard in vieze filmpjes. En nu zelfs hun eerste release in BluRay. Opdat we de ranzigheid nog beter kunnen waarnemen.

Met name de mix met muziek maakt deze volledig over de top horror best genietbaar. Sommige SFX zien er wonderwel goed uit, maar omdat de film zichzelf gelukkig nergens serieus neemt zijn ook de neppe scènes leuk.

E.e.a. duurt, mijns inziens, een half uur te lang en had wel wat meer liedjes mogen bevatten. Desondanks is dit een van de betere flicks uit de vunzige koker van Troma. Met dank aan een aantal erg leuke liedjes en een behoorlijke dosis geschmier.

Goed.

avatar van Prudh

Prudh

Ik kan misschien nog wel door de afgrijselijk slechte humor van Poultrygeist heenprikken, ware het niet dat bijna alle grapjes de poep-en-pies-humor niet ontstijgen. Helaas, ik ben geen 14 meer. Daarom dus vooral afzien geblazen. Hier en daar kan ik de poging tot leuk zijn nog wel waarderen, maar verder dan die waardering komt het echt niet. Uiteindelijk zijn enkel de bloedige stukjes versmadelijk. Pas na de tweede helft werd ik daarom pas overgehaald om de film af te kijken. Daarvoor is het gewoon een trieste bedoening. Ik zal later vast wel eens zien of mijn teleurstelling aan Troma zelf ligt, of gewoon aan deze ellende an sich.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Vies filmpje.

Geslaagd film van troma/Kaufman. Troma heeft weer goede dingen verzonnen (Chickenzombies, pratende hamburgers ). Voor de rest smerig, en hilarisch filmpje die nergens over gaat maar dat is denk ik ook het leukste van deze film. Krijgt een 3,5.

avatar van otherfool

otherfool

Revenge is a dish best served fried

Mijn eerste Troma in jaren en hij is me toch weer uitstekend bevallen. Een prima exercitie in slechte smaak met emmers vol bloed en ingewanden, opmerkelijk catchy songs en all-around nasty vuiligheid. Film duurt wel zeker 20 minuten te lang, maar het mag de pret nauwelijks drukken. Toch wel een aanrader in het genre.

You had me at 'shit-covered mongoloid...'

3,5*.

avatar van 606

De smerigste film die ik tot nu toe heb gezien, was blij dat ik niet aan het eten was.

Verhaal is en slaat nergens op, en de nummers die ze doen zijn hilarisch.

Acteren was ook best aardig.

Over het gore gehalte kan je kort zijn erg over de top en smerig, maar wel goed verzonnen.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Heerlijke film, met een boodschap zowaar, nja in ieder geval reden tot nadenken misschien.

Ik zie de film niet zozeer als een aanklacht tegen de fast-food industrie, alswel als een "know what you eat" campagne. Fast Food (in dit geval kip zooi) blijft naturlijk rotzooi en laat het maar aan Kaufman over om dat duidelijk te maken.

Daar houdt het niet op. De film steekt de draak met fast-food, moslims, gehandapten, nerds, gays, waarom? Gewoon omdat het kan waarschijnlijk. Toch is het nergens geforceerd, zelfs spontaan en zijn veel van die incorrecte grappen erg sterk.

Tot zover de boodschap. Troma zou Troma niet zijn als ze de film niet vol zouden proppen met (lesbische) seks, poep, kots en inventieve gore. De gore ziet er ook echt vet uit. Een stok van een dwijl die van achter bij iemand erin wordt gepropt en er voor weer uit komt, gefrituurde testikels, enzovoort enzovoort. Origineel allemaal, maar vooral erg fout. Leuke toevoeging is het musical element, die het geheel alleen nog idioter maakt. Ik kan met veiligheid zeggen dat ik nog nooit een zingende zombiekip heb gezien.

Spoilers spoilers, bestaat er wel zoiets bij Troma films? Als je het ziet geloof je het immers nog steeds niet (zeg ik na 3 films, maartoch). Het hoofddoel blijft vermaak en hoewel deze film melig en puberaal overkomt, is hij slimmer dan je zou denken. Ja gaaf!

avatar van $pecial

$pecial

Gisteren bekeken, wat een stupide film zeg haha. Dat wil niet zeggen dat ik me niet heb vermaakt, maar soms is het echt tenenkrommend.. weerlegging hierop is dat het weer zijn charmes heeft.

Lekker goor, idiote situaties volgen elkaar op en het is allemaal met een dikke vette knipoog. Overigens is dit mijn eerste werk van Troma dat ik heb mogen zien, wellicht dat er dit jaar nog meerdere volgen, dus tips altijd welkom!

Die liedjes die tussendoor kwamen bevielen me ook wel

Voor nu een 2,5 *; betekend op mijn schaal dat het een aardige film was. Wellicht was het hoger uitgepakt onder genot van een paar pilsjes en vrienden.

avatar van rep_robert

Zag vanmiddag dat Reinbo deze film had aangeschaft en kon het niet laten om hem z.s.m. te zien.

Nou vanavond dus gedaan. Wat een geweldig Tromawerkje is dit weer zeg

De film begint erg grappig op de begraafplaats met gelijk een boel extreem foute humor en zet daarmee de toon voor de gehele film. Rascistische, seksistische, poep, pies, scheet, ingewanden en weet ik veel wat voor grappen komen er in deze film voor. De ene grap nog banaler dan de ander, echt geweldig.

Over de liedjes ben ik mixed positief. De ene vind ik echt geweldig, de ander weer wat minder. De 2 leukste liedjes zijn toch het duet met Arbie en zijn 13 jaar oudere toekomstbeeld en het laatste liedje met de zingende kip.

Wel jammer dat ze niet constant zijn, de ene keer heb je 3 liedjes in 10 minuten en tot aan het laatste liedje moet je wel minstens een half uur wachten. Wel zijn de liedjes ook weer geweldig fout.

Na drie kwartier kakt de boel wel een beetje in, wordt het een beetje teveel van hetzelfde en kakt het een klein beetje in.

Gelukkig wordt dat gelijk rechtgezet met het moment dat iedereen in reuzen kippenzombies veranderen. Vanaf dat moment krijg je de ene na de andere bizarre kill te zien, geweldig die creativiteit. De gore ziet er ook geweldig uit en het niveau wordt daarna ook tot het einde volgehouden. Overigens vind ik die grap met dat open en closed bordje ook hilarisch!

Heerlijk Troma vermaak, blij dat dit soort low-budget b-films er ook nog zijn. Ze weten dat ze crap zijn en maken er met het grootste plezier nog vrolijke onzin van. Just the way i like it.

avatar van jordandejong

jordandejong

Lloyd Kaufman wat een held!

Niet alleen is zijn rol in deze film geniaal, hij weet ook nog eens een heerlijk over the top troma werkje te leveren.

De gore is (zeker in het laatste half uur) zo geweldig over the top dat je er niet doorheen kan komen zonder te lachen. Buiten de gore brengt Poultrygeist ook een nieuwe dimensie aan de poep en scheet grappen. In tegenstelling tot andere films met dat soort grappen was deze echt grappig. De scene met die dikke vent op die wc is geniaal!

Een minpuntje zijn de liedjes die vrij lang duren. Ben helemaal niet zo'n musical fan dus dat viel wel in het verkeerde keelgat.

4,0* Lloyd Kaufman weet opnieuw een heerlijk troma werkje af te leveren..

Ohja,, Kate Graham !

Kaufman werkt(e) trouwens samen met PETA. Hier een interview erover. Bad Request - peta.org

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Walgelijk! Smakeloos! Verwerpelijk! Te slecht voor woorden! Maar jeetje, wat een passie voor wat je kunt doen met bizarre speciale effecten. Dit is die duistere andere kant van de cinema waar cinefielen misschien niet altijd even graag in vertoeven, maar die toch ook weer zo zijn eigen charme heeft. Kauffman snapt wat die slechte cinema zo aantrekkelijk maakt en geeft ons 103 minuten lang volstrekte onzin om van te smullen (of om walgend bij weg te kijken)

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Het leek een afgang te worden. Een massa voor de deur die allemaal dezelfde overdreven gelaatsuitdrukking hebben en achterlijke spanddoeken vasthouden. Brillemans die in zijn rokje liedjes staat te zingen, een moslim die rare geluiden maakt en een restaurant waarin er voornamelijk georienteerd wordt op het achterwerk en de uitwerpselen je continu om de oren vliegen. Maar het werd beter. Hoofden gaan eraf, het bloed is donkerrood en de gore is om van te smullen. Ook kon ik het erg waarderen dat Kate Graham haar rol gepassioneerd invulde waardoor er samen met de wisselende soundtrack een zeker horrortintje wordt bijgevoegd. Heerlijk ook die droge reacties steeds nadat er een festijn had plaatsgevonden en het idee om het bordje aan de deur om te draaien met 'we are closed' was best droog. Zeker geslaagd dus.

avatar van welat

welat

Vond Black Sheep geweldig maar dit vond ik helemaal niets.

Te Veel sex grappen en gezang maakten het minder leuk.

Vooral als je weet dat eerste helft daar vol mee zit en niets *engs* nog voorkomt.

Jammer genoeg voelt de film meer GORE aan dan HORROR, veel te veel poep/modder/bloed/etc.

Er zijn wel veel verwijzigen(puns) en dus veel details in de grappen.

Al met al ben ik wel erg teleurgesteld, 1.5*

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Gisteren herzien (met vriendin; die blijkbaar niet af te schrikken is door m'n filmsmaak..) en blijf erbij dat dit, na Toxic Avenger, hét meesterwerk van Lloyd is. In de vorm van z'n leven! Eerste half uur is wat problematisch door de zang (misschien iets té veel van het goede), maar eens het losgaat is het van ongekende klasse. Toch leuk dat zo'n film nog indruk weet te maken en ik nog niet helemaal verstompt ben door al het genadeloze, over de top, splatter geweld dat er de laatste jaren is gepasseerd. Impressive meuk van de master of underground nonsense Troma power!

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Een zeer aparte film. Vol overdreven humor, constante poep-en-pies grappen en volledig over de top gore. Het is een bizarre mix waarin ook met regelmaat wordt gezongen waardoor deze film zo nu en dan nog wat weg heeft van een musical. Ik begon met enige verwachtingen aan deze film maar vond er werkelijk waar vrijwel niks aan. De openingsscène waarin Arbie tijdens een vrijpartij een vinger in zijn kont geduwd krijgt van een dode die onder het kerkhof in de grond ligt en waar de vrijpartij zich afspeelt, vond ik nog wel grappig. En ook zijn reactie daarop weer omdat hij denkt dat het Wendy is die dat doet . Maar buiten dat was deze film qua humor niet mijn humor en vond ik alles te overdreven. Aan de muziek begon ik mij ook al snel te storen. Had de hele film door de neiging om hem maar uit te zetten, maar toch met moeite afgekeken. De gore vormde voor mij het hoogtepunt in een geheel dat ik op de overige vlakken totaal niets vond.

avatar van joolstein

joolstein

Is er een tussenweg voor Troma-films? Volgens mij is het niet mogelijk je vind het verschrikkelijk of je smult ervan. Ik behoor tot klaarblijkelijke die laatste groep. En met deze film gaan volgens mij alle remmen van Lloyd Kaufman los. Zelden zoveel briljante incorrecte grappen gezien en gehoord. Iedereen moet het ontgelden. Nu gebeurd dat op een zeer vernuftige wijze want nergens wordt het echt plat. Wat dan wel weer het geval is bij de poep en Gore. Over de grappen lijkt zeer goed te zijn nagedacht, wat ook voor het verhaal van toepassing is. De gehele film krijgt de kijker (Amerika) een bril voorgehouden.

Het begint met een hilarisch intro waarnaar Wendy (wat een schatje is Kate Graham) en Arbie elkaar weer zien een jaar later bij de protesten van C.L.A.M. (Collegiate Lesbians Against Megaconglomerates) Zij protesteren tegen een fast-food-restaurant gebouwd op een native-Amerikaanse begraafplaats. Wat uiteindelijke dus resulteert met dat iedereen in Indianen-kippen- zombies veranderd.Hoe bedenk je het!! Het is gewoonweg: Over-de -Top, op een pijnlijke manier grappig, Pulp met een hoofdletter, gewelddadig en uitermate vies. Maar tjonge wat is het lekker!

avatar van Shadowed

Shadowed

Knotsgek.

Poultrygeist is zoals we waarschijnlijk kunnen ruiken echt puur een troma film. Weer allemaal poep en pies grappen, en ook nog een overdosis aan ledematen, op het gebied van gore en grappen. Ook haalt het denk ik een dikke middelvinger uit naar een heleboel elementen die we in het dagelijkse leven kunnen verwachten.

Het was een beetje een heel ranzig eerste deel van de film, zoals een hele dikke man die naar de WC moet. en soms was het zelfs een beetje saai. Nog steeds moest ik best lachen om een vreemd soort humor. Helaas heb ik er toch niet volledig van genoten.

Het laatste deel is het best, lekker vreselijk over de top en lekker goor. De meest bizarre manieren komen daar aan bod.

Maarja, zo overdonderend vond ik het niet, en Troma is nog steeds niet echt mijn soort humor.

avatar van mrklm

mrklm

Troma teerde jarenlang op het cultsucces van The Toxic Avenger (1984) en het duurde meer dan 20 jaar voor producer en regisseur Lloyd Kaufman met een film kwam die net zo vermakelijk is. Opvallend is dat de hoofdrolspelers Jason Yachanin en Kate Graham - zeker voor Troma-begrippen - over acteertalent en komische timing beschikken. Zelfs in de meest waanzinnige scènes vervallen ze niet in het hevig overacteren dat zoveel Troma-films verpest. Kaufman heeft bovendien zelf een belangrijke en niet onverdienstelijke rol als de volwassen versie van hoofdpersoon Arbie [Yachanin]. Hij zingt en danst zelfs in één van de verrassende (en verrassend vermakelijke) muzikale intermezzo's.

Hoewel de titel anders doet vermoeden, is de eerste helft vooral een romantische, muzikale komedie en ontaardt het in de tweede helft pas in de waanzinnige (en wat langdradige) splatterhorror waar Troma zo bekend om staat. Vermakelijke cameo's van Motörhead-frontman Lemmy, porno-acteur Ron Jeremy en Troma-favoriet Joe Fleishaker en de inventieve wijze waarop Kaufman ontelbare heilige huisjes omver schopt maken dit tot een absolute aanrader. Het sublieme liefdesduet 'Slow Fast Food Love' is de slagroom op de taart.

avatar van Theunissen

Deze Horror / Komedie film wordt op diverse websites genoemd als een film waarin veel gore te zien is. En dat klopt ook (o.a. veel bloed en andere vloeistoffen), maar dat betekent niet dat ik het een goede film vond. En ik kon het eigenlijk ook wel van te voren weten, want dit is een "Troma" film, geregisseerd en geschreven door shockmeister Lloyd Kaufman, die zelf ook in de film te zien is. "Troma" films (zoals o.a. de "The Toxic Avenger" films) zijn zeker niet mijn soort Horror / Komedie films, want de humor daarin is voor mij veel te flauw en dat geldt zeker ook voor deze "Poultrygeist: Night of the Chicken Dead", waarin ook nog eens veel gezongen wordt en daar ben ik ook geen fan van in films.

Wanneer de "American Chicken Bunker", een fastfoodrestaurant met militair thema, zijn nieuwste ketenrestaurant bouwt op de plek van een oude Indiaanse begraafplaats, nemen de ontheemde geesten wraak op nietsvermoedende klanten en veranderen ze in reuzen kippenzombies! Het is het aan de domme tiener Arbie (Jason Yachanin), zijn lesbische ex-vriendin Wendy (Kate Graham), de moslim en boerka-dragende kokkin Humus (Rose Ghavami) en de Mexicaanse kok Jose Paco Bell (Khalid Rivera) om een einde te maken aan deze dreiging.

Regisseur Lloyd Kaufman begint de film op een kerkhof, waar Arbie en Wendy net bezig zijn om flink te gaan rollebollen (Arbie heeft daarbij moeite om de BH van Wendy te openen) tussen de graven, als ze ruw gestoord worden door zombie-armen (ééntje stopt o.a. een vinger in Arbie's kont) uit de grond en een opgewonden en masturberende begrafenisbewaarder met een bijl. Mocht je na de eerste vijf minuten al denken “waar ben ik aan begonnen”, het wordt nog veel erger. Of hilarischer. Het is natuurlijk net hoe je het bekijkt. Tijdens deze opening zien we ook gelijk wat naaktheid (de borstjes van Kate Graham) en gore. En dat laatste als een zombie-arm in de kont van de begrafenisbewaarder gaat en daarna weer uit zijn mond komt, om vervolgens in tegengestelde richting weer terug te gaan, met daarbij enkele darmen op zijn weg naar buiten meesleurend.

Daarna komen we gelijk aan bij het fastfoodrestaurant "American Chicken Bunker", waar een menigte tegen demonstreert. Ze schreeuwen dat ze te dik worden door ongezond eten en ook dierenrechten komen ter sprake. Eén van deze demonstranten is Wendy, die inmiddels lesbisch is geworden en je ziet haar dan ook haar vriendin Micki (Allyson Sereboff, waarvan we ook de borstjes zien) kussen en Arbie is daar niet blij mee. Arbie is namelijk zwaar gedesillusioneerd en wil haar terugpakken. Hij gaat aan de slag bij het fastfoodrestaurant, met als plan Wendy weer voor zich te winnen en dan te dumpen. Dat zal haar namelijk leren

Vanaf dan vond ik het ook slechter en flauwer worden, want dan krijg je ook het eerste liedje te horen, gezongen door Arbie. En bij dat liedje blijft het helaas niet, want daarna krijg je nog vier anderen liedjes te horen, waardoor "Poultrygeist: Night of the Chicken Dead" ook wat weg heeft van een musical. Ondanks dat de liedjes opzicht nog wel leuk waren en je daarbij soms ook wat naaktheid ziet (in de vorm van borsten), heb ik al de liedjes toch vooral vooruit zitten te spoelen op 1,5x en 2,0x snelheid. Hierdoor kon ik het geluid wel nog horen, maar waren de liedjes gelukkig ook sneller afgelopen.

Natuurlijk is het fastfoodrestaurant gebouwd op een indianenbegraafplaats en zoals iedereen weet is dat vragen om problemen. Er duiken dan in het fastfoodrestaurant mysterieuze eieren op, die per ongeluk worden mee geserveerd bij de bestellingen. Elk ei staat daarbij garant voor zware maagklachten en transformatie tot een reuzen kippenzombie. Natuurlijk laat regisseur Kaufman die maagklachten tot in detail in beeld zien, waardoor we verschillende personen (o.a. een zwaarlijvige man) het toilet helemaal zien onderschijten. En ook de transformaties naar reuzen kippenzombies worden gedetailleerd in beeld gebracht. Ook zien we hoe de Mexicaanse kok Jose Paco Bell masturbeert op het kippenvlees, waarna hij wordt geduwd in een vleesmolen (een maler), we zien dan veel bloed, en verandert in een pratend broodje vlees.

Ook is er nog een redneck personeelslid, te weten Carl Jr. (Caleb Emerson), met wel erg veel liefde voor kippen. Hij neukt namelijk een diepvrieskip, waarbij de diepvrieskip zijn leuter vastgrijpt en we weer veel bloed zien spuiten. Carl Jr. krijgt de diepvrieskip niet van zijn leuter af, waardoor Humus een bezemstok in zijn kont ramt, waardoor de diepvrieskip eraf vliegt. Terwijl chaos uitbreekt, doet Arbie zijn best om bij Wendy een wit voetje te halen en de demonstranten uit het restaurant te weren.

In het restaurant zien we ook even de bekende en vadsige pornoacteur Ron Jeremy als een klant en ook maken we kennis met Lloyd Kaufman, als de oudere uitvoering van Arbie, wiens neus wordt afgebeten waardoor hij verandert in een reuzen kippenzombie en ook zien we de eigenaar van het fastfoodrestaurant, namelijk General Lee Roy (Robin L. Watkins). Oftewel de tegenhanger van Colonel Sanders van de bekende fastfoodketen "Kentucky Fried Chicken", die ook in verband wordt gebracht met de "KKK" als hij zegt:

It’s just as my old grandpapa used to say: “Hey junior, get over here with them matches! This cross ain’t gonna burn itself!”

Hij eet ook besmet kippenvlees en verandert uiteindelijk daardoor ook in een reuzen kippenzombie en dat geldt ook voor Carl Jr., Micki en de manager van het fastfoodrestaurant, namelijk Denny (Joshua Olatunde). De laatste verandert overigens in een reuzen kippenzombie, doordat General Lee Roy zijn hoofd eraf bijt.

We belanden dan in de circa 68e minuut van de film, waarin we een circa vier minuten durende scène zien vol met gore (zeer fraai in beeld gebracht) en waarbij de kippenzombies zich storten op de klanten in het fastfoodrestaurant. Die scène deed me denken aan de eindscène uit de Horror / Komedie film "Braindead (1992)" en i.p.v. een elektrische grasmaaier, gebruikt de oudere uitvoering van Arbie dan een machinegeweer op de reuzen kippenzombies. Daarna hoop je dan dat de film is afgelopen (daar maakt men ook een grapje over), maar dan volgt er nog een achterlijk plot (waardoor de film nog 15 minuten duurt), waarbij men opzoek gaat naar een kind (Faith Sheehan) en ook moet er nog definitief worden afgerekend met de reuzen kippenzombies. Dat laatste gebeurt uiteindelijk met alcohol (bier), waar de reuzen kippenzombies niet tegen kunnen, en doordat moslim Humus het fastfoodrestaurant opblaast, de enige Arabische vrouw in de film is natuurlijk zeer clichématig een terroriste.

Daarna zien we Arbie, Wendy en het kind nog in een auto rijden en het kind drinkt daarbij dan een blikje fris op de achterbank, waardoor ze misselijk wordt. Ze perst er dan een enorm groot kippenei uit en als ze die laat zien aan Arbie en Wendy, schrikken ze ervan, waardoor ze crashen met de auto en de auto ontploft ook.
Daarna is de film na circa 96 minuten afgelopen en zien we tijdens de aftiteling nog een videoclip met dansende reuzen kippenzombies die erg doet denken aan de jaren 80 videoclip "Thriller" van Michael Jackson.

"Poultrygeist: Night of the Chicken Dead" stamt uit 2006, maar zou er een jaren 90 datum bij hebben gestaan, dan zou me dat niet verbaasd hebben, want ik vond de film meer lijken op een film uit de jaren 90 dan uit deze eeuw. Zeker qua special effecten (die zagen er best aardig uit), waarbij er namelijk geen CGI gebruikt is. Het zijn gewoon dezelfde effecten zoals de bekende regisseur Peter Jackson deze gebruikte in zijn jaren 90 film "Braindead". De cast bestaat eigenlijk allemaal uit onbekende personen en de meeste daarvan waren ook niet moeders mooiste. Dat is zeker ook van toepassing op de vrouwen en omdat verschillende van hun uit de kleren gaan, zoals Kate Graham en Allyson Sereboff, is dat natuurlijk wel jammer.

"Poultrygeist: Night of the Chicken Dead" is alles waar regisseur Lloyd Kaufman voor staat. Je houdt ervan of je vindt er niets aan (dat was bij mij van toepassing). De film is hilarisch (het is echt een kwestie van perspectief), walgelijk, gruwelijk, zit vol clichés, er valt wat naaktheid (borsten) te zien en ook zie je dus reuzen kippenzombies. Niets en niemand wordt gespaard en de film zelf wordt ook belachelijk gemaakt en regisseur Lloyd Kaufman zelf komt nog even langs in een absurde cameo.

avatar van Fisico

Fisico

Mijn eerste Troma. Een trauma werd het niet, maar het is toch even de knop omdraaien. Knettergek gewoon. Nu, de hier toegevoegde videoclip trailer is geweldig. Die alleen al geef ik 4,0*. Een geweldige song die al de hele dag door mijn hoofd spookt. De film zelf, tja, wat moet je hierover zeggen? You like it or you hate it. Ik zit er wat tussenin, maar als ik moet kiezen toch eerder een liefhebber.

Aan viezigheid en ranzigheid totaal geen gebrek. Het druipt er vanaf. Alle soorten lichaamsvochten passeren de revue. De humor tja, die is inderdaad bijzonder flauw, maar af en toe had ik toch een grijns. Bij momenten toch op het randje van politiek correct. Al een geluk dat niet te veel mensen dit zien, denk ik dan. Het acteerwerk is barslecht, maar als je ziet hoe de crew zich amuseert, dan neem ik dit er graag bij.

Haha, dat getouwtrek tussen Wendy en Arbie. Eigenlijk vond ik het best geestig. En die kippen, zeker de kleintjes die pas uit de eieren kwamen, cute. Andere zaken waren dan weer erg slecht, tja, je kan niet alles hebben. Deze film houdt me alvast niet weg om ander werk van het Troma genre te zien, dat zegt ook al iets.