• 9.377.664 stemmen

Met onder meer: Gal Gadot, Chris Pine en Robin Wright

Gesproken taal: Duits en Engels

Releasedatum: 15 juni 2017

Plot Wonder Woman

"Power. Grace. Wisdom. Wonder."

Een Amazoneprinses verlaat haar weelderige tropische eiland om te leven in een wereld met stedelijke stadsgezichten van glas en staal. Opgeleid door Griekse krijgers en uitgerust met uitzonderlijke gaven is ze de afgezant van de goden die zal uitgroeien tot een van de grootste heldinnen ooit.

avatar van bommko

bommko

Slappe hap.

13 in een dozijn actiefilm.

avatar van KOKUSMAKREEL

KOKUSMAKREEL

In de categorie BS is dit een lekker wegkijkertje

avatar van Glacius

Glacius

Het ontbreken van bloed was wel opvallend in deze film.

avatar van Daan01

Daan01

Zeer slechte C film !!!

avatar van peekluts

peekluts

Wat een overgewaardeerd plaatje is me dit.. Slecht verhaa; het checklistje is dichtgevinkt, setting welke kant noch wal raakt, special effects die hier en daar toch zeker te wensen over laten, oninteressante personages (werkelijk allemaal): lachwekkende bad guys, bij elkaar geraapt groepje good guys die eigenlijk niks toevoegen aan de gehele film, etc etc. Om nog maar te zwijgen over alle verschillende accenten waar ik me gedurende de hele film aan heb geergerd. Ik beklaag mij dan ook gedurende het einde van de film dus misschien mis ik een mooi einde, maar gezien de speelduur van 141 (!) minuten wil ik graag niet noch meer tijd verdoen aan WW. Helaas..

avatar van TMP

TMP

Bedroevend slechte film. Gal Gadot is een mooie vrouw, maar enkel door haar een leuke outfit aan te trekken wordt ze nog geen superheldin. Ze heeft een gebrek aan uitstraling en zet een weinig geloofwaardige of interessante hoofdrol neer. Ook de andere personages zijn niet overtuigend of interessant. Dat valt dus al behoorlijk tegen. Het dunne verhaaltje maakt echter ook geen enkele indruk. De setting komt niet overtuigend over en wordt kennelijk vooral gebruikt om veel (weinig memorabele) actiescènes te kunnen tonen. Naar het einde toe wordt de verhaallijn met Ares gewoon ronduit vervelend en is het snakken naar het einde van deze film, die overigens ook veel te lang duurt.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik ging Wonder Woman met uiterst hoge verwachtingen kijken. Oeps.

Iets te hoog - want zo briljant is het niet. Verre van, zelfs.

Maar de weergaloos knappe Gal Gadot maakt heel veel goed. Ik ben normaliter meer into vrouwluu met wat meer vleesch op het bot en bagage op de borstkas, maar haar gezicht is zeer prettig om naar te kieken en doet mij haar b-cupje vergeven. Voor een Israëlisch model, dat ook nog twee jaar militair is geweest, acteert ze ook helemaal niet slecht, trouwens.

Ook Chris Pine perst het maximale uit zijn rolletje - maar het is allemaal nogal simpel geschreven allemaal. Het opent als fantasy, gaat daarna op de realistische toer en eindigt in een nogal absurde climax die er net als het eindgevecht in Batman vs. Superman, nog maar weinig aan toevoegt.

De setting in de Eerste Wereldoorlog is mooi vormgegeven en de sets doen authentiek aan. Het komt allemaal een heel eind op papier - maar de zoektocht naar de doomsday device van dienst, en de dreiging die daar van uit gaat, is helemaal niet zo indrukwekkend. De slechteriken zijn dat ook niet, met als dieptepunt die chemie-griet met dat Action-theeservies op haar gezicht gelijmd.

De goodguys bestaan uit een 'rag tag team' van diverse etniciteiten waaronder een Turk en een Indiaan. Kennelijk omdat de film anders het minderheden-quotum niet zou halen? Maar even hoor. Een Indiaan, in Europa, in de jaren '10, serieus? Goed, het zij zo... Maar dat is nog niet zo maf als het feit dat er weinig tot niets met deze personages en hun individuele talenten wordt gedaan.

Het helpt ook niet dat Wonder Woman nooit ècht in gevaar lijkt. Steeds als ze in het nauw gedreven lijkt te worden, blijkt ze wel weer iets nieuws te kunnen wat we nog niet eerder gezien hadden. Wanneer je niet precies weet waar de grens ligt van een superheld, kun je de dreiging ook nooit op waarde schatten en wordt het dus nooit echt spannend. Het ziet er allemaal wel heel mooi uit en de special effects zijn lekker.

Maar het grootste minpunt was wel de complete absentie van bloed. Er vindt een veldslag plaats op een strand met pijlen en speren - waarbij je na afloop de lijken zit liggen zonder ook maar 1 druppel bloed erop op ernaast.

Nou heb ik er net weer een seizoen Game of Thrones op zitten dus ben ik misschien wat bloeddorstig nu - maar je kunt ook te ver gaan in je poging de rating zo laag mogelijk te krijgen om zo je doelgroep zo groot mogelijk te krijgen. Realisme legt het af tegen marketing.

Desalniettemin 3 sterren. Gal Gadot - ik ben fan.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Nog wat dingen om over na te denken.

Allereerst ben ik, puur uit antroposofisch oogpunt, benieuwd hoe de gemiddelde feministe aankijkt tegen deze film. Want ja, vrouw in de hoofdrol, superheldin, powervrouw, slaat mannen kapot, de regisseur is een vrouw, joepie. Maar: hoewel woman empowerment, toch weer op de voorwaarden van de man: lekker wijf, weinig kleren, schoonheidsideaal enzovoorts. Ik denk dat de ware feminist het liefst een Wonder Woman ziet met okselhaar, tuinbroek en wenkbrauwpiercing.

Maar terzijde. Want nog iets veel interessanters:

Vanaf de eerste ontmoeting tussen Wonder Woman en haar mannelijk tegenspeler is er een behoorlijke sexual tension - ze is dan ook zeer geïnteresseerd in zijn piemel (ja, letterlijk). Als dan het onvermijdelijke moment komt dat ze lichaamssappen gaan uitwisselen, zien we een deur dichtgaan, een lampje branden op een zolderkamer en dat was het - maar nu komt het - de volgende morgen doen ze allebei alsof er totáál niets aan de hand is. Geen glimlachje, niks. Zij is, de 30 ruim gepasseerd, net ontmaagd door een blauwogige hunk en hij heeft net een fucking griekse GODIN op zijn lans laten rijden. Beide geven geen krimp. Oftewel viel de seks tegen, oftewel de film is zó vreselijk preuts dat ze dit compleet achterwege laten. Wat is het?

avatar van james_cameron

Een beetje oubollig en aan de trage kant, vooral in het eerste uur, maar daarna wordt de film aanzienlijk beter. Spektakel genoeg, in ieder geval. Gal Gadot is charmant in de hoofdrol en Chris Pine geeft goed tegengas. Uiteindelijk wel wat te lang, met vooral een onnodig opgerekte finale, maar al met al een leuke en onderhoudende film. Gelukkig ook wat minder zwaar op de hand dan de laatste paar films uit de DC Comics-stal.

avatar van tattoobob

tattoobob

Zoals verwacht was Wonder Woman een van de betere films van dit jaar ...na al het Marvel geweld vond ik het wel fijn om een goede DC film te zien en dat is gelukt.

Gadot is altijd een genot om naar te kijken..ze spat van het scherm en ook haar acteerwerk is dik in orde.

Ook de rest van de cast zit er goed in.

Het verhaal is een typisch actionhero verhaal maar dan met een schepje er bovenop...Gadot heeft daar een groot aandeel in.

Hier en daar vind ik de CGI de overdaad hebben en dat valt erg op.

Verder goede strakke actiescenes en een feestje om de film te kijken.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

tattoobob

Je bent het linkje naar de rest van je review vergeten.

avatar van tattoobob

Zwolle84 schreef:

tattoobob

Je bent het linkje naar de rest van je review vergeten.

Die krijg je alleen te zien als je de spaarkaart vol heb

avatar van Rothko

Rothko

Moet eerlijk bekennen dat ik de film niet uitgekeken heb. Jeetje veel tenenkrommende scenes die nergens echt pakten. Misschien dat het na een uur beter werd maar dit viel me tegen. Geen prettig acteerwerk en veel van de special effect waren ongeloofwaardig. Helaas!

avatar van broncode

broncode

Een film die voort sleept en die pas aan het eind een echte gevoelswaarde begint te ontwikkelen. Ziet Dr natuurlijk allemaal gelikt uit, maar die marvel touch zit d'r toch niet echt in. Middelmatig op zijn hoogst...

avatar van korenbloem02

korenbloem02

Verschrikkelijk tegenvallende film. Terwijl de strips van wonder woman, een van mijn favoriete dc stripverhalen zijn. De film wist nergens echt te pakken. Het sleepte een beetje voort en bracht geen enkele vorm van emotie ter weeg. Een zeer gemiste kans dit

avatar van Theunissen

De zoveelste superhelden verfilming, in dit geval Wonder Woman die al geïntroduceerd werd in de Actie / Fantasy film "Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)", en eerlijk gezegd werd ik niet echt warm of koud van deze Actie / Avontuur film, die wel nog weet te vermaken en ook wel lekker wegkijkt en dat mede door de mooie Gal Gadot.

In dit verhaal draait het dus om superheldin Wonder Woman (gespeeld door Gal Gadot). Voordat ze Wonder Woman werd, was ze Diana, prinses van de Amazones, getraind om een onverslaanbare krijgster te zijn. Ze is opgegroeid op het afgeschermd eilandparadijs Themyscira, maar besluit dat te verlaten als de Amerikaanse Eerste Wereldoorlog piloot Steve Trevor (gespeeld door Chris Pine) op de kust van het eiland crasht en vertelt over een gigantisch conflict dat in de buitenwereld woedt. Diana besluit haar thuis te vervalten, overtuigd dat ze de bedreiging een halt toe kan roepen, door de Griekse god Ares (god van de oorlog en personificatie van de krijgslust) te gaan verslaan. Vechtend in een oorlog samen met Steve Trevor en een aantal vrienden van Steve, te weten Sameer (spreekt veel talen), Charlie (scherpschutter en The Chief (smokkelaar), om alle oorlogen te beëindigen, ontdekt Diana haar volledige krachten en haar ware lotsbestemming.

Zou deze film puur en alleen draaien om de Amerikaanse Eerste Wereldoorlog piloot Steve Trevor en dus zonder Wonder Woman, dan had deze film makkelijk kunnen passen in de "The Adventures of Young Indiana Jones" reeks, waarvan veel verhalen zich ook afspelen tijdens de Eerste Wereldoorlog en waarbij de jonge Indiana Jones dan een opdracht moet uitvoeren en o.a. een spion is, welke Steve Trevor dat ook is in deze film.

De eerste 15 minuten van het verhaal vond ik tenenkromend slecht, flauw en clichématig (daarbij irriteerde me de jonge Diana, gespeeld door Lilly Aspell, eigenlijk ook), maar daarna wordt het nog best vermakelijk en kijkt de film zich ook wel lekker weg (heeft op het einde nog een leuke verassing in petto en misschien zelfs twee en dan doel ik op wie Ares is en wat er gebeurt met Steve Trevor), die misschien met circa 130 minuten wel iets aan de lange kant is, waardoor het soms wat langdradig is. Ondanks dat het verhaal zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog en er ook veel doden vallen (met name Duitse soldaten en dat o.a. tijdens een veldslag op het strand waar ook pijl en boog en speren worden gebruikt), zijn er wel geen gruwelijkheden te zien en zelfs geen bloed. Wat dat betreft is dit eigenlijk ook min of meer een film, die door jong en oud bekeken kan worden en dat kenmerkt zich o.a. ook, doordat het verhaal best luchtig is en ook soms humoristisch is. Een goed voorbeeld daarvan is als Steve Trevor (die zichzelf bovengemiddeld vindt als het gaat om de lengte van een penis) aan Diana vraagt "Heb je nooit een man ontmoet ? Je vader ?", waarop Diana dan antwoord "Ik had geen vader. Mijn moeder maakte me van klei en god Zeus bracht met tot leven"

Ook was het wel geinig dat er op een gegeven moment in het verhaal heel eventjes Nederlands werd gepraat, o.a. door Gal Gadot. Wat de laatste betreft (die toch vooral bekend is geworden door de "Fast & Furious" films), die deed het als hoofdrolspeelster best verdienstelijk en het is natuurlijk ook bepaald geen straf om vrijwel de hele film te kijken naar haar mooie uiterlijk en figuur. De overige cast deed het ook verdienstelijk en dan heb ik het vooral over de al eerder genoemde Chris Pine, Danny Huston (als de Duitse slechte generaal Ludendorff, die de oorlog niet wilt beëindigen en een grote gasaanval wilt uitvoeren op Londen), Elena Anaya (in de rol van de Duitse Dr. Maru, die een misvormd gezicht heeft en ook wel Dr. Poison wordt genoemd) en David Thewlis (in de rol van de vriendelijke en behulpzame Engelse Sir Patrick, die naderhand Ares blijkt te zien, terwijl je juist aanneemt dat het generaal Ludendorff is). Verder was het leuk dat ook Lucy Davis (wel veel kilo's aangekomen) een klein rolletje heeft in het verhaal (als Etta, die de secretaresse is van Steve Trevor) en zij is natuurlijk vooral bekend door haar rol als receptioniste Dawn Tinsley, in de leuke en humoristische Engelse televisieserie "The Office (TV Series 2001–2003)".

Ondanks dat veel personages een Duitse persoonlijkheid spelen, wordt er wel geen Duits in gepraat, maar gewoon Engels. Al met al niet meer dan een vermakelijke en lekker wegkijkende Actie / Avontuur film, waarbij het draait om superheldin Wonder Woman, om eens gezien te hebben en meer zeker ook niet.

Na de slag op het strand gestopt met kijken. Zelfs mijn 13 jarige zoon vond er niks aan.

avatar van Theunissen

Mevlut Karatas schreef:

Dan moet je eigenlijk ook geen stem uitbrengen, want dan heb je maar circa 25 minuten van deze film bekeken. Ik moet wel zeggen dat het inderdaad ook wel het slechtste gedeelte van de film is.

avatar van IH88

IH88

Apart. Ik vond het eerste gedeelte juist veruit het beste gedeelte. Wanneer WW en Steve in Londen zijn kakt het wat in. Alhoewel het wel vermakelijk blijft.

avatar van ehgeahrev

ehgeahrev

Helemaal niets bijzonder. Je vindt het vast wel een goede film zolang je nog geen 16 bent.

Theunissen schreef:

Vandaar dat ik nog een halfje gegeven heb, om het eerlijk te houden. Als het aan mij lag, gaf ik 0.

avatar van coumi

coumi

Niet bepaald een wonderfilm. Begint redelijk goed, met de klassieke opbouw van een superheldenfilm, maar hoe langer het duurt hoe slechter het word. Laatste half uur met al die bombastische effecten en het steeds onzinniger wordende verhaal is nauwelijks te harden. Te veel lopende band werk met een gebrek aan hart en ziel. De invloed van schrijver/producer Zack Snyder(Sucker Punch, Watchmen, 300, Batman v Superman) is evident, als je let op de visuele stijl(positief) en opzet(negatief, erg rommelig). Gadot en Pine zijn wel goed gekozen. Geen acteurs van een heel hoog kaliber, maar ze doen hun job naar behoren binnen dit gemankeerde stripverhaalavontuurtje. De bekende acteurs in de bijrollen komen er een stuk slechter van af: Robin Wright heeft maar een kleine bijdrage, schurk Huston is erg kleurloos, de sterke karakteracteur David Thewlis heeft een belachelijke rol en als ze haar twee sterkste punten niet prominent mag tonen is ook Doutzen Kroes zelfs voor ons Nederlanders erg onopvallend. Meest positieve van Wonder Woman is dat het in ieder geval niet zo misplaatst melancholisch en zwaarmoedig is als enkele DC films van de laatste jaren, maar een film die lang in je geheugen blijft hangen is het niet. Onbegrijpelijk dat deze prent op IMDB momenteel een score heeft van 7.7.

avatar van Arri

Arri

Dus, er komt een deel 2. Jenkins is wederom eraan verbonden. Hoe gaan ze de sequel wel inhoud mee geven?

avatar van Waku

Waku

Leuke actie fantasy film met een hoog tempo zodat de bijna 2.5 uur niet als een lange zit aanvoelt.

Met name aan het eind gaat het geheel een beetje over de top maar ook dat heb ik in dit genre wel erger meegemaakt. Achtergronden zien er soms wel beetje getekend uit en special effects zijn niet altijd even goed uitgewerkt maar het stoorde mij niet.Dat Gal Gadot ( wat een heerlijke verschijning overigens) marterial arts beheerst komen de actie scenes alleen maar ten goede. De vele slow motion gevechten zien er indrukwekkend uit. "Wonder Woman" is prima vermaak en ik kijk uit naar de vervolgen in deze reeks.

3.5*/4*

avatar van RevengeN

RevengeN

Diana, shield!

Best aardig kinderfilmpje.

Geen spatje bloed te zien.

avatar van pmaj663399

pmaj663399

Kinderfilm voor zondagmiddag

avatar van Matt81

Matt81

RevengeN schreef:

Diana, shield!

Best aardig kinderfilmpje.

Geen spatje bloed te zien.

Tja, t is Marvel he? Al doet de film in de WOI scenes nog zn best.

avatar van horizons

horizons

Matt81 schreef:

Tja, t is Marvel he? Al doet de film in de WOI scenes nog zn best.

Niet Marvel, DC.

avatar van Matt81

Matt81

horizons schreef:

Niet Marvel, DC.

Haha, check maar qua visueel geweld tzelfde idee