menu

Wonder Woman (2017)

mijn stem
3,13 (1215)
1215 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Avontuur
141 minuten

geregisseerd door Patty Jenkins
met Gal Gadot, Chris Pine en Robin Wright

Een Amazoneprinses verlaat haar weelderige tropische eiland om te leven in een wereld met stedelijke stadsgezichten van glas en staal. Opgeleid door Griekse krijgers en uitgerust met uitzonderlijke gaven is ze de afgezant van de goden die zal uitgroeien tot een van de grootste heldinnen ooit.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=jzyYD30yXYw

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
2,5
Redelijke film.
Jammer dat de amerikanen denken dat overal ter wereld Engels gepraat wordt, geen 1 zin Duits of Nederlands.
Maar ok, ik ben nog vrij jong dus ik zal zeker wel de reboot meemaken van de DCEU, tot zover nog niet echt fantastisch

avatar van Slikbeer Slikbeer
3,5
Captain Pervert schreef:
Ik denk dat de ware feminist het liefst een Wonder Woman ziet met okselhaar, tuinbroek en wenkbrauwpiercing.


Ja. Want zo zijn ze hoor, die vrouwen.
Het liefst zo lelijk mogelijk zijn.
En er leuk uitzien, dat doen ze alleen om jou, het mannetje, te behagen.

Jij hebt nog niet zo heel veel ervaring he, met de andere sekse....

avatar van Alathir
3,5
Voor mij is het eerste deel een dikke 5 sterren waard. Schitterend vond ik dat. Eenmaal dat ze in Londen kakt het wel wat in allemaal. Nu niet om te zeggen dat het slecht werd maar het verschil in tempo en vooral kleur (wat je in Londen en aan het front niet gaat aantreffen) stonden in scherp contrast met het eerste deel. Het einde daar viel vooral de CGI te veel op waardoor het na een tijdje té werd. Ik ben er bovendien ook nog niet helemaal over uit of ik David Thewlis nu geschikt vond of niet voor zijn rol. En het is hier al vaker aangehaald maar dat taalgebruik ja trekt gewoon nergens op. Duitsers die Engels tegen elkaar spreken, yeah right. Verschrikkelijk is dat. De soundtrack deed mij bij vlagen kippenvel krijgen, of misschien had ik het gewoon koud want ik ben net terug van een week zonnige vakantie. Al bij al gaat het dus maar een 3.5* worden.

avatar van Onderhond
0,5
Weinig Wonder.

Een film waar veel (te veel) om te doen is geweest. Onthaald als een waar meesterwerk, op handen gedragen door een hele groep mensen en als je diezelfde groep mag geloven, het startschot voor een betere wereld.

Jammer genoeg lijkt alles teveel op de Olympische gedachte te hinken. Meedoen is blijkbaar belangrijker dan winnen en in dit hele verhaal lijkt kwaliteit uiteindelijk geen al te grote rol te spelen. Wonder Woman is gewoon de zoveelste banale superheldenfilm waar regie de minst belangrijke schakel is.

Saving grace zou dan Gal Gadot moeten zijn, maar die acteert echt belabberd. Slaat een redelijk lomp figuur in actiescenes en wordt ook niet geholpen door lelijke cinematografie en art design op de momenten dat ze stoer moet lijken. En het helpt al helemaal niet mee dat haar personage nogal lomp en vervelend is. Medelevend op het ridicule en irritante af. Niet dat de rest zoveel beter is. Pine is kleurloos en Thewlis lijkt ook van het padje af.

De effecten zijn zeker niet van het hoogste niveau, de intro is de kitsch voorbij, de humor is pijnlijk en het hele WOII gebeuren is redelijk bespottelijk. Ik lees dat er 4 mensen aan het plot geschreven hebben, blijkbaar hadden die allen een verschillende film voor ogen. De enige constante is dat niks lijkt te werken.

Maar hé, Jenkins is even brak als haar mannelijke collegas en Wonder Woman slaat een even idioot figuur als haar mannelijke tegenhangers. Applaus en vieren maar!

0.5*

avatar van John Milton
3,5
Ka-pow!

Even voor het kader, welke films uit deze stal kun je wel goed waarderen?

avatar van Onderhond
0,5
John Milton schreef:
Even voor het kader, welke films uit deze stal kun je wel goed waarderen?

Hangt er vanaf waar je de erfgrens legt, maar als het gaat over Marvel/DC enkel de Iron Man reeks.

avatar van Maarten0402
Tja als ik eerlijk ben heb ik over het algemeen ook geen hoge pet op van het real-life super-hero genre. Zelfs Guadians of the Galaxy (waar ik toen juist naar uitkeek), deed me uiteindelijk weinig. Zelfde voor DeadPool. Geef mij maar de comics of animated series.
Iron Man was wel leuk, maar na de eerste film geloof ik het ook wel.

Enige film in dit genre dit ik echt vet vind, maar heel veel natuurlijk niet is Watchmen.

avatar van Slikbeer Slikbeer
3,5
Gewoon, net als de meeste actiehelden films, prima vermaak.
Niet te veel over miepen.

avatar van scorsese
3,5
Goeie film waarin een Griekse krijger midden in de Eerste Wereldoorlog terecht komt. Een superheldenfilm met een vrouwelijke hoofdrol en een prima opbouw en onderhoudend, avontuurlijk verhaal. Zeker niet alleen maar actie, waarbij het fish-out-of-water aspect voor wat humor zorgt. Gal Gadot doet het prima in de titelrol.

4,5
Afkraken van actiefilms is gemakkelijk. Deze film heeft mij in ieder geval zo'n 2 uur vermaakt.

avatar van blurp194
3,0
Gemiddeld heb ik het niet heel erg met de Marvel superhelden. Uitzonderingen zijn er wel, Captain America en Thor doen het bij mij best goed. En nu ook Wonder Woman wel een beetje. Wel wat minder dan die andere twee misschien.

Het verhaal doet natuurlijk een stevig beroep op je suspension of disbelief, maar dat hoort er ook wel wat bij als het over superhelden gaat. Toch is Wonder Woman best een leuk personage, en Gal Gadot komt er behoorlijk mee weg in mijn ogen. En David Thewlis is een mooie karakteracteur om daar tegenover te staan.

Leuk vermaak verder, meer moet je er ook niet achter zoeken. Dan maakt het ook wat minder uit dat er wat rare dingetjes in zitten, zoals bijvoorbeeld de net bevrijde mensen in het Franse dorpje die Duits tegen elkaar praten. Alles beter dan Hollywood-Engels, denk ik dan maar.

avatar van Zinema
2,0
Zinema (crew)
Menig man.

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: Wonder Woman is niet zo'n heel beste film. Nu mag je binnen het superheldengenre best wat speling gebruiken, maar dit is de zoveelste kloon die zielloos aan de kijker voorbij trekt. Op het eiland der Amazones zou menig man graag vertoeven, zelfs Doutzen Kroes spreekt er weinig woorden en de dames zijn alles behalve afhankelijk. Na een ietwat bespottelijke maar geinige intro trekt Wonder Woman met haar nieuwe lover de wijde wereld in. Enigszins cynisch en onbekend met de mensheid, grappig wil het desondanks niet worden.

Spannend ook niet, het gaat eigenlijk alleen maar bergafwaarts. Even is er hoop op vertier als boef Ludendorff ten tonele verschijnt. Die hoop is helaas van korte duur. Het is zaak binnen het genre er bovenuit te steken, dit is echter middelmatigheid troef. Was de ondergrond nu een bedje van kaas en popcorn, dan had het allemaal nog gekund. Wonder Woman blijkt echter vlees noch vis en kakt regelmatig in. Gadot is voornamelijk mooi, Pine mag zich schamen, en Danny Huston geeft het kleurloze geheel nog een heel klein beetje sjeu. Het smaakt echter niet naar meer.

**

Met dank aan Warner Brothers voor het recensie-exemplaar.

avatar van Leland Palmer
2,0
Totaal belachelijke film natuurlijk. Mooie plaatjes maken ze tegenwoordig, dus daar kijk ik niet zo van op. Van zo'n lachwekkende bad-guy als Thewlis wel, in z'n stomme kostuum. Werkelijk. Ik vraag me af waar dat paradijselijke eiland ligt in de film, aangezien ze binnen een dag in Londen zijn per zeilboot. Het zal wel. Ja ok, het kijkt best aardig weg allemaal, maar daar komt DC wat mij betreft niet mee weg dit keer.

Verhaaltechnisch te dom om naast je neer te willen leggen. Dat hele Eerste Wereldoorlog gedoe in combinatie met die zogenaamde Goden, Pine die op een zelfmoordmissie gaat omdat z'n zogenaamde vrienden de hele tijd geen zak uitvoeren, Huston die veel te makkelijk aan z'n einde komt en uiteraard de ontwikkelingen van Gadot haar superkrachten die precies zo gaan, zoals het de luie scenarioschrijver uitkomt. Vond die nieuwe Spider-Man veel leuker. Dit miraculeuze vrouwtje neemt de boel te serieus.

avatar van rokkenjager
3,5
Leland Palmer schreef:
Ik vraag me af waar dat paradijselijke eiland ligt in de film, aangezien ze binnen een dag in Londen zijn per zeilboot.

In deze film bevindt Themyscira zich geloof ik ergens ten oosten van de Middellandse Zee.

avatar van mnrk
3,5
I will fight for those who cannot fight for themselves.

Een nieuwe heldinnen film uit de DC reeks door Patty Jenkins...

Het verhaal wordt redelijk gebracht (wel goed gedaan is dat het verder gaat na de Batman vs Superman film) , maar het is vooral de actie en de special effect's die deze film net dat extra's mee geven...

Gal Gadot is niet alleen zeer aangenaam om naar te kijken maar acteert ook nog eens prima, de overige cast was ook in orde...

Dit allemaal voorzien van een uitstekende score...
Rupert Gregson-Williams - Wonder Woman (2017) - MusicMeter.nl

avatar van Black Math
0,5
Pijnlijk. Superheldenfilms zijn over het algemeen niet echt aan mij besteed. De superhelden en/of hun tegenstanders zien er vaak potsierlijk uit vaak belachelijk, de verhaallijnen slaan soms nergens op, terwijl de toon van de films dikwijls bloedserieus is. Waarvan akte in deze film.

Van te voren heb ik op internet al de nodige discussies over de film mogen lezen, waarbij de meningen uiteen wijken. Is het een feministisch meesterwerk? Of laat de film een seksistisch stereotype zien van de naïeve mooie vrouw die door haar onwetendheid juist extra schattig is? Wat dat laatste betreft, ik vind de hoofdpersone juist ontzettend irritant. En als feminisme hetzelfde is als een vrouw die fysiek veel sterker en dus beter kan vechten dan mannen, dan denk ik persoonlijk dat feministen nog een lange weg te gaan hebben. Maar goed, het lijkt me waarschijnlijk dat veel feministen een andere definitie van feminisme hanteren.

Het plot is bijzonder warrig. Aanvankelijk worden we met mythes om de oren geslagen die het bestaan van de hoofdpersone en haar volk moet verklaren, maar tegelijk lijkt haar volk daar ook maar half in te geloven. De Eerste Wereldoorlog wordt behoorlijk eendimensionaal afgeschilderd, al komt later wel een nuance, die vervolgens weer halfslachtig is. Het hele gebeuren vind plaats op bloedserieuze toon met een hoofdrol voor een bijzonder dreinerige soundtrack, en op het einde worden we getrakteerd op een dertien in een dozijn moraal als "het is niet wat je verdient, het is waarin je gelooft. En ik geloof in liefde." Kortom, van diepgang is nauwelijks sprake, want dit ontloopt nauwelijks Miss Universe die de wereldvrede wenst...

Zoals eerder gezegd is de hoofdpersone vooral irritant, maar het meest potsierlijk is toch wel de de antagonist gespeeld door Thewlis. Zeker op het einde ziet hij er totaal belachelijk uit in zijn pakje; dat hij flink overacteert completeert alleen maar het plaatje van wansmaak.

Kortom, Wonder Woman weet mij niet om haar vinger te winden, hoe sterk haar lasso ook mag zijn, want dit is gewoon een wanstaltig product dat voornamelijk ergernis oproept. 0,5*.

avatar van BBarbie
4,0
Ik houd niet zo van stripfiguren en bijgevolg ook niet van films met superhelden of –heldinnen. Niettemin heb ik mij —min of meer tot mijn eigen verbazing— goed vermaakt bij deze antioorlogsfilm. Dat is in de eerste plaats de verdienste van regisseur Patty Jenkins, die de film niet alleen een boodschap maar ook een vette knipoog heeft meegegeven, en voorts van Gal Gadot vanwege haar lekker ontspannen invulling van de titelrol. Jenkins en Gadot zorgen er beide voor dat je de film niet al te serieus moet nemen en vooral moet zien voor wat het is: dik twee uur amusement met een (helaas) utopische boodschap.
Ondanks zijn tekortkomingen vind ik deze vlotte film een stuk leuker dan andere superheldenfilms, die naar mijn smaak doorgaans veel te zwaar op de hand zijn en het niveau van een niet al te spannend jongensboek nauwelijks overstijgen.

avatar van durange
4,5
Mooie film, vind dat mensen hem teveel afzeiken omdat het een vrouwelijke hoofdrol heeft en dus niet genoeg 'action' is maar dat er ook echt een verhaal in zit over menselijkheid en liefde (veel minder cynisch dan The Dark Knight). Niet dat deze film echt te vergelijken valt met Dark Knight, maar mensen zeiken hem onnodig af.

avatar van Gish
1,0
Damn, ben ik er na Batman vs Superman, toch weer ingetrapt.
Hopeloos weer dit vehicle, dat aan alle kanten rammelt.
Eigenlijk 1 ster, maar vooruit, ik heb een goede bui en Gal Gadot maakt mijn dag nog een beetje goed.
Prachtige vrouw, matige actrice, had wel een beter script verdient.
Hoeveel stripverhalen staan er nog in de wachtkamer in Hollywood ?

2,5
Sjonge, dat viel tegen.

avatar van JJ_D
2,5
Is dit wat we noemen: emancipatoire cinema? Ik geloof – nee, ik weet zeker – dat ergens in een Belgische kwaliteitskrant gelezen te hebben. Nou. Strakke pakken, keurig vormenspel, hier en daar een streepje bloot: niet bepaald wat je noemt emancipatoir, toch? Of zie ik dat verkeerd, dames?

Edoch, toegegeven: de slotconclusie van de film is interessant, althans voor een Hollywoodfilm. Dat goed en kwaad niet uit te roeien zijn, maar deel uitmaken van de mens en dat het omgaan met deze strijdige krachten juist onze grote opgave is als mensdom, nou, een revolutionaire gedachte zou ik het niet noemen, maar wel een waardevol idee dat de bezoeker van een doorsnee actievehikel misschien zou kunnen optillen.

Voor mij was het evenwel te laat om opgetild te worden. De brute actie, de stompzinnige psychologie, het ridicule historische kader: warm werd ik er niet van. Of het moet van die blote schouders geweest zijn. Emanci-oeps!

2,25*

2,5
JJ_D schreef:
Is dit wat we noemen: emancipatoire cinema? Ik geloof – nee, ik weet zeker – dat ergens in een Belgische kwaliteitskrant gelezen te hebben. Nou. Strakke pakken, keurig vormenspel, hier en daar een streepje bloot: niet bepaald wat je noemt emancipatoir, toch? Of zie ik dat verkeerd, dames?


Ik ben geen dame, maar zijn de meeste mannelijke superheroes ook net wat stereotiep neergezet? Bezien vanuit het seksuele stereotiep? Spieren, sterk, knap, slim, etc. In Swiebertje school geen superheld, zeg maar.

Aardige film en mooie dame maar krijgt van mij maar net aan een voldoende.

avatar van DVD-T
1,5
"I will fight for those who cannot fight for themselves."

Ik had het interessanter gevonden om te zien hoe Wonder Woman de ietwat verbitterde super heldin was geworden zoals te zien is in Batman v. Superman waar ze in eerste instantie de mensen van Gotham en Metropolis aan hun lot wilde over laten. Wonder Woman moest de film zijn die DC zou redden van een bijna zekere ondergang. Na het geflopte en erg slechte Batman v.Superman en probleem productie Suicide Squad was het niet zeker of DC het ooit zou kunnen opnemen tegen de mega producties van Marvel. Hoewel ik Suicide Squad en Man of Steel heel erg vermakelijk vindt, hebben de films duidelijk hun problemen. Wat niet altijd erg hoeft te zijn. DC wil zich duidelijk onderscheiden van Marvel. En daar moeten ze ook zeker mee door gaan.

Na de goede ontvangst van het personage van zowel het publiek als critici in Batman v. Superman kon een eigen film natuurlijk niet uitblijven. En hoewel de introductie films van Aquaman, The Flash en Cyborg ook al gepland waren, kon het niet uitblijven om als eerste de productie te starten van publieks lieveling Wonder Woman. Geheel begrijpelijk, want het is gewoon een bad ass personage. Die veel beter verdient dan de film die ze nu heeft gekregen. Het begin op het eiland is eerder lachwekkend dan echt een goede introductie van Diana. Het lijkt wel een slechte aflevering van Xena: Warrior Princess inclusief houterige actie scenes. Wat volgt is al niet veel beter en verzand al snel in een introductie verhaal met veel introducties. Heel veel introducties. Er komt geen einde aan alle personages die hier neer gezet moeten worden. En allen voegen ze totaal niets toe aan het eind product. Het verhaal is best saai en verzand in elk cliche mogelijk over een iemand uit een andere cultuur/land/tijd die in een andere cultuur/land/tijd beland. Inclusief alle usual gags.

Enig lichtpuntje in de film is dan wel de chemie tussen Pine en Gadot en de fun die ze duidelijk hebben in het maken van deze film. De bad guy maakt totaal geen impact. Erg jammer, omdat er de hele film over gesproken wordt in hoe slecht hij is. Je ziet al van verre aankomen wat de intenties van de antagonist zijn. De supporting bad guys zijn dan een stuk interessanter. Maar helaas wordt er met hen weinig gedaan.

Gadot is echt perfect als Wonder Woman. Ik kan me niemand anders in deze rol voorstellen. Pine doet het erg leuk als love interest. Van de rest van de cast krijgen we gewoon te weinig te zien. Jammer dat er niet meer van hun kwaliteiten gebruik is gemaakt of aan ons is laten zien. Want de kwaliteit die in deze cast zit, liegt er niet om.

De actie ziet er houterig uit. De effecten zijn ook niet altijd van een goed niveau. Ze halen je zelfs helemaal uit de film af en toe. De Snyder trademarks passen hier helemaal niet. Laat de regisseur gewoon haar eigen ding doen en Snyder zijn ding. De film ziet er soms echt ontzettend lelijk uit. Wel leuk dat er nog even wordt teruggegrepen op de stoere main theme die ze heeft gekregen in Batman v. Superman. Ook credits voor de production en costume design.

Ik weet niet of het ligt aan bemoeienissen van de studio, de producenten of de intenties van de regisseur. Het lijkt op eerstgenoemde. Wonder Woman verdient gewoon een film met een meer eigen smoelwerk dan een standaard origin story vol met clichés. Dat had dit zeker kunnen worden. Het DCEU weet de vloek van slechte films en probleem producties helaas niet van zich af te schudden. Jammer.

avatar van DiDa
2,5
Zeer overgewaardeerde film als je het mij vraagt. Geen ziel, geen sterk verhaal en mist spanning. Jammer om te zien dat dit scoort aan de boxoffice en een Blade Runner 2049 (wat voor mij echt film maken is) flopt....

avatar van Snaaf
5,0
Lekker wegkijkende film . Gal Gadot is geweldig !

3,0
Matige film met een bloedmooie hoofdrolspeelster. Historisch klopte er weinig van de film. Gewapende Turkse soldaten op een station In Londen bijvoorbeeld. De Turken vochten met de Duitsers tegen de Engelsen.

avatar van steventje
2,5
Film deed me denken aan Xena Warrior Princess
Dat is ook het enige positieve eraan.
Actiescenes vond ik vrij vervelend en deden me denken aan een game.

Neen, snel vergeten deze film

avatar van Barry83
2,0
Leuk grietje, maar verder is de film een grote tegenvaller. Zwak verhaal, nergens spanning en toch wel een lange zit om de film uit te kijken.

avatar van BoordAppel
3,0
Best aardig, maar toch halen die DC films het nergens bij Marvel. Te serieus, te bombastisch en niet echt een overtuigende universe. De Marvel-helden passen allemaal een stuk beter bij elkaar en in dat universum lijken de superkrachten ook beter op elkaar afgestemd.

Ik snap dan ook niet helemaal waarom deze zo bejubeld werd bij de critici. Echt alleen omdat het een vrouwelijke held heeft? Goed, het zegt wat aardige dingen over oorlog en de natuur van mensen maar daar blijft het dan ook bij. Bijfiguren zijn compleet oninteressant en op het eind vliegt het, net zoals bij Batman v Superman weer gigantisch uit de bocht. Daar zijn we weer maar: dat doet Marvel stukken beter.

3*

Gast
geplaatst: vandaag om 20:54 uur

geplaatst: vandaag om 20:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.