menu

Wonder Woman (2017)

mijn stem
3,13 (1196)
1196 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Avontuur
141 minuten

geregisseerd door Patty Jenkins
met Gal Gadot, Chris Pine en Robin Wright

Een Amazoneprinses verlaat haar weelderige tropische eiland om te leven in een wereld met stedelijke stadsgezichten van glas en staal. Opgeleid door Griekse krijgers en uitgerust met uitzonderlijke gaven is ze de afgezant van de goden die zal uitgroeien tot een van de grootste heldinnen ooit.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=jzyYD30yXYw

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van John Milton
3,5
Zwolle84 schreef:
(quote)


Maar zijn inbreng zal heel klein zijn, lijkt me. Hij heeft volgens mij pas een paar weken de touwtjes in handen en ze zullen vast al richting afronding gaan?
Klopt. Maar de final cut/eindmontage kan wel héél bepalend zijn. Ik weet niet in hoeverre zijn inbreng op dat vlak gaat reiken, maar kan substantieel zijn.

avatar van Jack Sparrow
4,5
Wonder Woman is een sterke film geworden. Knap hoe het karakter op een realistische manier in de 1e WO is verwerkt. Dit leidt nergens af en voelt ook niet als respectloos. Juist niet. Het drama en leed is voelbaar. Het maakt het karakter van Wonder Woman emotioneel en weerbaar. Begrip van haar beweegredenen groeit hierdoor. Effecten zijn sterk met een aantal onvergetelijke actiescènes. De scènes in de loograven en het dorp zijn spectaculair en zien er weergaloos uit. Daarnaast de heerlijke gitaarriff op de juiste momenten ingezet. Gal Gadot is sterk en zet een overtuigende Wonder Woman neer. Wat mij betreft nu al 1 van de betere films dit jaar. Het moet raar lopen als deze niet in mijn top 10 zit. DC is terug!

Fonzzz002
Na de mediocre Man of Steel, teleurstellende Batman V Superman en wisselvallige Suicide Squad laat DC zich weer van een goede kant zien! Wonder Woman heeft een cliché verhaal wat je vaker in superheldenfilms hebt gezien, maar dit keer vond ik het verhaal beter in elkaar zitten wegens de sterk uitgewerkte personages, en ze wisten de nodige humor toe te voegen. Wat me beviel aan het verhaal is het personage Diana: ze onbekend met de wereld, maar ze heeft een grote nieuwsgierigheid naar hoe het in elkaar zit. Deze nieuwsgierigheid kon voor vele komische situaties zorgen, waarin ze iets ongepast deed of iets verkeerds begreep, waarna Steve op humoristische wijze erop inging. Deze onwetendheid droeg ook sterke drama met zich mee: ze heeft een simplistisch beeld van wat goed en kwaad is, denkend dat één daad voldoende zou zijn de oorlog te stoppen. Ze kan zich om dingen zorgen maken waar menig mens al niet meer van opkijkt, afvragend waarom niemand wat doet. Het is dit leerproces van haar, waarin ze moet accepteren dat de mensheid complexer is dan ze denkt, die voor goede drama kan zorgen. Dit is één van de weinige superhelden films waarin ik daadwerkelijk meeleefde met de slachtoffers van het geweld. Voornamelijk omdat Diana een goed personage is en ze zich er zorgen over maakt, waardoor ik mij als kijkerer ook zorgen om ging maken.

De band die Diana met de piloot Steve opbouwt voelt heel logisch en het is leuk om naar hun te kijken. Steve en de soldaten zijn niet "dommeriken die Wonder Woman moet redden" , maar Wonder Woman is ook niet "een dommerik die constant gestuurd moet worden door de soldaten". Ze hebben beiden hun krachten en zwaktes, die ze op natuurlijke wijze elkaar aanvullen.
Wonder Woman bevat overigens een paar van de beste actiemomenten die ik in een tijd op het witte doek heb gezien. Meerdere keren kon ik hardop lachen of kreeg ik kippenvel van het spektakel. Alle actie is duidelijk in beeld gebracht, gebruikte op intense momenten indrukwekkende slow motion effecten, en ze wisten bij ieder gevecht een nieuwe draai te geven. Soms gebruikt ze haar vuisten, soms haar zwaard, haar schild, of ze wisten iets anders aan de actie toe te voegen om het vers te houden.

In de eerste helft werd er regelmatig hardop gelachen in de zaal. Persoonlijk vond ik de humor, rond dat punt, iets te flauw. Er waren aardig wat grappen over seks etc, die iets te geforceerd voelde. Later in de film kwamen er meerdere humoristische zijpersonages, met ieder hun eigen trekjes. Vanaf het moment dat zij kwamen kon ik vaker en harder lachen. Qua humor is dit zeker een stap vooruit voor DC films.
Ik vind de film een 4* waard, al moet ik zeggen lichtelijk over dit cijfer te twijfelen. Het verhaal is namelijk behoorlijk cliché en voorspelbaar. Zodra ze iets introduceren word het heel makkelijk om te voorspellen waar het heengaat. Er waren een aantal scenes, voornamelijk die met de vijand, die enkel bestonden uit cheesy expositie. Zeker in de climax werden de gesprekken mij iets te sentimenteel. De dialogen voelde te soortgelijk als cheesy gesprekken uit andere superheldenfilms, waardoor ze niet het effect hadden waar ze op hoopte. Het zijn de personages die het verhaal goed maken, maar niet zozeer de gebeurtenissen.

Een leuke DC film die het personage eer aan doet. Sterk hoofdpersonage, spectaculaire actie en een paar grappige momenten. Verhaal is echter voorspelbaar en de cheesy dialogen kunnen in de film zijn nadeel werken, al maken de personages het goed.

3,5/4*

3,0
Eerste helft van de film erg leuk, tweede helft van de film helaas wel wat minder. Duurde ook allemaal ietsje te lang. De combinatie van fantasy in een "realistische" WOI setting vond ik erg geslaagd en humoristisch. Leuke bijkomstigheid: de bijrol van onze eigen Doutzen als bloedmooie amazone.

avatar van Arri
2,5
MishimaH schreef:
Een 8,2 op IMDb en nog geen drie sterren hier.


Wederom een voorbeeld van het kapotte IMDB stemsysteem.

avatar van tbouwh
4,0

avatar van horizons
3,5
110.000 kapotte stemmen.

avatar van Biosguru
3,5
Op een hele kindse manier erg goed mee vermaakt. Het deed prima BOEM, zoals beloofd. De humor was niet echt heel scherp. Beetje suf. De verhaallijn, was ook niet altijd helemaal duidelijk. Steve die in het vliegtuig stapt om te voorkomen dat er een gifgas bom afgaat, dat was wat warrig miz. Want er was een timer ingesteld? Uhh, kan je die timer dan niet zo zetten dat het vliegtuig in de lucht ontploft? etc, etc, En zo zijn er nog wel wat kleinere dingen, die net niet helemaal lekker lopen. De vormgeving was ook een tegenvaller. Maar goed ik ben dan ook geen Ekster, dus wie weet. De 3D zat vol met glare en allerlei shiny artefacten die laten zien dat 3D gewoon niet goed werkt.

Wat ik persoonlijke als een gemiste kans ervaar, is dat Monica Bellucci niet de rol speelde van Wonder Woman's moeder.

Over feminisme in deze film: Op een gegeven moment is Wonder Woman in gevecht met Ludendorff en ligt ze op de vloer, in een echt gevecht de ideale positie om hem een snoeihard knietje te geven. Maar zover zijn we kennelijk nog niet met vrouwelijke actiehelden

avatar van Shinobi
3,0
"We are not dancing, just swaying."

De voorgaande films uit het zogenoemde DC Extended Universe liepen telkens uit op een mislukking, ondanks de sterke potentie die er steeds heerste. Om deze reden houd ik de verwachtingen expres laag, vooral met de miskleunen van vorig jaar in het achterhoofd.

Ditmaal is het de beurt aan de Amazoneprinses om in de spotlight te staan. Je krijgt een kijkje in haar leven op het paradijselijke eiland Themyscira, waar uitsluitend amazones wonen. Haar wereld wordt volledig op zijn kop gezet zodra ze de Britse spion Steve ontmoet. Dit is de opmaat naar een hoop wereldvreemde taferelen.

Met name de chemie tussen Gal Gadot en Chris Pine komt goed naar voren. Dit uit zich in interessante dialogen en confrontaties gezien vanuit een vrouwelijk perspectief. Het leuke hierbij is dat men op een grappige manier de vele seksistische clichés te lijf gaat, zonder opdringerig over te komen. Wel hadden de bijrollen iets beter uitgewerkt kunnen worden, zeker als de bad guy wederom vergezocht blijkt te zijn.

Het is duidelijk dat 'Wonder Woman' veel aardige ideeën behelst, maar uiteindelijk blijft het als geheel netjes binnen de lijntjes kleuren van het genre. Tegen het einde aan is dit zeker te merken; alsof je als kijker weer in een Zack Snyder vehikel bent terecht gekomen. Daarvoor leunt de film te veel op slow motion expositie. Weliswaar zitten er een aantal toffe actiescènes tussen, maar deze zijn meer op het middenstuk te vinden.

Al met al levert DC eindelijk eens een film af die wel vermakelijk en bovenal onderhoudend is. Er zijn nog genoeg verbeterpunten, maar dit is een aardig begin.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van Donucius
2,5
Misschien ben ik een beetje superhero-moe aan het worden, maar duidelijk te zien dat dit een film is die vooral uitgebracht is om een groter verhaal binnen de DCEU te kunnen vertellen, denk aan een Justice League...?
Voor een eerste film die het hele Wonder Woman karakter nog moet vertellen aan het publiek, zitten er gewoon dingen in die te cliché zijn. De hele manier van overbrengen van een karakter van introductie tot het begrijpen van het karakter en de krachten ervan, wordt op een simpele niet al te overtuigende wijze verteld. De bijrollen overtuigen hier al helemaal niet. Jammer, erg jammer... Er zijn weliswaar momenten die wel aardig zijn, maar over het geheel is het vrij zwak te noemen.

Ik vind de film een kruising tussen Captain America en Batman vs. Superman. Vooral verhalend vind ik heel erg lijken op het tempo en opbouw van B vs. S. De setting en krachten vergelijkbaar met Cpt. A.
Of het duidelijk is dat deze film door een vrouwelijke regisseur is gemaakt? Jazeker, het feminisme straalt er vanaf. Duidelijk dat de man nu met trots als de tweede sekse wordt behandeld. Of dit omarmd moet worden laat ik in het midden. Het is enerzijds wel verfrissend, maar anderzijds ook weer verwarrend om te zien. Dank aan de man/vrouw stereotypes. Wellicht is het tijd voor een revolutie...

Verder mist de bad guy wat aan kracht en karakter. Gal Gadot is mooi om te zien en heb er altijd van kunnen genieten in The Fast & The Furious, maar om zelf een hele film te kunnen dragen, vind ik haar acterend soms een beetje zwak. Moet wel zeggen dat het script ook niet echt meehelpt daarin, dus het is niet enkel haar schuld. Sommige slo-mo scenes zijn weliswaar om je vingers bij af te likken, hoe mooi ze zijn; lichtval, uitdrukkingen, etc., maar mooi zonder inhoud is nog altijd niet genoeg.

Wat ik merk tegenwoordig bij films is dat men vaak onnodig veel bombastische muziek of geluid gebruikt om een bepaalde sfeer te creëren. Visueel oninteressante of inactieve scenes met opwindende of opzwepende muziek geven mij een dubieus gevoel. Het leidt vaak meer af dan dat het bijdraagt aan het geheel. Die trend van onsamenhangendheid tussen beeld en geluid is iets waar ik geen fan van ben. Ik vrees echter dat dit niet de laatste film is die dit soort trucjes zal gebruiken; en dat merk je, zeker in een IMAX zaal.

Ik dacht voor het eerst geen post-credit scenes bij een Marvel film? Maar toen werd ik wakker: dit is natuurlijk DC en geen Marvel...

avatar van Nuijtmans
4,0
Vermakelijke vrouwelijke superhero movie en waardige concurrent voor de betere Marvel prenten zoals Captain America: The First Avenger.

De film is echter niet perfect: de eerste twee delen zitten goed in elkaar echter het laatste deel (de slotact) is te veel een cliche: een cheesy dialoog tussen Diana en Ares gecombineerd met de carnavaleske transformatie van David Thewlis van keurig Brits parlementslid tot opgepompte oorlogsgod. Ook het moment dat Diana generaal Von Ludendorff heeft gedood en daarna apathisch om zich heen kijkt komt niet geloofwaardig over.
De handtekening van Zack Snyder (als co-producent en -schrijver) is duidelijk te herkennen in de slo-mo actiescenes. Maar de regisseur Patty Jenkins heeft er toch een eigen touch aan kunnen geven.

Ondanks alle getoonde ellende van WWI is het toch een feelgood movie geworden met ruimte voor chemie tussen de hoofdrolspelers en humor - gedragen door de ondersteunende karakters in het tweede deel.

Ik moest bij de slotscene wel denken aan de gebeurtenissen in Parijs: was dit een soort van hart onder de riem voor de Parijzenaren ?

7,5/10

4,5
Y&T
een plaatje van een film, ..ik baseer mijn persoonlijke indrukken, meestal ,... het paadje op weg terug naar de auto , achter de Vue Hoorn,....als ik na het bruggetje nog steeds tegen mezelf zeg, ..wow wat n film...dat 10tje meer dan waard,..., meestal op dat gegeven.
Hoog vermaakt, alleen jammer dat op sommige momenten der Deutscher Duits praten, sommige momenten AB Engels, en soms Engels met Duits accent.
Ook had ik het idee dat regelmatig de 3d effecten/ beelden een soort van scheel kijken / schaduw werking hadden.

avatar van Enixsquare
Arri schreef:
(quote)


Wederom een voorbeeld van het kapotte IMDB stemsysteem.


2 tot 3 sterren vind jij wel kloppen?

avatar van geezoes
1,0
Echt nergens leuk. Slap. Ik viel nog net niet in slaap. Dit sloeg echt de plank overal mis. Kreeg overal redelijk goede kritieken, maar dan zie je maar weer dat het altijd een kwestie van smaak blijft.

avatar van wwelover
4,0
Uitstekende film en weer eens wat anders dan de meeste superhelden films. In tegenstelling tot vele anderen ben ik juist wel een liefhebber van de vorige 3 DC films (tel ik Suicide Squad even niet mee, die ook wel redelijk was). Visueel is de film natuurlijk schitterend en Gal Gadot is erg leuk als Wonder Woman. De rest van de cast is ook prima. Alleen beetje jammer dat de Duitsers geen Duits spreken, terwijl Chris Pine's karakter wel dan nog aan Wonder Woman vraagt waarom ze zo goed Engels spreekt..
Muziek is ook weer erg lekker. Die gitaartune is echt sterk. Verhaal is iet wat voorspelbaar maar alsnog zeer vermakelijk.

4*

avatar van mrklm
2,0
Een feministische actiefilm? Lange tijd lijkt het er op, tot de finale waarin de boodschap lijkt te zijn dat een vrouw de liefde van een man nodig heeft om tot haar volle potentieel te komen. Inderdaad, een bijzonder seksistische conclusie die verklaarbaar is met het feit dat het scenario door vier mannen is geschreven. Het verhaal is bepaald niet waterdicht te noemen en de talloze verschillende accenten van de internationale cast [alleen Pine en Thewliss spreken fatsoenlijk Engels] is storend. Het idee om de Duitse generaal Erich Ludendorff [hier gespeeld door Danny Huston] als de verpersoonlijking van het kwaad neer te zetten, is zelfs stuitend te noemen. Gal Gadot is charismatisch in de titelrol, Chris Pine kan ermee door. De finale, waarin Gadot het opneemt tegen een Magneto-achtige schurk, is routinematig geschreven en bevat alle clichés - waaronder talloze gigantische explosies en andere vernielingen die we inmiddels toch wel beu zijn uit die hele Avengers-serie. En ja, er is een opzet naar een sequel... min of meer.

avatar van Arri
2,5
horizons schreef:
110.000 kapotte stemmen.


Bekend met zoiets als bots? En de vele voorbeelden waarbij films nog voor de release al met tienduizenden stemmen op een 9 oid staat laat mij voor een gedeelte van de films al jaren IMDB niet meer serieus nemen.

avatar van horizons
3,5
Arri schreef:
(quote)


Bekend met zoiets als bots? En de vele voorbeelden waarbij films nog voor de release al met tienduizenden stemmen op een 9 oid staat laat mij voor een gedeelte van de films al jaren IMDB niet meer serieus nemen.

Niet bij 100.000 stemmen.
En mm en IMDb komen in meeste gevallen overeen in vergelijking van films behalve dat mm lager scoort.

avatar van Donucius
2,5
Arri schreef:
(quote)


Bekend met zoiets als bots? En de vele voorbeelden waarbij films nog voor de release al met tienduizenden stemmen op een 9 oid staat laat mij voor een gedeelte van de films al jaren IMDB niet meer serieus nemen.


Vergeet niet dat deze film twee weken eerder in o.a. de VS te zien is geweest.

avatar van IH88
4,0
Gal Gadot . En Chris Pine. En het samenspel tussen dit duo. De actiescenes, de humor (DC heeft eindelijk ook humor uitgevonden). Maar toch vooral Gal Gadot.

avatar van geezoes
1,0
mrklm schreef:
en bevat alle clichés - waaronder talloze gigantische explosies en andere vernielingen die we inmiddels toch wel beu zijn uit die hele Avengers-serie. En ja, er is een opzet naar een sequel... min of meer.

Maar je weet dat deze niet van Marvel is toch?

Het was voor mij echt de laatste keer dat ik naar een film van DC geweest ben. Stuk voor stuk bagger!

avatar van geezoes
1,0
IH88 schreef:
Gal Gadot . En Chris Pine. En het samenspel tussen dit duo. De actiescenes, de humor (DC heeft eindelijk ook humor uitgevonden). Maar toch vooral Gal Gadot.

Humor? Echt? Ik moest 1x gniffelen tijdens de hele film.

avatar van IH88
4,0
geezoes schreef:
(quote)

Humor? Echt? Ik moest 1x gniffelen tijdens de hele film.


Gelukkig is humor geen vaststaand begrip en voor iedereen anders. Anders zou het snel saai worden . Ik wil ook niet zeggen dat WW constant grappig is, maar de luchtige sfeer beviel me wel en Wonder Woman is ook een positief personage. Een verademing na de vorige films.

avatar van Walter White
5,0
Wat is Gal Gadot prachtige vrouw daarom ben ik naar deze film gegaan En de actie in de film was goed in beeld gebracht.

5,0
Geeft de 3d nog iets extra's bij deze film, of is het niet echt nodig?

avatar van tattoobob
4,0
Olórin schreef:
Geeft de 3d nog iets extra's bij deze film, of is het niet echt nodig?


3d voegt al een aantal jaar niet zoveel meer toe dus het maakt vast niet uit.

avatar van horizons
3,5
Behalve dat sommige films twee weken later pas in 2d gaan draaien. Moet je weer internetloos leven om spoilers te ontwijken...

Zwolle84
Wát een film!

avatar van Donucius
2,5
Olórin schreef:
Geeft de 3d nog iets extra's bij deze film, of is het niet echt nodig?


Enkel bij de slo-mo scenes die uiteraard green screen zijn. Zulke scenes zijn op een hand te tellen.

Zwolle84
Ik vind de 3D hier juist overal meerwaarde hebben. En dat zeg ik als groot 3D-hater.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:30 uur

geplaatst: vandaag om 19:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.