Genre: Komedie / Mystery
Geregisseerd door: Woody Allen
Met onder meer: Scarlett Johansson, Hugh Jackman en Woody Allen
Releasedatum: 19 oktober 2006
Plot Scoop
"The perfect man. The perfect story. The perfect murder."
Een Amerikaanse journalistiekstudente (Johansson) krijgt in Londen op mysterieuze wijze de kans van haar leven: ze krijgt een belangrijke tip over een gezochte seriemoordenaar. Ze wordt bij het speurwerk geholpen door een vriend (Woody Allen). Daarnaast wordt ze ook nog verliefd op de verdachte, een Engelse aristocraat (Jackman).
Sid Waterman
Strombel's Co-Worker
Strombel's Co-Worker
Naomi Watts
Vermakelijk filmpje.
Leuke komische rol van Allen, Johansson doet het ook naar behoren al is zij niet echt grappig ondanks de oneliners die zij moest brengen komisch van aard zijn. Dat compenseert Johansson wel met haar acteerwerk en haar schoonheid. 3,5*
matthijs_013
Geen hoogvlieger maar wel redelijk origineel en aardig wat humor. Een film is ook moeilijk te floppen als Scarlett Johansson er in is te zien. Ik snap al die haat tegenover haar niet. Ze was wederom in deze film fantastisch.
Ja toch wel weer erg aangename Woody Allen.
Het verhaal vertoont sterke overeenkomsten met Manhattan Murder Mystery. Het illusionisten gedeelte heeft weer veel van Curse of the Jade Scorpion, Johansson neemt als schuilname Jade Spence.
In tegenstelling tot sommige anderen kon ik dat neurotische van Johansson wel hebben. Wel eens leuk dat ze ook eens een nerdmeisje speelt.
Het stelen van spullen van een rijk persoon zat ook al op bijna identieke wijze in Small Time Crooks
De dood komt ook weer om de hoek kijken in deze Woody Allen. Dat thema komt in meerdere films van hem aan bod, meestal heel luchtig, zo ook hier.
Ik zag in deze film een straat/shot die vrijwel overeenkwam met een buitenscène in Dial M for Murder. Iemand anders ook opgevallen?
Een wat mindere Allen, maar toch goed te genieten. Het begin doet wat flauw en geforceerd aan, maar al snel vindt de film de juiste komische toon. De wisselwerking tussen Johansson en Allen is grappig en het karige verhaaltje is net interessant genoeg om te blijven boeien. Het is echter maar de vraag hoe lang Allen nog verantwoord kan blijven acteren; in deze film ziet hij er vrij beroerd uit.
Zoals Kapp al zei doet Scoop erg denken aan Manhatten Murder Mystery, één van Allen's latere werken uit de VS. Waar ik grote moeite had met Match Point (die imho nauwelijks Alleniaans te noemen was), zien we hier gelukkig weer een beetje van Allen's vroegere films terug. Neurotische typetjes (met nu ook een vlug pratende en met relaties worstelende Johansson) voeren hier weer de boventoon.
Woody, wil je alsjeblieft weer films als deze gaan maken? Het is dan nog geen Annie Hall, Manhatten of Husbands and Wives, maar het is weer een stap in de goede richting.
Margreet
Wat een vervelende, trage film is dit zeg. We hadden grote moeite om 'm uit te kijken. Het spel van Johansson vond ik houterig en toen Woody Allen opdook hoopte ik dat het een cameo optreden was zoals Alfred Hitchcock wel eens in zijn eigen films door het beeld heenschoof. Woody had zichzelf echter een hoofdrol toebedeeld, en ik vond zijn zeurende typetje ook bijzonder irritant.
Van het einde heeft hij zich snel afgemaakt. Waarom legt Peter de sleutel van Betty onder de hoorn in zijn muziekkamer, terwijl Jade/Sondra al eerder op exact dezelfde plek het pak tarotkaarten had gevonden? Iedere zichzelf respecterende moordenaar gooit die sleutel toch meteen weg na de moord?
Tijdverspilling!!!! Ik geef 1*
In het meerendeel van zijn films heeft Woody Allen een hoofdrol.

Het schijnt dat praktisch elke moordenaar sporen achterlaat en ergens in z'n achterhoofd hoopt 'ie dat hij gepakt zal worden. Ook omdat de spanning dat je elk moment gepakt kunt worden groot is.
Zoals die moordenaar van Sévèke zelfs dagboeken had waarin 'ie z'n daden beschreef.... Heel knullig en je kunt het bijna niet geloven dat het zo is.
Lyssa
Leuk, niet super originele en bijzondere, maar wel zeer vermakelijke film. Jackman en Johansson zijn altijd charmant en ook Woody Allen vond ik van tijd tot tijd erg grappig. Niet erg onverwacht einde, gewoon een leuke tussendoor-film.
ronengel
Ik vond deze film erg tegenvallen. Dit kwam vooral doordat ik meneer Allen redelijk snel zat was en doordat de gesprekken tussen hem en Johansson af en toe heel erg 'geacteerd' waren. Ze kwamen nergens geloofwaardig over als echte gesprekken. Vooral de keer op het terras bij die pub the Mitre; ze leken het bijna voor te lezen.
Ook had ik het idee dat de cameraman een paar keer struikelde. Ondanks dat het camerawerk redelijk interessant was vond ik dit behoorlijk opvallend -dat kan niet de bedoeling zijn.
De film mag dan als pluspunt hebben dat hij niet echt in het rijtje past van standaard-Hollywood films, dat betekent voor mij niet dat het dan allemaal met Franse slag mag gebeuren.
nickje76
De humor kon ik niet vinden in deze film. Ik was meneer Allen zo snel zat. Het was iets te veel geacteerd. Ik en mijn collega hadden eerst het idee dat we naar een toneelstuk zaten te kijken om dat ze zo aan het 'over' acteren waren.....
Ok, geen standaard hollywood film. Maar dit is echt een andere uiterste!
Kreeg niet meer dan 2 sterren van mij....
Vond het juist een verademing, na het teleurstellende Match Point.
kabacova
Rare film!
Een beetje langdradig, gebeurt weinig. Had een film met Hugh Jackman en Scarlet toch wel iets beter verwacht.
Angrod_Pallanén
Matig.
Het begin was erg interessant en het verhaal is zeker niet onaardig, maar het is allemaal te onuitgewerkt. Is dit nu een romantische komedie of een detective? De mix werkt niet goed, dat is zeker. Woody Allen is hoogst irritant en verpest veel scènes. Het verhaal lijkt te onsamenhangend om goed bevonden te worden, ook al zit het mysterie niet slecht in elkaar. Het einde is weliswaar erg teleurstellend. Toch zeker vermakelijk, maar ook een filmpje waar je weinig aan mist.
2.5
Beitel
Van Scoop hoef je geen hoogvlieger te verwachten, daarvoor kent het te weinig ambities. Toch heeft het toch een beetje de magie van Woody Allen, wat terug te vinden is in de charmante humor die in de film terug te vinden is. Met name het eerste half uur is bijzonder geïnspireerd, vol met leuke grapjes en en wat leuke ontwikkelingen. Daarna gaat het langzaam maar een standaard scenario waarbij het nooit mysterieus of spannend wordt. De humor redt de film gelukkig voor een groot gedeelte.
Het blijft een heel aardig tussendoortje, als je je een avond gewoon wilt vermaken. Er zijn echter nog een hoop vergelijkbare films die gewoonweg beter zijn, wat dit tot een wat halfslachtig aan te raden film maakt.
2,5/5
Down_By_Law
Geen hoogvlieger? Dit is een van Woody Allen's beste films van de afgelopen jaren. Vooral Allen zelf is hilarisch als de goochelaar die zich voor moet doen als de vader van Scarlett Johansson. Verreweg Allen's grappigste film sinds "Deconstructing Harry". Het verhaal staat bol van geniale dialogen en bizarre situaties, en het einde is dolkomsich. Een must voor liefhebbers van bizarre, hilarische en typische Woody Allen-films.
ronengel
...geniale dialogen...
Mijnheer Allen leek zelf de grootste moeite te hebben met zijn dialogen. Ik vond ze erg ongeloofwaardig overkomen en had constant het gevoel ze de tekst aardig geleerd hadden, maar dat het geen natuurlijke conversaties waren.
Down_By_Law
dat kan
ralfsjam
ik moet helaas bekennen dat ik hem na 24 minuten heb uit gezet. het was erg overdreven acteren en daar houd ik niet zo van. Scarlett Johansson heb ik in veel betere rollen zien spelen, maar dit was zonde van haar tijd. ik ga geen cijfer geven omdat ik hem niet heb uitgekeken. maar de eerste 24 minuten konden mij totaal niet boeien.
niethie
Dit was mij eerste woody allen film, en ik was gelijk verkocht. Ik moet toegeven ging deze film alleen maar ging kijken omdat johannson meespeelde. Maar ik was verrast door de heerlijke frisse humor, ik vond allen in eerste instantie als acteur erg druk en kon hem vaak niet hellemaal volgen, maar heb me echt dood gelachen om hem. Ook johansson (wat is het toch een lekker wijf) was erg leuk als nerdy meisje en ook jackman was niet verkeert in zijn rol. Als ik dit vergelijk met de andere woody allen's die ik zag moet ik toegeven dat ik het niet veel minder vond. Kortom een heerlijk klein fris filmpje vol met leuke grappen, goede rolverdelingen en een heel prettig sfeertje.
3,5 sterren
kort0235
Weer een zeer vermakelijke Woody Allen film. Nu ben ik al jaren een grote fan van hem, dus hij kan bij mij niet zoveel kwaad doen, hoewel hij ook mindere films heeft gemaakt (Small Time Crooks, Bullets over Broadway en nog een paar....
Scarlett Johansson had een leuke rol en dat deed ze goed. Ze blijft voor mij een van de meest aantrekkelijke en sexy vrouwen en welke man zou nou niet op haar vallen?
Weer hele leuke momenten, een goed verhaal, een lekker sfeertje, kortom onderhoudend zonder een moment te vervelen. Had voor mij wel wat overeenkomsten met Manhattan Murder Mystery, maar die was wel wat beter....
Een dikke voldoende, dus een 3.5*
Lucas1
Ik heb zelden zoveel gelachen in de bioscoop als bij deze film en ook niet erg vaak zoveel genoten. Allen vind ik altijd als acteur erg sterk, vooral op het komische vlak en dus was ik erg blij om hem weer zelf mee te zien spelen. Wat mij betreft een van Allens betere films de laatste jaren, zeker net ietsje sterker dan de vergelijkbare films als Jade Scorpion en Small Time Crooks.
Schijnbaar in tegenstelling tot de meesten hier heb ik zowel van Scoop als Matchpoint erg genoten. Ik verheug me dus erg op Allen's volgende film, Cassandra's Dream, die er binnenkort ook alweer aankomt. Godzijdank weet de man van geen ophouden.
Ziggy007
Ik houd nou eenmaal niet zo van het stukje onrealistische erin: de joe stromble die terugkeerd voor een scoop. Dat soort dingen gaan bij mij gewoon niet naar binnen, al vond ik het hier niet erg storend hoor. Gewoon not my kind of thing zal ik maar zeggen. Allen, ik weetniet of ik die humor nou leuk vind of niet, ik heb nooit moeten lachen zeg maar. Luchtige film, maar zeker niet bijzonder en ook Scarlett kan der veel lekkerder uitzien
dennisabc
Ik heb deze film na 23 minuten afgezet. Werd stront en strontziek van het oneindige geleuter over niks eigenlijk. Wat een ontzettende misselijke rotfilm zeg, bah.
kort0235
Jammer, Dennisabc, Woody Allen is nu eenmaal niet bij iedereen geliefd, maar voor mij is het een perfecte vakman. Je houdt van zijn humor of je haat zijn films. Ik denk eerlijk gezegd, dat er bijna geen tussenweg is. Ik heb alle films van Woody Allen gezien en deze is zeker niet zijn minste!
DeCol
Geen topper maar wel aardig. Ik zie Woody Allen graag spelen omdat hij altijd zo grappig overkomt. En Scarlett Johansson, die kan niet alleen acteren maar ziet er gewoon heel leuk uit! Het verhaal trok natuurlijk nergens op. In eerste instantie gewoon een serieus verhaal waarin een journalist naar een moordenaar zoekt en plotseling verliefd wordt op de verdachte, oke.. dat kan. Maar waarom moet er dan weer een geest in voorkomen. Dat haalt het verhaal omlaag vind ik. Kortom leuke film, maar 1 keer kijken vond ik wel genoeg.
Malick
Ik vond dat het tijd was voor een Woody Allen film. Maakte me niet uit wat voor één want ze lijken allemaal zo op elkaar dat je ze nauwelijks van elkaar kan herkennen. Maar het probleem dat ik met hem heb is het feit dat hij meespeelt. Ik vind de film meteen veel minder dan als hij er niet inzit. Dat vooral komt door het storende praten van hem. Al stotterend probeert hij zijn teksten op te dragen aan de kijker plus dat ze de hele film herhaald worden. Het is nogal forcerend en storend voor de kijker. Dat probleem had Scarlett Johansson ook met het brilletje. Ze weet niet goed wat ze doet en wat ze doet klinkt alsof ze hetzelfde doet als Woody Allen. Snel praten en vooral veel nonsens verkopen plus het struikelen over de woorden. Ik heb daar gewoon geen behoefte aan en erger me daar iedere keer weer aan bij een film van Woody Allen. De enige personages die enigszins fatsoenlijk hun rol vertolkte waren Hugh Jackman en Ian McShane (Deadwood, Cocksucker). Het verhaal is ook al niet bijster interessant en wordt zonder enige spanning gebracht laat staan met enige soepelheid. Nee, ik heb naar een tiental films van Woody Allen gezien te hebben nog steeds geen fatsoenlijke film gezien en begin langzaam af te vragen of zijn films wel voor mij zijn gemaakt. Toch geef ik het nog niet zo snel op en ga rustig verder met zijn oeuvre als regisseur en acteur.
Julie
ik lach niet snel bij komedies, maar hierbij heb ik af en toe wel heel erg gelachen. Woody Allen is subliem en ongelooflijk grappig
en de Hugh Jackman verschijning vond ik ook niet onaardig

Hannah and Her Sisters
Drama / Komedie, 1986

Manhattan Murder Mystery
Komedie / Mystery, 1993
upper classprostituerenjournalistdrowningkrantmagietarot cardsmagic showlordship suspicion of murderheadline begrafenisonderzoekdochtermusic instrumenthiernamaalszwembadmoordrijkdomamericanunited kingdom