• 9.376.713 stemmen

Geregisseerd door: Woody Allen

Met onder meer: Scarlett Johansson, Hugh Jackman en Woody Allen

Releasedatum: 19 oktober 2006

Plot Scoop

"The perfect man. The perfect story. The perfect murder."

Een Amerikaanse journalistiekstudente (Johansson) krijgt in Londen op mysterieuze wijze de kans van haar leven: ze krijgt een belangrijke tip over een gezochte seriemoordenaar. Ze wordt bij het speurwerk geholpen door een vriend (Woody Allen). Daarnaast wordt ze ook nog verliefd op de verdachte, een Engelse aristocraat (Jackman).

Sid Waterman

Mike Tinsley

Funeral Speaker

Strombel's Co-Worker

Strombel's Co-Worker

Aan het verliezen zijn??? Wat bedoel je daar nou mee?

Match Point werd alom bejubeld.

Scoop schijnt een luchtiger tussendoortje te zijn.

avatar van gotti

Wat ik daarmee bedoel is dat Allen de laatste paar jaar nou niet echt zijn beste film heeft gemaakt (vond Match Point heel erg on Allen's en was er ook niet echt kapot van). Dat Allen écht een goeie film is zeker al weer een jaartje of tien geleden. Zie graag weer films zoals Husbands & Wives, Annie Hall, Manhatten en Crimes and Misdemenors.

avatar van stinissen

Ben het wel eens met gotti.

Redlop

Scoop wordt afgedaan als niemendalletje tussendoor, maar feitelijk levert Allen alleen maar niemandalletjes af tussen een paar sterke films door.

Film gemaakt om een film te maken.

Woody Allen speelt een goochelaar met achterhaalde trucjes en dat is wellicht ook onbedoeld de sleutel ter interpretatie. 2,5*

avatar van titan

titan

Redlop schreef:

Film gemaakt om een film te maken.

Dat is een beetje de tragiek van Woody. Films maken is voor deze man een vorm van overleven. Zonder film gaat deze raspessimist ten onder aan doemdenken en verveling.

Hij mag dan wel allang over zijn hoogtepunt zijn, zijn films zijn bijna altijd beter en grappiger dan wat doorgaans uit Hollywood komt en hij weet altijd goede acteurs aan zijn films te verbinden.

titan schreef:

Mee eens. Ik heb me prima vermaakt, een niemendalletje van Allen gaat er altijd wel in.

avatar van nummervlinder

nummervlinder

Deze wil ik supergraag zien, maar ik dacht dat 't bij ons nog even duurde voor hij in de bios was.

avatar van Tun-89

Tun-89

pff, standaart verhaal, lijkt me nu al niets aan..

(sorry voor de mensen die er wél naar uitkijken)

olivier

Er valt vanalles aan te merken op 'scoop' maar "standaard" kan je het verhaal nou toch niet bepaald noemen hoor 'Scoop' staat na het ietwat overroepen 'match point' eveneens ver van de beste woody allen, maar het heilig vuur is toch nog niet helemaal weg hoor! Dat merken we aan zijn hilarische blikken in de camera, zijn bij wijlen nog messcherpe oneliners en komisch sobere mise-en-scène. Oké, deze Allen is lang niet meer zo ad rem als in zijn vroege meesterwerken, maar of dat nu met leeftijd te maken heeft... In 'Melinda & Melinda' en 'Anything Else' was Woody immers nog in bloedvorm. 'Scoop' is een inderdaad een veel speelsere film dan we van de man gewend zijn, maar het schoentje wringt vooral bij Johansson die in feite niet erg geschikt blijkt voor het spuwen van komische oneliners. Geen slecht woord echter over de fantastische Hugh Jackman, de mooie fotografie en de prachtige locaties en 'Scoop' mag dan misschien wel de emotionele diepgang missen van 'Annie Hall' en 'Manhattan', als eenvoudige, vederlichte komedie torent dit toch ver uit boven de rommel die Tinseltown wekelijks op ons loslaat. Eervolle 3*

olivier schreef:

...het schoentje wringt vooral bij Johansson die in feite niet erg geschikt blijkt voor het spuwen van komische oneliners...

Helemaal mee eens. Ze wordt opgezadeld met typische Woody Allen-teksten maar het komt niet geloofwaardig over.

Redlop schreef:

Niet half zo ontroerend als Mia Farrow, geen kwart zo snedig als Diaine Keaton, is Johansson helemaal geen slechte actrice, maar de nervositeit, het sarcasme en de scherpte die nodig is om te functioneren in een Allen-komedie is haar volslagen vreemd.

Redlop

Inderdaad, een afleesbare expressieve levenservaring om haar teksten geloofwaardig te maken vooral, denk ik.

olivier

In Woody's komedies moet het lijken alsof de wereld uitsluitend bevolkt wordt door hoogst spitsvondige genieën die oneliners debiteren op het scherp van de snee als ware het dagelijkse kost. Johansson lijkt wel erg veel moeite hebben gehad met het alleen maar onthouden van de oneliners...

Redlop

, zit wel iets in ja. Kwam er geforceerd uit.

avatar van tdrost

tdrost

Matig script, slechte "grappen" en niet best gespeeld door Woody Allen. Ow en het einde is ook al niet best.

avatar van henkula

henkula

Redlop schreef:

Dat is dan toch een fout van de regie.

avatar van The_Game

The_Game

Ik vond het een vermakelijke film, alleen was Woody soms erg irritant bezig. Het verhaal zit wel leuk in elkaar, maar het einde was wat minder. Ik had wel iets meer verwacht (Match Point was namelijk erg goed). Verder is het wel prima geacteerd door de mooie Scarlett.

avatar van tevelenco

tevelenco

Na het zien van "matchpoint"wat ik een erg goede film vond was ik erg benieuwd naar deze film.

Maar waar "matchpoint"me van begin tot eind wist te boeien was daar bij deze film helemaal geen sprake van.

Ik vond het verhaal nogal flauw, de humor totaal niet boeiend en Woody Allen ronduit irritant.

Enig pluspunt was natuurlijk Scarlett Johansson die ik altijd graag zie akteren en er zelfs met bril nog goed uitziet.

Maar voor de rest viel deze film behoorlijk tegen.

avatar van bartjuuuhhh

bartjuuuhhh

wat een saaie film zeg!

alleen scarlett was in haar badpak wel ff lekker, voor de rest.....flut!

zelfs mn vrouw vond er niks aan!

avatar van Quatro

Quatro

luchtige film voor tussendoor. 't verhaal is niet veel soeps en scarlett voegt ook niks meer dan haar looks toe aan deze film. Allen speelde de enige rol die hij kan spelen: de neuroot. en deed dat naar behoren. Hij wist een aantal keren plaatsvervangende schaamte bij me op te wekken maar 'k heb ook flink gelachen om z'n scherpe punchlines en wil jullie er eentje niet onthouden.

scarlett:"you're a cynical crapehanger who always sees the glass half-empty"

allen:"no, you're wrong. I see the glass half-full, but of poison"

LOL

avatar van nairobi

nairobi

Ruim voldoende deze film, lekker luchtig, af en toe iets saai verder met fantastisch spraakwater van Woody Allen.

Scarlett is geloofwaardig in deze iets wat suffige rol.

Je moet deze film niet vergelijken met andere films van deze 2 personen.

Leuk

avatar van BLaCkMamBa

BLaCkMamBa

erg goeie Johansson! erg irritante Allen (niet mijn type acteur, hij is beter als regisseur).

Oppervlakkig verhaal dat goed te voorspellen is, maar misschien daarom wel lekker wegkijkt.

2 1/2 *

avatar van rupie

rupie

grappip filmpje wel. als W. allen er nog wat minder in zat was ie beter geweest. Had match point nog in mijn hoofd zitten en dan is deze van weinig niveau.. ook met de instelling dat dit natuurlijk een andere genre is.

Het einde was wel erg grappig, vooral als W. Allen vooral aan het einde een beetje irritant begint te worden

avatar van tjp1994

tjp1994

grappig. Maar Woody is geen beste acteur en kan maar beter achter de camera blijven staan in plaats van ervoor. Woody is een typische theater acteer met zijn overdreven gedrag - en zijn grappig zijn volledig uit de tijd. Helaas

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Scoop is niet grappig en de hele tijd het gestotter van Allen aanhoren was ook niet prettig, maar deze film heeft iets magisch. Woody Allen heeft de film een aparte sfeer gegeven, waarbij alles als een flits voorbijzweeft.

Er wordt niet goed geacteerd, maar ik zie het bij deze film niet als een minpunt. Je moet deze film niet al te serieus nemen.

Scarlett ziet er goed uit, Hugh Jackmans bijrol was ook oke en het lukt Woody (1e film van hem die ik heb gezien) niet om grappig over te komen, maar al dat gepraat van hem zorgt ervoor dat je je niet verveelt, al kwam dat soms ook wel irritant over.

Ik blijf het een ietwat vreemde film vinden.

avatar van 93.9

93.9

Match Point vond ik een stuk beter, maar leg je een gemiddelde Hollywood film ernaast krijgt ie van mij een dikke voldoende, hoor.

Alleen jammer dat de grappen van Allen weinig tot niets meer doen.

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Nieuw voelt-ie niet aan. Elementen uit "Curse of the Jaded Scorpion" meet "Manhattan Murder Mystery". Het resultaat is niet heel bijzonder en zo gauw Allens films niet helemaal lekker lopen, en de grapdichtheid niet groot genoeg is, lopen ze de kans nogal "wordy" te worden. Dat moge zijn, maar Scoop is veel beter dan "Scorpion" of "Hollywood ending" en als tussendoortje de moeite waard: je bent fan of je bent het niet. Scarlett Johansson probeert weer eens wat anders, hetgeen dr goed afgaat.

avatar van neo

neo

Het is al meerdere malen hier aan gehaald dat en niet helemaal passend is en deze film aanvoelt als een mix van eerder Woody Allen films. Iemand die mij kan vertellen of ze beter was in Match Point? Het is ondanks deze twee nadelen toch een van de leukere films van Allen. Kan het nog steeds niet goed bevatten dat de films van New York naar naar de Uk zijn verhuisd qua locatie. 3.5 sterren

avatar van missl

missl

Ik vind dit zeker een leuke film, niet echt bijzonder maar kijkt wel lekker weg en ik had soms wel een glimlach op mn gezicht.

Verder vind ik het een beetje raar dat zo maar alles kan in deze film, ze komen overal binnen en het lukt ook allemaal.

Toch 3 sterren, door Allen, ik vond hem hilarisch.

avatar van Dr Roetger

Dr Roetger

matige film, maar Scarlett maakt een hoop goed zeg, jezus wat is zij mooi!