• 9.378.606 stemmen

Geregisseerd door: Woody Allen

Met onder meer: Scarlett Johansson, Hugh Jackman en Woody Allen

Releasedatum: 19 oktober 2006

Plot Scoop

"The perfect man. The perfect story. The perfect murder."

Een Amerikaanse journalistiekstudente (Johansson) krijgt in Londen op mysterieuze wijze de kans van haar leven: ze krijgt een belangrijke tip over een gezochte seriemoordenaar. Ze wordt bij het speurwerk geholpen door een vriend (Woody Allen). Daarnaast wordt ze ook nog verliefd op de verdachte, een Engelse aristocraat (Jackman).

Sid Waterman

Strombel's Co-Worker

Strombel's Co-Worker

avatar van Rudeo

Rudeo

Om te beginnen ben ik niet al te bekend met de films van Woody Allen. Maar ben zeer verrast door deze film. Deze humor licht mij beter dan de standaard komedie humor die wat mij betreft de laatste tijd wat te vaak langs komt. De humor licht er dan vaak te dik op. Dat is hier ook het geval maar dankzij de toneel achtig manier van acteren is de knipoog duidelijk aanwezig en word prachitg ondersteundt door de heerlijke muziek. Is er iemand die mij kan vertellen van welke componist de muziek is? Ik dacht aan Nino Rota. Maar daarnaast ook een erg grappig verhaal met een script die voor veel leuke dialogen zorgt. Met veel interessante woordspelingen en een vleugje mystery. Eindproduct onderscheidt zich wat mij betreft aardig van de meute.

avatar van timelezz

timelezz

veel films van Scarlett gezien, vond dit toch wel erg matig.

Het eerste stuk keek wel aardig weg, maar het bleef me toch niet genoeg boeien om hem af te kijken.

avatar van ILDIB

ILDIB

Heerlijke film, Allen is echt geweldig als ratelende splendini. Johanson lekker, alleen jackman valt wat tegen. Het verhaal ach, daar gaat het helemaal niet om in deze film.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Best genietbaar filmpje.

Wel jammer van het laatste half uur, wat gewoon niet lekker aansloot op de goede opbouw en fijne sfeer. Toch een boeiend filmpje met (redelijk) leuke personages.

avatar van Loutjeeh

Loutjeeh

Heerlijke film.

De grapjes zijn nét grappig genoeg maar dat overstremt de film niet.

De muziek vind ik er ook heerlijk bij. Op het einde vond ik het helemaal spannend, was het natuurlijk niet maar toch en da nkomt die vrolijke muziek.

Alleen af en toe vond ik het acteerwerk behoorlijk slecht. Het verhaal is ook niet echt top, maar wel lekker voor een luie zondag.

avatar van maerk

maerk

Amusant filmpje.

Ik vind hier veel berichten waarin staat: "Mindere film van Allen". Maar ik vond hem toch wel heel leuk. Lekkere humor, een paar best bijzondere scènes (schip van de Dood) en Woody Allen! Die Allen kan zo aandoenlijk leuk spelen, die gebaren, dat gestotter, fantastisch! Voor de rest niet zeer bijzonder maar wel erg leuk.

Nog net een 3,5*

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

avatar van josseheijmen

josseheijmen

Reinoir schreef:
d.d.11012009 (...), maar toch is hij een huurmoordenaar die kortharige brunettes vermoord. (...)

huurmoordenaar ?

avatar van josseheijmen

josseheijmen

AddictedToMovies schreef:
Fijne komedie met een enorm grappige Woody Allen. 12 spinning midgets.. Scenes op de boot met magere hein waren ook grappig.
Jazeker . 12 spinning midgets, ha ha ha!

avatar van Reinoir

Reinoir

hoo, foutje, seriemoordenaar

avatar van moviemarloes

moviemarloes

Grappige film, leuke personages! Vooral Woody Allen, zenuwachtige gestotter en gestommel. Erg leuk om naar de kijken

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Match point was al ok, maar scoop , de 2e Londense film van Allen, is toch wel een echte voltreffer voor me. Allen is hier gewoonweg geweldig en elke fan zal dat beamen. Er is een erg leuke chemistry met Johansson, die de domme blondje-rol perfect doseert. De film is gewoon hilarisch met Allen, en het verhaal boeit tot het einde. Jackman kan als geen ander een gladde zakenman neerzetten. Vermakelijk en speels maar ook vakkundig met alweer de donkere nodige levenswijsheden van een levende legende in cinema : woody allen.

avatar van usr14112

usr14112

Hele leuke film. Grappig en fantastisch gespeeld door Allen, Jackman en Johansson. Ik heb nu een paar films van haar gezien en wordt een steeds grotere fan. Prachtige vrouw maar ook een hele goede actrice. Kan van alles spelen. Vond Hackman trouwens ook vermakelijk in deze rol. Weer eens wat anders dan een stoere held. Hij deed het erg goed.

avatar van mbas

Uitgezet

Stem dan ook niet!

avatar van Jasper72

Jasper72

Niet de beste Allen, maar wel een heerlijke weg-kijk film zoals alleen Allen die kan maken.

avatar van renske

renske

Het blijft jammer dat een film niet met 0,0 'gewaardeerd' kan worden. Een gemiddelde Jessica Fletcher of Magnum P.I. aflevering is namelijk beter geschreven, overtuigender geacteerd en grappiger uitgevoerd dan deze flut-tv-film van Allen, en JA, dat ondanks de altijd fijne fysieke aanwezigheid van Hugh Jackman, wiens Ozzie accent trouwens regelmatig doorschemerde in zijn rol, wat de film ook weer omlaag haalt.

Vooral het acteren van Woody Allen doet vermoeden dat hij als een soort derderangsacteur vergat zijn tekst te leren, en daarom de woorden maar improviseerde. Er is eh namelijk eh geen enkele eh reden eeeeh waarom Allen eehh anders steeds ehh zegt. Het geeft geen extra diepte aan zijn personage en maakt 'm ook vooral niet grappiger.

avatar van Leno

Leno

Scoop is niet echt positief ontvangen en na Match Point zijn de mensen misschien ook wat verwend. Deze film is veel simpeler qua opzet en heeft weinig pretenties. Het verhaal is oersimpel, maar juist daardoor sterk. Het laat alle ruimte aan de karakters en de vele grappen. Allen speelt een voorspelbare rol maar is erg grappig. Jackman heeft uitstraling en speelt zijn rol met (ogenschijnlijk) veel plezier. Johansson doet haar best en het lukt haar redelijk om een wat sullige rol neer te zetten. Al met al maakt de cast deze film en het verhaal is wat bij elkaar geraapt maar het werkt erg aanstekelijk. De vette knipoog naar zichzelf aan het eind van de film is erg leuk bedacht van Allen.

avatar van Driello

Driello

Ben al niet zo ontzettend betoverd door de schoonheid van Scarlett,maar hier acteert ze ook nog eens erg slecht en ongeloofwaardig.

Leuke film maar niet meer dan dat. Verhaallijn is aardig maar de plotis voorspelbaar. Allen vond ik hier eigenlijk erg goed acteren. Prima neuroot die langzamerhand fanatiek gaat meewerken om het mysterie op te lossen. Ondanks dat ik deze film beslist geen top vind, begin ik nu wel nieuwsgierig te worden naar andere Allen-films. Dit was pas mijn derde, dus ik heb er dan nog genoeg voor de boeg.

avatar van rep_robert

Ben zelf ook minder positief over deze prent, het verhaal vind ik gewoon zwak en weet niet erg vaak te boeien. Verder is het allemaal ook net even wat te simpel, het einde vond ik dan ook te krom voor woorden. Hoezo ging Jackman er van uit van Johansson niet kan zwemmen, aangezien ze de hele boel al bij elkaar had gelogen. Vond het sowieso al dom hoe makkelijk iedereen voor de gek werd gehouden door Johansson en Allen. Vraag me dan ook af hoe die familie zo rijk kan zijn geworden als ze alemaal zo dom zijn
Daarbij vond ik het acteerwerk voor de verandering ook nog is matig van Johansson. Allens rol vond ik ook niet bijster bijzonder en Jackman...ach ja hij kon er wel mee door.

Nee, dit is toch 1 van de mindere Allen films die ik heb gezien.

avatar van Mescaline

Mescaline

Waarom nemen zoveel mensen deze film zo serieus? het is duidelijk een comedy film met een hele dikke knipoog, dus zodoende dat het verhaal soms wat ongeloofwaardig over komt, denk niet dat het idee van Woody Allen is om deze film realistisch te houden, gewoon kijken en relaxen meer hoef je niet te doen.

De rol van Woody Allen is natuurlijk weer veel het zelfde als andere rollen van hem maar ik kijk er toch nog steeds heel graag naar! hoop ook zeker niet dat dit de laatste hoofdrol is van Woody. hij geeft zijn films toch altijd dat beetje extra mee!
Scarlett Johansson had ook een leuke rol maar past wel minder goed bij Woody als bijvoorbeeld Mia Farrow of Diane Keaton deden.

Toch een leuke vermakelijke film! en vooral het auto ongeluk,
zo grappig in elkaar gezet
Niks nieuws onder de zon, maar toch weer een waardige Woody Allen film.
3,5 sterren.

avatar van Akkiej

Akkiej

Beetje een vreemde, doch leuke komedie, waarin sommige humor wel overkwam en sommige ook niet. Ik denk dat dit echt een soort film is waar je van moet houden. omdat het niet erg standaard is. De droge muziek deed het goed, Johansson iets minder. Allen vond ik een leuke rol spelen, Hugh Jackman was ook nog wel te doen.

Ik denk dat het sterkste punt van de film is, dat je tot het einde in spanning zit over of de hoofdverdachte nou wel of niet de moordenaar is. De eindscene met Allen vond ik geniaal.

3 sterretjes

avatar van jikamajoja

jikamajoja

Leuke film met die geweldige Woody Allen humor.

Onderhoudend met goed gevonden plot.

Mist misschien hier en daar een beetje spanning/aktie.

avatar van skipy05

skipy05

Goede film. Goed verhaal. Hijs was wel niet zo heel spannend.

Scarlett Johansson vond ik wel goed spelen.

avatar van Paalhaas

Paalhaas

Geweldig als Sidney zich kortstondig afvraagt op de moeder van Peter een hoer zou kunnen zijn...

Sondra: "I'll tell you what I did see: his mother, Lady Eleanor, has short-cut brunette hair."

Sidney: "Yeah, but, but, but, not a hooker?"

Sondra: "No Sidney, she's not a hooker! I hardly think so, she's practically royalty!"

avatar van Laila001

Laila001

Ik ben zeer aangenaam verrast door deze leuke film! Mooi geacteerd door Allen en Johansson.

Heb elke minuut genoten!

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Gisteren voor de tweede keer opgezet en ik heb ervan genoten. Hij is me beter bavellen dan de eerste keer. Toen vond ik het toch een ietwat vreemde film. Nu wist ik echter wat eraan zou komen en heb ik er volop van genoten. En wat een ontzettend mooie vrouw is Scarlett Johansson toch . Vooral die scene in het zwembad, prachtig. De bril die ze draagt voor de film geeft haar net een ietwat onnozele blik, die ze precies nodig had voor deze rol. Woody Allen zelf doet het ook goed als de prettig gestoorde goochelaar. Prachtig hoe hij zich door de film heen worsteld en stotterd. Het is toch eigenlijk een film waar je niet al te serieus naar moet kijken. Heerlijk luchtige komedie die je geen moment zal vervelen.

avatar van IcU

IcU

Fijn filmpje, vooral door het uitgemolken maar wederom hilarische spel van Allen. De lijn in het scenario is matig tot flauw maar heeft genoeg om het lijf om te vermaken. Erg verrassend was het allemaal niet, laat staan vernieuwend. Maar het is een leuke film om een keer te zien. Vervelen doe je in ieder geval niet.

avatar van Number23

Number23

Leuk filmpje van Allen met zijn destijdse muze; Scarlet Johansson. Ik keek deze film in de tijd dat ik compleet in ban was van deze beeldschone, bloedmooie vrouw. En dat was begonnen door een andere Allen-film: Match Point (voor mij nog steeds zijn beste). Maar even terug naar deze film . Kijkt makkelijk weg, leuk om Allen weer zelf te zien en acteerwerk in aangenaam.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Scoopy-Doo en de ghost of Neo-Woody Allen: The Mystery & The Beauty... Of zoiets.

Na Match Point weer een recente Allen-genremix die me niet wilde pakken. Johansson in het badpak wil je niet missen en Allen schmiert er weer over, maar niet met erg veel memorable teksten - iets te clever en niet grappig allemaal. Jackman kwam echter helemaal niet uit de verf en dan was er nog een overledene die te pas en te onpas zijn opwachting maakte, etc., etc..

Toch nog twee sterren, maar ik sluit een verlaging op korte termijn niet uit.