• 9.378.960 stemmen

Met onder meer: Tobey Maguire, Kirsten Dunst en James Franco

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 1 mei 2007

Plot Spider-Man 3

"The greatest battle lies within."

Een buitenaardse symbiote van een andere wereld geeft Peter Parker, alias Spider-Man, nieuwe krachten en een zwart pak die hij goed kan gebruiken om enkele nieuwe vijanden mee te bestrijden. Peters leven lijkt geweldig te zijn met zijn nieuwe pak, totdat hij en zijn geliefden merken dat er iets niet klopt in zijn gedrag...

Spider-Man / Peter Parker

Captain Stacey

Dr. Curt Connors

avatar van Huggie1960

Huggie1960

Leuke film, 3,5 ster. Ondanks dat dit alweer het derde deel is, blijft de film toch boeien.

avatar van sofripa

sofripa

Megabudget red deze film niet. Reden: verhaal is te rommelig. Badguys komen niet uit de verf en het tempo in de film is onevenwichtig. Jammer de bammer! Effecten zijn wel top en dat maakt wat goed. 2,5*

avatar van iGeO

iGeO

Zeker een goed vervolg op de 2 vooraf gaande. De FX (natuurlijk) nog gelikter en het feit dat je nu 2, 3 tegenstanders hebt maakt het geheel nog wat voller met actie.

De achtergrond van Venom is wat karig weer gegeven, daar hadden ze wel wat meer mee kunnen doen.

Ik lees hier veel dat men het verhaal wat dun en wat rommelig vind.

Het is wel zo'n beetje zoals het in de Marvel-comics staat, alleen dan in 2 uur film gepropt.

Al met al een film met mooie actie en slingerscenes.

4****

avatar van Dstalker8

Dstalker8

Ik vond het wel een leuke film, zoiets had ik wel verwacht van een superhelden film. Venom die vondt ik het coolste van de tvserie, en dat is hij nog steeds. Zoals een eerder had gepost "Venom zag er nep uit". Het zijn ook computer antimaties, ze kunnen geen wonderen verichten.

Het was een beetje tegenelkaar gedrukt ik vond het zelf wat te snel gaan. Ik had het best gevonden als ze er nog een uur aan hadden geplakt alleen om de overloop wat mooier te maken. Als ik 2 uur still zit voor een film kan een derde uur er wel bij.

De vechtscenes waren zoals in de eerdere 2 films mooi gedaan, deze waren volgens mij zelfs beter dan de voorgaande. Mijn favoriete vecht scene was Tussen Venom en Spiderman als ze naarbeneden vallen en terwijl ze vallen in de lucht vechten

Naar mijn mening is deze film 3.5* Waard, ik verheug me op de 4de film

avatar van Raffael77

Raffael77

Te weining actie vind ik. Wel leuke actie maar de film duurde te lang.

Er komt wel een vervolg denk ik. Alleen al omdat hij nog steeds niet is getrouwd lol.

avatar van Leviathan

Leviathan

orginaliteit schreef:

hij is gewoon leuker om naar te kijken , pirates 3 was enorm saai

daarom heeft de heele wereld pirates 3 al gezien:P

avatar van kleez

kleez

Vanavond gezien!

Vond het verreweg de beste Spiderman film. Na een uur begon

de film echt heel leuk te worden. Vooral rondom Mary J en de

vijanden vond ik erg goed. Ook de geloofwaardigheid van

Spiderman was (eindelijk!!) goed.

Prima vermakelijke film! Vond deel 1 en deel 2 niet bepaald

hoogvliegers, maar deze mocht er zeker zijn; 4*

avatar van realpino

realpino

Soort films die je toch wilt zien, zeker als je op de set geweest ben. (althans, in een bus voorbij gereden.)

avatar van stokvis

stokvis

ben toch een paar keer ff mijn mail gaan checken tijdens deze film. echt vastgeklampt hield ie me dus niet. hij duurt net wat te lang en niet zo gek boeiend over de hele linie. de actie is wel mooi gemaakt en in beeld gebracht. het zien waard, maar verwacht geen hoogstandje.

avatar van kleez

kleez

stokvis schreef:

ben toch een paar keer ff mijn mail gaan checken tijdens deze film.

Had jij je laptop mee in de bios?!

avatar van Musicer

Musicer

Beste Spideyfilm tot nu toe. Zou wel jammer zijn als Maguire zijn rol zou opgeven, hij en Spidey zijn zowat één geworden.

avatar van pjizzle

pjizzle

Ronduit een kutfilm,

de strip heeft zoveel mooie verhalen voortgebracht die echt geen verkrachting nodig hebben om het goed te doen op het witte doek.

Ik zal dan wel wat meer een spidey fan zijn als de meeste die de film kijken maar het verhaal gaat helemaal nergens meer over... in de eerste 2 films ging het nog... dit was echt tot aan het belachelijke aan toe... het is net of ze van 40 jaar spiderman alleen de personages willen pakken en er een compleet ander verhaal mee bedenken.

Dat Stan Lee (die notabene nog in de film meespeelt (dat oude ventje wat peter parker een wijze les geeft op straat)) hier zijn goedkeuring aan geeft vind ik echt onbegrijpelijk..

Ze hadden het script wel wat trouwer mogen houden aan het origineel (voor de fans en lezers alleen al), dat had zonder twijfel een veel betere film opgeleverd....

special effects waren goed maarja in welke miljoenen productie niet tegenwoordig...

*1.5

avatar van Materny

Materny

Tegenvaller.

Metname het eerste dikke uur was de film veel te rommelig en leek het alsof de nieuwe personages / schurken geen tijd kregen voor zich te ontwikkelen. '' iets wat je ook wel verwacht als je 3 schurken in een film stopt, en dan nog de gehele Mj kwestie''

Gelukkig maakt het laatste uur veel goed in bijna alle opzichten, waardoor het toch nog een redelijk vervolg genoemd kan worden.

Maar het komt totaal niet in de buurt van deel 1, wat ook niet verrassend is.

avatar van brymj

brymj

pjizzle schreef:

Ronduit een kutfilm,

*1.5

Ik heb zelf geen enkel stripverhaal gelezen van Spiderman, maar ik kan wel begrijpen dat het storend is als er met het originele concept wordt aangekloot en geknipt en gepropt.

dat heb ik vooral met Harry Potter.

avatar van orange

orange

Heb hem gister op DVD gezien.

En nog 10 keer teruggekeken.

Scene met Parker en vriendin in JAzzclub.

BLUNDER van de eerste orde.

Verder vermakelijk, maar ( misschien heb ik het mis hoor, een perfecte "look-a-like"kan ook natuurlijk...)

Graag reactie van de "kenners"..

3 sterren voor de actie

-1 ster als het echt zo is.

avatar van morreke

morreke

orange schreef:

Heb hem gister op DVD gezien.

En nog 10 keer teruggekeken.

Scene met Parker en vriendin in JAzzclub.

BLUNDER van de eerste orde.

Graag reactie van de "kenners"..

3 sterren voor de actie

-1 ster als het echt zo is.

Hij lijkt er in ieder geval heel erg op ja

hier het bewuste fragment:

avatar van criticalisme

criticalisme

morreke schreef:

Hij lijkt er in ieder geval heel erg op ja

hier het bewuste fragment:

Misschien komt er wel een 4de deel wie weet en heeft deze scene er iets mee te maken ...

avatar van safetyposter.nl

safetyposter.nl

Geinige effects film daar niet van maar dan ineens een stukje Amerikaans patriottisme waar ik een maagkromming van krijg!

( Spidy voor de Amerikaanse vlag ).

Daarbij komt nog een overdaad aan goede en slechte karakters die ook nog eens van rol wisselen ( en soms nogal gemakkelijk ) daarbij komt ook nog eens een dosis sentimentaliteit en psycho gebabbel en ik was niet onverdeeld blij dat de laatste scene was aangebroken.

Nee a.u.b. geen deel 4 of laat de regisseur eerst alle delen van de Spiderman Comics opnieuw lezen.

2,5 ***

avatar van geuz

geuz

• 2058 stemmen

Gaat nergens meer over. De keuze voor een "blockbuster" die geld moet gaan genereren is blijkbaar een stuk belangrijker dan de kwaliteit van het verhaal.

Ik hoop dat het nu genoeg is geweest en dat ze met hun poten van de klassieke schurken afblijven....

avatar van Rozel

Rozel

Raffael77 schreef:

Te weining actie vind ik. Wel leuke actie maar de film duurde te lang.

Tè weinig?

De actie vond ik zeer spectaculair en groot (gebouwen gaan ook stuk, verschillende manieren van filmen, zeer mooi gedaan). Ik vond dat het aantal actie en 'rustige' stukjes goed in evenwicht was. Jammer dat het verhaal een beetje vaag was, en af en toe wat rare dingentjes. Voorbeeld: Butler die bij de derde film pas verteld dat de vader van Harry eigenlijk 'zelfmoord' heeft gepleegd, terwijl hij dat wel eens eerder had mogen vertellen.

Verder vind ik de film zeer vermakelijk!

*4.0!

avatar van james_cameron

Raimi heeft moeite de verschillende verhaallijnen en de overdaad aan bad guys in balans te houden, maar gelukkig is de film zeer spectaculair en onderhoudend. Niet het beste deel uit de reeks, maar doet niet veel onder voor de andere twee. Trouwens, dat is absoluut Willem Dafoe niet in de barscene.

avatar van glamour_girl120

glamour_girl120

Goeie film

avatar van BMBRZR

BMBRZR

Toen ik een jaar of 8/9 was heb ik veel van die boekjes gelezen. waaronder ook Spiderman. Het verhaal klopt voor een groot deel niet.. aan de ene kant wel jammer maar aan de andere kant wel begrijpelijk. O.a de manier waarop spiderman aan die symbiont kwam... In de comics komt hij eraan gedurende gevechten op een buitenaardse planeet waarin hij zij aan zij vecht met X-men en fantastic four... klinkt lekker nerdy maar vond het wel grappig

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

BMBRZR schreef:

Dat had in deze film natuurlijk niet gekund. Maar eerst waren er geruchten over deze film, dat John Jameson, zoon van Jonah en astronaut, de symbiont mee nam naar aarde.... dat had ik wel een stuk beter gevonden, dit was wel erg makkelijk zo. Maar daar was zeker geen tijd voor

avatar van pjizzle

pjizzle

BMBRZR schreef:

Klopt ja (om nog ff door te gaan op de 'geektalk' ), dit was in het eerste deel van geheime oorlogen, wat ze eigenlijk ook nog leuk in een film hadden kunnen gieten aangezien het grootste gedeelte van de helden nu al een eigen filmserie heeft lopen.

Maar waar ik me heel erg aan stoorde is hoe ze Gwen Stacey in het verhaal hebben verwerkt.

Dit was Peter Parkers eerste grote liefde en eigenlijk het personage wat in plaats van Mary Jane in spiderman 1 thuis hoorde (wat in de comic niet goed afloopt, Gwen Stacey stierf in de scene waar in de film Mary Jane van de brug valt).

Tot hier aan toe kan ik het nog begrijpen dat ze Gwen Stacey vervangen door Mary Jane (aangezien zij ook heel groot is geworden binnen de comic).

Maar laat Gwen Stacey dan voor wat het is... ga haar niet terug halen als 1 of ander dom modelletje die notabene met Eddie Brock (Venom) een relatie heeft.

Dit heeft totaal geen toegevoegde waarde en gooit de hele tijdlijn van spiderman compleet door de war.

avatar van fieko

fieko

vond deze de minste van de 3

klopt totaal niet met de strip

avatar van thedudesons

thedudesons

viel me echt tegen. ik vind tobey maguire ook zo verschrikkelijk slecht gecast....minste van de 3 film's....

2.5

avatar van bduits

bduits

orange schreef:

BLUNDER van de eerste orde.

Ik mag aannemen dat hij speciaal gevraagd wordt om als figurant te spelen; dus er zal wel een bedoeling achter zitten. Zoals iemand al noteerde; een deel 4.

Ik vond dit de beste van de drie; eindelijk de actie die in de strips ook voor komt. Tenminste ik las de strips voor de verschillende personages; niet om te zien of hij nu eindelijk MJ voor zich kon winnen.

Deel 2 vond ik echt een broekafzakker

Op het eind vind ik op verschillende momenten de film wel erg flauw. Twee slechterikken worden ineens goeierikken, en alleen maar omdat iemand 1 enkele zin uitspreekt.

En de hoofdscéne met de sandmann vond ik een beetje te schemerig, niet echt duidelijk.

Maar ik heb wel genoten van de film

avatar van e8212

e8212

Wel een aardige film. Na de 1e en 2e delen moet je de 3e natuurlijk ook zien. Leuke actie in de film. 3,5 ster.

avatar van Skrean

Skrean

Beetje langdradig,

Lijkt wel of iedere acteur er geen zin meer in heeft ofzo.

Toch is het Sam Raimi met Cameo voor Evil death hoofdrolspeler en Auto van Evil Death top. Ben benieuwd wie de nieuwe spiderman wordt! 3 sterren