• 9.378.950 stemmen

The Hills Have Eyes (2006)

Horror | 106 minuten

Genre: Horror

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk / Marokko

Geregisseerd door: Alexandre Aja

Met onder meer: Aaron Stanford, Kathleen Quinlan en Vinessa Shaw

Releasedatum: 24 augustus 2006

Plot The Hills Have Eyes

"The lucky ones die first."

Een Amerikaanse familie is met de caravan op reis door de woestijn van New Mexico wanneer ze opeens een auto-ongeluk krijgen. De auto is niet te repareren en hun mobiele telefoons hebben midden in de woestijn geen bereik. Ze proberen er het beste van te maken maar al snel merken ze dat er iets niet in orde is in dat gebied. Ze worden opgejaagd door misvormde lokale bewoners die gemuteerd zijn als gevolg van nucleaire tests door de overheid in het verleden.

avatar van Yash

Yash

viel zeer tegen

avatar van Exadon

Exadon

Deze film is goed, maar het is wel weer zo'n typische Horror/Slash movie waarin veel bloed en ledematen in voor komen. En ik begrijp totaal niet waarom de regisseur een (in de film 16 jarig) meisje laat verkrachten door zo'n freak, daar konden we wel zonder. Al met al, een goede horror movie met voldoende bloedstollende momenten waardoor je weer is op het puntje van je 'bank' zit..

Deze krijgt voor mij 3.5 sterretjes..

avatar van Mr.Manson

Mr.Manson

ik vond de bijna verkrachting scene wel heel goed geacteerd
en zeker wes craves is voor mij de beste horror regiseur die er is

avatar van s1moon

s1moon

Ontzettend spannend dat wel, maar sommige stukjes vond ik weer net te ver gaan. Iets teveel detail. Ik vond het ook heel erg veel op Wrong turn lijken ja.

Al met al 3*

avatar van krc 4ever

krc 4ever

ik heb hem net gezien, volgens mij komt er nog een vervolg op

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

EviL DeaD schreef:

Vette film hou van dit soort films met lekker gore er in

heb van deze film genoten heeft me niet verveeld!

Alleen het verhaal mocht wel wat beter.

264 stemmen lol film nu pas in de bios ach

lange leve de download

krijgt van mij een 4

In België is hij al een tijdje in de bioscoop hoor dus heb deze niet gedownload want films van dit genre is veel leuker in een ruime zaal .

Geluid komt beter over en als er verschiet scene komt zeker

avatar van neo.nl

neo.nl

heb de film laatst ook gezien, maar had er ook zeker meer van verwacht. hij krijgt van mij toch nog 4 sterren

het leuke aan de film vond ik wel dat je nu ook echt zag als iemand z'n kop er af knalt of een bijl in z'n vinger krijgt. zo'n dingen zie je meestal niet en verwacht je dus ook niet echt. klinkt misschien beetje grof maar ja is ook een keer eens wat anders

avatar van Horrordude

Horrordude

Goede film

avatar van Die Romantic

Die Romantic

Hoe kunnen er eigenlijk al zoveel stemmen zijn als de film nog niet in de bioscoop is?

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Buitenland, illegaal, you name it.

avatar van gotti

Heeft hier in Nederland al gedraaid op het AFFF; zag hem daar...

avatar van -P-

-P-

Nah snap niet hoe dit in de bioscoop kan komen.

Middelmatige film.

avatar van jerooney

jerooney

-P- schreef:

Nah snap niet hoe dit in de bioscoop kan komen.

Middelmatige film.

hoezo middelmatig?? als je van horror houdt moet je hier heen gaan anders kun je beter thuis blijven, ik vond dit een super film maar ja smaken verschillen he

avatar van lawaai29

lawaai29

De beste slashermovie sinds tijden.

avatar van _Daan_

_Daan_

Die Romantic schreef:

I know.. Downloaden he

avatar van snoepieykim

snoepieykim

Ik ben ook een grote horrorfan, maar deze vond ik (op mijn beurt) niks aan. Ik vind het verhaal nergens op slaan...
Een horrorfilm bestaat natuurlijk uit moorden en hakken, maar hondjes (en andere dieren) doden in zo'n film vind ik toch echt overbodig hoor..
De griezels waren ook niet echt denderend.

1,5 *

avatar van Friac

Friac

Van het origineel ben ik voorlopig geen fan, dus als remake vond ik zeker niet dat hij moet onderdoen voor het origineel.

Aja weet alles erg goed in beeld te brengen (al blijft de flitsende stijl niet mijn ding, maar dat is puur persoonlijke smaak) en voegt enkele zaken toe die het geheel iets interessanter maken, zoals het achtergrondverhaal van de kannibalen en het creepy mijnwerkersdorpje met de mannequins.

De nieuwe Pluto deed me overigens sterk denken aan Jason Voorhees uit de 4de Friday the 13th-film, maar dat kan misschien inbeelding zijn...

Aja poetst de film van Craven enigszinds op, maar helaas kon de film en het verhaal me nog steeds niet genoeg boeien, zodat ik de hele film passief ondergaan heb. Spijtige zaak; de critici hadden me immers behoorlijk warmgemaakt met hun lovende commentaren.

avatar van AGE-411

AGE-411

Fantastische film !

Hoog sla-een-hakbijl-op-iemands-kop gehalte en dergelijke bloederige moorden.

Men toont ook alles (opengeknalde koppen, dode leeggehaalde honden, de al reeds dode moeder waarbij een of andere vent het hart er uit haalt en op eet, ... )

Ook veel momenten waarbij iedereen in de zaal zich een bult verschoot.

avatar van flessenlicker

flessenlicker

Leuke vermakelijke film...

maar wel af en toe van die momenten dat je denkt..
ja.. da's wel héél erg cliché. :S

Zoals de griezel die weer opstaat als vriend zijn kindje terug heeft
en vervolgens die chick die hem redt door er voor te springen.
En ik vond die benzinepompscène zooooo cliché,
zo'n enge, ongewassen kerel die beetje creapy
is en ze naar de monsters stuurt.

En ben niet echt van de slashers..
De trailers deden anders vermoeden naar mijn idee.

Maar goed.. zaten leuke stukjes in..
En de griezels zagen er leuk uit..

avatar van mikoz

mikoz

flessenlicker schreef:
Leuke vermakelijke film...

maar wel af en toe van die momenten dat je denkt..
ja.. da's wel héél erg cliché. :S

Zoals de griezel die weer opstaat als vriend zijn kindje terug heeft
en vervolgens die chick die hem redt door er voor te springen.
En ik vond die benzinepompscène zooooo cliché,
zo'n enge, ongewassen kerel die beetje creapy
is en ze naar de monsters stuurt.

En ben niet echt van de slashers..
De trailers deden anders vermoeden naar mijn idee.

Maar goed.. zaten leuke stukjes in..
En de griezels zagen er leuk uit..

Aja's heeft ook niet veel veranderd uit respect voor Craven.
Erg jammer inderdaad.

avatar van prodeje

prodeje

Ik geraakte in contact met Haute Tension vorige week, en na wat speurwerk kwam ik erachter dat Aja's nieuwste nu draaide. Ik heb zo'n zwak voor woestijnen en afgelegen gebieden, dus daarvoor alleen al gaf deze film me een pre.

Ben er eergister naartoe geweest in de bios, en ik heb genoten. Het origineel ken ik niet, maar dat hoeft ook niet als ik de reacties zo 'ns doorlees.

Erg prettig te kijken film voor als je nu eens geen zin hebt om je al te veel te verdiepen in een konkelige verhaallijn, maar gewoon getracteerd wil worden op wat gruwelijks. Echt spannend is de film niet, ik vond de stijl van filmen (panorama's die af en toe te zien zijn van de omgeving) lekker, en daardoor het wat trage begin niet storend (hoewel de openingsscene erg goede impact meebracht).

Wat me ook opviel is dat het acteren niet erbarmelijk was, iets wat veel soortgelijke horrors wel kenmerkt. Hier was het acteerwerk gewoon voldoende, ik las bv. wel echt goed de wanhoop af van de twee jongste kids.

En laat ik het niet vergeten waar het hier om gaat: de gore -> daar was lekker veel van aanwezig, maar nergens zo grof als laten we zeggen de "brandblusser-meets-voorhoofd-herhaaldelijk"-scene uit Irreversible. Ik heb de Unrated edition (R1) besteld, hopelijk heb ik de Rated gezien in de bios, dan belooft dat nog wat extra's.

Natuurlijk zijn de onrealistische keuzes ook weer van de partij: een mutant schiet je vooral niet door z'n kop.. Maar goed, dit drukt mij de pret niet: de film was wat ik d'rvan had verwacht en heeft me vermaakt tijdens de hele zit.

Tot slot: toch wel irritant dat dit soort films de absolute top van randdebielen lijkt aan te trekken. Ook hier in de bios voelde ik me 1 stap d'rvandaan op te staan en een paar "ik-wissel-hardcore-knallen-vanuit m'n-getunede-Opel-op-het-McDrive-parkeerplaats-graag-af met-tof-doen-bij-een-bioscoopfilm" af te tuigen, maar het dwanglachen tijdens deze film verraadt dat deze eikels waarschijnlijk nog luieren bij het zien van Scream..

Anyway: vermakelijk! (*** aangezien 3- niet mogelijk is)

avatar van johanm3

johanm3

prodeje schreef:

Anyway: vermakelijk! (*** aangezien 3- niet mogelijk is)

neo.nl schreef:

Ben het helemaal met je eens! Niet dat mijn voorkeur nou uitgaat naar dit soort films. Toen ik een jaar of 15 was dat wel zo maar toen was het gewoon "cool" en ook nog eens echt spannend om een horrortje te kijken. Het wordt inderdaad duidelijk in beeld gebracht. Al met al moet ik toegeven dat ik behoorlijk onder de indruk was van deze film. Hij is echt wel hard maar blijft ondanks de gore beelden wel boeien.

rodeni

Deze film krijgt van mij 3,5 ster door de wijze waarop alles in beeld is gebracht. Ik ben normaal niet zo'n superfan van horror maar deze film springt er toch wel uit voor mij. Er zitten inderdaad wat cliche stukken tussen, maar dat wordt vergeven door het cameragebruik en de acteurs. In mijn pubertijd keek ik met een groepje vriendinnen 1 x per week een horror. Te veel van dit genre gezien, waardoor mijn interesse minder werd. Onlangs de draad weer een beetje opgepakt en Hostel gezien. Deze film is zeker hard, maar dat is meer te danken (of te wijten) aan de strekking. De gebeurtenissen in deze film zijn echt walgelijk en alleen al het idee om in zo'n hotel terecht te komen..... Maar THHE biedt veel meer spanning en is vanaf het begin af aan boeiend dat kan ik van Hostel zeker niet zeggen. Ik had bijna een 4 gegeven. Helaas kan dit niet omdat ik niet goed tegen dierenleed kan (ook al is het maar een film). Dus 3,5 is meer dan voldoende

Goede film heerlijke horror van wes craven,beter dan hostel.

avatar van Andrego

Andrego

Vette film,

Ik keek samen met mijn vrouw die op een gegeven moment vroeg hoelang duurt hij nog. Toen ik naar de rede vroeg zei ze dat het wel heeeel heftig was en dat ze het bijna niet meer aan kon.

Al met al dus een heftige film die niet alleen goor is maar ook zeer spannend door de heerlijke schrikmomenten.

Ook speelt hij lekker in op je gevoel, ik denk hier aan de scene waar de baby een revolver op zich krijgt gericht.

Van mij 5*

avatar van MaNiAc E

MaNiAc E

*** waarom het wat vermakelijk maar als dat ook niet, het typische slash gebeuren. Er zaten wel wat gave dingen in maar niks dat niet eerder al gedaan is, en tsja verder was het gewoon een film die ik niet snel een 2de keer hoef te zien. Jammer ook van de vele fouten in de film voornamelijk kijkend naar continuïteit.

Ik heb hem vandaag net gezien ben net teruggekomen echt een goeie film typisch horror.

Ik hou er wel van

3,5

avatar van The Oceanic Six

Ik heb deze film al tijden terug gezien. Goor, ranzig, spannend, creepy...alles wat je in goede horror zoekt. Dikke 4 sterren dus!

rodeni

Vraagje: de acteur die de vader speelt, is dat niet die engerd uit Silence of the Lambs? (en dan bedoel ik natuurlijk niet Anthony Hopkins).