• 9.378.285 stemmen

The Hills Have Eyes (2006)

Horror | 106 minuten

Genre: Horror

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk / Marokko

Geregisseerd door: Alexandre Aja

Met onder meer: Aaron Stanford, Kathleen Quinlan en Vinessa Shaw

Releasedatum: 24 augustus 2006

Plot The Hills Have Eyes

"The lucky ones die first."

Een Amerikaanse familie is met de caravan op reis door de woestijn van New Mexico wanneer ze opeens een auto-ongeluk krijgen. De auto is niet te repareren en hun mobiele telefoons hebben midden in de woestijn geen bereik. Ze proberen er het beste van te maken maar al snel merken ze dat er iets niet in orde is in dat gebied. Ze worden opgejaagd door misvormde lokale bewoners die gemuteerd zijn als gevolg van nucleaire tests door de overheid in het verleden.

spanny schreef:

Heb al een zoiets gezien met misvormde mensen

(volgens mij U-Turn) ik geef hem een 3

Bedoel je niet Wrong Turn?

avatar van d.a.f.

d.a.f.

ik denk dat hij idd. deze bedoelt. Kwam bij mij inderdaad ook als eerste op toen ik de trailer zag. grote lijnen hetzelfde. Mensen stranden, door panne, of iets anders in de woestijn/bos, zoeken hulp, en worden dan " aangevallen" door deze "gedrochten".

IcU

Na een aantal tegenvallende horror filmpjes is dit zeker een geweldige verrassing. Mijn verwachtingen waren niet echt hoog. Het origineel heb ik nog niet gezien, maar ik verwachtte een ‘gewoon’ hak en zaag filmpje, maar het tegendeel is bewezen. Het was geen ‘gewoon’ hak en zaag filmpje.

Het begint al met de opbouw. Er is goed aandacht besteed aan de karakters. De relaties onderling worden in beeld gebracht, wat later veel effect heeft. De personages waren goed uitgebeeld en hadden allemaal wel iets waarmee je je kon inleven. Het waren geen standaard personages, zoals mensen die 10 minuten in beeld komen en dan worden vermoord alleen voor de gore en het aantal moorden die er in de film worden gepleegd. Zo had het extra impact als die mensen ook daadwerkelijk het loodje legden. Ieder personage zou een overlevende kunnen zijn. De moeder van een baby, twee oude ouders, allen zouden gewoonlijk overleven. Dat vond ik een sterk pluspunt van de film.

Het verhaal op zich was niet bijster bijzonder. Verdwalen, geen hulp middelen in de buurt, en natuurlijk een aantal gestoorde bosjes mannen (in dit geval berg duivels (?)) Een beetje met bijlen zwaaien en messen steken kennen we nu wel, daarin breng deze film niets nieuws. Daarom vond ik het ook erg goed en gewaagd om er ietsje meer diepgang aan te geven door er een heuse verkrachting van een tiener in te plaatsen. Ik zelf vond dat best shockerend. Zo gaf het wel een extra dimensie in de gruweldaden van de killers. Verder biedt de film niet veel meer nieuws, helaas. Na een uurtje stapelen de clichés zich op en wordt de film meer standaard, meer zoals ik al wel gezien had.

Daarbij komt wel dat er extreem goeie gore in de film zit. De special make-up vond ik erg goed en realistisch. Ook werd het verfijnde hak en zaag werk goed in beeld gebracht. Waar je in de meeste films nog wel eens iets niet ziet, werden er hier goed bijlen door de schedel gebeukt, vlaggen door kelen gestoken en met honkbal knuppels rond gezwaaid. Dat keek prettiger en zag er goed uit. De gore in deze film vond ik een van de beste van de afgelopen tijd. Mijn complimenten.

Als laatste wil ik nog eens loven over de goede acteer prestaties, en met name die van de twee tieners. De angst was goed te zien, en iedereen was goed op elkaar in gespeeld. Ook de rest van de cast mag er wezen. Helaas waren de dialogen wat te oppervlakkig, en was het verhaal wat te onorigineel. Toch is deze film zeker een aanrader, vooral voor de horror fans. Echt een hele goede film. 4½*.

IcU schreef:

en was het verhaal wat te onorigineel.

Destijds was deze film best uniek denk ik. Maar omdat we in de loop der jaren al een aantal van dit soort films voorgeschoteld gekregen hebben, lijkt het of de originaliteit ver te zoeken is. Dat heb je nu eenmaal met remakes...

Halcyon schreef:

Zoals ik al eerder zei heb ik het origineel niet gezien, dus mijn belevenis nu is dat ik het wat minder origineel vond (Groep mensen dat verdwaald, zijn afgesloten van de buiten wereld, killer(s) die die mensen dan een voor een afslacht, je kent het wel.)

IcU schreef:

Dat is zowat een samenvatting voor 85% van de slasher films

Het gaat hem in die films ook niet echt om het brengen van een plotgedreven meesterwerk. Het gaat hem meer om: Hoe kan ik een bende (meestal) tieners op een zeer ingenieuze en afgrijselijke manier om het leven brengen??

En aangezien we allemaal sadistisch van aard zijn... is dat leuk!!!!

Erg goeie voorbeelden zijn: The Burning, Maniac, The Prowler enz.

Italiaanse varianten daarop hadden vaak een whodunit plot wat de slasherscenes dan omdoopte tot een bijster gruwelijk detectiveverhaal, ook wel bekend als de Giallo film (gebaseerd op de gele kaft dat die pulp-romannetjes meekregen in Italië). Veel Dario Argento films zijn giallo maar er zijn ook heel goede onbekendere meesterwerkjes tussen van andere regisseurs.

incubus schreef:

Dat is zowat een samenvatting voor 85% van de slasher films

En aangezien we allemaal sadistisch van aard zijn... is dat leuk!!!!

Dat is zo, en dat heb ik ook geprobeerd duidelijk te maken in mijn bovenstaande recensie. Alleen de basis van het verhaal was iets te standaard, maar ik had daar totaal geen last van.

avatar van RedSosa

RedSosa

Voor de horror-liefhebber een topper! 5

avatar van grid8400

grid8400

Helemaal niets mis met deze hoor. Lekker spannend. Bouwt leuk op. Kijkt heerlijk weg, en wordt nergens vervelend of B-achtig. dikke 3*

avatar van The Oceanic Six

Uitstekende horrorfilm. Gisteravond nog even gekeken en ik heb me uitstekend vermaakt. Ondanks dat ik al echt dozijnen vol horrorfilms gezien heb, en deze dus weer ook alle cliches van stal trok, heb ik er wel met interesse naar gekeken.

De setting is namelijk goed, er wordt aardig geacteerd (Bloedmooie meid in deze film overigens ) en de slachtingen zijn soms best wreed en hard. En alles is gefilmd...

Tuurlijk, deze film draait gewoon om het lekker afslachten van een familie, maar wat is er mis met zon film op zijn tijd? De moorden zijn grof en satanisch...zo ziet de horrorliefhebber ze graag. 3,5 Ster voor dit prima vermaak.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Super horror film,blijft tot de laatste seconde spannend...

Ik geef een 4,5 heb echt genoten.........

Halcyon

Waar hebben jullie deze film allemaal gezien? Hij is toch nog lang niet in de bioscoop?

In America is hij al lang in de bios geweest, er is zelfs al een DVD van deze film. Kan je echt geen beredeneerd gokje wagen ?

Halcyon

Wat bedoel je met beredeneerd gokje? Hem kopen bij de importsectie van een of andere winkel?

avatar van Safri

Safri

Ja, bijvoorbeeld

Dat kan ook ja, maar ik betwijfel of het merendeel hem gekocht heeft. Je mag er gewoon van uitgaan dat de meeste mensen hem gedownload hebben.

Halcyon

Ah dat bedoel je. Mja, ik vrees het ook. Maar ik sta toch versteld van het grote aantal dan. Had geen idee dat dit soort films zo in trek was bij "downloaders".

Hoezo grote aantal ? Als ik me niet vergis is de film toch al een goeie 6 maand "beschikbaar". Dan is 112 stemmen niet eens zo overdreven. Het is ook niet echt een "klein" filmpje, en horrorfilms hebben sowieso vaak een streepje voor bij een jonger publiek (en dus de downloaders).

Het is vooral triest dat het hier nog in de bios moet verschijnen terwijl er elders al DVD versies bestaan.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Saw had al een stem of 500 voordat die hier in de bioscoop ging draaien .

Halcyon schreef:

Had geen idee dat dit soort films zo in trek was bij "downloaders".

Juist dit soort films. Ten eerste duurt het nog wel even voordat hij hier in de bios verschijnt, dat geeft wel op een of andere manier een kick als je hem nu al hebt. En ten tweede willen de meeste mensen hier niet voor naar de bioscoop of op dvd kopen als hij nu toch al als dvd kwaliteit op internet staat, neem ik aan.

Halcyon

Mja, misschien moet ik dan ook maar eens attitudewijziging overwegen .

BoordAppel schreef:

Saw had al een stem of 500 voordat die hier in de bioscoop ging draaien .

Oh, maar Saw had ik al 6 maanden op DVD besteld vanuit de UK, daar was toen al een director's cut DVD beschikbaar voor die hier in "sommige" bioscopen kwam.

Hetzelfde verhaal met "The Descent"...

De ongecensureerde DVD uit de UK is al een heeeel lange tijd uit en moet hier nu nog steeds op DVD verschijnen.

Hetzelfde gaat op voor Creep....

Ikzelf importeer echt de originele US of UK DVD's want ik koop de vaak magere NL versies hier toch niet meer achteraf.... Zo heb ik ook de veel betere Extended cut episodes van Sin City uit de US geïmporteerd omdat RCV hier die release behoorlijk verneukt heeft onlangs...

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Oh, maar Saw had ik al 6 maanden op DVD besteld vanuit de UK,

Jij en nog 9 anderen. De overige 490 mensen hadden Saw toen gewoon gedownload.

avatar van The Oceanic Six

Dit soort films kijk ik nooit in de bios, zonde van mn geld. Alleen de echte topfilms die het van de specials effects of sfeer moeten hebben zijn voor mij een bios bezoek waard (Lord of the Rings trilogie, Mission Impossible 3, Da Vinci Code, Poseidon etc). De rest bekijk ik wel op een ''andere'' manier Zoals Deze film dus. Prima film voor anderhalf uur vermaak.

avatar van patrick17

patrick17

Ik vond het begin niet al te best en heb toen ook ondernomen om hem uit te zetten dat heb ik gelukkig niet gedaan want na het eerste gedeelte kwam de film los!!

PS: Ajax&litmanen1 jij hier ook moderator

avatar van The Oceanic Six

Haha nee, ik houd het gewoon bij voetbalzone met mijn taken:) Maar ik mag graag over films praten, vandaar deze site.

avatar van gotti

Onderhond schreef:

... of op het AFFF gezien hebben...

avatar van The Contender

The Contender

Opzich niet zo gek die stemmen toch, omdat hij ook al een tijdje geleden in de sneak te zien was

incubus

Hij is trouwens ook dichterbij al te krijgen he...

Hier de uncut versie uit Engeland:

avatar van patrick17

patrick17

Ajax&litmanen1 nee ik bedoeld het anders jij ook hier,en omdat je moderator bent op voetbalzone zei ik moderarotr maar goed voor de rest was The Hilss Have Eyes een prima film