• 9.377.538 stemmen

Geregisseerd door: Cory Edwards, Todd Edwards en Tony Leech

Met onder meer: Anne Hathaway, Glenn Close en Jim Belushi

Releasedatum: 10 mei 2006

Plot Hoodwinked!

"The Secrets of Fairytales Revealed!"

Iedereen kent het verhaal over Roodkapje, maar weinigen weten of het verhaal wel helemaal klopt. Hiervoor kijken we naar wat er zich afspeelde na het einde van het Roodkapje-verhaal: politie vanuit de dierenwereld onderzoekt wat er zich heeft plaatsgevonden in het huisje van Oma. Ze ontdekken al snel meerdere criminele feiten, waarbij een meisje en een wolf betrokken zijn: inbraak, orde-verstoring, het gebruiken van een bijl zonder vergunning etc. Langzamerhand ontdekken de agenten steeds meer haken en ogen in de zaak die opgelost dienen te worden.

Red (stemrol)

Granny (stemrol)

The Woodsman (stemrol)

The Wolf (stemrol)

Detective Bill Stork (stemrol)

Nicky Flippers (stemrol)

Chief Grizzly (stemrol)

Woolworth (stemrol)

Boingo (stemrol)

Twitchy (stemrol)

avatar van IcU

IcU

Deze film viel qua animatie erg mee. Goed gedetaileerde vachten, water en gras. Alleen de bewegingen en het uiterlijk opzich viel een beetje tegen. Een leuk verhaal die niet zo kinderachtig is, en grappige verweizingen naar andere films. De humor was een beetje flauwtjes en was er eigenlijk niet veel. Toch is de film vermakelijk om naar te kijken, vooral door het grappige verhaal met verweizingen naar andere delen in het verhaal. De film krijgt 3*-en van mij.

avatar van ehuurman

ehuurman

Houterige animatie, belegen grappen, en een keur aan cliche's die alle andere animatiefilms als Shrek en Ice Age wél leuk maakten.

Het verhaal is leuk bedacht, maar de uitwerking vind ik erg saai en ik vond het gewoon niet grappig

Deze film deed het gewoon niet voor me, 2*

avatar van darock

darock

echt een mislukte film

avatar van Movie.checker

Movie.checker

Hmmm het is een leuke film Hoodwinked.

Met roodkapje en die oma..

Goede graphics en goed over nagedacht.

Van mij krijgt de film een 6,5 (voldoende).

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Een leuke film over het klassieke verhaal van Roodkapje. 'Hoodwinked' heeft een erg originele kijk op het verhaal en het is zeker voor iedereen leuk genoeg om het te weten te komen. De verschillende verhalen steken leuk in elkaar en hoewel de leukste grappen al in de trailer te zien waren, is het met de humor aardig gestelt. Zelfs de barslechte animatie boeit vrij weinig als het verhaal eenmaal op gang is. Hoewel de ontknoping al vanaf het begin duidelijk is, zit je na de aftiteling stilletjes te hopen op nog een sprookje dat niet is zoals het altijd geleken heeft.

3.0

avatar van just_mii

just_mii

deze film lijkt me wel leuk en grappig vooral omdat ze sommige sprookjes hebben gebruikt ertussendoor

avatar van Respekked

Respekked

Angrod_Pallanén schreef:

3.0

Mooi gesproken

avatar van amazingmoi

amazingmoi

bah,bah,bah

echt een tegenvaller, alleen die oma bracht in mijn ogen de nodige humor

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Die jodelende geit was geweldig

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Flinke tegenvaller."The Wild" was rommel en deze doet haast niet veel beter. De reden daarvoor is vooral de erg zwakke animatie. Waar Finding Nemo(annemoon) en Monsters Inc(de deurenscene ) nog je ogen opensperden moet deze het doen met erg houterige animatie en te fel kleurenpalet en rare lichaamsverhoudingen, zie ook "The Wild","Madagascar", en met "Over The Hedge" en "Barnyard" zie ik er niet veel beterschap in. Dit viel misschien nog te negeren als er tenminste nog wat te lachen viel. De humor is helaas hier van een erg erg laag niveau. De hele zaal, die toch voor het merendeel gevuld was met kinderen, heb ik ook niet zo vaak horen lachen. Personages zoals een eekhoorn met een cafeïne probleem en een oma die de coole uithangt vind ik meer passen op de Cartoon-Network zender Alleen het politiekorps is nog wel lollig:-Take 'em downtown boys!

-We don't have a downtown.

Het enige dat nog wat staande blijft is het leuke 4-zijdige verhaal. Erg leuk hoe alle gebeurtenissen van het éne verhaal in het andere verklaard worden.

avatar van Willem.Be

Willem.Be

Had veel zin om Hoodwinked te zien, zag er wel goed uit.

Maar ik had veel meer verwacht van deze film.

Buiten een paar "one moment jokes" heb ik niet echt gelachen.

Het was langdradig (duurt al maar 80 minuten), altijd hetzelfde verhaal met wat detail veranderingen.

Hij krijgt 2** van mij.

Soms is hij nog wel lachen .

avatar van spartecus

spartecus

Was een leuke film

van mij krijgt ie een 3 ...

avatar van renoow

renoow

Geldverspilling wat mij betreft..

avatar van Vinco

Vinco

Geen topper maar zeker leuk om zo even tussen door te kijken!

3,0 sterren

avatar van Conquest

Conquest

Knotsgekke animatiefilm. Helaas wordt hij nooit echt heel grappig, maar het verhaaltje zit wel leuk in elkaar. Aardig om eens 'tussendoor' te kijken dus. 3*

avatar van illogical

illogical

De animatie is inderdaad niet zo mooi als bijv. Shrek maar toch vind ik hem erg leuk! Gewoon dat je het verhaal van verschillende kanten ziet heb ik nog niet echt in een animatiefilm gezien.. En die eekhoorn heb ik me helemaal krom om gelachen

avatar van Ribera

Ribera

Ik kijk die trailer en wat zie ik? Animatie zoals die 10 jaar geleden in een videogame zou zitten, met de voice-acting van een South Park aflevering.

Zit hier niet bepaald op te wachten, nee.

avatar van janssen16

janssen16

Ik vond het een erg grappige film, leuke afwisseling van het originele roodkapje. De animaties waren inderdaad niet al te goed, maar waren mooi genoeg om naar te kijken

Dit is denk ik de beste komedie die ik de afgelopen tijd gezien heb dus daarom geef ik een 4.

avatar van newG

newG

de trailer was zo goed en vol van sarkasme en ironie enz... jammer dat daarmee alle grappen al verteld waren. Was wat teleurgesteld toen ik de bioscoop buiten kwam...

2.5* voor de geniale trailer...

avatar van The Oceanic Six

Ik heb gister Over the hedge gekeken, vanmiddag Hoodwinked en ik vond laatst genoemde echt een stuk beter. Hoodwinked had humor, een origineel verhaal (De wolf, de houthakker, oma en roodkapje hadden een eigen invulling van het verhaal) en ik heb me vermaakt, dat telt.

Overigens vond ik dat hyperactive beestje wat bij de wolf loopt echt hilarisch. Niet dat ie Scrat, het nootje zoekende eekhoorntje uit Ice Age 1 en 2, kan evenaren, maar da's ook moeilijk aangezien Scrat hilarisch is. Maar ik heb me dus wel vermaakt met Hoodwinked.

Het niveau van de echte animatieklassiekers als Shrek, Ice Age of Finding Nemo wordt niet gehaald, maar het is wel een leuke film om een anderhalf uur mee door te komen.

3 Sterren.

avatar van MrLee

MrLee

Ik heb geen één keer moeten lachen, erg voorspelbaar, van hak op de tak. Flauwe grappen, totaal geen binding met de characters. 1,5* voor de moeite

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

redelijke film. vond hem heel voorspelbaar. leuk voor 1 keer. krijgt een 3* van mij.

avatar van blondegod8

blondegod8

hahaha, wat een maffe film! Animatie is bagger, maar daar is het in deze film ook niet om te doen. De stemmen zijn echt geweldig !!! (wie is eigenlijk de wolf?) Superfilm! 4,5 *

avatar van Jekiboso

Jekiboso

Vond het een erg grappige film. Je moet het gewoon met een grote korrel zout nemen. Kijkt lekker weg en je kunt zeker af en toe flink lachen om de karakters. Snap niet waarom mensen zo kritisch naar deze film kijken. Het is een animatiefilm, luchtig bedoeld. Geen drama met zorgvuldig uitgezochte acteurs. Voor mij werkte deze film perfect. Lekker een zondag middag mee gevuld...

avatar van Sparkle

Sparkle

Ik ga het niet hebben over het animatiewerk, het plot of de uitwerking van de karakters want de anderen hebben voldoende gezegd hierover. Ik heb deze film afgestraft door de trailer eigenlijk. De trailer werkt vreselijk goed, maar de film zelf kan de verwachtingen niet inlossen.

Waar een trailer een voorsmaakje zou moeten zijn, is deze trailer een samenvatting van de hoogtepunten. Trouwens, wat mij heeft doen overhalen is de grap met de schildpadden :"Run!!!". It's funny cause it's true...

avatar van iGeO

iGeO

De "houterige" animatie en vreemde lichaamsverhoudingen vind ik in deze film helemaal niet storend, het geeft juist een bepaalde sfeer in deze film.

De verhaallijn is grappig, vooral hoe de verschillende verhaallijnen van de "verdachten" samen komen, is erg grappig. Ik kan al die stukjes wel opnoemen, maar als je hem hebt gezien, weet je wat ik hiermee bedoel.

Voor mij ***

avatar van Radjali

Radjali

Leuke film met goede animatiewerk.

4 ster

avatar van james_cameron

Aanvankelijk erg grappige en inventieve animatiefilm, maar halverwege is de rek er een beetje uit. Ironischer dan de meeste moderne kinderfilms en duidelijk meer gericht op wat oudere kijkers. De animatie is redelijk maar niet meer dan dat, net als de stemmencast.

avatar van divjunky

divjunky

Had hem echt bagger verwacht Maar dit viel erg mee Zeer mee zeg maar.

De animatie en de muziek en de eyecandy valt wat tegen maar het verhaal vindt ik vele malen leuker in elkaar zitten dan shrek.. Vooral die geit was echt subliem

3.5

avatar van sel

sel

leuk maar niet special, ik heb met plezier gekeken, maar geef mij toch maar liever ice age en shrek. ik wist wel dat dit niet te vergelijken is maar toch. zeker leuk om een keer gezien te hebben.