• 9.378.931 stemmen

When a Stranger Calls (2006)

Thriller / Horror | 87 minuten

Genre: Thriller / Horror

Geregisseerd door: Simon West

Met onder meer: Camilla Belle, Katie Cassidy en John Bobek

Plot When a Stranger Calls

"Whatever You Do, Don't Answer The Phone."

Het nieuwe baantje als babysitter van een jonge middelbare scholiere verandert in een nachtmerrie, wanneer zij geheimzinnige telefoontjes ontvangt. Terwijl ze verifieert of alles in de omgeving wel veilig afgesloten is, lijkt iemand die het op haar gemunt heeft, toch steeds dichterbij te komen.

avatar van mikey

mikey

russell schreef:

Jill heeft het acteren aardig onder de knie want het zag er goed uit.

Ze zag er goed uit bedoel je

ook dat!

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

yuppie scum...........deze film heeft degelijk een plot, mss een eenvoudig plot, maar het heeft een plot. Ik respecteer jouw mening, maar ik vond het een geweldige film en inderdaad ik kijk hem heel graag opnieuw. Zal even toelichten waarom ik hem goed vind.

- velen klagen wie de moordenaar nu juist was en wat zijn motieven waren: Moet dit dan? Dit maakt een film nu juist duister en er zijn trouwens meer films die hun moordenaar en motieven niet bekend maken (zoals Final Exam...). Dit is een bewuste keuze van de regisseur en heeft niks te maken met gemakszucht.

- sommige spreken dat ze alles eraan doen om de 80 minuten te halen en te rekken (mij allesinds niet opgevallen, anders konden ze ook wel even een motief verzinnen wilden ze de film rekken)

- een ander sterk punt vind ik dat ze er talrijke urban legends bijhalen ( altijd leuk om dit te zien).

- van de acteerprestaties, ik ga niet zeggen dat er iemand een oscar moet krijgen, maar echt slecht vond ik het nu ook wel niet

gewoon een leuke film

avatar van MR.BRN

MR.BRN

jaaaa goeie film!!!.

wel weer die : " HOOO doe dat nou niet dom wijf. maar ja dan toch doen " acties. whaha maar dat maak 't ook achteraf weer leuk.

verder lekker spannend. niet te cliché. niet langdradig. gewoon helemaal goed!

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

ik vond het een maige film kon hem wel uitkijken maar meer ook niet ik vond dat er maar met momentjes spanning inzat en de film was in grote lijnen ook te voorspellen .

2.5

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Toen ik deze film zou kijken dacht ik eerst van: nou jah....het moet maar, hij ligt hier nu toch toevallig! Maar ik ben toch blij dat ik deze verassende goede thriller gezien heb! De spanning overheerst in de gehele film, en dat is erg knap! Vaak zie je thrillers als Scream etc. die maar een paar ''enge'' scenes hebben, maar dat is bij deze film niet zo. De gehele film is eigenlijk spannend en bevat een donkere sfeer! Het huis waarin alles gebeurd is de perfecte locatie voor het opnemen van deze film! Camilla Belle ziet er natuurlijk heerlijk uit (maarjah....dat is tegenwoordig een ''must'' voor thrillers toch? Dit neemt zeker niet weg dat de jonge actrice echt goed haar werk doet! Belle is natuurlijk al redelijk ervaren ondanks haar jonge leeftijd. Natuulijk doet het verhaal soms ongeloofwaardig aan, maar regisseur Simon West heeft de touwtjes echt in handen en maakt met ''When A Stranger Calls'' voor mij een topthriller!

* * * Natuurlijk ben ik niet te gul.....!

avatar van Don_Mat

Don_Mat

Goeie film. Echt een heerlijke wegkijker, waarbij je soms op het puntje van je stoel zit. Ik geef hem 4,5 *

avatar van s0njaa

s0njaa

Vermakelijke film

Op een gegeven moment had ik zelfs het idee dat er helemaal geen kinderen in dat huis waren maar dat de babysitter in de val was gelokt door die 2 'ouders'.. maar er waren wel kinderen .. jammer

Ik geef m 2,5 of 3 sterren.. hier moet ik nog even over slapen..

avatar van illogical

illogical

s0njaa schreef:

Dat zou wel een erg gave twist zijn geweest!!

avatar van Kelsey16

Kelsey16

Yuppie_Scum schreef:

Door te kijken naar verhaal, plot, screenplay, acteer prestaties, etc etc...

Geen van deze zaken zitten goed vertegenwoordigd in deze film! Ben nou eens eerlijk....is dit een film die je over 4 jaar met plezier uit de kast pakt om nogmaals te kijken. Dat kan ik me namelijk niet voorstellen.

Maar misschien heb jij lagen ontdekt in de film die mij volledig ontgaan zijn...
Wie was namelijk de 'killer' en wat was in godsnaam zijn motief voor het plegen van de moorden?
Dat bedoel ik met een plotloze prutsfilm!

misschien dat het voor jou niet boeiend genoeg was maar ik kijk deze film met plezier nog een xtje en ja ook over 4 jaar, dus dat JIJ je het niet kan voorstellen tja das je persoonlijke mening en smaak, een ander vind het misschien wel geweldig, en daar ben ik er 1 van!

4 sterren omdat we een goede enge nacht hebben gehad

avatar van BlueSword

BlueSword

vond het wel een goeie film, is de heletijd wel spannend, alleen jammer dat je niks weet waarom de moordenaar het doet, en wie het is? wel goed acteerwerk van belle, en niet verkeerd om te zien.

me cijfer zit tussen een 3.0* en een 3.5* hou het voor nu wel op een.

avatar van Roseicollis

Roseicollis

net herzien een hij krijgt der een punt bij van mij

goede film !!

avatar van Kelsey16

Kelsey16

illogical schreef:

Dat zou wel een erg gave twist zijn geweest!!

dat idee had ik op een gegeven moment ook

avatar van LadyKnight

LadyKnight

Lang geleden dat ik nog zo'n heerlijke spannende film heb gezien. Hij is dan ook gewoon geweldig en wordt tegen het einde hoe langer hoe spannender en intenser en de meeste cliche's worden nu eens niet klakkeloos overgenomen maar krijgen een origineel twist.

Aanrader!

avatar van danny61

danny61

Een goeie film spannend en een goed verhaal.

op de slotfaze van de film valt de spanning plots voor een groot stuk weg toch spijtig.

Voor de rest een klasbak

3,5 op 5

avatar van helleke

helleke

Gedurende de ganse film voelde je een zekere spanning en zat je op het puntje van je stoel tot er iets schokkends zou gebeuren.

De spanning werd steeds opgebouwd maar pas in de laatste 20' gebeurde er daadwerkelijk iets wat die spanning rechtvaardigde.

Geen slechte thriller maar zeker geen topper.

3 sterren.

avatar van seth gecko

seth gecko

he, wat leuk, een thriller voor jonge tienermeisjes.

als je het red om op 84 minuten een verhaallijn te rekken die je op 2 A4's kwijt kunt, dan moet je als scriptschrijver een andere job zoeken.

leuke plotholes ook. wat is het nut van een proloog als de rest van de film er total niks mee te maken heeft?

nutteloze vulling ja, zoals de volledige film.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

seth gecko schreef:

Lijkt me eerder klasse.....

avatar van ML Webdesign

ML Webdesign

Leuke film hoor!

Ga m zeker vaker zien!

Beetje ondergewaardeerd!

avatar van TK1991

TK1991

Leuke Film alleen beetje langdradig..

Wel spannende momenten!

avatar van Infected_

Infected_

Zeer spannende film :O

Toch maar voor de zekerheid al je deuren en ramen sluiten voor je gaat slapen na het kijken van deze film.. xD

avatar van Sandertju

Sandertju

Had het voordeel deze film te kijken met de wind buiten gierend om het huis, zodat ik er bijna echt inzat. En met de Surround op VOL is het dan genieten!!

Camilla Belle kan me wel bekoren, al stroomt deze film natuurlijk niet over van ingewikkelde of interessante dialogen (in The Quiet was ze als tegenhanger van Elisha Cuthbert zelfs nog minder spraakzaam), maar daar is het de film ook niet voor. Als je een avondje even lekker wilt genieten van een ongecompliceerde thriller met enkele aardige schrikmomenten en een snufje suspence dan is dit zeker een film om te zien. Deze film sluit naar mijn idee naadloos aan bij films als I know What You Did Last Summer en Scream, dus ben je liefhebber van dit soort films kun je hem gerust een keer meenemen...

avatar van scherpschutter

scherpschutter

De plotgaten waren groot genoeg om er Hannibal compleet met zijn olifanten doorheen te leiden, maar het filmpje kijkt goed weg
Niet te veel nadenken, gewoon genieten
Van die Belle bijvoorbeeld ...

s0njaa schreef:
Vermakelijke film

Ik geef m 2,5 of 3 sterren.. hier moet ik nog even over slapen..

Vreemd genoeg had ik datzelfde idee ...

avatar van ninoboy1

ninoboy1

Zeer goede film!!

Het duurt niet te lang voor hij begint, zoals bij sommige films, en de spanning is zeer goed, het einde is het beste stuk!

Voor mij een zeer geslaagde film

avatar van andnino

andnino

Hoor je bij een thriller niet op het puntje van je stoel te zitten?

Er zat welgeteld één schrikmoment in de film... en toen schrok ik ook niet. wat een tijdverspilling eigenlijk

avatar van Chloe Moretz

Chloe Moretz

Zeer goede,creatieve en spannende griezel/Thriller/horror film met een goede climax .Alleen te weinig bloed en gore. P.S ik ben een hele erge Horror fan . leuk om eens gezien te hebben maar dat is dat. toch wel 4 sterren waard.

avatar van K@i

K@i

Onverwacht Goede Film !!!

en die Camilla Scoort BIG TIME

avatar van appie74

appie74

een goeie film hij was echt spannend en had ook een mooie sfeer

avatar van medansavamhel

medansavamhel

Volgens mij is dit de spannendste film die ik ooit gezien heb. De dreiging is constant aanwezig. Vooral de scene waarin de vriendin van de babysitter weg probeert te komen en de scene waarin de babysitter naar het gasthuis gaat vind ik spannend. Erg mooi gedaan. Ook de twee lijken zijn mooi geplaatst en verhoogt de spanning. Ik verbaas mij wel dat de film een relatief lage score ontvangt. Maar goed, het verhaal bouwde zich vrij langzaam op en het aantal telefoontjes was een beetje absurd. Vandaar niet de volledige aantal punten, maar wel een geweldige film.

Terzijde, ook een geweldige poster. Subtiel, sinister en esthetisch.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Een tiener die moet gaan babysitten in een afgelegen super-de-luxe huis met de modernste domotica. Een stormachtige nacht en andere nodige cliché-ingrediënten zijn aanwezig. Maar toch is dit een schitterende remake van een al heel degelijk origineel. De kineast bouwt vakkundig de spanning op met climaxen en anti-climaxen en heeft het verhaal heel stijlvol in beeld gezet. Er werd veel aandacht besteed aan kleine details, de soundtrack is meeslepend en de angstsfeer is bijzonder geslaagd. Simon West bewijst dat je ook een overtuigende griezelfilm kan maken zonder liters blood and gore. Een film om alleen te bekijken voor het beste effect.
Eén minpuntje: de twee kleine kinderen in het huis waren minder overtuigend. Maar dat kan de pret niet bederven voor de horrorfan, die hier op het nodige kippenvel zal worden getrakteerd.
Ik sta versteld van de lage score, vooral op de imdb. Een horror-thriller zonder commerciële toegevingen en sensatiezucht verdient mijns inziens heel wat beter dan een onrechtvaardige score onder de 5/10. Waar gaan we toch naartoe als je ziet dat zelfs barslechte en vulgaire exploitation misbaksels door "het grote publiek" hoger gewaardeerd worden?