- Home
Genre: Thriller / Horror
Geregisseerd door: Simon West
Met onder meer: Camilla Belle, Katie Cassidy en John Bobek
Plot When a Stranger Calls
"Whatever You Do, Don't Answer The Phone."
Het nieuwe baantje als babysitter van een jonge middelbare scholiere verandert in een nachtmerrie, wanneer zij geheimzinnige telefoontjes ontvangt. Terwijl ze verifieert of alles in de omgeving wel veilig afgesloten is, lijkt iemand die het op haar gemunt heeft, toch steeds dichterbij te komen.
Jill Johnson
Detective Hines
Track Coach
Cheerleader
Doom
Lichtelijk ondergewaardeerd omdat het de zoveelste remake is? Ik denk het wel, onverdiend in dit geval.
When a Stranger Calls (2006) is een zeer vermakelijke thriller. Redelijk spannend, ondanks dat je weet hoe het afloopt. De clichématigheid kan enigszins storend zijn, echter de shots op locatie zijn prachtig. De sfeer is heerlijk en visueel ziet het er prachtig uit. De identiteit van de creep blijft in het ongewis, je ziet bijna zijn gezicht niet. Dit maakt het alleen maar interessanter en spannender.
Man, man wat een slechte film weer. Het enige wat aardig is zijn spaarzame momenten waarop je het idee hebt van, er gaat iets gebeuren, maar dat komt maar niet.
Verhaalopbouw is zeer slecht, het hele plot slaat nergens op. Ik had soms het idee naar een sequel te kijken. Ik dacht moet ik die kerel soms kennen? moet ik dit einde in dat ziekenhuis begrijpen? is hier ooit een hint van gegeven of zo
. Erg matig script dus.
Rianneke_Dan
Vond het wel een goeie film.
Oke je zag veel aan komen, en het was cliche, maar toch vond ik hem wel spannend.
Leland Palmer
Toen ik deze film zou kijken dacht ik eerst van: nou jah....het moet maar, hij ligt hier nu toch toevallig! Maar ik ben toch blij dat ik deze verassende goede thriller gezien heb! De spanning overheerst in de gehele film, en dat is erg knap! Vaak zie je thrillers als Scream etc. die maar een paar ''enge'' scenes hebben, maar dat is bij deze film niet zo. De gehele film is eigenlijk spannend en bevat een donkere sfeer! Het huis waarin alles gebeurd is de perfecte locatie voor het opnemen van deze film! Camilla Belle ziet er natuurlijk heerlijk uit (maarjah....dat is tegenwoordig een ''must'' voor thrillers toch? Dit neemt zeker niet weg dat de jonge actrice echt goed haar werk doet! Belle is natuurlijk al redelijk ervaren ondanks haar jonge leeftijd. Natuulijk doet het verhaal soms ongeloofwaardig aan, maar regisseur Simon West heeft de touwtjes echt in handen en maakt met ''When A Stranger Calls'' voor mij een topthriller!
* * * Natuurlijk ben ik niet te gul.....!
Mac Hammer Fan
Een tiener die moet gaan babysitten in een afgelegen super-de-luxe huis met de modernste domotica. Een stormachtige nacht en andere nodige cliché-ingrediënten zijn aanwezig. Maar toch is dit een schitterende remake van een al heel degelijk origineel. De kineast bouwt vakkundig de spanning op met climaxen en anti-climaxen en heeft het verhaal heel stijlvol in beeld gezet. Er werd veel aandacht besteed aan kleine details, de soundtrack is meeslepend en de angstsfeer is bijzonder geslaagd. Simon West bewijst dat je ook een overtuigende griezelfilm kan maken zonder liters blood and gore. Een film om alleen te bekijken voor het beste effect.
Eén minpuntje: de twee kleine kinderen in het huis waren minder overtuigend. Maar dat kan de pret niet bederven voor de horrorfan, die hier op het nodige kippenvel zal worden getrakteerd.
Ik sta versteld van de lage score, vooral op de imdb. Een horror-thriller zonder commerciële toegevingen en sensatiezucht verdient mijns inziens heel wat beter dan een onrechtvaardige score onder de 5/10. Waar gaan we toch naartoe als je ziet dat zelfs barslechte en vulgaire exploitation misbaksels door "het grote publiek" hoger gewaardeerd worden?
Clichématige en voorspelbare remake die toch zijn momenten heeft. Redelijk.
Halcyon
Het origineel uit '79 heb ik niet zo lang geleden gekeken en dat vond ik een vrij sterke thriller. Deze remake heb ik zowat blind gekocht na de lovende review van Friday the 13 th. Ik ben zeker geen type dat a priori remakes mijdt, maar de ervaring leert dat het gros van de remakes vrij pover zijn. Uitzonderingen als deze bevestigen de regel...
Het origineel kende een onderverdeling in drie aktes, waarvan ik de eerste (waarin de babysitter anonieme telefoontjes krijgt) veruit de beste vond. Het was in mijn ogen dan ook de juiste keuze van de scenarist van de remake om enkel die eerste akte te behouden en ze uit te smeren over de ganse speeltijd. Het gevolg hiervan is echter wel een overbodige inleiding en enkele bijkomende subplotjes die voornamelijk ter aanvulling van het kernmateriaal dienen. Maar toch wisten de makers dit naar mijn mening op een degelijke manier in het scenario te verweven zodat het nergens geforceerd overkomt.
Enorm pluspunt is sowieso de setting; een hypermodern huis met de meest moderne snufjes. Grafisch erg mooi in beeld gebracht en ook erg functioneel met betrekking tot de spanningsopbouw. Zo zijn bijvoorbeeld de golvende lichtbundels die afkomstig zijn van de ambient sfeerverlichting essentieel in het creëren van schaduwcontrasten die de spanning verhogen. Die spanning wordt overigens mooi gedoseerd en ondersteund door passende muzikale begeleiding en goed getimede schrikmomenten.
Enorm minpunt voor mij was het moment waarop de anonieme beller een identiteit krijgt. Deze twist haalt het mysterie en daarmee ook een groot deel van de onderhuidse spanning weg. Integendeel tot doorsnee thrillers drijft men de ontknoping hier echter niet te ver door. De confrontatie tussen babysitter en stalker is relatief sober uitgewerkt en heeft ook nergens de pretentie een overdreven clichématige eindbattle te worden, zoals dat wel het geval is in veel neo-slashers.
Kortom, een degelijke remake die zich niet profileert als een shot voor shot update van het origineel. De uitwerking is hedendaags en weet zowel spannend als vermakelijk te zijn, ondanks het te voorspelbare einde.
Erg standaard maar goede hoofdrol speelster
e was ook de moeite en genot om te kijken.
2,5 ster
hellblazer93
Geining filmpje maar wel een verhaal dat aan alle kanten rammelt. Het acteerwerk was ook niet alles, maar het viel me niet tegen. Wel een goed sfeertje en het werd best spannend.
Deze film heb ik helaas in de bioscoop gezien. Ik vond hem niet spannend en de stranger zie pas in de laatste minuten. Was volgens mij ook een erg goedkope film.
Goede korte rol trouwens van Tommy Flanagan
Tonypulp
Alles wat ik er van had verwacht.
Typische hollywood horror dus, iets wat mij absoluut niet weet te raken meer, zo ook hier niet, althans niet in z'n geheel.
Het neemt lekker ruim de tijd om de spanning op te bouwen, dat doet het ook echt goed, zat aandachtig te kijken en het idee (Dat zeker niet origineel is..) is een goede opzet voor een spannende climax.
Waar ik me zo aan stoor is telkens dat zelfde truucje wat ze flikken, elke film weer hetzelfde gedoe, steeds harder wordend muziekje even stil en dan zou je weer moeten schrikken, dat word te vaak als middel gebruikt om het 'spannend' te maken, snap echt niet dat ze niet inzien dat dat gewoonweg niet werkt.
Zou het nog beter vinden als ze een kijkje nemen in de franse cinema en daar wat van overnemen, dat zou niet misstaan.
De climax is daarom nog teleurstellender, want wat een goed kat- en muis spel kon worden draaide toch uit op een flinke tegenvaller. Veel verder dan wat huilende kinderen en een oppas die wegrennen komt het niet, iets dat je al zo vaak hebt gezien en ook gewoon een stuk beter. Hadden ze nou iets gedaan wat buiten het boekje gaat (Voorbeeld: l'interieur waar het kat- en muis spel zich bloederig vervolgt) dan had ik er 'respect' voor gehad, gewoon een keer iets anders.
Maar het is duidelijk op welke doelgroep dit is gericht, nergens een uitschieter, maar echt heel erg slecht is het niet, beetje zoals elke amerikaanse horror van tegenwoordig: 2* matig!
Jane123
Ik vind deze film heel goed,was weer voor het eerst dat ik op het puntje van mijn stoel zat.Goed verhaal,en goede schrikmomenten.
Verder vind ik het goed geacteerd en kon me helemaal inleven in de hoofdpersoon.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Clichématig werkje dat ook de onbegrijpelijke domme acties niet schuwt.
Spanning is ver te zoeken, hangt geen enkele suspense. Voor de gore-liefhebber valt er ook niks te beleven, wat er al gebeurt komt nauwelijks in beeld..
Camilla Belle acteert subtiel en zet hier geen hoogwaardig spel neer, blijft daarentegen wel een schatje.
Einde leek ook bijna in een ramp te vervallen, viel gelukkig nog mee, maar ook niet bepaald sterk te noemen.
Matig..
El ralpho
Gewoon een degelijke film die de platgetreden padden bewandelt, maar wél laat zien hoe het moet omdat de film wel de nodige suspense bevat. Verder is het een enge film...voor als je 12 bent
De film is verder ook heel tam, je ziet duidelijk dat hij op een jonger publiek gericht is. Moorden buiten beeld, er vloeit geen druppeltje bloed etc. als je boven de 16 bent kun je als normaal persoon deze film al niet gauw eng meer noemen..
Mijn respect gaat verder wel uit naar het gebruik van de telefoon die in deze film wél eens gewoon werkt..wat doorgaans een cliche is in voornamelijk de amerikaanse horror wordt hier eens een keer verassend genoeg ontweken
maar anders zou het de titel ook geen eer aan doen natuurlijk
desalniettemin helpt dit mee in de waardering.
Verder zet actrice Camilla Belle een degelijke acteerprestatie neer en zit de film kwa geografie tevens sterk in elkaar. Als kijker bevind je je ook echt in het huis en heb je ook het idee dat het gigantisch is..de spanningsopbouw is redelijk al dan niet op bepaalde momenten helaas wat te voorspellend.. Zoals de vriendin die vermoord wordt, en de persoon in het gastenverblijf wie de killer bleek te zijn.
Een film die als je lam bent gewoon lekker op de automatische piloot kan kijken..dan is de film best te pruimen. Als je er echt iets van verwacht ga je van een koude kermis thuiskomen want de film doet verder niks bijzonders..Ook de finale was gemakzuchtig, weinig bijzonders en gemakkelijk afgedaan. Ik zou het midden een 2,5 en een 3 willen houden maar aangezien dit niet kan gaat deze film er met een 3 vandoor..
Kr!kke
Echt een sterke thriller!
Een goede thriller moet in de eerste plaats spannend zijn, iets wat van de meeste films in dit genre niet meteen kan gezegd worden. When a Stranger Calls daarentegen weet de spanning mooi op te bouwen en heeft wel degelijk enkele spannende scènes. Ook de cast (al is er natuurlijk maar 1 echt hoofdpersonage, met een overtuigende vertolking van Camilla Belle) doet het uitstekend.
Elineloves
Middelmatig.
Beetje een 13 in een dozijn film zonder verdere uitdieping maar natuurlijk wel met personages die van bordkarton lijken, maar enfin, op zijn tijd is een dergelijk filmpje precies wat ik nodig heb. Verstand op 0 en genieten van de mooie Camilla, wiens acteerwerk inderdaad niet altijd even sterk was. De spanning komt pas tegen het einde aan, en de ontknoping valt helaas tegen. Je blijft achter met een 'Is het dit?' gevoel.
Wel een mooi huis en toch enigszins wel knap dat je door blijft kijken terwijl het zich voornamelijk in het huis afspeelt en je alleen Camilla in beeld hebt. Gelukkig is het een mooie meid. Jammer dat er met het verhaal niet wat meer gedaan is.
brabusRUS
Niet echt mijn genre, maar omdat de film maar 87 minuten duurt, heb ik 'm toch maar gekeken. Heb de film net in mijn eentje gezien en het was best spannend zo nu en dan, maar daar bleef het ook bij. Vond het verder niet zo veel aan. Je ziet het einde van ver af aankomen. Af en toe irriteerde ik mij ook aan dat wijf. Moest wel lachen om dat gehijg door de telefoon. Ook het einde is niet erg boeiend. Vooral het laatste kwartier is de spanning er redelijk vanaf. Verder was de film redelijk braaf, maar dat kon je ook wel verwachten met een PG-13 horror.
Standaard filmpje, die nooit echt spannend wordt.
Tijdens het begin van de film zien we een gruwelijke moord, waarna we al snel overgaan naar het eigenlijke verhaal. Camilla Belle ziet er goed uit, maar schiet qua acteren soms wel wat tekort. Na een korte kennismaking mag ze al snel gaan oppassen in een groot maar chique huis, waar ze al snel door een vervelende beller wordt lastiggevallen. Is het de moordenaar van het begin of toch iemand die het duidelijk op haar voorzien heeft, vanwege andere redenen?
De spanning in de film komt er eigenlijk nooit. De muzikale score is degelijk, maar niet echt bijzonder. Alleen het huis is echt prachtig, waarbij voor het tuintje met vijver in het midden van huis buiten, er mystiek uitziet. De killer is trouwens weinig bijzonder. Lange tijd wordt hij uit beeld gehouden, zodat we zouden kunnen denken dat het om een bekende gaat. Verder zit er totaal geen gore in de film, waardoor het allemaal uiteindelijk vrij braaf blijft.
De uiteindelijke voorspelbare afloop is niet bijzonder. Op het einde proberen de makers nog even verwarring te zaaien in het ziekenhuis, maar dat blijkt slechts loos alarm te zijn en zou ook een vrij onwaarschijnlijk einde zijn geweest. De setting en locatie was best leuk, maar verder is het weinig bijzonders.
Decec
Een goede thriller film...
Gelukkig geen horror...
Prima acteerwerk...
Wel spannend verhaal...
Zou maar geen telefoon pakken, zo eng, groot huis, oppas..
Prima achtergrond (Dolby Digital) muziek...
Redelijk mooi HD kwaliteit...
Banjo
- 2035 berichten
Ik heb me prima vermaakt met deze film, het was niet altijd even geloofwaardig.
Maar Sfeervol en eng was het zeker wel..
3 sterren < mijn 1600ste stem!
ibendb
Veel van verwacht. Kreeg automatisch een crapgevoel na de film.
Het concept van When a Stranger Calls is best beangstigend en interesseerde me wel. Gewoon hoe dit uitgevoerd werd viel erg tegen. Dit had zoveel meer kunnen worden. Een tiener die in een afgelegen huis op twee kinderen past en wanneer plots de telefoon gaat met iemand aan de lijn die vraagt of je eens wil kijken naar de kinderen... Dit kan toch niet mislukken? Dus wel! Simon West maakt van de film zo'n saaie bedoening dat je gewoon bijna anderhalf uur zit te kijken naar een stom wijf die zichzelf zit op te fokken en allerlei domme dingen doet. Komaan: [Als je je verveelt en je vriendin komt langs, laat je ze toch even blijven ipv ze direct weg te sturen. Dit snapte ik totaal niet. Ook het einde is erg stom. Het enige goede aan dat einde was dat het er snel was. Een kleine 2* voor deze saaie bedoening.
gijsieboy
waarom gaat ze in godsnaam geen tv kijken in plaats van door het veel te stille huis lopen......
het is ook weer typisch ''eng'': een afgelegen heel groot huis enz.
het origineel was veel beter. niet alleen ''eng'' daar was het een gewoon rijtjeshuis. dat maakt het veel realistischer.
was wel muwah.... 2*
vessel
Een tijd niet meer gezien maar opnieuw overtuigd wat een goede film dit is .
Prachtige combinatie met geluid en opbouw van de spanning.
Het eind is pas echt goed omdat Jill hier niet zomaar vanaf is .
Dit geeft een diepere betekenis van slachtoffers van een aangrijpende misdaad
Silboo
Goede spannende film! mooie locatie en veel spannender als de oude versie. Aanrader
Kondoro
When a Stranger Calls
Een film die me leuk leek maar ik baalde er achteraf toch wel erg van. Ik had geen verwachtingen van de film, ik liet hem namelijk op mij afkomen. We hadden namelijk de verkeerde film gepakt. We wouden namelijk Chakushin Ari (2003) kijken alleen ik had de naam even verkeerd gelezen. Ik moet zeggen dat de film totaal niet spannend was. De totale spanning was eruit omdat ik vond dat het een pure replica was van de Scream films. Ze worden gebeld en daarna is er opeens een moordenaar in hun huis. Ja, leuk bedacht allemaal maar, dat heb ik sowieso vooraf al vier keer gezien heb in de scream reeks. Nee, When a Stranger Calls heeft me met moeite vermaakt en heb ik zelf met moeite uitgezeten. Je kunt zien dat de spanning word opgebouwd en dat ze het proberen maar, het kwam mij niet door. Het verhaal was dun en het concept is te herhaald zoals eerder gezegd. Nee, deze was hem net niet voor mij. Het huis krijgt een punt en, de kooikarpers.
arno74
Redelijke meevaller binnen het horrorgenre, en eentje die vreemd genoeg tot nu toe aan me voorbij was gegaan. Het verhaal heeft niet veel om het lijf, maar de spanning werkte bij mij in ieder geval wel. De sfeer is lekker creepy. Zoals gebruikelijk in dit soort films neemt de hoofdpersoon soms nogal domme beslissingen, maar echt storend werd het niet. Het origineel heb ik niet gezien, maar deze vond ik wel vermakelijk. De film duurt niet zo lang en weet steeds het juiste tempo vast te houden. 3*
Insignificance
Een belabberd sounddesign. En dat kan een thriller behoorlijk, zo niet geheel verneuken. Zoals hier het geval is. Oeverloze herrie, het weet echt van geen ophouden, steeds op dezelfde manier ingezet en ook nog eens op de meest bespottelijke momenten. Zelfs het sluiten van een koelkastdeur, het openen was het 'spannende' gedeelte, krijgt een geluidsvlaag mee. Overdaad en zo. En het slaat nergens op. De film is dan ook allang kopje onder als de boeman belt en zich er eindelijk eens serieus mee gaat bemoeien. Ook bepaald geen vlammend onderdeel (dat inzoomen op de killer, tsjongejonge..), maar dat heeft veel met het voorgaande te maken. De nabrander, nou ja, laat maar. Meest brute moment? Chester die een vogel vangt. Chester is een kat.
Hmmm.
Ik ben geen al te grote Simon West fan en West zelf is niet bepaald bekend voor z'n horrorwerk. 't Is toch eerder een actieregisseur. Zo mid-00 was horror echter hip en in, dus wanneer een actieregisseur zich daarnaan waagt ruikt het vooral sterk naar aandachtzoekerij, eerder dan een waardige poging iets leuks op te zetten.
En het eerste kwartier lijkt het ook wel die richting uit te gaan. De opzet doet wat denken aan de jaren 90 horrors, een uitlopertje van de Scream-craze dus. Met een jonge cast, een aflegen huis, eerst wat prank calls maar daarna een serieuze stalker die de horror levendig moet houden. Het is blijkbaar toch een remake van een 70s film, maar het sfeertje is toch vooral 90s.
Het wordt pas interessant wanneer je je na een half uurtje begint af te vragen waar de exposure blijft. De film is speelt zich af in een groot beraamd huis met allerlei hoekjes en muurtjes en glas waar die horror stalkers dan typisch te zien zijn (vaak wat blurry en/of enkel in silhouette). Zowat elk shot dat je ziet is een kans om een glimp op te vangen, maar West weigert. Niet dat hij de spanning niet opdrijft, alles in de film is erop geënt om de spanning op te drijven, maar release is er amper.
Het is pas na een 45 minuten dat de eerste (onzekere) schaduwen passeren en pas een kwartiertje of zo voor het eind dat de moordenaar eindelijk in beeld komt en vorm krijgt. Het is duidelijk dat West begreep dat onbekend altijd spannender is dan bekend. Tevens ook dat feilloos spannender is dan feilbaar, want tot het bijna bittere eind blijft de moordenaar oog enigmatisch en bovennatuurlijk. Pas 5 minuten voor het einde van de film wordt hij menselijk - jammer genoeg was een gedurfd einde net teveel gevraagd. Het effectieve einde is dan een jammerlijk afglijden in de mindere clichés van het genre. Beetje onnodig, maar niet zo heel verwonderlijk.
Is When a Stranger Calls dan een uitzonderlijke of opvallende horror? Voor de occassionele kijker waarschijnlijk niet, want de film zit boordevol clichés. Alleen doet West er wel duidelijk iets anders mee. Geen idee of dat mee is gekomen vanuit het origineel of ook een daadwerkelijke toevoeging van West is, maar ik vond het wel geslaagd.
Night's Watch
De films die ik tot nu toe heb gezien van Simon West zijn mij prima bevallen, dit waren allemaal actiefilms en aangezien actie zeker niet mijn favoriete genre is schepte dit toch bepaalde verwachtingen voor deze film. Deze verwachtingen heeft West echter niet kunnen waarmaken, When a Stranger Calls is een matige film. De film mist spanning terwijl een film als deze daar juist om draait, dit is zonde want de locatie heeft zeker potentie. Wat de film dan nog kan redden is de cast, Camilla Bella is mooi om naar te kijken maar een uitzonderlijk acteertalent is ze niet.
IH88
“Jill, we've just traced the call... its coming from inside the house!”
Sfeervolle thriller met een wat voorspelbaar verloop. En met weer een jonge vrouw die soms de domste dingen doet. De spanning wordt mooi opgebouwd en de setting is goed gekozen. Maar de film heeft veel kunstgrepen nodig om het interessant te houden.
Veel rondlopen door een donker huis, telefoon die gaat, vriendin die langskomt en het niet overleefd, alarminstallatie die ontgrendeld wordt, naar buiten lopen (het domste wat je kan doen) etc. Het voelt soms als een herhaling van zetten. Dat het allemaal nog best spannend is komt ook door het sterke spel van Camilla Belle. En dat de dader pas laat in beeld komt. Dat helpt altijd.

When a Stranger Calls Back
1993