• 9.376.805 stemmen

When a Stranger Calls (2006)

Thriller / Horror | 87 minuten

Genre: Thriller / Horror

Geregisseerd door: Simon West

Met onder meer: Camilla Belle, Katie Cassidy en John Bobek

Plot When a Stranger Calls

"Whatever You Do, Don't Answer The Phone."

Het nieuwe baantje als babysitter van een jonge middelbare scholiere verandert in een nachtmerrie, wanneer zij geheimzinnige telefoontjes ontvangt. Terwijl ze verifieert of alles in de omgeving wel veilig afgesloten is, lijkt iemand die het op haar gemunt heeft, toch steeds dichterbij te komen.

simpel slap verhaaltje...maar toch wel heel spannend...

avatar van argus

argus

Inderdaad een vrij simpel verhaal, dat toch goed wordt uitgevoerd.

fluppebxl schreef:
...het zicht op de überknappe Camilla Belle (in de letterlijke zin van het woord) maakte dat allemaal goed ! ...

Echt een knappe actrice om te zien, acteren ging haar ook redelijk goed af. Hopelijk horen we meer van haar in de toekomst, kan een hele goeie worden.

illogical schreef:
...ik had eigenlijk een meer bloederige film verwacht, met enge moorden, maar het bleef erbij dat je twee bloedloze lijken zag.. ...Verder is de film wel spannend, maar absoluut niet eng...

Dit is echt een thriller, het bloedige en enge (tenminste wat er eng uitziet) hoort toch meer bij het horror-genre. Iemand wordt achtervolgd, gestalkt door iets of iemand waarvan hij niet weet wie of wat het is. Dat is iets waar bijna iedereen bang voor is in deze wereld : het onbekende, en dat kan je gewoon in het dagelijks leven al gebeuren.

_Tomm_ schreef:
...
Wat ik wel erg vond, is dat je niet te weten komt wie de killer eigenlijk is en WAAROM hij daar is. waarom net DAT huis ? dat zouden ze toch wel even mogen verklaren...

Nee, vind ik juist niet, gewoon een willekeurige serie-moordenaar, zo blijkt uit nieuwsberichten. De focus komt juist dan meer op de hoofdrolspeelster te liggen, zodat je je juist afvraagt hoe het met haar afloopt. Zoals jezelf al zegt :

_Tomm_ schreef:
Ze is gek geworden en zit in een instelling. Als de telefoon rinkelt (in haar droom) zie je opeens the stranger achter haar staan. Ze wordt dus achtervolgd, in haar gedachten toch, door haar stalker.

Klopt, zo eindigt de film dus met een soort boodschap : Veel slachtoffers van geweldsmisdrijven houden daar blijvende psychische schade aan over, maakt niet uit hoe ze het er in eerste instantie vanaf brengen. En in dit geval eindigt het dus in een psychiatrische inrichting waar je kunt zien dat ze er echt psychisch nog steeds last van heeft.

Waku schreef:
...En waarom in Godsnaam Derek de Lint als arts???...

Waarom niet? Laatst zag ik hem ook in 'Zwartboek' opdraven. Daar speelde hij ook goed en hier weer. 3*

avatar van M.ike

M.ike

illogical schreef:

En dan nog iets .. Op de poster zie je haar mobieltje .. Terwijl ze in de film alleen op de huistelefoon wordt gebeld

mischien de stranger die per mobiel naar de huis telefoon belt ..??

avatar van koekkebakker

koekkebakker

Zware teleurstelling!

Het spannendste moment was nog het verwijderen van de dvd uit mijn dvd speler: Zou ik die troep er nog wel uitkrijgen?

Een 0,5 puntje omdat me dat uiteindelijk gelukt is.

avatar van JFD

JFD

Ik gisteravond de film gezien en ik vond hem een beetje tegenvallen.

Voor de rating 16+ mag hij wel iets enger hoor. Ik vond het een spanningloze film.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

JFD schreef:

Voor de rating 16+ mag hij wel iets enger hoor.

Wanneer is een film van 16+ dan ooit echt eng?

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Ik heb een flauw vermoeden dat Cannibal Holocaust best heftig is...

avatar van _Daan_

_Daan_

Leuk filmpje... 4,0

avatar van meurisse

meurisse

Goed gedaan vind'k. Weinig gezien, maar toch spannend. Eigenlijk best geslaagd.

avatar van james_cameron

Suffe, zeer voorspelbare horrorfilm. Begint nog niet eens zo slecht (goede opbouw, leuke hoofdrolspeelster, mooie production design, goed camerawerk), maar in de zeer clichematige climax gaat alles definitief onderuit. Het verhaaltje heeft niets om het lijf, er is geen diepgang en er worden nergens verklaringen voor gegeven.

illogical

Het heet niet voor niets "When a stranger calls".

Hoe dan ook, er komt volgens upcominghorrormovies een 2e deel. Misschien dat daar wat meer antwoorden worden gegeven .

avatar van arie mes

arie mes

zeker meer van verwacht

maar een avond naar de knoppen

een paar schrik momentjes

met een zwak einde

zeker geeen aanrader

2 puntjes voor het acteer werk

avatar van Raffael77

Raffael77

Te veel gasten hier lullen dom,

deze film was een leuke spannende film.

Je verwacht het niet met zo'n titel maar deze was wel leuk

een 7 waard.

illogical

Ik ben deze film echt veel meer gaan waarderen.
Heb nu ook het orgineel gezien en vind deze remake veel en veel spannender.
Het orgineel heeft nogal last van een inkakmoment, terwijl ik vind dat in deze film een constante spanning is.
Je weet niet wat en wanneer er gaat gebeuren.
Ook snap ik niet waarom iedereen het erg vind dat je niet te weten komt wie die dader nou eigenlijk is.
de titel is niet voor niks "When a stranger calls.

Ook in de orginele "Black Christmas" is dat zo, en dit is een geweldige film.
Ik vind dat de film zo iets mysterieus heeft.

Ik geef toe dat het acteerwerk wat matig is, maar dat doet niet onder voor deze film.
Het zou jou of mij ook zo kunnen gebeuren.

Ik blijf bij mijn stem van 4 sterren. Maar ik vind dit echt een leuke film. Geen meesterwerk, wel een aanrader.

avatar van ronmieke

ronmieke

Wat staat hier toch weer veel onnozele en nietszeggende kritiek wat betreft deze film. Ik ben van de generatie die ook de, overigens ook erg spannende en goede versie uit 1979 gezien hebt, maar deze remake doet er zeker niet voor onder, constante spanning en veel schrikmomenten, gewoon een geweldige spannende thriller.

Oh ja, en koekkebakker, je doet je naam eer aan met zo belachelijke reactie, vind het overigens knap gezien je reactie dat je weet hoe een DVD-speler werkt.

Vergat nog te vermelden dat ik deze film, wat betreft het thrillergenre, een dikke 8 geef.

avatar van kimmetje194

kimmetje194

Geen origineel verhaal, maar wel ontzettend spannend. Veel schrikmomenten. Toch een aanrader.

avatar van Shining

Shining

Veel schrikmomenten zag ik van verre uitkomen. De muziek bij de film was erg cliche en ik werd gek van die telefoon met dat overbekende ringtoon die zo'n beetje elke Hollywoond film wordt gebruikt.

2 **

avatar van ronmieke

ronmieke

Eerlijk is eerlijk, wat de "telefoon" betreft daar heb je gelijk in Shining, dat vond ik het enige minmuntje, voor het overige blijf ik bij mijn mening. Wat je nickname betreft dat vind ik 1 van de allerbeste Horrorfilms van Stephen King die ik ooit gezien hebt, zowel de bioscoopversie als de miniserie.

avatar van Kisje

Kisje

Zeker geen slechte film, qua acteerprestaties toch niet! Het verhaal is al wel wat bekender.. De engerd die jonge meisjes opbelt en daarna aanvalt in het huis.. Trouwens, dit verhaal is volgens mij gebaseerd op een urban legend!

avatar van somebody

somebody

when a stranger calls is hij verkeerd verbonden wat een bagger 1.0

avatar van saleena

saleena

het lijkt mij weer de zoveelste dezelfde horrorfilm

Saai dus

Dan kun je net zo goed trhillers lezen daar zit je nog een beetj ein spannend

0.5 punten dus

en inderdaad:bagger

Verzin maar weer iets nieuws

saleena schreef:

het lijkt mij weer de zoveelste dezelfde horrorfilm

Lijkt je dat?

Je hebt em dus niet gezien?

Waarom geef je dan bij voorbaat al 0,5 punten?

avatar van lassie0210

lassie0210

Erg voorspelbaar. Maar als je niet te veel verwacht is hij redelijk te doen. 2 sterren

avatar van Gehenna

Gehenna

Vooropgesteld, dit is een thriller die nergens origineel te noemen is, zo zien we passages die zo uit Scream en The Glass House hadden kunnen komen. Ook Simon West heeft betere films op zijn naam staan dan deze remake, qua regie is het piekfijn in orde en de spanning wordt prima en langzaam opgebouwd. Met When A Stranger Calls heb je wel een spannende film te pakken die over de gehele lengte boeit. De hoofdrolspeelster, Camilla Belle, doet het goed en is een mooi meisje om te zien en dat scheelt ook een hoop. 3*

avatar van Lyssa

Lyssa

Gewoon een 13 in een dozijn horrorfilmpje. Deze leek me dan wel een keer leuk om te zien omdat ik 'urban legends' altijd wel interessant vind, maar ik kon m geen moment eng of spannend vinden. Houterig geacteerd en enorm voorspelbaar.

Wel een pluspunt: wat een prachtig huis!!!

avatar van darkcity

darkcity

Het is echt heeeeeeeeeeeeeeel erg saai!

Er gebeurd niks en het gaat echt nergens over.

Alles wat er in Scream op de hak wordt hebben ze hier weer ingestopt.

Mooi huis en Camilla ziet er leuk uit .

Echt mega slecht is ie ook weer niet, daarom 2 sterren.

avatar van Unpredictable

Unpredictable

Ongelovelijk lang begin waarin niks gebeurd. Zeker 40 minuten van de film zie je alleen het meisje, het huis en de telefoon die overgaat.

Daarna vond ik de film wel leuk worden.

avatar van --Nancy

--Nancy

in het begin was hij wel wat minder.

maar je weet dan tenminste wat er vooraf speelt.

verder was het een top film.

het laatste was spannend.

avatar van M.ike

M.ike

kimmetje194 schreef:

welke film komt er tegewoordig nou eigelijk wel met een origineel verhaal dat maakt volgens mij niet zoveel uit ..

avatar van gillette

gillette

'k Vond het een spannende film maar meer niet.

Wel paar schrikmomenten en ik dacht dat de stalker iemand ging zijn die ze kende maar dat bleek dus niet.

Het einde vond ik stom: gewoon een stalker die al 15 meisjes had vermoordt en is al Beetje teleurgesteld maar vond het wel nog een mooie film voor eens te zien.

Wel erg voor dat meisje dat ze er nog van droomt enz.. zou het zelf echt niet willen meemaken!

***3***