Genre: Thriller / Horror
Geregisseerd door: Simon West
Met onder meer: Camilla Belle, Katie Cassidy en John Bobek
Plot When a Stranger Calls
"Whatever You Do, Don't Answer The Phone."
Het nieuwe baantje als babysitter van een jonge middelbare scholiere verandert in een nachtmerrie, wanneer zij geheimzinnige telefoontjes ontvangt. Terwijl ze verifieert of alles in de omgeving wel veilig afgesloten is, lijkt iemand die het op haar gemunt heeft, toch steeds dichterbij te komen.
Jill Johnson
Detective Hines
Track Coach
Cheerleader
argus
Inderdaad een vrij simpel verhaal, dat toch goed wordt uitgevoerd.
...het zicht op de überknappe Camilla Belle (in de letterlijke zin van het woord) maakte dat allemaal goed ! ...
Echt een knappe actrice om te zien, acteren ging haar ook redelijk goed af. Hopelijk horen we meer van haar in de toekomst, kan een hele goeie worden.
...ik had eigenlijk een meer bloederige film verwacht, met enge moorden, maar het bleef erbij dat je twee bloedloze lijken zag.. ...Verder is de film wel spannend, maar absoluut niet eng...
Dit is echt een thriller, het bloedige en enge (tenminste wat er eng uitziet) hoort toch meer bij het horror-genre. Iemand wordt achtervolgd, gestalkt door iets of iemand waarvan hij niet weet wie of wat het is. Dat is iets waar bijna iedereen bang voor is in deze wereld : het onbekende, en dat kan je gewoon in het dagelijks leven al gebeuren.
...
Wat ik wel erg vond, is dat je niet te weten komt wie de killer eigenlijk is en WAAROM hij daar is. waarom net DAT huis ? dat zouden ze toch wel even mogen verklaren...
Nee, vind ik juist niet, gewoon een willekeurige serie-moordenaar, zo blijkt uit nieuwsberichten. De focus komt juist dan meer op de hoofdrolspeelster te liggen, zodat je je juist afvraagt hoe het met haar afloopt. Zoals jezelf al zegt :
Ze is gek geworden en zit in een instelling. Als de telefoon rinkelt (in haar droom) zie je opeens the stranger achter haar staan. Ze wordt dus achtervolgd, in haar gedachten toch, door haar stalker.
Klopt, zo eindigt de film dus met een soort boodschap : Veel slachtoffers van geweldsmisdrijven houden daar blijvende psychische schade aan over, maakt niet uit hoe ze het er in eerste instantie vanaf brengen. En in dit geval eindigt het dus in een psychiatrische inrichting waar je kunt zien dat ze er echt psychisch nog steeds last van heeft.
...En waarom in Godsnaam Derek de Lint als arts???...
Waarom niet? Laatst zag ik hem ook in 'Zwartboek' opdraven. Daar speelde hij ook goed en hier weer. 3*
M.ike
En dan nog iets .. Op de poster zie je haar mobieltje .. Terwijl ze in de film alleen op de huistelefoon wordt gebeld
mischien de stranger die per mobiel naar de huis telefoon belt ..??
koekkebakker
Zware teleurstelling!
Het spannendste moment was nog het verwijderen van de dvd uit mijn dvd speler: Zou ik die troep er nog wel uitkrijgen?
Een 0,5 puntje omdat me dat uiteindelijk gelukt is.
JFD
Ik gisteravond de film gezien en ik vond hem een beetje tegenvallen.
Voor de rating 16+ mag hij wel iets enger hoor. Ik vond het een spanningloze film.
matthijs_013
Voor de rating 16+ mag hij wel iets enger hoor.
Wanneer is een film van 16+ dan ooit echt eng?
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Ik heb een flauw vermoeden dat Cannibal Holocaust best heftig is...
meurisse
Goed gedaan vind'k. Weinig gezien, maar toch spannend. Eigenlijk best geslaagd.
Suffe, zeer voorspelbare horrorfilm. Begint nog niet eens zo slecht (goede opbouw, leuke hoofdrolspeelster, mooie production design, goed camerawerk), maar in de zeer clichematige climax gaat alles definitief onderuit. Het verhaaltje heeft niets om het lijf, er is geen diepgang en er worden nergens verklaringen voor gegeven.
illogical
Het heet niet voor niets "When a stranger calls".
Hoe dan ook, er komt volgens upcominghorrormovies een 2e deel. Misschien dat daar wat meer antwoorden worden gegeven
arie mes
zeker meer van verwacht
maar een avond naar de knoppen
een paar schrik momentjes
met een zwak einde
zeker geeen aanrader
2 puntjes voor het acteer werk
Raffael77
Te veel gasten hier lullen dom,
deze film was een leuke spannende film.
Je verwacht het niet met zo'n titel maar deze was wel leuk
een 7 waard.
illogical
Ik ben deze film echt veel meer gaan waarderen.
Heb nu ook het orgineel gezien en vind deze remake veel en veel spannender.
Het orgineel heeft nogal last van een inkakmoment, terwijl ik vind dat in deze film een constante spanning is.
Je weet niet wat en wanneer er gaat gebeuren.
Ook snap ik niet waarom iedereen het erg vind dat je niet te weten komt wie die dader nou eigenlijk is.
de titel is niet voor niks "When a stranger calls.
Ook in de orginele "Black Christmas" is dat zo, en dit is een geweldige film.
Ik vind dat de film zo iets mysterieus heeft.
Ik geef toe dat het acteerwerk wat matig is, maar dat doet niet onder voor deze film.
Het zou jou of mij ook zo kunnen gebeuren.
Ik blijf bij mijn stem van 4 sterren. Maar ik vind dit echt een leuke film. Geen meesterwerk, wel een aanrader.
ronmieke
Wat staat hier toch weer veel onnozele en nietszeggende kritiek wat betreft deze film. Ik ben van de generatie die ook de, overigens ook erg spannende en goede versie uit 1979 gezien hebt, maar deze remake doet er zeker niet voor onder, constante spanning en veel schrikmomenten, gewoon een geweldige spannende thriller.
Oh ja, en koekkebakker, je doet je naam eer aan met zo belachelijke reactie, vind het overigens knap gezien je reactie dat je weet hoe een DVD-speler werkt.
Vergat nog te vermelden dat ik deze film, wat betreft het thrillergenre, een dikke 8 geef.
kimmetje194
Geen origineel verhaal, maar wel ontzettend spannend. Veel schrikmomenten. Toch een aanrader.
Shining
Veel schrikmomenten zag ik van verre uitkomen. De muziek bij de film was erg cliche en ik werd gek van die telefoon met dat overbekende ringtoon die zo'n beetje elke Hollywoond film wordt gebruikt.
2 **
ronmieke
Eerlijk is eerlijk, wat de "telefoon" betreft daar heb je gelijk in Shining, dat vond ik het enige minmuntje, voor het overige blijf ik bij mijn mening. Wat je nickname betreft dat vind ik 1 van de allerbeste Horrorfilms van Stephen King die ik ooit gezien hebt, zowel de bioscoopversie als de miniserie.
Kisje
Zeker geen slechte film, qua acteerprestaties toch niet! Het verhaal is al wel wat bekender.. De engerd die jonge meisjes opbelt en daarna aanvalt in het huis.. Trouwens, dit verhaal is volgens mij gebaseerd op een urban legend!
somebody
when a stranger calls is hij verkeerd verbonden wat een bagger 1.0
saleena
het lijkt mij weer de zoveelste dezelfde horrorfilm
Saai dus
Dan kun je net zo goed trhillers lezen daar zit je nog een beetj ein spannend
0.5 punten dus
en inderdaad:bagger
Verzin maar weer iets nieuws
Lijkt je dat?
Je hebt em dus niet gezien?
Waarom geef je dan bij voorbaat al 0,5 punten?
lassie0210
Erg voorspelbaar. Maar als je niet te veel verwacht is hij redelijk te doen. 2 sterren
Gehenna
Vooropgesteld, dit is een thriller die nergens origineel te noemen is, zo zien we passages die zo uit Scream en The Glass House hadden kunnen komen. Ook Simon West heeft betere films op zijn naam staan dan deze remake, qua regie is het piekfijn in orde en de spanning wordt prima en langzaam opgebouwd. Met When A Stranger Calls heb je wel een spannende film te pakken die over de gehele lengte boeit. De hoofdrolspeelster, Camilla Belle, doet het goed en is een mooi meisje om te zien en dat scheelt ook een hoop. 3*
Lyssa
Gewoon een 13 in een dozijn horrorfilmpje. Deze leek me dan wel een keer leuk om te zien omdat ik 'urban legends' altijd wel interessant vind, maar ik kon m geen moment eng of spannend vinden. Houterig geacteerd en enorm voorspelbaar.
Wel een pluspunt: wat een prachtig huis!!!
darkcity
Het is echt heeeeeeeeeeeeeeel erg saai!
Er gebeurd niks en het gaat echt nergens over.
Alles wat er in Scream op de hak wordt hebben ze hier weer ingestopt.
Mooi huis en Camilla ziet er leuk uit
Echt mega slecht is ie ook weer niet, daarom 2 sterren.
Unpredictable
Ongelovelijk lang begin waarin niks gebeurd. Zeker 40 minuten van de film zie je alleen het meisje, het huis en de telefoon die overgaat.
Daarna vond ik de film wel leuk worden.
--Nancy
in het begin was hij wel wat minder.
maar je weet dan tenminste wat er vooraf speelt.
verder was het een top film.
het laatste was spannend.
M.ike
welke film komt er tegewoordig nou eigelijk wel met een origineel verhaal dat maakt volgens mij niet zoveel uit ..
gillette
'k Vond het een spannende film maar meer niet.
Wel paar schrikmomenten en ik dacht dat de stalker iemand ging zijn die ze kende maar dat bleek dus niet.
Het einde vond ik stom: gewoon een stalker die al 15 meisjes had vermoordt en is al
Beetje teleurgesteld maar vond het wel nog een mooie film voor eens te zien.
Wel erg voor dat meisje dat ze er nog van droomt enz.. zou het zelf echt niet willen meemaken!
***3***

When a Stranger Calls Back