Genre: Actie / Avontuur
Geregisseerd door: Corey Yuen
Met onder meer: Devon Aoki, Jaime Pressly en Holly Valance
Releasedatum: 15 februari 2007
Plot DOA: Dead or Alive
"They're the ultimate fighters. They've got the looks. They've got the moves, and the men fall at their feet."
Dead or Alive is een jaarlijks martial arts toernooi waar alleen de beste vechters van de wereld welkom zijn. De Japanse prinses Kasumi wordt dit jaar uitgenodigd. Dit geeft haar een perspectief om de schijnbare dood van haar broer te onderzoeken, die bij het vorige toernooi verdwenen is. Andere genodigden zijn o.a. Tina, een worstelaarster die wil bewijzen dat ze meer kan dan dat, Christie, een inbreekster, en Helena, de dochter van de vorig jaar overleden DOA-baas. Zij zullen samen met de wereldtop van alle vechtklasses strijden om de titel en het prijzengeld. Gebaseerd op het gelijknamige spel.
Tina Armstrong
Donovan
Max
Bass Armstrong
movierider
na,, met een knipoog kun je alle slechte films leuk laten lijken, maar dat heb ik dus niet besloten bij deze film,
echt bagger!
ik omschrijf het als een zeer slordige filmproductie, de regie had zeker grootse ideeen over deze film..in mijlen ver niet waargemaakt.
1 ster voor het proberen.*
Stiekem heel erg lollig natuurlijk. Uiteraard een verhaal van likmevestje, maar als je de knipoog in deze film niet ziet wordt het eens tijd dat je je ogen na laat kijken. Vele erg leuke vondsten (die overigens grotendeels ook al in de trailer zaten) doen veel goed, aan de matige cast en vooral script.
JohnnyO
Mooie shots en prima camerawerk.
Er zitten een aantal goede vechtscenes in en over het geheel is deze film niet onaardig.
2.43 vind ik iets te laag voor deze film, maar dat kan komen doordat sommige er iets te kritisch kijken naar deze film.
Je moet gewoon achterover gaan zitten en lekker genieten.
Franklin1975
Ondanks de niet al te positieve recenties van deze film, dacht ik dat het nog wel mee zou vallen. Fout gedacht.
Zonde van het downloaden van deze film. Binnen 10 minuten afgezet. Waste of time.
Fi_lm_bre_ker
Leuke film
mooi gebaseerd op de spellen.
echt een mooie vechtfilm
skipy05
coole film. vind het echt een toffe film. zowat in de buurt van Charlies Angels. vele toffe gevechten.
een 4.5* waard
dirty weekend
Als speler van het spel d.o.a. was ik aangenaam verrast.
Vooral christie is een feest voor het oog.
De gevechten werden mooi in beeld gebracht en er zat de nodige humor in.
Er mag van mij nog wel een vervolg komen.
maerk
Matig filmpje. Mijn verwachtingen waren niet al te groot maar nog steeds viel hij een beetje tegen.
Het verhaaltje is erg slap. Natuurlijk is dat niet het belangrijkste van de film maar ik ergerde me er een beetje aan. De film wil een beetje te hip en te flets zijn. Helaas. Hierdoor krijgt het een beetje een wannabe look. Maarja...het gaat natuurlijk om de actie. En die is best wel lekker. En erg ongeloofwaardig, maar meestal gaf ik daar niets om omdat het er zo leuk uitzag. Alleen tegen het einde was het teveel van het goede. Het vrouwelijk schoon in de film is zeker niet mis. Dat is ook één van de pluspunten van de film
Waar ik me wel aan ergerde was de (hoe zeg je het anders) plotselinge gevoels/emotiewisselingen in de film. Als Tina het gevecht van die neger met het groene haar heeft gewonnen bied hij zijn excuses aan en zij aanvaardt dat. En dat wel meerdere keren op verschillende manieren. Dat vond ik vreselijk.
2* voor de (meestal) leuke gevechten en de mooie vrouwen.
T.Bos
Best grappige, fris en originele actiefilm met girlpower; verhaal valt mee, is voor een actiefilm niet eens dunnetjes aangezet. Lekker kijkvermaak
LuCos
Inderdaad, verhaal in veelste simpel, soms lachwekkend geacteerd (maar had ook het idee dat dat de bedoeling was). Het is zeker geen klassieker en het is ook geen aanrader.
Ik moet toegeven dat er best wel een paar goeie vechtscenes tussen zaten.
Zonder al te veel kritisch te kijken kun je deze film wel opzetten, maar zelf vond ik hem ook niet al te geweldig. Wel opzich mooie vrouwen
Ben het verder dus wel eens met Maerk.
JacoBaco
Het dieptepunt van deze film was toch wel Eric Roberts die op een gegeven moment een zonnebril opdoet om beter te kunnen vechten.
ik weet het eigenlijk al niet eens meer.
Maar met zo'n film word dat dieptepunt dus eigenlijk weer het hoogtepunt.
black&white
waarom zou je naar zo een film willen kijken...??
Naomi Watts
Hot girls, vechtend met veel strakke buikjes en cleavage shots. Spreekt voor zich. Of je moet een DOA fanatic zijn natuurlijk.
black&white
Ik zie geen hot girls, tenzij jij geen strenge smaak hebt.
Naomi Watts
Smaken verschillen. Vind je de dames niks dan kan je dit maar beter mijden ja.
Legan
Echt diep triest dat er zoveel geld aan dit soort rommel wordt uitbesteedt. Werkelijk ieder titel in de floplijst is te prefereren boven dit. Ik probeerde het nog te bekijken als een zombie, hersendood dus, maar blijkbaar hielp het niet veel aangezien ik uitkom op:
Een prachtig plot trouwens:
Knisper
Film begint heel matig, maar daarna gelukkig steeds leuker. De toernooisetting is best leuk, ik ken de game (gelukkig) niet, dus ik hoefde me ook niet druk te maken over de gelijkenissen. Uiteindelijk is het een brok entertainment, met best aardige gevechten en eigenlijk vervullen alle acteurs hun camprol ook naar behoren (al is Holly Valance wel heel matig en lijkt Eric Roberts nogal verdwaald). Verder lekker kort, maar lost eigenlijk de verwachtingen goed in. 3*
Aapje81
In zijn genre is dit een leuke film. Vrouwen zien er prima uit (hoogtepunt Holly Vallence) en ook Eric Roberts heeft een leuke rol. Geen hoogvlieger maar ik heb me er prima mee vermaakt
maxo922
Heb me af en toe wel vermaakt met deze film, vooral met die mooie meiden. aardig filmpje * 2,5
asheng
Een film die je niet al te kritisch moet bekijken. slechte acteerwerk, slechte verhaal, enz. maarja who cares met zo'n film. gewoon achterover leunen, verstand op nul en genieten van een potje DOA: beach volleyball! leuke humor trouwens zo nu en dan. over het algemeen was deze film beter dan ik verwacht had....beetje charlies angels op zijn dead or alive.
Nomak
Devon Aoki.... Alleen Ziyi Zhang is een mooiere oriëntaalse.
Hmm, ik kan er je zo nog heel wat opnoemen hoor.
ehs21
Tja ik had niet al te hoge verwachtingen, ten slotte waren Mortal Kombat en Street Fighter ook geen beste films. Wat dat betreft vind ik deze verhaallijn iig beter bij het spel passen dan bij de andere twee (ook geinig dat het beachvolley er bijv inzit). Maar je moet deze film idd niet kijken voor de goede acteerprestaties of verhaallijn, wel voor mooie dames in bikini's. De gevechtscenes zijn ook goed maar wel een beetje erg over the top. Kan er niet meer dan 2,0* voor geven.
JacoBaco
Deze film is toch wel erg slecht. Misschien had Uwe Boll hem maar moeten maken, dan had ik hem misschien nog een 2,5 kunnen geven.
notsub
Typisch een film om niet bij na te denken en gewoon over je heen te laten komen. Dat er een verhaaltje in zit is leuk, maar deze film kijk je toch vooral om de dames in bikini te bewonderen en af en toe een glimlach te laten verschijnen bij alweer een overdreven gevecht.

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Terra
Animatie / Avontuur, 2007

TMNT
Actie / Animatie, 2007
competitievechtsportenkung fusluipmoordenaarstrijdeilandkaratenerdworstelenbikinizwaardgevechtninjatournamentexplosiegeweldgebaseerd op videogameswimsuitneural science excited