Genre: Actie / Avontuur
Geregisseerd door: Corey Yuen
Met onder meer: Devon Aoki, Jaime Pressly en Holly Valance
Releasedatum: 15 februari 2007
Plot DOA: Dead or Alive
"They're the ultimate fighters. They've got the looks. They've got the moves, and the men fall at their feet."
Dead or Alive is een jaarlijks martial arts toernooi waar alleen de beste vechters van de wereld welkom zijn. De Japanse prinses Kasumi wordt dit jaar uitgenodigd. Dit geeft haar een perspectief om de schijnbare dood van haar broer te onderzoeken, die bij het vorige toernooi verdwenen is. Andere genodigden zijn o.a. Tina, een worstelaarster die wil bewijzen dat ze meer kan dan dat, Christie, een inbreekster, en Helena, de dochter van de vorig jaar overleden DOA-baas. Zij zullen samen met de wereldtop van alle vechtklasses strijden om de titel en het prijzengeld. Gebaseerd op het gelijknamige spel.
Tina Armstrong
Donovan
Max
Bass Armstrong
Storm71
heb hem ook gezien en vond hem ok,het is geen film voor de critici onder ons maar ik als filmliefhebber van alle genres vond het een leuke film.
Doom is ook een goede film btw,maar dat is mijn smaak.
DOA geef ik 3 sterren.
stan
Vond het een leuke film.. Ik vond het zo nu en dan wel grappig
En de vechtscenes zijn echt vet
Echt onmogelijk maar echt vet
Simpel verhaaltje dat leuk is uitgewerkt
Een kleine 3,5
AK1RA
Het verhaal handelt over vier vrouwen die deelnemen aan een vecht-toernooi op een tropisch eiland. Ik tel 5 op de poster
Flashbot
Hier een stukje uit de film..
En de bekende vecht sène uit de trailer
Vinco
erg standaard vecht filmpje,is niks boeiends aan!
Heel deze film is achterhaald!
2,5 sterren
Niet mijn ding, nee dit vind ik echt slecht en overtrokken....
stan
Ayane met het paarse haar doet niet mee in het tournooi
Prudh
DOA: Dead or Alive. Na het lezen van de plotomschrijving lijkt dit zeker een rukfilm. De trailer van de film geeft enkel blijk van tijdverspilling. Desalniettemin heb ik dit gepindakaast én bekeken....
Én me kostelijk geamuseerd! Want nergens wilt de film meer zijn dan het voorstelt, nergens wil dit uitstijgen boven de massa. Juist daarom is dit een alleraardigst tussendoortje: het heeft humor, goed gechoreografeerde actie én een viertal vrouwen die je doen watertanden.
De humor, om mee te beginnen, valt weinig over te vertellen. Geen hoogstaande grappen, geen kolderieke grollen. Wel doeltreffend in al zijn simpelheid.
De gevechten, die al snel 70% van de film vullen, vielen me 100% mee! Zowel de cameraman deed zijn best, alsook de game-stijl die erbij gebruikt werd: mensen vliegen door de lucht en muren, duizenden klappen en trappen, geen bloed. Toch wordt het nergens echt nep, corny of eng. Hoogstens grappig.
En dan de vrouwen. Wat moet ik daar over zeggen behalve 'Rrrrrrrrawrrr'
Tevens is er wel gepoogd deze dames in een soort verhaal te plaatsen, hoewel dat verhaal het gammele vehikel is dat langs de snelweg weg roest. De rest van de film is gaan lopen én is aangekomen op de plaats van bestemming: een vermakelijke, weinig pretentieuze, luchtige actiefilm die niets meer en niets minder is dan het zichzelf voor doet.
Gilles
nou ik had hem gister ff gekeken natuurlijk verstand op nul en verwacht dat het een slechte film was. Maar toch maar gekeken omdat ik een fan van DOA op de xbox.
ik vond het best een toffe film! goede gevechten en natuurlijk zeer mooie meide. je kunt zien dat de makers toch naar DOA hebben gekeken voor ze de film gingen maken, gelukkig maar, ze hebben goede moves er in gedaan die bij de chars passen.
het verhaal is niet super maar daar gaat het niet echt om.
natuurlijk het is geen ..... (zijn er eigenlijk wel goede vecht films????) dus hou je van dit genre, dus leuke goed uitgevoerde gevechten en mooie meiden, dan is deze wel het kijken waard.
3 sterries ***
zjandannybob
1 dervan is een soort van ik mag in de film meedoen maar wel maar een paar shots. vooral der pruik is te erg.
Naar mijn mening was dit wel weer een topper onder de vecht/actie films. ik geef em een 4. vrij goed geacteerd, en mooie actrieses. mooie specialeffects in de film. als je niet van dit soort films hoef je de moeite niet te nemen om em te huren of ergens anders vanaf te halen;).
4* van mij
Linn
Ik ben een ontzettend groot fan van het spel Dead or alive en Dead or alive beachvolleybal. Maar dit slaat echt alles!
Geen enkel personage komt ook maar in de buurt van gelijkenis van de characters uit het spel. Veel van de vechtlocaties wel, maar die komen dan ook regelrecht uit het spel. Verder vind ik het verhaal en acteerwerk meer dan brak. Ik heb soms best kunnen lachen om de belachelijke scenes. Maar deze draak van een film haalt mijn favoriete games gewoon door het slijk.
Een hele dikke 0,5*
Slechte film.
Erg slechte film zelfs. Net als Street Fighter weer een complete misser in het "1 on 1 fighters" verfilm verhaal. Jammer, want uiteindelijk is het toch een genre dat zich goed tot vechtfilm leent.
Yuen, die ook het geweldige Fong Sai-Yuk maakte, is echt compleet de draad kwijt, niet in het minst door de totaal belachelijke cast. Het blijkt maar weer eens dat je geen vechtfilm kan maken zonder acteurs die ook daadwerkelijk kunnen vechten. Elke move is verkapt en zowat elke hit verdoezeld door een hoop crappy effectjes en cuts. Bijna net zo erg als Blade 2.
Het verhaaltje is té cliché, gewoon acteerwerk is verder ook vreselijk, visueel een complete mislukking, soundtrack niks, humor nog minder ... etc etc.
Vond dit 10 keer niks, al wat rest is lachen met de onnozelheid. Zeker jammer voor de fans van het spel, zou het niet graag met mijn favoriete fightgame zien gebeuren. Yuen mag zich gaan schamen, en hopelijk doet hij dat de volgende keer in Hong-Kong, waar hij blijkbaar wel deftige films weet te maken.
darkcity
Het is een mix van Charlie's Angels, Mortal Kombat, Kill Bill en Scooby Doo alleen slechter dan al die 3, het verhaal is ronduit belachelijk, de acteurs zijn superslecht, het is gewoon net een game, en weet niet of dat was wat de regisseur wilde maar als film kan dat natuurlijk niet.
Toch zaten er ook wel leuke effecten in en is de film erg luchtig met een hoop (belachelijke) humor.
Supermooie omgevingen en vond de aktie en de effecten toch ook wel grappig.
Afgezien van het hoge Lara Croft gehalte toch een vermakelijk filmpje. 2.5 ster.
Quentin
Kinderachtige en goedkope kitsch, 1,5* voor wat aardige gevechten.
Plankje
Leuke film voor m'n kinderen ... dacht ik.
Ze vonden de film maar zozo, teveel naakte vrouwelijke lichaamsdelen.
Papa vond dit nu juist het leukste aan de film.
Nee, kon mij verder niet boeien.
Dommel
Ik heb hem gisteren op mijn gemakje bekeken.
Ik vind hem in het begin heel amuserend. Vanaf het begin krijg je meteen actie en dit stopt tot het einde eigenlijk bijna niet. Wanneer je in het begin meer over de personen te weten komt krijg je weer het DOA op de spelconsole terug. Maar wanneer het verhaal dan eenmaal over de organisator (Donovan dacht ik) doorgaat, wordt het naar mijn mening een film die ik heb afgekeken, omdat ik te lui was om op te staan.
In het begin heb je echt nog het consolegevoel bij de personages, maar dit verdwijnt echt te snel. Het verhaal wordt te sci-fi en het enige wat het nog overeind houdt is het vrouwelijk schoon wat in de film zit. We zullen het maar niet over de acteerprestaties gaan hebben, (helemaal niet het gevecht tussen paps en dochter op het vlot...(my god... slecht!)
The_Game
Ach, je moet hier gewoon niet veel van verwachten. Dit draaide totaal niet om het verhaal, maar om de lekkere wijfen die erin speelde. Ik vond het wel een grappig filmpje voor tussendoor.
Cloud
ik ben het helemaal met the_Game eens. de meeste kenne de spelle wel. je hoeft dus ook niet veel te verwachtte.
dit zijn films die je niet voor het verhaal kijkt maar gewoon voor de actie en de vrouwe dat kun je immers verwachte als je de titel al leest en de spelle kent.
niet teveel van verwachtte dan komt alles goed
leuke film, mooie vrouwe precies naar verwachting.
3,5 sterre kan makkelijk erger!
YuLaw16
Een film die duidelijk gericht op het jongere publiek. Ik weet dat de film zichzelf niet serieus neemt, maar dat is jammer, al helemaal als corey yuen de regisseur is. Hij heeft mij toch bewezen dat je doldwaze komedies kan maken én toch serieus kan blijven. Maargoed ik heb me geamuseerd. kleine *3
Altijdklagen
Ontzettende mooie grieten met dikke Tie...
alles mee gezegd...
schaap140
mooie film... Mooie Vrouwtjes, kijkt goed weg... hele grappige leuke stukjes in de film. Je moet wel van dit soort films houden ben ik van mening. Mortal Kombat acties moet ik zeggen, voor de rest heel futoristiesch (of hoe je het ook schrijft) opgesteld.
JurassicPark
een 3,5. tsja het lijkt heel veel op die vechtspelletjes. die wijfi's zijn wel lkker
L0sT_R3B3L
Een film met eric roberts is al gedoemt om te mislukken.
En blijkt maar weer.
Goedkope troep 0.5*
masterview
Gewoon lekker dom vermaak, totaal niet serieus nemen, lekker weg kijkertje........
Dit ljkt me zo ongelooflijk slecht dat het haast wel leuk moet zijn.... Ken het spel niet dus kan het ooit lekker onbevoordeeld gaan kijken..
saw_lover
Deze film heeft absoluut geen verhaallijn en het enige wat te zien is zijn een hoop meiden die serieus met hun zwaarden en vuisten tekeergaan.
Dialoog is er gewoonweg niet.
De scriptwriter heeft volgens mij drugs gesnoven terwijl hij aan het schrijven was en de acteerprestaties zijn nog slechter dan een stomme film uit 1923.
Van mij krijgt deze film 1 ster, al was het maar voor de bloedmooie grieten
helleke
5.0 voor de bloedmooie grieten die er in spelen
Dat is echt wel een reden om 5 sterren te geven???
Ge geeft hiermee aan dat ge niet echt een filmkenner zijt.
En ik heb gezien dat ge uw quotering intussen veranderd hebt van 5 naar 2,5 sterren.
Zijn het dan toch zo geen bloedmooie grieten?

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Terra
Animatie / Avontuur, 2007

TMNT
Animatie / Actie, 2007
competitievechtsportenkung fusluipmoordenaarstrijdeilandkaratenerdworstelenbikinizwaardgevechtninjatournamentexplosiegeweldgebaseerd op videogameswimsuitneural science excited