• 9.378.220 stemmen

DOA: Dead or Alive (2006)

Actie / Avontuur | 87 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Corey Yuen

Met onder meer: Devon Aoki, Jaime Pressly en Holly Valance

Releasedatum: 15 februari 2007

Plot DOA: Dead or Alive

"They're the ultimate fighters. They've got the looks. They've got the moves, and the men fall at their feet."

Dead or Alive is een jaarlijks martial arts toernooi waar alleen de beste vechters van de wereld welkom zijn. De Japanse prinses Kasumi wordt dit jaar uitgenodigd. Dit geeft haar een perspectief om de schijnbare dood van haar broer te onderzoeken, die bij het vorige toernooi verdwenen is. Andere genodigden zijn o.a. Tina, een worstelaarster die wil bewijzen dat ze meer kan dan dat, Christie, een inbreekster, en Helena, de dochter van de vorig jaar overleden DOA-baas. Zij zullen samen met de wereldtop van alle vechtklasses strijden om de titel en het prijzengeld. Gebaseerd op het gelijknamige spel.

avatar van daxclusive

daxclusive

Tot mijn verbazing, toch wel een redelijke film.

Mooie beelden, lekker stoer en toch prima vermakelijk.

Net lang genoeg die 87 minuten.

Voor mij 3* waard.

avatar van JustMike

JustMike

Killer chicks

Mooie meisjes die gaan vechten. Erg leuk. Goed gevechten ook. Ik zou graag een deel 2 zijn, maar die zit er denk ik niet aan te komen. Veel humor ook nog, en niet zo'n heel goed verhaal, maar dat maakt hier dus echt niet uit.

3.0

avatar van moevy

moevy

Waanzinnige martial~ arts actie, een ongelooflijke tropisch eiland en goddelijke babes. Wat wil je nog meer?!!!. Ik had zelf dead or alive op de dreamcast . J e had ook een volleybal spel van dead or alive en volleybal zat ook in de film . Verhaal was dus redelijk

avatar van Film Pegasus

Dit is gewoon een feelgood action movie. Qua gevechte is dit natuurlijk niet de top, het zijn gewoon mooie gezichtjes en niet de grootste actiehelden. Maar een film met mooie gezichtjes is toch ook niet slecht he. Alles gaat zeer vlot en de gevechten zijn flitsend genoeg om niet in saaiheid te verdrinken. Een film om van te genieten, absoluut geen topper maar er zijn er slechter.

avatar van Metalfist

Metalfist

No Dad, she's just another fighter. We're just sleeping together

Vroeger had ik Dead or Alive al wel een aantal keer gezien terwijl ik nog nooit het spel had vastgehad. Nu is daar een paar maanden geleden verandering in gekomen, ik heb deel 2 op de PS2 voor een mooi prijsje gevonden, en ik was benieuwd of ik de film eigenlijk hoger ging waarderen nu ik de personages wat beter kende. Eerlijk gezegd ben ik van de game niet zo'n enorme fan, geef mij maar Street Fighter of Virtua Fighter, maar de film kan ik dus nog altijd wel waarderen.

En wat valt er eigenlijk niet aan te waarderen? We krijgen een halfbakken verhaal voorgeschoteld van iemands broer die vermist is geraakt tijdens het vorige toernooi en meer heeft de film niet nodig om los te barsten in allerlei gevechten. Op het einde verschijnt die broer dan toch nog eventjes terug opnieuw op zwaar ass te kicken en dan is de film gedaan. Inhoud? Compleet niets maar wat is het toch heerlijk om hier naar te kijken. Het is allemaal enorm simpel gehouden en ergens kan ik dat eigenlijk wel waarderen. Deze keer geen nodeloze pogingen om de personages meer diepgang te geven dan ze in de games hebben (wel een leuke verwijzing naar de beach volleyball game die 3 jaar voor de film is uitgekomen) maar gewoon wat lekker knokken. En dat knokken, dat is eigenlijk uitstekend gedaan. De actie ziet er erg digitaal uit maar komt wel erg gelikt over. In dat opzicht past de film ook wel perfect in de stijl van de games want de personages vliegen kilometers door de lucht, worden door deuren getrapt om dan direct weer op te staan en tarten werkelijk de wet van de zwaartekracht. Toch wel erg fijn om te kijken doordat het plezier echt van het scherm af spat. Nog nooit iets van Corey Yuen gezien, lijkt zich voor de rest ook alleen maar op Japanse films te baseren en daar ben ik met uitzondering van Kurosawa en een paar Shaw Brothers niet echt bekend mee, maar mocht hij nog zoiets ineen steken dan kan hij op mij rekenen.

Leuk trouwens om die andere held uit een gameverfilming in een klein rolletje terug te zien als piratenleider. Ik heb het natuurlijk over Robin Shou die in de Mortal Kombat films de rol van Liu Kang vertolkt. De grootste aantrekkingskracht in heel de Dead or Alive film zijn sowieso de 4 vrouwen en Yuen weet dit netjes uit te spelen. Een paar geweldige introductiescènes (ik ga nog altijd in een deuk wanneer Holly Valance als Christie iedereen verslaat terwijl haar bh in de lucht vliegt en ze die later perfect weet op te vangen) maar ook types zoals Jaime Pressly als Tina zijn gewoon hilarisch om naar te kijken. De stars and spangled banner bikini, het moddervette Texas accent, ... Geweldig gewoon. Devon Aoki was wel de minste van heel de hoop. In Sin City is ze wel enorm cool als Miho maar hier komt ze niet altijd even geslaagd over. Wat ik blijkbaar wel was vergeten in de loop der tijd was de rol van Eric Roberts als de slechterik van dienst. Beetje vreemd want het is een amusante rol zoals Roberts er zoveel heeft. Qua uiterlijk lijken de meeste acteurs wel op hun digitale voorbeelden, iets waarin veel gameverfilmingen toch problemen rond ontstaan. Persoonlijk heb ik het nooit begrepen waarom het zo moeilijk is om correcte outfits te vinden en dergelijke maar gelukkig moet ik me daar bij Yuen toch geen zorgen om maken. Langs de andere kant ben ik ook helemaal geen complete DOA kenner waardoor ik sommige details waarschijnlijk overzie. Soit, de cast is in ieder geval goed gekozen en vervult hun job met verve.

In het lijntje van gameverfilmingen is dit voor mij toch één van de beste. De Mortal Kombat films en de eerste Street Fighter blijven natuurlijk de koningen maar dit is met een vierde kijkbeurt alweer toch nog altijd even geweldig als de eerste keer. Veel digitaal werk maar het stoort niet want de gevechten zien er mooi uit en de personages lijken genoeg op degene van de games.

Dikke 3.5*

avatar van Pruim

Pruim

Ontzettend slechte film natuurlijk. Maar ik heb ervan genoten. Hap, slik, babes!

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Voor de realistische gevechten moet je deze film niet gezien hebben, maar daarom is hij niet minder vermakelijk. De actiescènes zijn dus zwaar over-the-top, maar dat stoorde me gewoon niet. Voor de rest scoort de film ook redelijk: het verhaal is natuurlijk niet geniaal, maar wel ideaal om er een leuke actiefilm van te maken. Verder is er natuurlijk ook geen topcast, maar mooie vrouwen hebben ze duidelijk gevonden om de personages te vertolken (wat me duidelijk de bedoeling leek van de makers).

avatar van lars-pixar

lars-pixar

‘heerlijke vrouwen die kunnen meppen als mannen’

Het verhaal is erg voorspelbaar net als het feit dat de

Vrouwen alles aan houden jammer genoeg. De film

toont alles uit de game ‘Taken’ en dat is gelukt ook.

Maar je moet weten dat alles wel eentonig is. 3,0*

avatar van blurp194

blurp194

Toch de eerste film met Eric Roberts erin die ik zonder kromme tenen heb kunnen uitkijken. Niet dat hij nou echt een glansrol heeft, hij blijft irritant slecht spelen.

Maar dit is ondanks zijn aanwezigheid echt een leuk filmpje. Mooie beelden, mooi gefilmde snelle actie. Het vechten klopt natuurlijk van geen kant, maar ergens geeft dat niet - het is gewoon leuk pretentieloos in beeld gebracht, en daar komt de film prima mee weg. En er zijn ook een paar echt grappige scenes bij, en zo spectaculair gefilmd dat het niet uitmaakt dat het in het echt niet kan.

Devon Aoki vind ik meestal miscast, ze heeft een heel opvallend smoeltje waarmee ze niet elke rol geloofwaardig spelen kan tenslotte. Maar ze komt hier prima over als de vechtende sprookjesprinses. Ook Jaime Pressly en Holly Valance zijn leuk bezig als mooie dames die zwierig door het beeld vliegen onderweg naar de volgende kick. Niks mis mee.

Jammer van de echt slechte effecten aan het einde.

avatar van herder

herder

''Wanna play?''

Nee dank je

avatar van van duijn

van duijn

Wat een gigantische klotefilm zeg.

acteren was slecht

Effecten waren slecht

Verhaal was slecht

Actie was slecht

Enige pluspuntje waren de mooie vrouwen

*1.0

RuudC

Een afgrijselijke actiefilm... Het werkt simpelweg niet om een stel dames te casten voor knokscenes terwijl ze waarschijnlijk in het dagelijks leven hun dagen vullen met manicures en rotchihuahua's. Waarom Eric Roberts met dit script akkoord is gegaan is me eveneens een compleet raadsel. De beste man is hier de enige die echt wat kan (eventueel met uitzondering van Devon Aoki). Komt hij eindelijk in actie, is het geheel zo vreselijk slecht gefilmd. Het doet gewoon pijn aan je ogen. Andere actiescenes zijn ronduit bedroevend. Doordat bijna niemand ook maar enige kaas heeft gegeten van martial arts, krijg je rare flitsmontages en slappe kicks.

Mocht guantanamo bay nog open zijn, hier is een ultiem martelmiddel. Ik zou zelfs sodomie bekennen, zolang ik dit gedrocht geen tweede keer hoef te zien. Belachelijke gemiddelde heeft deze trouwens. Met recht een flop 100 waardering. Mensen zouden minder met hun pik en meer met hun hoofd moeten stemmen.

avatar van Anjin

Anjin

wel een lekker wijf die christie

avatar van aburex

aburex

Al bij al niet zo slecht. De gevechten zijn goed in beeld gebracht, alhoewel het verhaal nergens op trekt. Maar ja de film is dan ook afgeleid van een spel. Valt best wel mee.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Man, man... Eric Roberts weet zijn films ook wel uit te kiezen.

avatar van Tarkus

Tarkus

Ik had geen grote verwachtingen bij deze film, tenslotte heeft hij me ook maar 1 € gekost.

Maar hij is me beter bevallen dan ik had verwacht. Het verhaal op zich stel zeer weinig voor, maar alles is wel mooi in beeld gebracht.

Liefhebbers van martial arts komen voldoende aan hun trekken en zullen zich bijgevolg niet vervelen met deze prent.

Maar ook de locaties en de decors (duidelijk veel cgi gebruikt) bevielen me wel.

Al bij al een mooie film voor een klein anderhalf uur filmplezier, waar je niet echt veel bij hoeft na te denken.

avatar van killer13

killer13

herzien en stem toch met 1 punt verlaagt. de mooie (en soms schaarsgeklede) dames kunnen het het matige acteerwerk niet goedmaken. de gevechten zijn wel goed maar het povere verhaal weet me niet vast te houden. 2* dan maar

PS: wel een geweldige scene in de badkamer met christie. lag in een deuk van het lachen.

Tarkus schreef:

ik voelde me als liefhebber anders behoorlijk genaaid. Een stel domme wijven die elkaar wat slappe klappen en trappen geven is overigens geen martial arts.

avatar van Lennert

Lennert

De enige persoon in de hele film die echt kaas gegeten heeft van martial arts was Robin Shou en die werd in het begin door Jaime Pressly verslagen. Ik vind het voor martial arts liefhebbers een gruwelijke belediging.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Een vette actiefilm kan je dit niet noemen. Alles is zo onrealistisch in beeld gebracht en verloopt zo gemakkelijk dat het wel een kinderfilm lijkt. Ook onlogisch dat die vrouwen winnen van quasi even goed getrainde mannen.

Dat terzijde was het wel zeer vermakelijk. De vechtscènes zagen er goed uit en ik vond de humor ook wel leuk (de bh scène van Holly Valance). Holly Valance acteert niet slecht moet ik zeggen, maar ik vond haar beter in haar muziekcarrière.

Voor de rest stereotiepe personages: de dief, de computernerd... maar het stoorde hier niet. Een film waar het volgende telt: gewoon verstand op nul en kijken!

avatar van AC1

AC1

Ontelbare kijkers geven extra punten louter voor de aanwezigheid van vrouwelijk schoon. Opvallend.

avatar van Film Pegasus

AC1 schreef:

Cinema is nu eenmaal voor het oog gemaakt. Anders had het evengoed een luisterspel op de radio kunnen zijn.

avatar van AC1

AC1

Maar de schoonheid van cinema ligt niet in het aantal babes dat er in een film voorkomen.

avatar van ehs21

ehs21

sex sells, dat is toch algemeen bekend?

RuudC

Dan koop je maar een Playboy.

avatar van ehs21

ehs21

rare opmerking, mooie vrouwen moeten dus gewoon maar standaard van het doek verdwijnen? Het is ook 1 van de dingen die film groot heeft gemaakt, mevrouw Monroe bijv. om maar iets te noemen.

RuudC

Dat is dan ook weer overdreven, maar sommigen maken er bijna een sport van door films te beoordelen op het vrouwelijk schoon. Er zijn hier genoeg mensen die stemmen met hun lul in plaats van hun verstand. Maar goed, het is gewoon de sneue variant van soort zoekt soort. slechte regisseurs die hun onkunde proberen te verbergen met 'mooie dames' (hier zijn ze grotendeels lelijk) en een bepaald type kijkers dat alleen opveert bij het zien van een stel tieten.

avatar van jappieBM

jappieBM

grappig filmpje dat aan alle stereotype aspecten voldoet die een B-film moet hebben.

een nerd met een chick

een badguy/girl die de goede kant kiest.

verloren familieleden

slecht gekunstelde actieshots

matig acteerwerk, en een verhaallijn is optioneel

mooi toch

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Lekkere nonsens actie met een aantal mooie meiden en een strakke montage. De settings op het Japanse eiland mochten er ook wezen en de vechtmoves kwamen goed over. Vele clichés zijn terug te vinden maar who cares. Alles is recht voor z'n raap en er wordt niet te moeilijk gedaan. Jammer dat de badguy op het einde plaats maakt voor de finales; ik had liever nog wat duels aanschouwt. Speelduur is beperkt gehouden dus ik had geen enkele moeite met eventuele oppervlakkigheid.

avatar van jipt

jipt

Beetje jammer van de flut effecten, beetje niveau Matrix maar dan ehhh.... slecht. 2*