10 Cloverfield Lane (2016)
Genre: Thriller / Sciencefiction
Alternatieve titel: Ten Cloverfield Lane
Geregisseerd door: Dan Trachtenberg
Met onder meer: Mary Elizabeth Winstead, John Goodman en John Gallagher Jr.
Releasedatum: 10 maart 2016
Plot 10 Cloverfield Lane
"Monsters come in many forms."
Een jonge vrouw wordt wakker na een ernstig auto-ongeluk. Ze bevindt zich in een kelder en vreest dat ze ontvoerd is. Maar haar ontvoerder - een zogenoemde Doomsday Prepper - beweert juist dat hij haar leven heeft gered van een gigantische chemische aanval en de buitenwereld onbewoonbaar is. Ze kan en wil dit niet geloven en vanaf dat moment staat haar leven in het teken van ontsnappen, ongeacht de verschrikkingen die haar buiten staan te wachten.
- 10 Cloverfield Lane (MusicMeter)
Michelle
Howard Stambler
Emmett DeWitt
Driver
Woman
Ben (stemrol)
Stemrol on Radio (stemrol)
Radio Broadcaster (stemrol)
Paper girl (onvermeld)
Nizzii
Film heeft me verbaasd. In eerste instantie was het niet de bedoeling om deze film te pakken, en zag ik deze gewoon in de lijst staan op dat moment dat ik in de bioscoop was.
Ben heel blij geweest met de keuze dat ik toch deze film heb gepakt. Acteerwerk prima, effecten prima en camerawerk dik in orde.
limelight73
Leuke film! Ook Goodman wist de rol leuk te vertolken. Het einde was mijn inziens niet helemaal geweldig, maar ik kon me er verder iig niet aan storen. Best wel aanradertje. 3,5 *
Jammer dat een deel van de clou reeds in de titel van de film wordt weggegeven, waardoor het eindresultaat minder verrassend is dan het had kunnen zijn. De mysterieuze opbouw is evenwel spannend en intrigerend en het script zit dermate slim en vernuftig in elkaar dat de aandacht erbij blijft. De finale is dan helaas wel aan de onbevredigende kant.
egelhunter
Goede film. Goodman steelt de show in zijn rol. Is er nu wel of niet iets buiten de bunker. Vrij spannend tot het eind. 3,5*
knusse stoel
Uitstekende film met een heerlijk spelende Goodman, die man wordt met de film beter! Het verhaal zet jou regelmatig op het verkeerde been maar er zit wel een goede structuur in. Een goed verstaander heeft soms, soms een half woord nodig. Deze film boeit de kijker voldoende en ondanks de beperkte speelruimte (een schuilkelder en wat gangen) blijft er een broeiende en spannende boog in het verhaal aanwezig. Prima, prima sf-film, een ruime 7+!
filmkul
Sterke thriller. Het verhaal is redelijk. Ondanks de titel word je toch diverse keren op het verkeerde been gezet en twijfel je over de afloop van de film. De opbouw is sterk en ondanks het feit dat alles op een locatie afspeelt, is de spanning te snijden. Er zitten een aantal zenuwslopende scenes in. De acteurs doen het erg goed. Met name Winstead zet een zeer goede rol neer. De film deed wel erg denken aan Hidden (2015). Aanrader. 4.0
Rickyman
Sterke thriller, blijft spannend en het einde was ook nog 'ns verrassend.
Goede rol van Goodman. De film heeft inderdaad wel wat weg van Hidden (2015).
broncode
Was d'r niet echt van onder de indruk, maar van het spel van John Goodman des te meer.
Leuke plotwendingen, goed camera werk maar het einde vond ik minder omdat ik het gevoel had dat het in de film 'geplakt' was om publiek te trekken.
Thomas83
Enorm naar uitgekeken sinds die intrigerende trailer. Heerlijk mysterieus en dreigend sfeertje, zoals de trailer dat ook belooft. Lekker klein van aanpak en heel fijn opgebouwd. Deze regisseur kan wel wat. De film zet je steeds op het verkeerde been eigenlijk. Zeer spannend ook, met meerdere niet makkelijk te vergeten scènes en goed gebruik van een hoop van die klassieke hakken-net-wel/niet-over-de sloot-momentjes. Daarbij helpt het ook dat het nog voelt alsof er wat op het spel staat, omdat Winstead zo enorm fijn is in deze rol. Sowieso al echt een fan van haar. Ze brengt karakter en enige intelligentie naar haar rollen, en daarmee maakt ze makkelijk personages om leuk te vinden. Goodman is ook super in nog de meest opvallende rol. Lekker net ietwat ingehouden gespeeld. Meestal hebben dat soort rollen meer echte uitbarstingen, waardoor het onbedoeld ook wat komisch kan worden of bekend aan kan voelen. Hier blijft het personage zelf interessant.
De film is wel net wat minder in het mysterie van wat zich buiten afspeelt verkopen (daar draait het een stuk minder om dan wat er binnen allemaal gebeurt, en ik vond de momenten die moesten pleiten voor het gelijk van Howard minder overtuigend en indrukwekkend), maar daar wordt in het slotstuk weer op een vrij verrassende manier (met veel spektakel) volop aandacht aan geschonken. Dit deel zal niet voor iedereen zijn omdat het zo radicaal anders is dat het ook haast voelt als een andere film, maar ik vond ook dit deel erg leuk en de transformatie indrukwekkend en gewaagd. En Winstead bleek ook in dit deel in haar element. Volgens mij kan ze veel. Ik heb me gewoon enorm vermaakt, precies zoals ik hoopte na die trailer. 4.0*
Zandadder
Constant zeer spannend en een erg goede Goodman.
Het laatste kwartier vond ik wel iets minder, mijn waardering zakt daardoor ook iets in.
De laatste minuten waren dan weer sterk. Baton Rouge of Houston.
Winstead deed me qua uitstraling af en toe aan Signourey Weaver denken.
Solide 4*
Resh
Leuk dat je telkens op het verkeerde been gezet werd. Ook dacht ik in het begin, oh nee niet alweer zo een cliché ontvoeringsfilm, maar achteraf heel origineel! Alleen was het vaak in het middenstuk erg saai en hebben ze alle spanning tot aan het einde bewaard leek het. Zoals boven al gezegd werd, verklapt de titel net iets te veel, het zou veel verrassender geweest zijn als de titel wat neutraler was,
john mcclane 2
Jammer dat een deel van de clou reeds in de titel van de film wordt weggegeven, waardoor het eindresultaat minder verrassend is dan het had kunnen zijn.De finale is dan helaas wel aan de onbevredigende kant.
Ja dit haalde voor mij een grote pluspunt van de film weg. Echt zonde .
En inderdaad toch knap om er desondanks een sterke film van te maken .
Barry83
Niet mijn ding. Het einde is zo ontzettend slecht, over de top en goedkoop. Het verziekt de gehele film helaas die daarvoor juist nog prima te doen was met genoeg spanning.
joshua1988
wat leuk om te lezen dat er inderdaad mensen zijn die er voor uitkomen dat ze zich groen en geel geergerd hebben aan 't einde en kennelijk een heel ander einde er aan gebreid zouden hebben.....
Heerlijk toch hoe ons brein gewoon alle kanten op kan. Film sloot goed aan bij Take Shelter die ik even voor deze film op NPO had meegepikt. En straks The Hole nog maar es bekijken -;)
10 Cloverfield Lane, een heerlijk spannend werkje met sublieme cast ! En nu maar volop hamsteren...
tattoobob
Lekker filmpje hoor......ster van de show?.....Natuurlijk John Goodman..geweldig acteur vind ik dat.
Een film die je soms op het verkeerde been kan zetten en een goede spanningsboog heeft.
Laatste half uur van de film vond ik ook erg bevredigend.....kom maar op met een volgend deel!!
Begin met 3.5 ster maar twijfel over de 4.
Glacius
John Goodman speelde goed idd, maar Mary Elizabeth Winstead leverde ook een behoorlijke prestatie. Idd een soort moderne Ripley. Leuke verrassing deze film.
Hans Heintz
Het enige wat onze heldin ontbreekt is dat ze ook nog toevallig een natuurramp overkomt. Gezien alle positieve reacties hier is de behoefte aan een evenwichtig verhaal inmiddels uit het publiek weggerot. Onvrede over een einde dat nergens op slaat doet er niet toe, het gaat alleen om de thrill of the ride. Sorry, maar niet hier.
RaouL#1
Meer van verwacht.
Film komt traag op gang en blijft moeilijk gissen wat we nu aan de hand is. Einde daarentegen gaat super snel. Echter zit ik met het volgende:
waarom loog howard over zijn dochter? Heeft howard nu echt iemand iets aangedaan of niet?
Beetje sneu dat laatste scenes zo chaotisch verlopen en Michelle hysterisch gaat rennen ipv zich te verstoppen. Inderdaad sneu dat grote vijand kapot gaat met een simpele molov. cocktail.
Al ben ik blij dat het uiteindelijk wel echt in alien invasie ging. Benieuwd naar wen mogelijk volgend deel.
bjerik76
Een film die je vooral in het begin wel aan het denken zet wat nou wel / niet waar is.
Ook al is de film niet heel erg spannend en lijkt het een tv film, of serie.
De filmkeuring 16 jaar is me niet echt duidelijk, want de meeste scenes die "schokkend" kunnen zijn worden weggeknipt, of gebeurt buiten beeld. ( en dat zijn er naar mijn idee slechts 2)
De film speelt zich vooral af onder de grond, en het budget lijkt dan ook wel laag.
Mcyver achtige trucks komen veel langs, en dat maakte het er niet beter op.
Tot de vrouw buiten in beeld kwam.
Toen begon de spanning pas echt, en kwamen de vragen wat wel.niet waar zou zijn.
Eenmaal boven de grond leek de film weer een hele andere kant op te gaan.
Alleen was dat zo donker, dat je nog niet alles goed kon zien ( special effects )
Weet niet wat ik precies van het 2e gedeelte moet vinden, maar ondanks dat was het toch wel een voldoende.
Het leek wel een beetje een Stephen king tv film.
De cast, manier van de setting en alles.
Goed overtuigend spel, want ik denk dat ikzelf ook snel de partij van .... zou kiezen
hoffhaan
Aardige film, het einde is bagger. Het verhaal rammelt hier en daar en wordt naar mijn mening niet echt uitgediept. Zie de opmerkingen hierover, hieronder waar ik me bij aansluit.
RobPete89
Met weinig informatie vooraf de film in gegaan. Toch wel positief verrast. Zeer spannende opbouw. De film zet je de hele tijd aan het denken. Je hebt op geen enkel moment het idee hoe het nu precies in elkaar zit. Dit komt mede door de briljante rol van John Goodman. Het laatste kwartier zorgde toch wel voor enige teleurstelling.
D.Toretto
Degelijke spannende film. Had er wel iets meer van verwacht, maar dat komt vooral vanwege 'Cloverfield' in de titel. Dit deel is totaal anders dan het eerste deel. Als een op zichzelf staande film had ik hem waarschijnlijk sterker gevonden, dan in dit geval als een vervolg. Het spannende einde maakt wel veel goed. Al had ik hier wel het idee dat men er nog snel even wat science fiction in wilde stoppen om hem bij de franchise te laten aansluiten.
VforVictor
Goeie film, aardig spannend.. alleen tegen het eind aan duurde het wat te lang. maar gedurende de hele film zit je te gissen, dat is wel goed gedaan. onverwacht goeie film!
DragQueen
Uitstekende Sci-Fi/Thriller, die lange tijd erg mysterieus weet te blijven en bij wijlen erg spannend is. Het acteerwerk van de cast is daarbij overtuigend. Vooral Goodman weet de show te stelen. Ondanks dat ik op een iets meer bevredigende finale had gehoopt, vind ik het overall toch een sterke film. 3,5. Ster.
Richard_Voorhees
Een uitstekende thriller waarbij men effectief gebruik weet te maken van de beperkte ruimte.
Verder lekker spannend door de degelijke soundtrack en het beklemmende acteerwerk van John Goodman. Het samenspel met Mary Elizabeth Winstead is ook goed en ook zij weet een degelijke rol neer te zetten. Op het einde komt dan pas de connectie met Cloverfield en dit word op een dusdanig korte manier gedaan dat het allemaal wat random aandoet.
Toch weet het de film niet heel erg te deren en heb ik dan ook van het grootste gedeelte van de film kunnen genieten. Er had wat meer in het einde kunnen zitten, maar verder heb ik weinig op deze film aan te merken.
mixmaster
Film kijkt lekker weg en heeft een uitstekende spanningsopbouw.
Soms ietwat te langdradig maar over het algemeen spannend genoeg om erbij te blijven.
Goed acteer en camerawerk maken dit een spannende thriller.
Heb er van genoten.
Mr Grey
Wat een misleidende WAARDELOZE film dit!! De hele film speelt zich lekker goedkoop op 1 locatie af en de laatste 5 min zie je iets wat nergens over gaat en totaal geen verband houd of aan sluit op deel 1. TROEP
U-77
Waardeloze Hollywood pulp. Goodman redt het verhaal nog een beetje.

In de ban van 'Leave the World Behind' op Netflix? Hier vijf goede films over een apocalyptische wereld

The Revenant
Western / Actie, 2015