The Godfather: Part III (1990)
Genre: Misdaad / Drama
Speelduur: 162 minuten / 158 minuten ('The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone')
Alternatieve titel: The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone
Geregisseerd door: Francis Ford Coppola
Met onder meer: Al Pacino, Diane Keaton en Andy Garcia
Gesproken taal: Engels, Italiaans, Duits en Latijn
Releasedatum: 22 maart 1991
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Godfather: Part III
"All the power on earth can't change destiny."
Een ouder wordende Michael Corleone probeert zichzelf en z'n familie af te scheiden van de gewelddadige onderwereld. Terwijl hij de Corleones probeert te koppelen aan het Vaticaan moet hij zich ondertussen bezighouden met een gangster die de bestaande machtsverhoudingen probeert te verstoren.
Michael Corleone
Mary Corleone
Cardinal Lamberto
B_B
- 1969 berichten
Is me een stuk beter bevallen dan deel 2.
Komt vooral omdat er hier weer de moeite wordt genomen sfeer in het geheel te brengen, wat in het eerste deel zo goed gedaan werd door die bruiloft aan het begin. Ook hier krijgen we weer een leuk feestje te zien aan het begin en ook nog een paar mooie scènes in Italië, van het Vaticaan en tijdens een opera.
Toch weet het verhaal niet telkens te boeien, en vooral in het middenstuk hadden er een aantal scènes uitgeknipt mogen worden. Wel mooi is dat deze film duidelijk naar een climax toewerkt, jammer wel dat het einde een beetje teleurstelt.
Vind Pacino erg sterk in dit deel. Hij speelt een wat zwakker persoon dan in de vorige delen en de arrogantie is grotendeels weg. Het acteerwerk van de supporting cast vond ik wisselend. Miste vooral Duvall, die het de vorige 2 delen erg goed deed. Over Sofia Coppola ben ik helaas ook niet echt over te spreken, wel goede rollen van Garcia en die bankier van het Vaticaan.
Mooie afsluiter, 3.5*
Bart Simpson
Een veel beter deel dan deel 2. Hier gebeurt er veel meer en de film is veel boeiender. Samen met deel 1, de beste delen.
Xx_se7en_xX
Prachtige trilogie. Wat mij betreft één van de mooiste ooit. Mooie afsluiter ook met een zielig maar mooi einde. Ook mooi vond ik de scene hélemaal op het laatst.
Bart Simpson
Zo denken er veel meer over de laatste tijd. Ik ook
Ik snap echt niet dat deel 2 op nummer 3 staat in de top 250.
AC/DC
Ik snap echt niet dat deel 2 op nummer 3 staat in de top 250.
Ik wel
83Utreg!
ik vind het alledrie briljante films. met misschien lichte voorkeur voor deel 2
Ik wel
Leg eens uit.
AC/DC
Daar heb ik gewoon geen woorden voor (ook niet voor de nr. 10 in jouw top 10), zó goed is Part 2.
AddictedToMovies
Voor mij zijn alle Godfathers aan elkaar gewaagd... 1 staat in m'n top 10, maar het kan net zo goed 2 of 3 zijn. Maar als ik alle Godfathers erin wil dan moet ik zoveel schrappen...
Chucky92
Iemand enig idee, hoe duur de Godfather box is bij de Media markt?
AC/DC
Iemand enig idee, hoe duur de Godfather box is bij de Media markt?
Ik denk tussen de 30-45 euro.
moviecrazy91
Ik vond godfather 3 weer een hele mooie film, goeie aflsuiting van een prachtige trilogie. Alleen het verhaal vond ik persoonlijk iets minder dan de andere delen, en ik vond sofia coppola ook niet echt in de film passen. Dat van het verhaal komt mischien een beetje doordat dit in tegen stelling tot de eerste twee films (die uit Puzo's boek The Godfather komen) voor een groot deel later bedacht is.
Maar zeker een prachtige film 4,5
micheal
Veel beter dan deel 2 maar nog steeds niet even goed als deel 1
Wat kan die man Al pacino goed acteren zeg.
movie fan
veel beter dan deel 2 , ma hij kan toch niet tippen aan deel 1 , ma heb er toch van genoten .
michelletjuuh
goeie film!
maar deel 1 is wel leuker
al pacino kan super goed acteren
deze film erdient een 4,5
Don MN
Godfather: Part III, The
Al is dit derde deel niet zo goed als de eerste twee, is het toch een meesterwerk in mijn ogen. Een grote tijdsprong wordt gemaakt naar de zeventiger jaren waar Michael Corleone zijn familie volledig wil legitimeren. Hoe hard hij ook probeert, zijn nabije omgeving en instanties die hem ermee zouden kunnen helpen maken het knap lastig.
Ik vond de film vooral speciaal door goed acteren van Andy Garcia en machtig spel van Pacino en Keaton. Er is nog altijd een zekere verbintenis tussen beide en die is duidelijk voelbaar, vooral tijdens het etentje in Sicilië. Ook is Pacino fenomenaal wanneer zijn dochter op de trap na de opera wordt neergeschoten. Het is toch het sfeertje, acteren en setting dat me zoveel aanspreekt.
Het was een prachtige afsluiter van een zinderende trilogie, al moet ik eerlijk toegeven dat de voorgaande delen me beter bevielen.
LD:D
Een Mooi, maar ook droevig einde van het verhaal.
Het verbaasd me dat dit deel niet hoger in de top 250 staat.
Geweldige acteerprestaties, de mooie muziek en een goed verhaal
maken The Godfather part 3 het beste einde ooit voor een trilogie.
deze moet je gezien hebben!!!
AddictedToMovies
WAAR SLAAT DIE 7.6 VAN IMDB OP!!??
T-5RRRR
Tja....wat kan je hier nu eigenlijk over zeggen , behalve dan dat het gewoon masterlijke producties blijven en tot in den eeuwigheid van de filmwereld mee zullen gaan......RESPECT........!
Johnny Sack
Deel 2 is echt geniaal, deel 3 kan daar ABSOLUUT op geen enkel front aan tippen. Garcia is echt een waardeloze acteur die van geluk mag spreken dat ie deze film op z'n cv heeft kunnen zetten. Alles wat deel 1 en 2 zo goed maakt mis ik in deel 3. Al Pacino is echt een zielige oude man geworden in deel 3, echt heel apart slecht gewoon.
Emiledj
Misschien als je je iets meer verdiept in het verhaal, begrijp je het 3e deel ook en begrijp je waarom Al Pacino (allesbehalve) 'een zielige oude man' is geworden.
Wil je meer van het schietwerk en rauw filmwerk, dan is inderdaad het 3e deel iets heel anders...
huVILEub
Geweldig vervolg. Niet zo goed als deel 2 maar toch geniaal. Al Pacino speelt weer geweldig. Het loopje wat je zag in de eerdere films zie je terug alleen dan verouderd. Geniaal. Er zijn wel enkele acteurs bijgekomen die wat slechter waren, maar het is gewoon geweldig. Briljant van begin tot het eind, de hele serie.
crimedevil
GEWELDIG ik vond hem haast nog beter dan 1 en 2 en die waren al geweldig!
jeroenkw
Geweldige film, zo erg genoten. Eind was erg droevig, is Michael nou eenzaam gestorven? Had hij nog familie waar hij mee was?Wel jammer, had hem liever met zijn kleinzoon zien spelen net als Vito. En dat hij toen sterfte. Wat vinden jullie van het eind? En sorry voor mijn noobie vraagjes maar: Waarom vergiftigd de zus van Michael die ouwe man bij de opera?
AddictedToMovies
Die ouwe man had Michael verraden; hij hielp Joey Zasa (dus ook die aanslag.)

The Godfather: Part II
1974