• 9.373.532 stemmen

Thank You for Smoking (2005)

Komedie / Drama | 92 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Jason Reitman

Met onder meer: Aaron Eckhart, Maria Bello en William H. Macy

Releasedatum: 9 november 2006

Plot Thank You for Smoking

"Tobacco lobbyist Nick Naylor is trying to SAVE YOUR ASH!"

De charmante Nick Naylor is het hoofd public relations van de Amerikaanse tabaksbranche. Hij verzint van alles om het beeld van zijn branche zo positief mogelijk te krijgen. Ook al is het tegenwoordig bijna onmogelijk om een relatie tussen roken en gezondheidsproblemen te ontkennen, Nick krijgt het voor elkaar. Dat valt nog niet mee als hij tegelijkertijd een rolmodel moet zijn voor zijn 12-jarige zoon.

Nick Naylor

The Captain

Bobby Jay Bliss

avatar van elhamlalila

elhamlalila

Opmerklijk dat de enigste sigaret die je ziet in de film, op een zwart wit tv te zien is. DIe hypocriete americanen.

avatar van mikey

mikey

Grappige film van de zoon van.. leuk script, gevatte dialogen. Cynische benadering van politiek. 3.5

avatar van centurion81

centurion81

• 2067 berichten
  • 1989 stemmen

Vond hem behoorlijk tegenvallen. Als lobbysatire aardig maar verder erg mager. Nick Naylor zich van bediende in zijn argumentatie was ook flauw en simpel. Sommige dialogen maakten het nog het aankijken waard. Het zoontje stal de show.

avatar van Reinbo

Geinig concept, Eckhart doet het erg goed, maar de film heeft verder te weinig om het lijf om echt goed te zijn. 3*

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Een heerlijke sigarettenpropaganda waar met een hoop BS er een draai wordt gegeven aan de feiten (zelfs de zoon, een uitstekende Cameron Bright, tegen zijn moeder ). En dat met nauwelijks een sigaret in beeld. Heerlijk hypocriet. Thumbs up.

Het blijft prachtig te zien wat zowel de voor- als tegenstanders (van zowat iedere bestaande industrie) allemaal doen om "hun waarheid" te laten zien als "De Waarheid".

Eindconclusie, een leuke komische (h)eerlijke satire die zegt:

Eerst denken, dan doen. En niet zeiken achteraf.

4,0 sterren

avatar van Haterd

Haterd

Geweldige film die sterk in elkaar zit. Lobby voor tabaksindustrie zonder dat er ook maar één sigaret gerookt wordt. Er wordt ook nooit gezegd dat roken niet slecht voor je is. De keuze is aan de mensen.

Nick Naylor: My job requires a certain... moral flexibility.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Erg vermakelijke film! Ook de manier van lichtgebruik sprak me erg aan. Grappig verhaal ook! Je leeft helemaal mee met de Devil's Advocate. 3,5 ruime sterren.

avatar van Blokland

Blokland

Zeer aardige debuutfilm van Ivan Reitman. Ik kijk erg uit naar zijn volgende: Juno. De trailer ziet er echt briljant uit!

Jason Reitman. . Ivan draait al een tijdje mee.

avatar van Blokland

Blokland

Kos, je hebt natuurlijk gelijk

avatar van Montorsi

Montorsi

Een grappig filmpje die met name door de relatief korte speelduur niet verviel in herhaling en gewoon leuk bleef. Ook nog eens een goede argumentatie binnen de film. 3.5*

avatar van helleke

helleke

Goeie film die de hypocrisie aantoont waar velen zich aan bezondigen als het over thema's gaat omtrent gezondheid en tegelijk winstbejag.

Zeer sterke cast met vele grote namen,maar Aaron Eckhart doet het hier schitterend,vaak grappig en weet het altijd in zijn voordeel te doen uit draaien.

3 sterren.

avatar van Allepinie

Allepinie

Ik vond het geen bijzonder goede film. Leuke rol van het zoontje, maar verder een beetje melo-dramatisch. Maar ik denk dat ik deze film over een paar dagen vergeten ben...

2,5* van mij.

avatar van napoleon84

napoleon84

Na al jullie reacties gelezen dacht ik wat een leuke film gaat dat zijn. Maar het was niet zo, zelfs geen enkele denderende discusie. Snel onder de indruk zeker

avatar van napoleon84

napoleon84

Niet zo goed, had veel meer verwacht. Discusies waren ook niet echt zo denderend

avatar van davidov

davidov

Of gewoon niet jou gevoel voor humor... Ieder z'n ding

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Best aardige satire die de hele discussie rondom roken leuk naar voren brengt, maar de film bestaat voor mij teveel uit wisselvallige scènes om indruk te maken. Zoals de scènes met de Marlboro-man en zijn kidnapping . Aardige scènes op zich maar wat voegde het toe aan de film? Niet bijster veel behalve dat we weer te zien krijgen hoe Nick alles naar zijn hand zet, iets dat al duidelijk was na 10 minuten. Had meer in dergelijke scènes gezeten.

avatar van soom

soom

Ik weet niet wat ik verwachtte toen ik Thank you for smoking begon te kijken. Een scherpe satirische kijk op dingen, wellicht. Maar dat was niet wat ik kreeg, in elk geval. Het was wel een vermakelijke film, al vond ik Aaron Eckhart's spel niet veel bijzonders. De scenes met Katie en met z'n collega's waren wel aardig. Het bracht me enkel een fijne film met een paar memorabele momenten. En dat was weer alles. 3 kleine sterretjes kan er wel vanaf. Oh! Ik zie nu net dat Reitman Juno heeft geregisseerd! Erg benieuwd naar die film..! .

avatar van seth gecko

seth gecko

talent, daar draait het om bij deze thank you for smoking.

het talent om van een van de meest gladde immorele personages in de recente filmgeschiedenis een charmante kerel te maken waar je dolgraag 90 minuten mee optrekt en waar je voor supportert.

goed, je kan opperen dat het scenario nogal episodisch overkomt , maar de vaart en schitterende scénes volgen elkaar in een stevig tempo op.

Reitmann's regie is enthousiast en inventief , de cast is verrukkelijk en Eckhard is op het randje van geniaal in zijn vertolking.

4****

avatar van missl

missl

ik vond deze film heel erg tegenvallen, en op bepaalde momenten saai. het is niet interessant om de hoofdrolspeler alles naar zn hand te zien zetten.

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Een vermakelijke film.

Fantastisch hoe Nick Naylor zich iedere keer weer uit moeilijke situaties kletst.

Leuke film, soms iets traag (het is een praatfilm) maar zeker de moeite waard (als je wil stoppen met roken... )

Enjoy!!!!

avatar van Khd

Khd

Leuk, maar niet meer dan dat.

avatar van Thieske

Thieske

Ik vond er wel een paar leuke zinnen en scenes in zitten!

het is niet een film die ik super vaak zou kunnen kijken, maar hij heeft zeker wel wat!

avatar van wwelover

wwelover

Aparte film. Maar wel vermakelijk. Eckhart zet de rol goed neer en is er ook echt geschikt voor. Niet iedereen zal deze film grappig vinden en dat is ook niet zo raar. Maar 't is zeker een geinige film.

avatar van Elementofone

Elementofone

Wauw, we hebben deze op school gekeken. Het gaat over argumenten (ik doe journalistiek) en op basis van die heerlijke argumenten geef ik deze film 3.5 sterren.

avatar van OlafK

OlafK

Heel sterke film met goede dialogen en een satirisch gevoel over je geen roept. Klasse geacteerd en met zorg gefilmd.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Ohzo zwakke film, hadden veel meer erin kunnen proppen maar deden niet de moeite.

avatar van -Roald-

-Roald-

M.Goodkat:

Volgens mij valt dat wel mee met een gem. van 3.41 (;

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Meer dan behoorlijke satire. Aaron Eckhart is echt op dreef als vriendelijke lul. Het enige minpuntje is dat Katie Holmes er wel heel beroerd afkomt met een karakter die belangrijk lijkt voor het verhaal.

avatar van hawkins

hawkins

De plot is wat dun, maar Eckhart acteert met een uitzonderlijk charisma en de bijrollen zijn ook heerlijk, vooral William H. Macy doet het leuk als burgerlijke senator.

Bij vlagen is de film hilarisch. Je moet wel van praatfilms houden, wil je deze film kunnen appreciëren, dunkt me.