• 9.377.091 stemmen

Genre: Misdaad

Alternatieve titels: Mario Puzo's The Godfather / De Peetvader

Geregisseerd door: Francis Ford Coppola

Met onder meer: Marlon Brando, Al Pacino en James Caan

IMDb beoordeling: 9,2 (2.199.629)

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Latijn

Releasedatum: 18 januari 1973

Plot The Godfather

"An offer you can't refuse."

Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een maffia familie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel New York, ontstaan er problemen. Don Vito is tegen de handel in drugs en laat dit ook blijken. Dit leidt tot een poging om hem te vermoorden. Daarna wordt één van Don Vito's adviseurs gekidnapt, om zo z'n zoon te dwingen de drugsverkoop goed te keuren.

Don Vito Corleone

Michael Corleone

Sonny Corleone

Connie Corleone Rizzi

Carlo Rizzi

Captain McCluskey

Jack Woltz

crown_secure

Beste Gangsterfilm allertijden, nog niet gezien?? Dan heb je echt een hoop gemist!! Een keiharde 5.

avatar van cherislee

cherislee

gertos schreef:

Gisteren te lui om door het koude weer een "nieuwe" film te halen, dus deze maar weer eens bekeken (de 12 keer gok ik). Ging vorig jaar mijn vriendin doodleuk d'r nageltjes verzorgen tijdens de openingsscene (ik boos natuurlijk), viel ze gisteren na circa 12 minuten in slaap!

Is het voor meer dames nou echt zo slaapverwekkend of heb ik een uniek exemplaar "getroffen?".

nu alle scenes wel zo'n beetje door mij kunnen worden uitgetekend, moet ik wel oppassen trouwens: in feite is het niet heel veel meer dan een opeenstapeling van moorden om de macht van de familie staande te houden.

Deel II is wat dat betreft een stuk afwisselender en een stukkie beter vind ik.

Beide 5 sterren , desondanks!

Hou het er maar op dat jij een uniek exemplaar hebt..hahaha..ik ben zelf een 'dame'en ik heb hem vanaf het begin tot het einde helemaal gezien

avatar van Goodfella_90

cherislee schreef:

Mijn vriendin skipt stukken in films en series om tijd te besparen

avatar van Ro0sCorleone

Ro0sCorleone

Wat een geweldige film! Heb de box vorige week voor me verjaardag gehad en heb ze binnen 1 dag alle 3 gekeken Ik vond persoonlijke deel 2 het beste..

avatar van Egbertbos

Egbertbos

Deze film is niet voor niets de beste misdaad film ooit. Zelfs de vervolgen zijn ijzersterk

avatar van cherislee

cherislee

senseoaddict schreef:

Mijn vriendin skipt stukken in films en series om tijd te besparen

Jammer,misschien een idee om films dan maar met vrienden te bekijken. i.p.v. met je vriendin?

avatar van Vito Corleone

Vito Corleone

Je kijkt de film keer op keer en nooit verveelt ie. Super. Gister om half 1 er in gedrukt en half 4 was ie klaar. Hahaha.

frankstruijk schreef:

Zo heb dan eindelijk de stap gezet om deze topper te gaan kijken maar ik heb nu een uur gekeken en vind de film erg tegenvallen!

Het zal wel aan mij liggen maar ik vind hem traag, ouderwets en kan me gewoon niet heel erg boeien, ben benieuwd of het me lukt om hem wel af te kijken....

Hij zit nu na een uur kijken nu dus bij mij zo ongeveer op 2,5*

Hoe kun je nou oordelen als je de godfather een uur gaat kijken en dan zeggen dat hij ouderwets en traag is! Ik vind dat je pas kunt oordelen als je rustig voor een film gaat zitten en hem dan helamaal uitkijkt. En dat de film je is tegengevallen ligt vast aan jou, want een film heeft vast niet voor niks zoveel oscars he?

avatar van J.S.

J.S.

cherislee schreef:

Of een andere vriendin zoeken .

avatar van De GeuS

De GeuS

Tony Montanja schreef:

Wat een ongelovelijk domme stelling....

De GeuS schreef:

Wat een ongelovelijk domme stelling....

Denk je dat een film zomaar zoveel oscars krijgt? Blijkbaar zijn er heel veel mensen die deze film geweldig vinden en als je dan gaat zeggen dat het niks is kan het inderdaad aan jou liggen.

• 2081 stemmen

Voor mij zeggen Oscars ook helemaal niks over de kwaliteit van een film.

avatar van gotti

Dat wisten we nog niet...

avatar van Don Gertus

Don Gertus

Veel? Het zijn er niet meer dan 3, in hetzelfde jaar dat Cabaret er 8 won. En The Godfather wordt in het algemeen beter gewaardeerd dan Cabaret

U-96 schreef:

Voor mij zeggen Oscars ook helemaal niks over de kwaliteit van een film.

Nee dat blijkt wel uit je top 10

Don Gertus schreef:

Ze hebben er dan wel 3 gewonnen daar geef ik je geen ongelijk in maar ze zijn wel vaak genomineerd. Ik denk dat je mag aannemen dat wanneer een film 3 oscars wint en ook nog eens veel nominaties heeft gekregen dat het wel een hele goeie film is. Dan kun je wel zeggen dat dat heel lang geleden is, maar er zijn genoeg films van vroeger die nog steeds erg mooi gevonden worden nu!

Nee dat blijkt wel uit je top 10

Ik zou zeggen, kijk eens wat verder dan alleen maar naar mijn Top10.

Tony Montanja

Een top10 vind ik toch wel belangrijk, dan weet je meteen welk type films bij iemand in de smaak valt

Tony Montanja schreef:

Dit is echt een ongeloofelijke domme stelling. Gaat echt weer nergens over. Als jan in het water springt, dan moet kees dat ook doen

Dus als de meeste vinden dat dit een goede film is dan moet frankstruijk dat ook vinden?

Niet iedereen hoeft deze film geweldig te vinden hoor. En trouwens, er zijn zoveel films die geen oscars hebben gekregen en toch geweldig zijn. En zelfs als de film zoveel nominaties krijgt en alle oscars wint, dan nog steeds kan ik het een slecht film vinden! Ik vind dit een geweldige film en denk dat frankstruijk hem wel vind meevallen als hij hem afkijkt.

Tony Montanja schreef:

Dan ben je bij mij helemaal aan 't verkeerde adres. Een Top10 hoort aan te geven welke films je leuk vind, geen genres.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

gangs of new york had ook 10 oscarnominaties...

ik denk dat de discussie die geen discussie was nu klaar is

avatar van Chris99

Chris99

Ik moet eerlijk toegeven dat ik geen grote filmfreak ben, maar ik heb er toch wel een groot aantal gezien. The Godfather I heeft mij zo diep geraakt. Ik heb de film zo'n 5 keer gezien, en ik blijf gewoon genieten van de fantastische sfeer, de muziek, de locaties. Deze film heeft zóveel te bieden! Vooral die restaurantscene, en wat er met Sonny gebeurde (ja sorry voor de onduidelijkheid, maar ben bang voor spoilers), en wat er met die prachtige vrouw van Michael gebeurd(in Sicilë) toen ze in de auto stapte, daar wordt ik keer op keer emotioneel van. Zéér goede acteerprestatie overigens van Marlon Brando en Al Pacino. Ik ga de dvd kopen, ik moet em gewoon wéér zien!!

5 sterren, samen met The Usual Suspects de enige film die dat (in mijn ogen) verdient!

Geflame verwijderd, nu allemaal weer lief doen svp.

LOL

avatar van 606

zeer mooi film en begin van de reeks hoe je ziet dat iemand zich omhoog werkt in de mafia wereld en natuurlijk een zeer goed actuur al pacino, en marlon brando was ook goed de film krijgt 5 stemmen. en een leuke sfeer dat italiaans.

avatar van Lusu

Lusu

mooie film:D net zoals het boek

avatar van sander woellie

sander woellie

beste mensen,

zoals iedereen weet is dit natuurlijk één van de beste films ooit, daarom ga ik het daar ook niet over hebben.

wat ik wel kwijt wil is het volgende

check deze site

op deze site staat onder andere het script en

andere leuke dingen van de film

greetzzz

avatar van argus

argus

Verhaal was op zich niets bijzonders. Sommige scenes waren te lang uitgerekt. Film had dus wat mij betreft korter mogen duren en ik zie hem nu voor de tweede of derde keer. Geen humor, geen mooie vrouwen, maar dat schijnt bij een mafiosi-film te horen. De spanning was echter vaak om te snijden. Muziek vond ik ook mooi en vaak waren ook mooie beelden te zien. 3½

avatar van mvr

mvr

Veel van mijn leeftijdsgenoten vinden hem traag en saai, maar ik vind het een geweldige film. Het verhaal, de acteurs, omgeving en details zijn perfect.