Genre: Misdaad
Releasedatum: 18 januari 1973
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Godfather
"An offer you can't refuse."
Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een maffia familie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel New York, ontstaan er problemen. Don Vito is tegen de handel in drugs en laat dit ook blijken. Dit leidt tot een poging om hem te vermoorden. Daarna wordt één van Don Vito's adviseurs gekidnapt, om zo z'n zoon te dwingen de drugsverkoop goed te keuren.
- IMDb (9,2 / 2199293)
- Trailer (YouTube)
- The Godfather (BoekMeter)
- The Godfather (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Carlo Rizzi
Captain McCluskey
Jack Woltz
Obiwannes
de honderden berichten hierboven zijn niet genoeg?
Hehe, heb een paar commentaren gelezen, want er staan veel discussies tussen ook. Maar wat een ander blijkbaar echt goed vond, kan me niet echt boeien, dus verlaag ik men stem, omdat ik vind dat de film gewoonweg niet goed genoeg was. Wat ik las kan me niet echt overtuigen
jokingsurely1
aa whatever en obiwannes : don't be afraid of the dead horse!
MarkFish
Beste film aller tijden!!!!! Ik ben ook heel blij dat het Amerikaanse publiek de film eerst niet zo goed vond en ik wel (ik heb over het algemeen een hekel aan Amerikanen). Het is realistisch, hard, subtiel, intelligent en zo goed geacteerd. Maar het boek is nog beter.
(Al moet ik straks LOTR 3 nog zien. Die gaat een gooi doen naar de troon).
sequi
Ik heb gewoon genoten van deze film. Marlon Brando acteert meesterlijk! En Al Pacino zet ook echt een goede rol neer. Het zal nog wel een hele tijd duren voordat deze film wordt verslagen. De beste trlogy die ooit is gemaakt en dat zal nog wel even zo blijven.
Een dag of 29 nog
vandaar de knipoog
mooi werk nr 2. als ik hem nou een 0,5 geef dan zakt ie naar 4.32
(verwijderd)
Heel jammer dat wichegory de film 0,5 geeft en the godfather part 2, 5 sterren, die kan je eigenlijk wel bijvoorbeeld wissen. Een type dat pulp fiction omhoog probeert te krijgen.
MarkFish
Ik had niet verwacht dat ik dit zo snel in mijn leven zou zeggen, maar er is een betere trilogie (voor mij). Ik vin The Godfather 1 nog steeds wel de beste film denk ik, maar samen met de Two Towers. Als trilogie heeft LOTR de Godfahter echter verdreven van de troon. Het verhaal heeft me meer aangegrepen en het is toch de ultieme beleving. De strijd tussen de bron van het kwaad tegen het goede dat nog rest op aarde. Het overleven van de mensheid! De uiteindelijke verzoening tussen elfen en mensen en mensen onder elkaar om de aarde te redden.
U-96
- 2080 stemmen
Ik wil me nergens mee bemoeien, maar ik vind de vergelijking Godfather/Lord of the Rings echt vreemd. The Godfather-trilogie is maffia en de Lord of the Rings-trilogie is avontuur (en aktie). Dat zijn twee genres die gewoon niet te vergelijken zijn. Ik hoor het mensen veel vaker zeggen dat de Lord of the Rings The Godfather gaat inhalen. Ik bedoel, dat is toch hetzelfde als een koe keer een tomaat doen?!
Zo heb ik het eerlijk gezegd ook met boeken. Ik hoor mensen vaak zeggen: "Het boek is beter dan de film". Een boek is een boek en een film is een film. Het gaat gewoon om persoonlijke smaak. Als persoon A zegt dat hij de LOTR-triologie het beste vindt, dan zegt hij dat omdat hij het waarschijnlijk leuker en vermakelijker vindt; zo ook met persoon B met de Godfather. Maar het woord 'beter' kun je eigenlijk niet gebruiken met de vergelijking Godfather/LOTR.
Hobbes
Natuurlijk kun je het woord beter wel gebruiken bij de vergelijking omdat het hier om meningen gaat. Aangezien dit een opinie-site is is de toevoeging van 'ik vind' overbodig, maar dient wel bij de meningen gelezen te worden.
Als Kos stelt dat hij the godfather beter vind dan LotR dan is dat zijn mening en dus compleet gerechtvaardigt. Evenals de mening van MarkFish.
Of je het er mee eens bent, dat is een hele andere vraag.
En ja, ik weet ook wel dat de vergelijking krom is, maar dat ontneemt niemand de mogelijkheid om het beter te vinden.
Daarbij hoeven films niet altijd onder hetzelfde genre te vallen om op kwaliteit beoordeeld te worden. Acteerprestaties, camerawerk, dialogen etc. zijn allemaal facetten die op (eigen smaak) geclasseerd kunnen worden.
Diesel
Film A kan qua kwaliteit (acteerprestaties, script, score etc.) beter zijn dan film B. Maar dat betekent natuurlijk niet dat iedereen film A beter hoeft te vinden.
It's just a matter of taste.
MarkFish
je kunt alle films met elkaar vergelijken, in termen van beleving (van jezelf en de acteurs/trices), script, schoonheid/doeltreffendheid van de locaties, acteerprestaties, enz. enz.
LOTR deed nog net iets meer met me dan The Godfather. Waarop basseer jij dan of je een film beter/minder U-96?
pjotr
Als dat derde deel van Lord of the Rings zo zuigt dan geef je wel hoge score voor de film zeg....
Purmerend
Paardehoofd in bed. Een hele ranzige scene. Een prachtige en lange film.
(verwijderd)
ik word een beetje pissig dat deze film zo snel is gezakt in één week
Phoenix
Halfje eraf want ik weet echt NIET meer wat er allemaal is gebeurd in de film. Niet echt grote indruk op me gemaakt dus -0,5... *flame-shield-voor-blaauw aan*
mister blonde
lijkt me een rare beredenering. lijkt me eerder tijd voor herziening. toen je de film net had gezien was je beter in staat een oordeel te vellen dan nu veel later.
zonder je ergens van te betichten vind ik het op zijn zachtst gezegd opmerkelijk dat je uitgerekend nu de strijd om plaats 1 is losgebroken (waar jouw favoriete film ook nauw bij betrokken is) deze een half punt minder geeft.....
te meer omdat je het legendarische einde hebt gemist. (zie post ergens in september)
Hobbes
't is een film van bijna 3 uur met een gigantisce lading karakters die voorbij zeilen. Niet zo vreemd dus dat je niet alles meer weet.
(verwijderd)
godallemachtig, dat er mensen zijn die 0,5 geven bij the godfather, heel kinderachtig vind ik 't. Totaal respectloos, voor de geweldige acteerprestaties, de muziek en de briliante verhaallijn, en dat allemaal in 1972, ik begrijp persoonlijk niet hoe mensen het in hun harsens kunnen halen.
Dionysos
Zondag 21 december j.l. heeft dan ein-de-lijk mijn Godfather-ontmaagding plaatsgevonden. De trilogie stond al eeuwen op de 'nog te zien' lijst.
Wel, ik moet in deze met de meesten hier meegaan: het is een briljante film. Ik heb echt genoten van de schitterende dialogen, de interessante verwikkelingen en de geweldadige scènes die alles weer uiteen rijten.
Wat me opviel is dat ondanks de talloze parodieën en grappen die er van en over deze film gemaakt zijn, dit werk zijn kracht heeft behouden. Dat is wel een teken dat je iets goeds hebt gemaakt imo.
Volgende week deel twee kijken, ik heb er nu al zin in
mister blonde
beter lezen blaauw. hij geeft hem een half punt minder (lijkt me dat je op het bericht van phoenix doelt).
(verwijderd)
nee, ik doelde niet op het bericht van phoenix. Ik zat me gewoon op te winden over de 0,5 stemmen.
Sowieso zijn hoog gewaardeerde films eigenlijk altijd beter dan 0,5, ik ga sawshank redemption ook geen 0,5 geven, puur omdat ik weet dat er veel meer slechtere films zijn gemaakt.
Mijn stelling is daarom ook, wie the godfather 0,5 geeft doet dit puur uit egoistische redenen.
Phoenix
Idd geef ik deze film een half sterretje minder omdat ik even de top10 bekeek, daar zag ik The Godfather staan en dat zette mij weer even aan het denken wat ik ervan vond. Ik doe het natuurlijk niet om The Godfather naar beneden te stemmen want wat is nou een 0,5* omlaag op 513 stemmen, als je daar al moeite mee hebt...
Ik bedacht me gewoon opeens dat de film te weinig bij me is blijven hangen om hem 4 sterren te geven. Maar als jullie vinden dat niet op de film mag stemmen omdat hij zolang duurt en er zoveel karakters in voorkomen, en omdat ik de laatste scène gemist heb, dan haal ik mijn stem graag weg hoor.

The Godfather: Part III
1990

The Godfather: Part II
1974

Het woord 'maffia' mocht niet in het script van 'The Godfather' voorkomen

'The Godfather' gaat van Netflix verdwijnen: 'Gewoon echt de beste film aller tijden op alle fronten'

Wat is 'de beste film allertijden'? Dit is waarom juist deze films altijd als eerste worden genoemd

Dit is waarom het woord 'maffia' geen enkele keer in 'The Godfather' te horen is

The Shawshank Redemption

C'era una Volta il West
Western, 1968

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
italiëverlies van geliefdelove at first sightitalian americangebaseerd op boekeuropasymbolismgangsterpatriarchwraakgeorganiseerde misdaadmaffiaadvocaatreligierevenge motivecrime familysicilian mafiareligious hypocrisygun violencerise to powermob bossdead horsegang violenceaggressivejaren 40jaren 50mafia war grandpart of trilogy intensepowerful