• 9.376.759 stemmen

Genre: Misdaad

Alternatieve titels: Mario Puzo's The Godfather / De Peetvader

Geregisseerd door: Francis Ford Coppola

Met onder meer: Marlon Brando, Al Pacino en James Caan

IMDb beoordeling: 9,2 (2.199.293)

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Latijn

Releasedatum: 18 januari 1973

Plot The Godfather

"An offer you can't refuse."

Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een maffia familie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel New York, ontstaan er problemen. Don Vito is tegen de handel in drugs en laat dit ook blijken. Dit leidt tot een poging om hem te vermoorden. Daarna wordt één van Don Vito's adviseurs gekidnapt, om zo z'n zoon te dwingen de drugsverkoop goed te keuren.

Don Vito Corleone

Alleen de beginscene al.

avatar van Kisje

Kisje

Schuco schreef:

Alsof je zelf in de maffia zit als je deze film kijkt. Een fenominale film.

Idem hier

avatar van Fresh

Fresh

Harstikke goed die film, toch vind ik het 2e deel beter. Komt niet vaak voor dat een 2e deel beter is dan het eerste deel. Net als Alien, Alien 2 is weer beter dan het eerste. Maar het neemt niet weg dat dit een goeie film is.

avatar van TheGodfatherFan

TheGodfatherFan

Wat een meesterlijke film! Wat zo goed is aan de hele triology godfather is dat Michael steeds meer in de put komt.. De muziek en het licht wordt ook steeds donkerder. Dat is briljant gevonden!

avatar van milan_0031

milan_0031

The one and only mafia film, allertijden...

de rol van Marlon Brando is magnefiek en vervrissende rol van Al Pacino die steeds beter in zijn rol kwam gedurende de film...

genieten geblazen tot het laatste moment... een dikke 5

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

horrorist schreef:

The Godfather is ook geen prul, maar Scarface is zoveel beter en rauwer!

WAAAT?

avatar van ej-b

ej-b

Gewoon een fantastische film, helaas kan je niet hoger geven als 5 sterren.

avatar van Don_Mat

Don_Mat

Gewoon 5 *. Valt niks aan toe te voegen.

avatar van fohfreak

fohfreak

ik heb 10 x moeten kijken voordat ik m afkeek, viel echt iedere keer weer in slaap..

Nu ik hem afgekeken heb, snap ik waarom..

te weinig actie voor mij, neemt niet weg dat dit een super geniale film is, schitterde dialogen.. beginscene vind ik te gek omdat je direct in de film zit! echt masterlijk..

voor mij 4,5

avatar van my style

my style

is een goede film met een top verhaal, toch heb ik liever iets meer actie. Heb me zeker wel vermaakt met deze film en natuurlijk acteer werk van al pacino 4*

avatar van declanoz

declanoz

Duidelijk de beste film allertijden, vraag me af of dit ooit overtroffen zal worden.

5/5, wat ook geldt voor deel 2 (maar niet voor 3!)

avatar van Johan311

Johan311

En ook van mij 5 sterren, voortreffelijk.

Hoewel deel 2 nog een 0,1 punt beter is, maar ja 4,9 kan hier niet gegeven worden:-)

avatar van MarkFish

MarkFish

fohfreak schreef:

Nu ik hem afgekeken heb, snap ik waarom..

voor mij 4,5

Je spreekt jezelf wel een beetje tegen:

beginscene vind ik te gek omdat je direct in de film zit! echt masterlijk..

avatar van Atom-Ant

Atom-Ant

Geweldige film!

Persoonlijk vond ik de hoeveelheid geweld erg goed gebalanceerd, dan heb je in de tussentijd de mogelijkheid om je steeds verder in te leven in de film zodat je uiteindelijk in de film de denkwijze van die mensen gaat aannemen en bijna weet wat er gaat komen..meesterlijk!

Overigens een 4,5 omdat de perfecte film nog moet worden gemaakt

avatar van CedricB

CedricB

Een tijdje terug nog eens opnieuw bekeken. Ik had ondertussen ook het boek gelezen. Ik denk dan ook dat dit een van de best verfilmde boeken is.

Een prachtig verhaal met een schitterende cast: Al pacino, Marlon Brando (een van zijn beste rollen naar mijn mening), Robert Duvall, Castellano & Vidoga (Clemenza & Tessio), ...

5* sterren verdiend

Bart Tönjann

Zeer goeie film met een goede rustige sfeer die er overheen loopt.

avatar van gerwin016

gerwin016

Een hele goede film en staat terecht op 2

avatar van joostie

joostie

na elke keer als je hem kijkt word hij slechter.

Argumenten?

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Als je de film niet zo bijzonder vindt, weet je het wel weer na 2-3 keer.

Bart Tönjann

Ja dat geloof ik graag. Er zitten wel erg veel gesprekken in, en weinig actie. Het is erg 'droog'. Toch vind ik 'em steen goed maar ik begrijp dat veel mensen niet zo onder de indruk zijn. Maar persoonlijk vind ik het maffia wereldje sowieso wel interresant. Dan vind je deze film wél goed.

avatar van Drazenko

Drazenko

Als je hem niet bijzonder vind dan ga je hem ook niet 3 keer kijken neem ik aan.

Bart Tönjann

Ja, dat dacht ik ook al ja.

avatar van donemans

donemans

aangezien hij ook nog es 3 uur duurt

avatar van El Chico

El Chico

joostie schreef:

na elke keer als je hem kijkt word hij slechter.

Kan ik niet met je eens zijn.

avatar van Aragorn

Aragorn

El Chico schreef:

Kan ik niet met je eens zijn.

ik ook niet. maar als ik joostie zijn films bekijk waarop hij al gestemd heeft is alles voor mij duidelijk...

avatar van Minority_Check

Minority_Check

prachtige film niks meer niks minder

avatar van JohnStacks

JohnStacks

Ik vind het toch een beetje overdreven soms hoor die gehele hype rondom deze film sommige scenes waren gewoon echt saai

doe mij maar Goodfellas

avatar van Justice4All

Justice4All

Schijnt dat er twee nieuwe delen gaan komen. De boeken zijn al te koop. Las gisteren in een oude Nieuwe Revu.

Ben benieuwd!!!

avatar van Maartenn

Maartenn

Dat meen je niet :s, ik ben ook benieuwd, maar gelijktijdig hou ik dan ook mijn hart vast...