Genre: Misdaad
Releasedatum: 18 januari 1973
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Godfather
"An offer you can't refuse."
Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een maffia familie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel New York, ontstaan er problemen. Don Vito is tegen de handel in drugs en laat dit ook blijken. Dit leidt tot een poging om hem te vermoorden. Daarna wordt één van Don Vito's adviseurs gekidnapt, om zo z'n zoon te dwingen de drugsverkoop goed te keuren.
- IMDb (9,2 / 2199629)
- Trailer (YouTube)
- The Godfather (BoekMeter)
- The Godfather (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Carlo Rizzi
Captain McCluskey
Jack Woltz
Schuco
Alsof je zelf in de maffia zit als je deze film kijkt. Een fenominale film.
Discussie over top 250 notering verwijderd. Zie de opmerking bij het berichtveld.
mrmedieum
Ik snap echt niet dat deze film op nummer 2 staat in de top 250, en dat iedereen deze film een 5 geeft.Volgens mij zou de uitdrukking ''de kleren van de keizer'' hier goed van toepassing kunnen zijn.
Na een paar recensies te hebben gelezen, ben ik de film gaan kijken.Met heel veel moeite kon ik de film afkijken.Oké,de muziek is fantastisch, en Marlon Brando en Al Pacino zijn fantastische acteurs.Daar is voor mij dan ook alles mee gezegd.Ik lees ook overal dat de sfeer zó geweldig is, en dat ze zich helemaal in de film kunnen in leven.... Tjah, het is maar net waar je van houdt.
Echt een zwaar overgewaardeerde film, die veels te lang duurt.
Dit is het bewijs dat er mensen bestaan die GEEN verstand hebben van films.
Goodfella_90
Jij bent dan ook het levende voorbeeld van de andere kant.
Humphrey
The Godfather reeks zijn films die het altijd zullen blijven doen en steeds de moeite zullen lonen te bekijken.
Meesterlijke acteurs.
4,5
Samiro0o0
Hmm .. de bovenstaande gebruiker heeft dus wel een zeer ongeargumenteerde mening maar behalve dat heeft die ook wel weer gelijk .
Sfeer is prima,acteerprestaties zijn in orde en dus ook echt alles
mrmedieum
Jij bent dan ook het levende voorbeeld van de andere kant.
Dank je!
film-gek
briljante film heb hem net weer gezien en die 4.5 verhoog ik gelijk naar een 5
ReMyTje86
Yes ik heb er gisteren tijd voor gemaakt om deze film te kijken
(pas gekocht) met 2 en 3 moet noch kijken -.-
En ik moet toe geven het is echt een vette film ik zou niet zo snel weten wat er mis is aan de film
XanaX
Heb de film nu in bezit, orgineel nog wel
Buitengewoon meesterwerk, de film verveeld geen moment! 5 *
PaulieWalnuts
Mijn favoriete film met Al Pacino (samen met GF2).... Hij speelt niet zo'n echte tough-guy, maar echt een kille maffioso (evenals Brando natuurlijk), erg indrukwekkend. Deze film kun je 100 keer kijken zonder dat 'ie verveelt...
Vince-O
De beste mafiafilm die er is, maar voor mij veel te veel verhaal. 4 sterren.
Drazenko
Deze film kun je 100 keer kijken zonder dat 'ie verveelt...
Volkomen mee eens.
Roowland
nou.. je kan overdrijven.. na 2 keer hoefde ik hem toch echt niet meer te zien..
movie*freak
Hij wordt juist elke keer beter als je hem ziet.
nightbreed
Geen verder commentaar nodig, ik kom alleen even om de film een 5 te geven om zo mijn respect te tonen voor deze briljante film.
Cijfer: 5
L. luchtloper
Menig persoon vraagt zich af waarom deze film vaak op MM de volle 5 krijgt. Vaak wordt ook gesteld dat MM'ers meelopers zijn en dit soort films, net zoals the Shawshank Redemption, een 5 geven.
Maar ik heb deze film al tig keer gezien en nu voor het eerst durfde ik er op te stemmen. Steeds opnieuw raak ik geboeid door deze film en hij raakt me ook.
Ik vind het gewoon een fantastische film, die inhoudelijk een van de beste maffiafilms. Maar naast organisatiestructuur/dilemma's gaat deze film ook op je gevoel in. Het begint allemaal rooskleurig met een bruiloft, met respect en flappen van zo'n 20 a 30.000 dollar. Deze scenes laten de macht zien van de Godfather en ze laten ook het leven van sommige Italianen in Amerika van de vorige eeuw zien. Het is daarnaast is een thematiek van respect.
Mijn persoonlijk favoriete scene is toch wel de scene in het restaurant met de afrekening van Sollozo. Geweldig dat stuk waar Michael even weg droomt, terwijl op de achtergrond de wielen piepen van de tram, waarna Michael de grote omschakeling maakt in zijn leven en afrekent. Daarna loopt hij verdwaasd weg.
Het rare gevoel dat ik van deze film krijg is dat je toch een soort band/sympathie krijgt met het maffia familie. Je ziet van de ene kant het mooie familiegebeuren, van de andere kant zie je de smerige praktijken van diezelfde familie, voortkomend uit macht en angst om ten onder te gaan.
Ik kan er nog uren over door gaan, het is gewoon de hele sfeer die het hem doet.
Bij deze krijgt hij van mij ook de volle 5!
Vinokourov
Jammer dat een hoop mensen nog steeds denken dat het hip en gedurfd is om één van de beste films (zoniet de beste film) af te kraken: "Whoehoe kijk mij eens tof doen en deze film een halve ster geven". Nergens voor nodig natuurlijk, want inderdaad... dit is een topfilm die terecht zo hoog staat. Heeft niks te maken met het meelopen met de massa ofzo.
De sfeer, de muziek, Marlon Brando, de intriges
Eazyfan
Géniale film, vandaag gekocht, zelfs beter dan Scarface. Al Pacino neemt hier zijn vader's taak over en sterft niet op het einde
, geweldig gewoon. Alles klopt aan deze film: Erg sterk en goed verhaal, acteerwerk geweldig, alles er op en er aan. Ik kan niet anders dan 5* geven, in het begin is het beetje verwarrend om alle namen enzo bij te houden maar ik ga later zeker nog eens gewoon herkijken. Ik kijk er naar uit om deel 2 te zien.
by_the_way
zelfs beter dan Scarface.
Er zijn honderden films beter dan 'Scarface'.
Sander2
Inderdaad, maar blijkbaar denkt hij daar anders over.
joostie
ik vind dat deze films na jaren wat slechter worden maar nog steeds goed 4 sterren
Eazyfan
Scarface heeft voor mij gewoon een persoonlijke waarde
Dat was de eerste film die ik hier zag die in de top10 zit (van de top250), Ik zag die toen ik nog in het lager zat en was gewoon géniaal in mijn ogen, is dat nog steeds eigenlijk, mijn favoriete film na deze.

The Godfather: Part III
1990

The Godfather: Part II
1974

Het woord 'maffia' mocht niet in het script van 'The Godfather' voorkomen

'The Godfather' gaat van Netflix verdwijnen: 'Gewoon echt de beste film aller tijden op alle fronten'

Wat is 'de beste film allertijden'? Dit is waarom juist deze films altijd als eerste worden genoemd

Dit is waarom het woord 'maffia' geen enkele keer in 'The Godfather' te horen is

The Shawshank Redemption

C'era una Volta il West
Western, 1968

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
italiëverlies van geliefdelove at first sightitalian americangebaseerd op boekeuropasymbolismgangsterpatriarchwraakgeorganiseerde misdaadmaffiaadvocaatreligierevenge motivecrime familysicilian mafiareligious hypocrisygun violencerise to powermob bossdead horsegang violenceaggressivejaren 40jaren 50mafia war grandpart of trilogy intensepowerful