• 9.379.468 stemmen

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)

Fantasy / Avontuur | 150 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightley

Gesproken taal: Engels, Turks, Grieks en Mandarijn

Releasedatum: 13 juli 2006

Plot Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

"Captain Jack is back!"

De bruiloft van Will Turner en Elizabeth Swann wordt afgelast als beiden gearresteerd worden voor het helpen ontsnappen van Jack Sparrow. Will krijgt de kans zichzelf en zijn verloofde te redden van de strop, door het kompas dat Jack bij zich heeft te overhandigen aan de nieuwe Heer van Port Royal. Jack is ondertussen doodsbang voor Davy Jones, bij wie hij een schuld heeft staan. Jack's ziel wordt opgeëist door Davy Jones, als Jack de sleutel van een dodemanskist met daarin het hart van Davy Jones niet weet te bemachtigen. Maar Jack is niet de enige die belang heeft bij het vinden van de kist...

Jack Sparrow

Joshamee Gibbs

Weatherby Swann

avatar van kaztor

kaztor

Depp is hier dan ook een schijntje vergeleken met z'n andere rollen. Maar van deze film bleef hij wel het hoogtepunt, temeer dat de film zelf gewoon niet echt geweldig is, eerlijk gezegt.

Zelfs op een mindere dag vind ik Depp geweldig.

brookie

Wel een leuke film, wederom mooie muziek. Alleen kan ik me soms wel ergeren aan de zo vergezochte dingen. Ik bedoel ja een kraken en gasten met schelpen op hun kop vind ik gewoon irrtant ongeloofwaardig. Kijk in deel met die agsten een een vloek enzo is natuurlijk ook ongeloofwaardig maar vond ik minder irritant. maar om nou een gast ene vissekop te geven een één of ander groot stinkend dier vond ik niet zo cool.

Daarbij vind ik een cliffhanger in een film foking heiligschennis... Voelde me destijds belazerd in de bios

Vandaar 2.5*

brookie

Ik heb nog ff zitten nadenken en er klopt iets niet volgens mij hoe komt het dat dat aapje niet dood kan. De vloek uit deel I is opgeheven en hij is niet in dienst van Davy Jones.... Ik neem aan dat het wel mogelijk is dode weer tot levend te wekken wat ze ook met de pearl en sparrow willen doen, en wss ook met barbossa is gebeurt. Maar het is volgens mij onmogelijk dat dat aapje onsterfelijk is

avatar van Aloys/Bono/Axl

Aloys/Bono/Axl

@Brookie: Kijk even The Curse Of The Black Pearl, en na tot na de aftiteling: Hier is te zien dat het aapje terug naar de kist met muntstukken zwemt, er een pakt. Ondood word en 'door' de camera springt

Ik vond deze duidelijk minder dan de eerste, maar alsnog is het een goede film. 3.5*

Aloys/Bono/Axl schreef:

thx maarja dan nog blijf ik het maf vinden, want ja ze hebben toen dus min of meer dat aapje achtergelaten op island de muerta maar in deel II zit ie op de pearl. Dan kun je aannemen dat de peral daar weer is geweest maar das gwn koffiedik kijken

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Eindelijk gezien. Net zo leuk als het eerste deel. Flauwe, maar grappige humor, veel actie, mooie special effects, en acteurs die er zin in hebben. Die 150 minuten gingen snel voorbij. Alleen een beetje jammer dat de film geen echt einde heeft en dat Bill Nighy onherkenbaar is.

avatar van Shark_Jaws2

Shark_Jaws2

zeer goede film vind hem even goed als de eerste vooral met de nieuwkomers davy jones en de kraken 4*

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Pluspunten: De Nieuwe vijanden ( De Kraken en Davy Jones) en leukere grappen.

Minpunten: Het verhaal is minder goed, en het acteerwerk lijkt zelfs minder te zijn..

Toch nog 3.5* voor deze redelijke film

avatar van sjorzke

sjorzke

echt hele leuke film die je echt wel meerdere malen wil zien! prachtig!

avatar van lottetje

lottetje

Ik vond Johnny depp als Jack Sparrow geweldig in deze film. In deel 3 is dat veel minder en eigenlijk is dat het enige waarom de pirates of the caribbean zo leuk is.

Aan het eind van deze film wanneer ze achter elkaar aan rennen voor de kist, ik kom niet meer bij, bij dit soort stukjes.

Het verhaal vond ik bij deze film slecht.

toch een 3,5 voor Jack Sparrow..

avatar van Depplovertje

Depplovertje

Geweldige film!

Maar ik vond deel 1 toch beter

avatar van anne J

anne J

"Piraten aan de haal met MTV Awards

'Pirates of The Caribbean: Dead man's chest' is tijdens de MTV Movie Awards verkozen tot beste film. Johnny Depp werd gehuldigd voor zijn acteerwerk in de film.

(Novum/AP) - Kapitein Jack Sparrow was zondag in Los Angeles de grote winnaar tijdens de MTV Movie Awards. De tweede film over de piraat, 'Pirates of The Caribbean: Dead man's chest' werd verkozen tot beste film, en zijn vertolker Johnny Depp nam het beeldje voor beste acteerprestatie mee naar huis. "

Nice

avatar van Kevin13

Kevin13

deze film dan toch maar verhoogd, omdat deze donkerder en meer monsters in voor komen!

Het verhaal vond ik redelijk goed, dat iedereen de kist nodig heeft voor zichzelf vond ik wel grappig. De humor van Jack Sparrow is wel ten opzichte van de eerste serieus gedaald! in de eerste was hij briljant, nu is hij gewoon.

de acteurs waren weer in 2 groepen gedeeld, een groep waar dat goed werd in geacteerd, en een groep waar slecht in werd geacteerd.

Johnny Depp is natuurlijk bij de 1ste groep, net zoals Jack Davenport ( James Norrington).

Orlando Bloom en Keira Knightley behoorden net zoals de vorige keer in de 2de groep.

Ze acteerden allebei rampzalig slecht, je kunt je niet inleven in hun personage, dat was wel bij Jack Sparrow en Commodore Norrington.

de special effects waren nu wel veel beter dan de eerste film.

De Vliegende Hollander en Davy Jones en zijn bemanning waren echt fantastisch mooi gemaakt!

De Kraken was wat het moest zijn, mooi en toch heel griezelig

alles tesamen maakt een 3.5

avatar van Betjeuhx

Betjeuhx

Ook zeer mooi, maar wel super v eel fouten, zo blijft de hond droog als hij door het water loopt, er is een schoenafdruk te zien bij het graf van een moderne schoen enzovoort. een 4.5

avatar van serpico

serpico

Bij nader inzien is deze film eigenlijk best te pruimen, ook al zijn sommige stukjes wat saai, en andere weer te onnozel. Het eind is wel bevredigend, juist doordat het onbevredigend is. Je wilt méér en dat is een goed teken. De humor is namelijk wel aanwezig, de fantasy-elementen ook, de muziek is goed te doen en er hangt een nieuw sfeertje.

Ik verhoog met een halve ster naar 3*

avatar van Rua

Rua

brookie schreef:

Misschien moet je maar gewoon geen fantasy films meer kijken...

Net gezien, deze is idd wel een stuk minder dan deel 1 maar heb me er toch best mee vermaakt.

En Johnny blijft leuk als Jack!

avatar van timburton

timburton

Hoewel ik deze film een grote flop vindt heb ik alsnog de DVD na dat ik hem in de bioscoop had gezien gekocht. Ik ben gewoon bezeten door Johnny Depp en Naomie Harris. Maar stel nou als Jim Carry Jack Sparrow gewoon had gespeelt (want dat was de 2de keuze voor Sparrow), en dat een of ander wicht de rol van Harris had ingepikt. Dan had ik deze film een dikke 0,5 gegeven. Één putnje erbij voor Depp, en één puntje voor Harris.

2,5

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

2,5 is slappe soep........ deze film is minstens 3,5 sterren waard.

avatar van timburton

timburton

Niet mee eens. Vond jij het dan een goed verhaal?

avatar van anne J

anne J

Weer eens gekeken Laatste keer was kerstmis.

Héérlijk, de film blijft leuk, hij blijft op de 4,5* staan. Mijn broer keek de tweede helft mee, hij lag de hele tijd dubbel om Pintel en Ragetti

avatar van Hannibal

Hannibal

Met veel moeite heb ik deze afgekeken. Een piratenfilm is leuk, maar dit was je reinste science fiction! In deel één vond ik Jack Sparrow nog een grappig personage met zijn spastische bewegingen, maar hier had het zeemonster hem beter kunnen opvreten en hadden ze deel 3 niet hoeven maken. 2* voor POTC2.

avatar van G.1Rl

G.1Rl

De eerste keer dat ik deze film zag, was ik dolenthousiast. De tweede keer helaas iets minder.

Maar omdat ik deze film de eerste keer wel leuk vond: 4*

avatar van Redlop

Redlop

'Kraken' is wel één van de meest geslaagde cgi-effecten ooit. Geweldig! Lekker sfeervol vervolg. 4*

avatar van G.1Rl

G.1Rl

Maak er toch maar 3,5 van (denkend aan de tweede keer dat ik deze film zag).

avatar van italian

italian

Na de andere twee delen te hebben gezien, wist ik wel wat ik hier van moest verwachten en die verwachtingen zijn ook waargemaakt : veel piratenonzin, veel onnodige subplotjes en nog veel over-the-topgedoe.

In de cast zijn gelukkig wat positieve veranderingen aangebracht : leukere badguys, goed neergezet door Nighy ( al weet ik niet hoe groot zijn bijdagen is door de overvloed aan special effects ) en Hollander. Ook leuk dat Jack Davenport zijn fatsoenlijke klootzakrol achter zich weet te laten en een ordinaire schoft is geworden. Zowiezo een acteur die ik graag bezig zie, ook al ken ik hem enkel van zijn Norringtonrol. Minder positief is het personage van Depp dat een stuk minder excentrieker is geworden dan het eerste deel en dan blijft er bitter weinig over van zijn personage, afgezien van Depps charmeurblik. Knightley en Bloom laten we maar voor wat ze zijn...

Spektakel laat lang op zich wachten, zeker wanneer je zooi overleeft hebt als de niveauloze humor van de Caribbeansidekicks ( die twee piraten ) , de opgeblazen, bijna pseudoelitaire ( ) dialogen, en de oninteressante subplotjes volgepropt met waarden als plicht, trouw en vriendschap en daar nog eens bovenop een emotieloze vader-zoonrelatie.
Maar wanneer het CGI-feest losbaarst, is het wel smullen geblazen : ondersteund door een bombastische soundtrack is de schattenjacht op het eiland het vermakelijkste stuk, waar iedereen om zij eigen redenen het hartwel wil hebben.

3* zoals de andere delen

avatar van Redlop

Redlop

-jack_sparrow- schreef:

de Kraken én Davy Jones

Ja inderdaad, sterke creatie.

avatar van HoRRoR-Freak23

HoRRoR-Freak23

Helemaal te gek , heb em in de bios gezien en keek mijn ogen uit! wat een vette special effects, echt SUPER gedaan een dikke 5*

avatar van Musicer

Musicer

Goeie film, maar niet zo goed als de Black Pearl.

avatar van Adammeh

Adammeh

Yeah! Keira Knightley!

Maar natuurlijk ik hou van dit soort films! Was wel leuk maar het einde was een beetje ''predictable''.

Maar ze moeten nog veel leren ''film wereld'' !