• 9.389.653 stemmen

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)

Fantasy / Avontuur | 150 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightley

Gesproken taal: Engels, Turks, Grieks en Mandarijn

Releasedatum: 13 juli 2006

Plot Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

"Captain Jack is back!"

De bruiloft van Will Turner en Elizabeth Swann wordt afgelast als beiden gearresteerd worden voor het helpen ontsnappen van Jack Sparrow. Will krijgt de kans zichzelf en zijn verloofde te redden van de strop, door het kompas dat Jack bij zich heeft te overhandigen aan de nieuwe Heer van Port Royal. Jack is ondertussen doodsbang voor Davy Jones, bij wie hij een schuld heeft staan. Jack's ziel wordt opgeëist door Davy Jones, als Jack de sleutel van een dodemanskist met daarin het hart van Davy Jones niet weet te bemachtigen. Maar Jack is niet de enige die belang heeft bij het vinden van de kist...

Jack Sparrow

Joshamee Gibbs

Weatherby Swann

avatar van Willemson

Willemson

Een erg tegenvallend vervolg op de gave eerste film. Wat een tenenkrommend stom einde!

avatar van fabbyke

fabbyke

Willemson schreef:

Het einde vond ik juist het enige goede aan de film .

avatar van Myrthe94

Myrthe94

anne J schreef:
Mee eens met Pieter Montana.. Ik denk en hóóp gewoon (dik) dat ze wel voor Jack gaat.. Haha.

Ik ook

avatar van seanpuffy

seanpuffy

ik heb gisteren naar de film gaan kijken en ik vond hem beter als de eerste hier zit meer comedy in en meer aktie dan de eerste vind ik persoonlijk. ik had alleen het einde niet zo verwacht maar dat is zeker geen minpunt want zo zie ik uit naar deel drie dat deel drie er maar snel is.

**4.5**

avatar van Chr!Zzle

Chr!Zzle

mooi vervolg

lekker lachen ook

dacht even dat ik naar een comedy keek

nee maar echt een goeie film met een spannend einde

en Elizabeth tsja die kiest denk ik wel voor sparrow

(hoop ik) dan kan het vervolg nog eens wat worden

avatar van QueenBitch

QueenBitch

Ik vond het een goed verhaal. Alleen in het begin lijkt het of er wat wordt weggelaten. Maar hij is wel minder dan 1. Kan niet wachten op deel 3.

avatar van JJ_D

JJ_D

QueenBitch schreef:

Alleen in het begin lijkt het of er wat wordt weggelaten.

Wat bedoel je.

avatar van Lola3

Lola3

JJ_D schreef:

Wat bedoel je.

Ik denk dat het te rap ging voor haar.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Ik denk dat ze bedoelt dat de scéne op het eiland met de kannibalen eigenlijk weinig toevoegde aan het verhaal.

avatar van JJ_D

JJ_D

Lola3 schreef:

Ik denk dat het te rap ging voor haar.

Tjah,

avatar van anne J

anne J

Dat het te snel ging en ze daarom later niet snapte ofzo en dat dat net leek of iets was weggelaten zodat ze het niet snapt. Maar eigenlijk omdat het dus te snel ging om te begrijpen..

Haha, sorry, had ik even zin in.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Pieter Montana schreef:

Zo erg in het begin was die anders niet.

avatar van jimbo79

jimbo79

veel te druk vervolg, depp is weer geniaal en er zitten wel leuke scénes in maar ze hebben te veel over the top willen gaan, toch benieuwd naar deel 3

avatar van x_ShamieeJ

x_ShamieeJ

Ook deze is heel leuk. Ik vond de 1e al helemaal wauw , ook deze valt in de smaak.

Ik kijk al uit naar de 3e want Jack Sparrow x co blijven plezierig om naar te kijken . Ik heb nog harder gelachen dan bij de eerste

alweer een topfilm van Depp.

avatar van Die Romantic

Die Romantic

Deze is iets minder leuk dan de eerste.

Maar toch nog 3.5*

avatar van darthconner

darthconner

super film.zoals ik al had verwacht.

grappig,veel avontuur,soms griezelig,...

ik ben benieuwd naar de derde!!! met captain barbossa en nog eens davy jones.

avatar van Film Pegasus

Als we nog verder deze trent op gaan, wordt Sparrow nog heilig verklaard en deze film tot werelderfgoed uitgeroepen. 3.90 voor een wat minder (niet slecht maar zeker geen topfilm) en goedkoop vervolg gaat me het figuurlijke petje te boven...

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Film Pegasus schreef:

Als we nog verder deze trent op gaan, wordt Sparrow nog heilig verklaard

Is hij al

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Zekers.

avatar van Lola3

Lola3

Het is wel waar dat Depp fantastisch speelt (dat volgens mij ook deels komt door zijn erg grappig personage) Maar ik vond Rush in deel 1 een Keira Knightley ( vooral in de 2e ) ook zeer goed spelen maar die staan natuurlijk wel een beetje in de brede schaduw van Johnny. Orlando vind ik maar saai, hij zal het moeten blijven stellen met de rol van zijn leven: die in de LOTR.

avatar van anne J

anne J

Leuke site..

Intervieuws, filmpjes, weet ik het.

Ook Pirates 1 en 3 trouwens, dit is toevallig de pagina van 2.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Ik ben met hoge verwachtingen naar deze film gegaan en ik ben zeker niet teleurgesteld. Er zat meer humor in deze film dan de eerste wat het verhaal ten goede kwam. Het verhaal is wel ingewikkelder geworden.

avatar van carobo

carobo

Heb de film vanavond in de bios gezien, en heb echt genoten. Ik vind de film heel grappig, en vooral de entree van Kapitein Jack Sparrow vond ik geweldig. Ook vond ik dat er weer super knappe computerbewerkingen in zaten. Geweldige film met super acteurs 4.5*

avatar van J.S.

J.S.

Film Pegasus schreef:

Om heilig verklaard te worden moet je op z'n minst een voorbeeldig christelijk leven leven iets wat Sparrow niet doet.

avatar van vampirekiss

vampirekiss

Zoals de vorige film is deze weer grappig en op prachtige locaties gefilmd. Johnny Depp speelt zijn rol weer schitterend.

Alleen vind ik de vorige iets beter. Toen had je een verhaal dat helemaal af was en bij deze film had ik soms ook het gevoel dat er iets niet klopte en daardoor kon ik het verhaal even niet meer volgen.

Al bij al toch een leuke film

avatar van Mug

Mug

De POTC-cyclus is met recht een succesvolle avonturen-film cyclus die garant staat voor amusement [past netjes in het rijtje Star Wars, Indiana Jones, Back to the Future en LOTR (wellicht nog wat meer, maar dit zijn de uitschieters w.b immense populariteit)].

Goed vervolg. De lokaties en actie-scenes zijn uitstekend. Met de humor zit het ook snor. En die twee-en-een-half uur vliegen voorbij. Maar ja, minpunten volop.

Ten eerste, Orlando Bloom en Keira Knightley. De populariteit van Bloom blijft een raadsel voor mij, kleurloos. Gelukkig zit hij meer in de actie-scenes zonder veel woorden uit te brengen. En Knightley is voor mij de nieuwe Meg Ryan. Leuke actrice voor romantische filmpjes, maar als het aankomt op humor en aanverwante zaken, valt ze door de mand.

Ten tweede, de verheerlijking van Captain Jack Sparrow. Het is maar al te duidelijk dat het succes van de cyclus geheel op de schouders rust op dit personage uitgevoerd door Johnny Depp. In het eerste deel was het verfrissend, maar naarmate de film vordert, des te ergerlijker en vooral 'nichteriger' Sparrow wordt. Het lijkt wel alsof Depp de vrije hand heeft gekregen en het personage Sparrow belachelijker neerzet (uit protest??)

Ten derde, de actie-scenes met de Kraken. De regie van Verbinski laat ons hier in de steek. Onduidelijkheid, too much, onscherp, chaotisch...het is niet de bedoeling om de kijker (ik dus) tijdens die scenes te laten uitkijken naar het einde van die scenes. Ook de 'bloody obvious' special effects in deze scenes gingen er moeizaam in bij mij.

Tenslotte, jawel, het einde van deel 2. Hoe in godsnaam zal de kijker nu nog de films enigszins serieus kunnen nemen. De verklaringen die men ongetwijfeld zal geven in deel 3 vind ik nu al (zonder het te weten) de grootste bull-shit ever told in film history. Waar komt die Barbossa nu weer vandaan? Oh jee, Sparrow is verslonden door de Kraken, maar hij overleeft het natuurlijk op een bijzondere manier..?!??

Desalniettemin, POTC staat garant voor amusement in de bioscoopstoel. Iets wat maar weinig Hollywood-films nog lukt dezer jaren. 3,5* Kom maar op met deel 3. En het zal me niks verbazen als er nog animatie rip-offs op de markt gebracht zullen worden door Disney.

avatar van Sjorzaa

Sjorzaa

Het verhaal in deze film was een stuk ingewikkelder en moeilijker te volgen als in deel 1. Maar dat neem niet weg dat er weer volop actie en humor is. Johnny Depp speelt weer net zo goed als in deel 1. Toch zijn er ook een paar dingen als wat hierboven gepost is door Mug die mij ook opvielen. De actiescènes die worden bedoeld waren allemaal net iets te veel. Maar ik vond het wel spectaculair om het te kijken. Het was een leuk einde en ook onverwacht maar de verklaringen inderdaad in deel 3 zullen wel nergens op slaan.

Toch een zeer geslaagde film maar wel minder als deel 1.

4.0

avatar van swankel

swankel

Was wel een erg vermakelijke film met goede special effects.

maar vergeleken met één is de humor veel te veel over the top en de spanning is weg genomen.

het komt erop neer (vind ik) dat deel 3 weer wat meer deel 1 mag zijn

avatar van ikketjuh

ikketjuh

swankel schreef:

maar vergeleken met één is de humor veel te veel over the top.

Het komt er op neer dat deel 3 weer wat meer deel 1 mag zijn

ben ik heelemaal mee eens... IK hoop echt dat deel 3 veel en veel beter wordt dan deel 1 hoewel, dat het volgens mij wel niet gemakkelijk zal zijn als je nu deel 2 ziet, wat volgens mij deel 1 echt niet overtreft....

de humor vond ik nu ook weer niet ZO slecht maar t'kan beter,...

uiteraard zijn er ook veel pluspunten vandaar mijn hoge score hé

avatar van M.ike

M.ike

zoals de vorige film is heeft de film spanning (alleen minder dan de 1e) en vooral lach momenten om de altijd grappige Jack Sparow verder is deze film op prachtige lokaties vastgelegd