Genre: Thriller / Actie
Geregisseerd door: David R. Ellis en Lex Halaby
Met onder meer: Samuel L. Jackson, Julianna Margulies en Nathan Phillips
Releasedatum: 28 september 2006
Plot Snakes on a Plane
"Sit back. Relax. Enjoy the fright."
Een FBI-agent moet een kroongetuige in een zaak tegen een maffiabaas vervoeren per vliegtuig van Hawaï naar Los Angeles. Het probleem is echter dat diezelfde maffiabaas het vliegtuig heeft volgeladen met een verscheidenheid aan giftige slangen, die ook nog eens losgelaten worden.
Neville Flynn
Grace
Maria
Naomi Watts
Het was te proberen
Dat weet ik niet, weet alleen dat dit één van zijn minst betaalde rollen was.
pikkel
Geweldig? Sommige dingen sloegen gewoon nergens op...
Iemand wordt vertrappeld door een paniekerige menigte en sterft, kan perfect, maar nee hoor, iemand moet zonodig zijn keel doorboren met een naaldhak.
mee eens.
Quintijn
Een verschrikkelijke slechte film was dit toch. De titel lokte mijn aandacht eventjes weg, slangen in een vliegtuig? opgesloten gillende mensen? Tof! Maar de makers van de film hebben het hier flink verpest want de film zelf was een van de slechte die ik sinds lange tijd gezien heb.
1,5* voor deze film, en dan ben ik nog milt.
roebftb
Jammer van het geld dat hier in gestoken is. Hadden zóveel tandenstokers van gekocht kunnen worden!
bild
Een niet al te goeie film, vooral te danken aan het script die toch zo clichématig is. Maar ook het realisme bakt er niet veel van.
gi30171
't Ja, je kan toch ni verwachten als je naar zo'n film kijkt er geen slangen in het vliegtuig zitten. Akkoord, cliché, niet echt realistisch maar leuk en toch spannend.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Best wel een leuke film. Er is al veel rotzooi gemaakt in de horrorwereld en vaak is het moeilijk om een goede film met moordende dieren te maken, op een paar uitzonderingen na. Vaak te eentonig, altijd die labotesten, altijd dat speurwerk, vaak belanden zo films in een oninteressant verhaal met hier en daar wat leuke momenten als het beest eens in beeld komt.
Snakes on a plane gooit het over een andere boeg waardoor er heel wat actie gecreeërd wordt. Het feit dat je niet weg kan vluchten (vliegtuig) maakt het extra spannend. De typetjes in deze film (vrouw met chihuahua...) zorgen dat de film je langer bijblijft.
Ik was in de bioscoop in 2006 aangenaam verrast dus.
AddictedToMovies
Een ode is iets anders dan een parodie.
Ja, maar er zijn ook geen knipogen van 'kijk is hoe slecht dit is', het was gewoon slecht.
horrorfreak23
Deze film viel wel mee. Alleen vond ik het wel wat ongeloofwaardig hoe je met het spelen van een videogame ineens een vliegtuig kan besturen. Waarom dan nog de jarenlange opleiding volgen allen naar gamemania enhaal daar je opleiding
geronimo
- 1955 berichten
'k Lach me echt suf om deze film! Gister weer es bekeken.
"This is your new pilot Troy speaking, and sitting next to me is my main man, my brother from another mother, the biggest pimp that I know, Superfly Agent Flynn. Ladies and gentlemen, Agent Flynn."
Ace Hanlon
Dit zou een thriller/actie-film zijn, maar volgens mij was het een actie-komedie. Het is absoluut onmogelijk om deze film serieus te nemen. Ik heb er hartelijk om kunnen lachen. Hij deed me denken aan "Airplane" c.q. "Flying High". Alleen miste ik een figuur als Leslie Nielsen hier wel een beetje.
Toch nog 2,5*
Warner Brothers
Een leuke film, waar ik zo nu en dan flink om heb moeten lachen.
Vinokourov
Jajaja, ondanks alles een leuke film! Het is onzinnig en heeft quasigrappige oneliners, maar het stoort niet. In het begin zag ik het culterige er nog niet in. Maar gaandeweg begon ik me steeds meer te vermaken met opperbaas Samuel L Jackson die effetjes een motherfucking vliegtuig (incl. motherfucking snakes) veilig in LA moet zien te krijgen.
K@i
Moet zeggen dat ik aangenaam verast werdt aan het plot tezien verwachte ik een GRUWLIJK SLECHTE Film maar het viel allemaal best mee hijs inelkgeval beter dan Deep Blue Sea
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Al lang voor de introductie van de film, kreeg hij veel aandacht. Dit mede door de ''campy'' titel en door de blog van een van de scenarioschrijvers (Josh Friedman) die een kans kreeg om mee te werken aan de film. Door het werven van Samuel L. Jackson kreeg de film nog meer aandacht, wat een hype veroorzaakte waardoor er meer geld voor de film vrijkwam voor extra heropnames en zelfs een door het publiek bedachte zin in de film. Grappig genoeg had de impresario van Samuel L. Jackson er in eerste instantie op aangedrongen dat de titel verandert zou worden, aangezien Samuel L. Jackson niet met zo'n titel zou 'kunnen' werken. toen Samuel daar lucht van kreeg, reageerde hij met de veel geciteerde woorden:
"We're totally changing that back. That's the only reason I took the job: I read the title."
Qua plot is het uiteraard totaal absurd, maar aangezien ze toch voor zo'n absurd iets hadden gekozen, mochten ze het voor mij opzicht dan wel meteen nog absurder en maffer maken. Gelukkig hebben ze er ook wat humor bijgepropt wat ook wel mag bij zo'n film.
De film doet een beetje af als een B-film, maar de maker heeft echt werk gemaakt van de slangen, en dat is ook zeker goed gelukt. En met de meer dan 450 slangen die voor de film gebruikt zijn, bereikt de film z'n toppunt met een 5,79 meter lange Burmese python.
Er was 1 klein momentje waarop samuel L. Jackson bij mij niet helemaal serieus als Us Marshal overkwam (nml. toen hij het pistool afpakte van de in de film genoemde Three G's), maar voor de rest is er niks mis met z'n acteerwerk (as usual), en bleven de volgende woorden al meteen in me hoofd zitten al was het een catchphrase:
“Enough is enough! I have had it with these motherfucking snakes on this motherfucking plane!”
De film word mooi afgesloten en je loopt weg met een goed gevoel.
aburex
Best wel spannende film metveel schrikmomenten en Samuel speelt zoals altijd een goede rol. Inderdaad er zijn al veel filmen gemaakt met een vliegtuig in nood, maar deze vind ik toch origineel: slangen aan boord.
canciser
Geweldig filmpje om s'nachts te kijken als je niet kan slapen
Vooral niet te serieus nemen. 2.5*
Killerkip
Erg jammer dat de tekst je giftige slangen beloofd, terwijl het hier om wurg slangen gaat...
Dat is voor mij al zo over de top dat ik al gegeten heb vóór ik de film gezien heb
Vascago
Misschien heb je niet goed opgelet, want er zaten toch echt wel gifslangen in de film.
domkey
Ach, het blijft kolder nietwaar?
Ik miste alleen Snake Plisskin!
cartman008
En dit moet dan een actie/thriller film voorstellen... yeah right.
Heb mij er integendeel wel mee kunnen kapot lachen.
Iron Maiden
Enough is enough!
I have had it with these motherfucking snakes on this motherfucking plane.
Everybody strap in, I'm about to open some fucking windows!
boozebelly
- 1916 stemmen
Wat een creatieve titel ook....Slangen in een vliegtuig, jeej
Toen ik deze film ging kijken, had ik al een vermoeden dat het weer een blunder van Samuel L Jackson zou zijn. Achteraf bleek dat inderdaad zo te zijn. Die vent heb ik nu inmiddels ook wel gezien, hij heeft een paar toppers op zijn naam staan, maar ook héél véél floppers. Bovendien is dat nou echt zo'n acteur die ik na een paar films wel gezien heb. Tom Hanks is net zo één. Wel goed, maar de afwisseling is ver te zoeken.
Deze film is zo matig als ie eruit ziet. Goedkope bocht, niet te zuipen.
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Mooie film. Goede actie en acteerprestaties van Samuel L. Jackson. Daarnaast genoten van die mooie vrouw
juhnzun
Erg vermakelijk totaal niet verwacht !
Laoslander
Slecht, maar wel 100 procent zelfbewuste cinema zodat het dan weer goed wordt!
domkey
Slecht, maar wel 100 procent zelfbewuste cinema zodat het dan weer goed wordt!
Met andere woorden.................,kolder!
kramersietse
Niet zo gek toch ook dat die Samuel L. Jackson nooit een Oscar gewonnen heeft ook? Na Pulp Fiction heeft ie in heel veel bagger gespeeld ook, en dat van zo'n talent toch o zo jammer.
Slangen in een vliegtuig die worden vrijgelaten? Voor dit soort verhalen heb je toch ook b-acteurs die tegen een niet al te hoge vergoeding leuk kunnen spelen? Wat een giller hee deze film.

Nieuw op HBO Max: Sean Penn en Dakota Johnson samen te zien in 'Daddio'

Documentaire / Misdaad, 2019
Geen reacties

Coach Carter
Drama / Sport, 2005
slangfbivliegtuigdierlijke aanvaldoodfirst class duringcreditsstingersnake attackwitness to a crime suspensefulfrightened