• 9.377.362 stemmen

Geregisseerd door: David R. Ellis en Lex Halaby

Met onder meer: Samuel L. Jackson, Julianna Margulies en Nathan Phillips

Releasedatum: 28 september 2006

Plot Snakes on a Plane

"Sit back. Relax. Enjoy the fright."

Een FBI-agent moet een kroongetuige in een zaak tegen een maffiabaas vervoeren per vliegtuig van Hawaï naar Los Angeles. Het probleem is echter dat diezelfde maffiabaas het vliegtuig heeft volgeladen met een verscheidenheid aan giftige slangen, die ook nog eens losgelaten worden.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Jackson deed dit ook voor heel weinig geld, hij houdt zelf juist van dit soort b-flims.

avatar van kramersietse

kramersietse

Ja he!! Mooi dat ik dat weet, hou ik voortaan rekening mee als ik weer een film met hem zie liggen, niet kopen, kan tegenvallen namelijk.

avatar van Warren Stantin

Warren Stantin

Een pure onzinfilm natuurlijk maar de uitspraak van Samuel L. Jackson: "Enough is enough ! I have had it with these motherfucking snakes on this motherfucking plane" vind ik geweldig (vooral ook door de driftige manier waarop Jackson het zegt). Ondanks het niet erg realistische gehalte van deze film, is ie toch wel onderhoudend.

avatar van chevy93

chevy93

Dit is echt zo'n 'zo slecht dat het (bijna!!) goed is'-film.

avatar van clutch

clutch

Nee.

avatar van Grindpad

Grindpad

hahaha, nu kun je hem feitelijk nog steeds zowel goed als slecht vinden Clutch (als je even niet naar je cijfer kijktt)

avatar van clutch

clutch

Haha ja zeg. Hoe lul ik me hier weer uit. Goed slecht, laten we het daar op houden. Ehh...

avatar van Grindpad

Grindpad

ik snap je

avatar van skipy05

skipy05

Ik had deze film al een hele tijd liggen. Het is niet direct een film voor mij maar ik wou hem toch niet wegdoen voor ik hem gezien had. Film vond ik wel goed. Spannend van begin tot einde. Samuel L. Jackson speelde zoals meestal zeer goed.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Ik had bij deze film hetzelfde gevoel als Planet Terror. Niets anders dan onschuldig vermaak en humor zonder daarbij arrogant te moeten overkomen ( 2012 ). Zoals velen was ik niet direct overtuigd door het plot, maar dit is eentje dat je gwoon moet gezien hebben.

avatar van nedbed

nedbed

1 ster voor de geweldige oneliner: Enough is Enough I''ve had it with these motherfucking snakes on this motherfucking plane!

avatar van Saaimen

Saaimen

nedbed schreef:

maar verder natuurlijk heel slecht

Totaal mee eens hahaha die quote draagt de hele film... Oftewel kijk scary movie 4 is het volgens mij, dan wordt al het goede van de film nog is dunnetjes (5 keer ofzo) overgedaan....

avatar van nedbed

nedbed

Saaimen schreef:

Dat was in Epic Movie volgens mij.

Maar die is nog slechter!

avatar van GuyB

GuyB

I've had it with these motherfuckin' snakes, on this motherfuckin' plane.

Bij het lezen van de titel weet je al wat een leuke film het wordt. Sit back, relax, enjoy the fright is wat er op de cover staat en wat je helemaal moet doen.

avatar van CrazyDavid

CrazyDavid

Alleen al aan de poster zie je dat de film waardeloos is. Als je de draaiing van de slangen volgt zie je al dat het niet klopt...

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Deze film kreeg nog voordat hij uitkwam al veel aandacht. Dit kwam mede door de campy titel. Het verhaal behoeft weinig uitleg: slangen terroriseren een vliegtuig. Door de hype kregen de makers meer geld toebedeeld en dat straalt er duidelijk van af. De film neemt zichzelf wel serieus en hoe belachelijk het concept ook mag zijn, het werkt wel. Samuel L. Jackson's "Enough is enough! I have had it with these motherfucking snakes on this motherfucking plane!" is legendarisch. Leuk monsterfilmpje voor op zijn tijd.

avatar van Zola-22

Zola-22

een 3 alleen al voor Samuel L. Jackson.

avatar van killerfreak

killerfreak

is me dit even een tegenvaller zeg. Spanning is er niet echt te vinden in deze film. Nee, ook niet door de slangen, noch door het bloot, noch door in beeld brengen van een marteling. Ok, entertainment is er wel een beetje, maar de acteerprestaties doen soms twijfelen of dit een actie of komedie is.

Maar goed, zoals gezegd: het is nog wel een leuk tv-filmpje om eens voor te gaan zitten, maar meer niet. Als je deze nog niet hebt gezien, maar je twijfelt tussen deze en een andere, kies dan niet onmiddellijk voor deze, want je zou het je wel eens kunnen betwijfelen.

Toch 3* dus voor entertainment, en Jackson die de film een beetje probeert recht te houden

avatar van dominion

dominion

deze film heeft in de top 250 gestaan omdat iedereen de titel zo geweldig vond en toen ging iedereen er op stemmen terwijl niemand hem had gezien

avatar van Theunissen

dominion schreef:

Dat lijkt me sterk want een film komt pas na 2 jaar in de Top 250 te staan. En als je effen naar de statistieken van deze film kijkt, zie je dat het gemiddelde van 2006 (toen kwam de film uit) tot 2008 enorm is gedaald.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

TinkerTex schreef:

Helemaal mee eens! Ik wachtte de hele film om alleen dat zinnetje te horen en toen ging ik stuk van het lachen.

Geweldig film en zeer leuk gedaan. De grappen waren ook goed gekozen.

Mooi film om te zien.

avatar van mnrk

mnrk

TinkerTex schreef:

Klopt als een bus...uhhh vliegtuig

Blijft nog steeds zeer leuk om naar te kijken...en een film met Samuel L. Jackson is altijd goed te doen.

avatar van puckb96

puckb96

Wat een knurtfilm.

avatar van Justinw

Justinw

De film begint als een videoclip van Jack Johnson maar gaat al gauw verder zoals we het verwachten. Een chinese Badguy, een veel te bruine surfer die toevallig geen blond haar heeft.

Het gaat allemaal nergens over maar de film vliegt voorbij een paar oneliners een videogamende bodygaurd en de film is weer voorbij. Moet je eigenlijk een keer gezien hebben, dit word wel z'n cultklassieker.

avatar van dave

dave

Samuel L. Jackson schreef:

Normaal trap ik nooit af met een quote, maar in dit geval maak ik graag een uitzondering. Zelden zo lang blijven lachen als met deze onbetaalbare uitspraak. Ik gniffel nu nog steeds, al wordt de afstand tussen lachbuien geleidelijk aan groter. Deze goed gecamoufleerde B-film draaide stiekem uit op een zeer aangename zit. Je zou via een flauwe woordgrap kunnen stellen dat de 100 minuten voorbij vlógen.

Knap dat ze af en toe laten uitschijnen dat ze dit broddelwerk serieus nemen, om dan even later te vervallen in pulp van de bovenste plank. Niettemin kom ik wederom tot de vaststelling dat B-films nog wel de beste resultaten op tafel leggen met een gekend en gerenommeerd acteur, die weliswaar nog niet in een hopeloze situatie is terechtgekomen. Jackson biedt hier een hilarisch contrast tegenover zijn gewoonlijke rollen. Iedere blik in zijn ogen en iedere opmerking die uit zijn verbijsterde mond tuimelt doet spontaan grijnzen. Ik heb enorm genoten van zijn aanwezigheid. Het feit dat ik hem in wezen louter uitlachte, moet hij me maar vergeven.

De CGI zag er relatief goed uit. Vooral Jackson zelf ziet er treffend uit. Mooi geanimeerd. Ook de slangen op zich vallen mee, al oogt het contact met mensen ietwat kunstmatig. De tegenwoordigheid van echte slangen hier en daar neemt tevens wat druk van de spreekwoordelijke ketel. Griezelig of beangstigend zijn ze echter allerminst te noemen, en zo omvat hun bestaansreden slechts het doen opkrullen van mondhoeken.

Enfin, "Entertaining as fuck" zou Samuel L. zeggen, waarmee ik sans gêne akkoord zou gaan. Afronden doe ik evenwel naar onder, want een constante grijns is op dit moment niet meer genoeg om een doorslag te kunnen geven.

3,00 (3,25)

avatar van eavymetal

eavymetal

Samuel L.Jackson is in deze goede film weer eens een keer lekker op dreef als de gedreven US Marshal Neville Flynn, en daardoor krijgt de film de kracht die het nodig heeft om ver boven soortgelijke films uit te stijgen.

avatar van Filmpje1

Filmpje1

nedbed schreef:

mee eens, alleen krijgt deze oneliner van mij 1,5*

avatar van Roelade

Roelade

Onwijs slecht, maar daardoor wel leuk een aanrader voor mensen die een slechte film willen zien.

Ik vond hem trouwens niet saai.

avatar van juliegirlxoxo

juliegirlxoxo

Een echte tegenvaller.

De film komt maar traag op gang,en de toffe stukken zijn op één hand te tellen.

Het beste van de film vond ik nog de aftitteling,serieus geweldig lied maar de film zelf trekt op niet veel.

Ik zou mensen aanraden om hun geld uit te geven aan een cd met de soundtrack er op en niet de film zelf wat man,wat was die slecht.

avatar van Zadel

Zadel

Zo. Dat gebeurt niet vaak. Een film afzetten omdat hij gewoon te slecht is. De film faalt op alle punten waar je maar in kan falen. Verhaal, effecten, acteerwerk, maar vooral geloofwaardigheid. Neej, deze film is voor mij een film om snel te vergeten. 0,5 voor idd een geweldige oneliner en 0,5 voor de moeite.