• 9.379.584 stemmen

Geregisseerd door: David R. Ellis en Lex Halaby

Met onder meer: Samuel L. Jackson, Julianna Margulies en Nathan Phillips

Releasedatum: 28 september 2006

Plot Snakes on a Plane

"Sit back. Relax. Enjoy the fright."

Een FBI-agent moet een kroongetuige in een zaak tegen een maffiabaas vervoeren per vliegtuig van Hawaï naar Los Angeles. Het probleem is echter dat diezelfde maffiabaas het vliegtuig heeft volgeladen met een verscheidenheid aan giftige slangen, die ook nog eens losgelaten worden.

avatar van Osiris Apis

Osiris Apis

Ja, viel mij ook al op!

avatar van Gekkenhuis

Gekkenhuis

Ik zag deze film gewoon als een uitermate vermakelijke komedie. Ik zie geen elementen van een thriller hierin terug.

avatar van mental_jos

mental_jos

cokken schreef:

Ik heb hier de nieuwe Veronica liggen, en hij wordt inderdaad Zaterdag 1 September uitgezonden op RTL5, van 22.30 tot 0.25

Dit is volgens mij de eerste keer dat een nieuwe film zo extreem snel uitgezonden worden op tv!

is inderdaad wel erg snel

hij is nog niet eens op film1 geweest terwijl die normaal gesproken altijd de tv premiere van een film heeft in nederland...

nightbreed

Tsja, wat zeg je me daarvan, nog niet zo lang geleden met veel poe-ha uitgebracht en nu al op TV, het is dus duidelijk dat dit geen commercieel succes was en dat ze de film daarom maar snel hebben verkocht aan de TV-zenders om de film nog een beetje winstgevend te maken.

Volgens mij is dit zo'n film die aan productiekosten zo'n 10 miljoen heeft gekost (en dan tel ik de lonen van de acteurs mee) en aan marketing (reklame voor de film) zo'n 200 miljoen, maarja iets wat niet goed is is moeilijk aan de man te brengen he.

Ik ga vanavond ff checken maar ik denk dat het een verspilling van mijn tijd zal zijn want het is echt 1 van de domste verhalen die ik me kan indenken.

Ik ben benieuwd hoeveel cliches ik ga tellen...

avatar van Knisper

Knisper

nightbreed schreef:

200 miljoen aan marketing?!?! Volgens mij is er toch iets mis met je inschatting. De film kostte trouwens 33 miljoen en heeft dat ook alweer opgebracht. Ik denk ook dat RTL erg zijn best heeft gedaan om deze film zo snel te krijgen

nightbreed schreef:

Ik ben benieuwd hoeveel cliches ik ga tellen...

Waarom kijk je het dan? Je weet van tevoren toch al dat dit een cultfilm is vol met 'belachelijke' actie; met een knipoog allemaal, dus natuurlijk zitten er cliches in. Beetje vooringenomen om zo aan een film te beginnen.

Knisper schreef:

Cultfilm? Volgens mij weet jij niet precies wat een cultfilm is want dit is het tegenovergestelde van een cultfilm.

Dit is een pure pulpfilm

En over die 200 miljoen, I was making a point, namelijk dat de makers (indien voldoende geld) van matige films vaak heel erg veel geld steken in de marketing, vaak meer dan de film zelf heeft gekost.

Knisper schreef:

Cult en pulp zijn twee begrippen die vaak door elkaar lopen. Het gaat hier immers om een (kleine) groep mensen die heel erg van dit soort films houden.

Heb je daar een bron van? Het klinkt als een zelfverzonnen constatering die nergens op gebaseerd is.

Dit is GEEN cultfilm, dit is een commerciele pulpfilm die niets maar dan ook helemaal niet te maken heeft met cult.

Cult is vernieuwend of belangrijk voor een genre of een begin van een nieuw (sub)genre of zo 'over the top' dat het schokkend of vernieuwend is of een mijlpaal of een combinatie van die dingen en deze film is geen 1 van allen, dit is een pure cliche aktiefilm met een toevoeginkje (slangen), PULP dus.

En wat betreft die zelfverzonnen constatering.

In welke wereld leef jij?

Ik ben doodgegooid met de marketing voor deze film, hoeveel denk je dat dat kost?

Denk je nou echt dat dat een paar 1000 euro kost?

Volgens mij leef jij in een andere wereld.

Knisper schreef:

Kom eens met een bron! Ik zie je wel vaker met allerlei opmerkingen gooien, die van rechts noch links kloppen. Deze film kostte 33 miljoen. Je maakt mij niet wijs dat de kosten van de marketing daar uberhaupt in de buurt zijn gekomen.

Het feit dat in elke videotheek grote posters hingen en dat er reklame werd gemaakt op TV voor de film zegt genoeg.

De film heeft 33 miljoen gekost zeg jij, hoeveel denk je dat van dat geld naar de akteurs is gegaan?

Je bent echt naief als je niet weet hoeveel er in marketing wordt gestoken en daar heeft een normale filmfan geen bron voor nodig.

Je ziet mij vaker met allerlei opmerkingen gooien, die van rechts noch links kloppen?

Ik ben benieuwd welke opmerkingen dat zijn, je mag ze van mij opnoemen...

En dan mag je ze gelijk weerleggen zodat ik gelijk weet hoe de vork in de steel zit.

Ik hoor je trouwens ook niet meer over dat cult-gedoe?

Misschien heb ik toch wat vaker gelijk dat jij wilt doen geloven

Knisper schreef:

Dat komt omdat jij niet goed leest wat ik zeg. Ik zei dat cult en pulp heel dicht bij elkaar zit en als begrippen dan ook vaak door elkaar gebruikt worden. Jouw definitie van cult is nogal eenzijdig namelijk, cultfilms zijn niet alleen baanbrekende of vernieuwende films. Ik zal je een voorbeeld geven: Return of the Killer Tomatoes is een film met heel veel tegenstanders en voorstanders. Deze film is aan de ene kant pulp, maar aan de andere kant ook cult omdat hij heel populair is onder een kleine groep mensen. Soms moet je bij definitiekwesties iets verder kijken dan je neus lang is.

Snakes on a Plane: pulp of cult. Maakt niet zoveel uit, we bedoelen hetzelfde.

Weer een hoop grote woorden, maar nog steeds geen informatie. Hoeveel denk jij dat er in de marketing zit? Ik weet heus wel dat er veel geld in omgaat, maar ik heb geen cijfers. Ik doe daar dan ook geen beweringen over. Ik schat dat het drukken van posters en het uitzenden van de trailer op tv nooit meer kost dan enkele duizenden (misschien tienduizenden) euro's (in Nederland alleen).

Return of the Killer Tomatoes is cult omdat het iets nieuws was, iets wat totaal over de top was.

En dan nu de bron die je zo graag wou:

21-08-2006

News: De slangen bijten niet

Ondertussen zal iedereen al wel gehoord hebben van de film met de belachelijke titel Snakes on a Plane (2006) van David R. Ellis, een film over een vliegtuig vol met…eu …slangen – of nog aviophobia meets ophidophobia (vliegangst meets slangenangst). De makers hadden 35 miljoen dollar nodig om de film te produceren en staken nog eens 15 miljoen dollar in de marketing. Dat bracht het totale prijskaartje op 50 miljoen dollar, en dit voor een B-film.

De film ging niet onopgemerkt voorbij. Verschillende affiches en trailers kwamen op ons af en hoofdacteur Samuel L. Jackson ging op diverse talkshows zijn zegje doen over de film. Iedereen dacht, en dat is inbegrepen mezelf, dacht dat deze film zomaar eventjes 30 à 40 miljoen dollar zou hallen tijdens het eerste weekend. Wel, verbazing alom, want het publiek bleef weg en de film haalde amper 13,8 miljoen. Op papier is dit nu al een flop.

Bron: http://boy-meets-girl.skynetblogs.be/post/3612796/news-de-slangen-bijten-niet

15 miljoen dus en dat voor een B-film, dat is dus heel erg veel voor een B-film.

En nu weet ik wat je gaat zeggen, 'zie je wel dat het geen 200 miljoen is' IK ZEI TOCH : I was making a point !!!

Of snap jij uitspraken niet waarin je een bepaald gegeven overdrijft om een punt te maken?

Je hebt toch wel eens iemand horen zeggen: ja dat heb ik nu wel 1000 keer gehoord terwijl hij het misschien maar 23 keer heeft gehoord, je weet dan toch ook dat hij een punt wil maken...of snap je dat niet???

En zoals ik al eerder had geschreven (maar nog steeds geen reaktie op gehad):

Ik ben benieuwd welke opmerkingen dat zijn, je mag ze van mij opnoemen...

Antwoord:

15 miljoen is veel (meer dan ik dacht ook), maar nog niet de helft van wat de film kosttte.

Maar goed, om even tot een compromis te komen, het lijkt erop dat de waarheid een beetje in het midden ligt.

Ja, ik wil dat wel doen, maar dan zal je wel wat geduld moeten hebben. Ik hou namelijk geen Nightbreed-notepad-file bij, waar ik alles op een rijtje heb staan. Bovendien zal ik dat in een pm doen, aangezien dat niet meer over deze film gaat.

Ik ben benieuwd...

avatar van Sunday

Sunday

Bovenstaande kemphanen hebben mijn nieuwsgierigheid wel gewekt. Ik ga vanavond maar eens zitten voor de film.

avatar van sambal

sambal

ik vind het geen probleem hoor scheelt mij ook weer een ritje naar de videotheek

zeker met slangen in de hoofdrol inclusief samuel l jackson

moet dit naar mijn mening een topfilm worden

nightbreed

Pffff ik ben nu al afgehaakt (ongeveer op de helft)

Wat een domme cliche aktiefilm met cliche karakters, humor waar alleen kinderen om zullen lachen en zeer slecht akteerwerk.

Dit een cultfilm?

Ik denk dat jij (Knisper) de enige bent die dit een cultfilm vindt want een cliche aktiefilm met 'good versus bad' is per definitie al geen cultfilm.

Je moet het begrip cultfilm maar eens herdefinieren.

Cijfer: 1,5

avatar van KW2

KW2

"I have had it with these motherfuckin' snakes on this motherfuckin' plane"

Zeer vermakelijke film waarvan je niet veel nieuws hoeft te verwachten. De slangen zijn bar slecht geanimeerd, het acteerwerk is belabberd, maar who cares? De scenes met de slangen zijn eerder grappig dan eng. Veel gore en wat overbodig naakt. Een film die leuk is voor een zaterdagavond, en die je zo weer vergeet.

Die decompressie-scene

avatar van veron35

veron35

Samuel L. Jackson en Julianna Margulies waren erg goed. Verder is de film niet zo bijzonder.

avatar van Ethicus

Ethicus

Heb de film zojuist gezien en ik moet zeggen dat ik de reclameblokken tussendoor beter vond dan de film zelf.

avatar van Odie

Odie

Ik vond zeer vermakelijk filmpje zo op de zaterdagavond ***

Knisper schreef:

Terminator is geen cult wil je zeggen?

Bovendien weet ik niet wat je probeert te bewijzen. Ik heb deze film nooit gezien en heb er dus geen mening over. En ik heb drie berichten geleden al geconstateerd dat onze definities van cult en pulp net wat anders liggen; jammer dat je dat nu pas doorhebt.

Dit cult? Wie zal jou nog serieus nemen?

avatar van Minority_Check

Minority_Check

best een slecht film voor 2006
special effects waren echt te slecht
die slangen glimmden gewoon
en de landing op het einde zag er ook best slecht uit

avatar van psychonaatje

psychonaatje

Een film met de zin "I have had it with these motherfuckin' snakes on this motherfuckin' plane" erin, kan natuurlijk nooit slecht zijn, zeker niet als de zin ook nog eens uit de mond van Samuel L. Jackson komt. Hoewel de zin wel redelijk uit de lucht komt vallen, vond ik. Maar dat soort dingen droegen juist bij aan de vermakelijkheid.

Ja, ik vond dit een erg vermakelijke film, wel met nogal wat momenten waarvan je denkt: "O god, nee, waarom doen ze dit?" Natuurlijk is de film naar opbouw een cliché-actiefilm, maar gelukkig hebben de makers dat ook door gehad. Er wordt nergens tijd verspeeld om het verhaal uit te werken, omdat dat toch verspilde moeite zou zijn binnen een dergelijke film. Zo wordt bijvoorbeeld niet uitgelegd hoe zowel de schurk als de politie erachter kwam dat die kerel de getuige was. Het verhaal is puur bedoeld om de omkleding te geven aan de actie. Je kijkt naar de film 'Snakes on a Plane' en dus krijg je snakes on a plane. Makkelijk zat.

Ik merkte wel dat ik voor het eerst sinds lange tijd me ergerde aan de reclameblokken. Normaal neem ik die voor kennisgeving aan (je weet dat ze er zijn, dus waarom er over zeuren), maar dit keer haalden ze me echt uit de film. Dat betekent toch dat ik er in zat. Vandaar 3,5 sterren. Verwacht echter geen hoogstaande film, maar verwacht enkel snakes on a plane.

Knisper schreef:

Dus je zegt zonder de film te hebben gezien dat hij cult is, dat is zelfs nog dommer

Of ben je vergeten wat je eerder hebt gezegd?

Ok, genoeg gereageerd op jou nogal domme uitspraken, ik ga mijn tijd nu beter besteden.

avatar van Mug

Mug

Sjongejonges, wat een allervriendelijkste 'discussie' weer...

Terug naar de film. Jackson als spreekbuis/pr-man van de film was een gans die gouden eieren legt. Her en der moest hij wel vertellen dat hij binnenkort te zien zou zijn in deze film, DE film van het jaar. Tja, hoe creeer je een mythe? Ach, dan zal het wel een ode / parodie zijn aan / op slechte b-films met 'monsterlijke wezens' en vreselijke special effects. Maar maak er dan ook een goede film van.

Snakes on a Plane is pulp van de bovenste plank. Fijne humor wordt te vaak afgewisseld met slechte humor, inclusief een (gaap) persiflage op Paris Hilton. En dat breekt de film op. De meter van de mix van voor ieder wat wils slaat de verkeerde kant op. Zeker als de film ook te lang duurt. En over de afzichtelijke special effects zal ik maar zwijgen.

De film dient puur voor entertainment, echter het lukt maar mondjesmaat. 2* zijn meer dan genoeg voor deze 'hype'.

avatar van Colombo

Colombo

wat een slechte film, alleen samuel weet het nog wat leuk te houden, met die 2 andere dikke negers. 2.0

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

You sad it brother of anoter mother. 2 sterren

avatar van 606

na gister herzien valt het echt op het is niks

en zonde van samuel dat hij hier in mee doet

2,5 ster

avatar van mikoz

mikoz

Vrij matig filmpje dat zich boven water weet te houden door middel van een vermakenlijk sfeertje. Leuk voor de vrijdagavond zou ik zeggen maar veel meer ook niet.

Krappe 3*

avatar van sambal

sambal

heb hem gister gezien en vond hem best goed

slangen zijn naar mijn mening de engste dieren die er zijn

en vind het daarom ook wel leuk dat er een horror film van gemaakt wordt

alleen de film is het meest van hetzelfdeook samuel l jackson vond ik niet op zn best

een 3,5

avatar van DeCol

DeCol

Niet echt speciaal maar voor een keertje zoals mijn broer al zei is het wel een aardig filmpje 3* Samuel L Jackson is hier inderdaad niet op zijn best.

avatar van mikey

mikey

Ik moest wel lachen om die man en zijn one liners. Dit is inderdaad een hele slechte film met afschuweijke neppe slangetjes. Maar het werkt. Humor! 3.

avatar van Shinobi

Shinobi

Ik had 'm opgenomen en vanochtend maar eens gekeken en ik vond het op zich wel een vermakelijke film, maar als Samuel L. Jackson er niet in had meegespeeld, zou deze film niet al te veel voorstellen. Want iedereen weet dat Samuel L. Jackson the baddest motherfucker is.
En dat in combinatie met deze zin: I have had it with these motherfuckin' snakes on this motherfuckin' plane" helemaal top.
Het verhaal stelt uiteraard niet al te veel voor en die slangen zien er ook niet al te echt uit. Maar sommige scènes hadden toch wel wat, zoals: *De scène met het stelletje in de wc die bezig zijn met elkaar en dat er dan een slang komt die in haar borst bijt.
*Die ene scène dat die man aan het plassen is ook wel lachen en dan auw bijt 'ie m in z'n penis (dat is geen prettige gedachte als man zijnde).
*Een scène die ook wel pijnlijk is, is dat die vrouw met haar hak op de hoofd van een man trap en die hak blijft dan nog vast zitten in die hoofd.
*En die ene scène met die big ass slang dat die die ene rijkaard helemaal opeet.

Ik had eigenlijk wel meer van Kenan's bijrol verwacht, nu vond ik 'm wel aardig, terwijl ik er toch iets meer van had verwacht.

Al met al geef ik deze film 3, 0 sterren.

EDIT: Trouwens wel opmerkelijk dat deze film zo snel op tv is, want meestal duurt het wel iets van 3 jaar voordat bioscoopfilms op tv komen, ik ben dan ook benieuwd wat voor deal RTL heeft gesloten.