Genre: Thriller / Actie
Geregisseerd door: David R. Ellis en Lex Halaby
Met onder meer: Samuel L. Jackson, Julianna Margulies en Nathan Phillips
Releasedatum: 28 september 2006
Plot Snakes on a Plane
"Sit back. Relax. Enjoy the fright."
Een FBI-agent moet een kroongetuige in een zaak tegen een maffiabaas vervoeren per vliegtuig van Hawaï naar Los Angeles. Het probleem is echter dat diezelfde maffiabaas het vliegtuig heeft volgeladen met een verscheidenheid aan giftige slangen, die ook nog eens losgelaten worden.
Neville Flynn
Tiffany
Grace
Maria
veron35
Ik vond sommige dingen ook wel overdreven. Zoals dat die slang bij de een in zijn lul beet en bij een vrouw in een tiet. Ook vreemd dat ze die slangen niet eerder zagen. Ik verlaag mijn stem naar 2,5*.
Arwien
Een film met de zin "I have had it with these motherfuckin' snakes on this motherfuckin' plane" erin, kan natuurlijk nooit slecht zijn, zeker niet als de zin ook nog eens uit de mond van Samuel L. Jackson komt. Hoewel de zin wel redelijk uit de lucht komt vallen, vond ik. Maar dat soort dingen droegen juist bij aan de vermakelijkheid.
Klopt, die zin kwam uit het niets. Het is doodstil en dan begint Samuel ineens te roepen!
Leno
Slappe film waarin te veel wordt gegokt op het 'so bad it's good' principe. Dit werkt echter niet, de film heeft gewoon een slecht verhaal met domme scenes en irritante karakters. De dialogen zijn veel te gemaakt en eigenlijk komt de hele film zo over. Een cult status moet ontstaan, zoiets bepaal je niet vooraf. Althans niet zo.
Een terechte flop wat mij betreft.
JeffreyV
Mwa.. wilde m 2 sterren geven, maar heb er nog eens over nagedacht en t zijn er 1,5* geworden. Waarom? Beetje overdreven dat een vrouw in haar tiet gebeten wordt, een man in zijn lul gebeten wordt en dat er van die kale vent zijn hele kop in de slangenbek verdwijnt.
fritsje
Wat een gezeik allemaal , is gewoon een pretentieloze actiefilm en in zijn genre niet eens zo slecht.De film viel mij 100% mee, en Jackson is toch altijd goed?
- 11922 berichten
Kreun...daar draaide die film juist om. Al dat soort geinige, ongeloofwaardige pulpmomenten.
Goodfella_90
Fouten en clichés zijn aan de orde van de dag. Een paar grappige momenten, wat lompe actie hier en daar en een redelijke Jackson weten je echter prima te vermaken in die dikke anderhalf uur. Misschien ben ik wat minder veeleisend na lange tijd geen goede film te hebben gezien, maar ik heb me genoeg vermaakt om 3 sterren uit te delen. Prima filmpje, ook al zijn er tientallen films identiek aan de bovenstaande.
maxcomthrilla
Alleraardigst filmpje, zonder te imponeren,
De film straalt nergens uit dat hij wat wil bewijzen, aantonen of bewerkstelligen. De film is clichèmatig tot en met, maar neemt zich gelukkig nergens serieus. Wat het niveau ten goede komt. Immers geen lange uitgestreken wijze woorden of voorgekauwde lesjes. Alles staat in dienst van de slangen. En alhoewel ze er niet even best uitzien, zijn ze stukken vermakelijker dan die uit Anaconda. Met name de scènes dat de slangen langzaam bezit namen van het vliegtuig waren leuk. Ook grappig, toen iedereen er voor het eerst mee werd geconfronteerd. Lekker veel moorden, zonder de 10 kleine negertjes gedachte erachter. Ze vielen soms gewoon met bosjes tegelijk!
Gelukkig weinig verdieping in het wel en wee van de personages. Op het wat rustige begin na, waarin we wat wetenswaardigheden te weten komen die niet van belang zijn voor zo `n soort film. Empathie voor de personages is hier ver te zoeken en dat is ook de bedoeling. 3*
Snake-Eyes
Okay ik hou van slangenfilms
maar dit is zo weird ge-acteert.. helemaal in begin van de film echt
maar de slangen zelf zijn wel uiterst!! goed gemaakt
voor het acteer werk een 2.0 maar voor de slangen zelf een 4
tukkerstein
Zo kun je van elke pulpfilm een meesterwerk praten...
mister blonde
Dat het geen meesterwerk is, zijn we het allemaal wel over eens, denk ik. Maar mensen die de film gaan verwijten dat het geen slim plot heeft of de film overdrijven vinden zijn wat mij betreft nog minder serieus te nemen dan de mensen die het een meesterwerk vinden (als die er al zijn).
Fza
Als de de internethype er om heen niet gevolgd hebt is het waarschijnlijk geen reet aan, maar die zin uit de mond van Samuel maakt het voor mij al helemaal goed.
leon1970
Redelijke film, maar meer ook niet.
Wat niet lag aan Samuel L. Jackson.
Waardering: **
Minotaures
Vond het een slechte film en nep. Waardering is laag voor mij, en Samuel was ook niet echt een hoogtepunt.
Van 2,5 naar 2*
sly
Van 2,5 naar 2*
jij hebt het overal alleen maar over nep merk ik... film hoeft niet altijd ECHT te zijn om goed gewaardeerd te worden..
Scarecrow
Snakes on a Plane... ik kan er weinig positiefs en weinigs negatiefs over zeggen.
Ja, het is pulp, ja, een ode aan een B film, ja met bedoelde cliches, ja grote marketing, ja met samuel l. jackson, ja met overbodig naakt, ja met sosm leuk actie scenes... maar dit alles maakt natuurlijk nog geen perfecte B film. Om eerlijk te zijn, na al die marketing was ik inderdaad heel benieuwd naar deze film, maar na het zien ervan viel-ie me toch tegen.
Maar ja, als ik dit wil onderbouwen met een slecht verhaal, soms lachwekkende effecten, te cliche en irritante personages etc. dan word ik weer uitgemaakt voor een pulpbarbaar door sommigen, want voor hen is deze zogenaamde ode aan de B film de beste films sinds jaren. Maar laten we eerlijk zijn; dat is hij zeker niet. Misshcien ook door het wat trage verhaal, dat toch echt te lang duurt. Misschien omdat de slangen nooit echt eng zijn, en in sommige stukken van de film mis je de humor juist wel. En ach, er is vast nog veel meer te zeiken, maar ala.
Ik heb me verder wel vermaakt bij deze film hoor, maar hij zal nooit of te nimmer in mijn top 50 voorkomen. Daarvoor mist hij toch echt het charisma waarvan ik eignelijk van uitging dat het er wel inzat. Jammer..
Opzich dus wel een leuek actiefilm ,met slechte effecten, een lang en ongeinspireerd verhaal, irritante personages, soms slaapwekkende actie, enz, MAAR, mesnen die deze film ophemelen, ook inderdaad veel slangen, samuel l. jackson, de nodige grappen enz. Toch stijgt deze film voor mij nergens boven een echte B film uit, terwijl dat voor de makers toch niet de bedoeling kan zijn geweest, die meteen de ode aan de b film wilden brengen met deze toppulp film volgens hun marketing...
2,5* dus, en verklaar me voor gek, maar dna vind ik mezelf nog vrij mild ook.
FixX
dat Samuel L. Jackson zich hieraan waagt
wat een slechte film
het geld zou wel goed zijn geweest
Phoenix
clutch
- Llama's On A Shuttle
Deers On A Wall misschien iets?
nightbreed
- Llama's On A Shuttle
Hoe triest het ook moge klinken, ik denk toch dat deze film gaan overtreffen qua cheesyness omdat het gewoon easy money is voor Hollywood, iets waar Hollywood grotendeels op drijft.
Mijn gok zou zijn, iets op een schip (omdat je daar ook niet zomaar ff kunt uitstappen), en dan denk ik aan
- Lions on a Ship
of
- Crocs on a Ship
Storyline: Schip vervoert naast de cliche-passagiers (jonge mooie meiden in topjes en hippe jonge mannen) ook illegaal (ja er moet een schuldige zijn) kratten met leeuwen of crocodillen voor een rijke gevoelloze man die daar ruim voor betaald.
Door een storm raken de kratten los en botsen ze tegen elkaar aan waardoor ze opengaan.....de rest laat zich raden.
Ik hoop dat onze tekst geen inspiratiebron zal zijn voor Hollywood.
Tim Esmann
Het zal mischien een low budget film zijn geweest vandaar de compleet neppe slangen want: een slang is niet paars en komt niet uit een mond.
Een slechte film kwa graphics.
De acteur is niks mis mee maar de film zelf is en echte B film.
Erg nep te veel slangen ook.
ze hadden met 50 genoeg moeten nemen en dat hoog uit nu zitten er ongeveer 500 op 1 vliegtuig lekker geloofwaardig.
Hoe kan het ook dat een gewone FBI-agent een piloot is slaat nergens op.
Ik vind dat ze er meer verhaal in hadden moeten stoppen want de echte bad-guy komt nouwelijks voor het zijn meer de slangen.
Als het aan mij licht is de film erg slecht uitgepakt en ik had er meer van verwacht.
Ithildin
de speling jonge let er een beetje op want ten twede: niet veel soeps zijn je zinsverband ook niet dus lekker lastig leze zo.
- 11922 berichten
Een typisch gevalletje van pot verwijt de ketel, lijkt me.
- 11922 berichten
Misschien komt hij expres op een foute manier ironisch over, zodat zijn hele bericht tóch nog ironisch wordt
StuF
het spijt me dat ik slechts een halve stem moet geven. eigenlijk vind ik em zeker wel 1* waard, maar ik verlaag em maar even omdat het gemiddelde mijns inziens veeeeeeeeeel te hoog is. dit is overigens de eerste keer dat ik dat truukje uithaal. een mens moet oordelen naar wat ie zelf vind, vind ik. anyway... vergeef me! maar hoe komt deze in GODSNAAM aan 2,76???!

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

Netflix komt binnenkort met de Zack Snyder-films '300' en 'Rise of an Empire'

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Documentaire / Misdaad, 2019
Geen reacties

Coach Carter
Drama / Sport, 2005
slangfbivliegtuigdierlijke aanvaldoodfirst class duringcreditsstingersnake attackwitness to a crime suspensefulfrightened