Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.378.591)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
filmfan0511
Goede film van regisseur James Cameron. Had de film nog nooit helemaal bekeken, dus toch maar een gedaan.
Het viel zeker niet tegen, vond het zelfs een erg goede film. De film was wel een beetje te langdradig, vooral in het begin. Wanneer het schip eenmaal vertrekt wordt het al meteen veel beter. Het Liefdesverhaal was niet heel erg interessant, maar het hoort er nu eenmaal bij. De ramp zelf wordt enorm spectaculair in beeld gebracht en het laatste uur is erg sterk. De acteerprestaties waren erg goed, en ook de muziek was mooi.
Leuk om eens gezien te hebben
edje555
Hier kan ik kort over zijn !
Geniaal !

Ebenezer Scrooge
Mee eens, maar wel een beetje voorspelbaar.
davert89
Dit is een van die films die ik altijd moet afkijken als die weer op tv is. Hoewel ik deze film al jaren op dvd heb, kon ik het niet laten om hem weer bij RTL8 in zijn geheel te kijken.
Het is en blijft een pareltje op zoveel gebieden. Klassieker der klassiekers.
John Barry
Gisteren avond was de Titanic op tv en ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om de film te herbekijken. Ik had hem al een lange tijd niet gezien.
Titanic is een mooie en spannende film. Maar deze film is niet perfect.
Eerst de positieve punten. Mijn complimenten voor de geweldige special effects. Het design van de Titanic is ook erg goed nagemaakt. Op het gebied van special effects en productie design vond ik dat de filmmakers erg goed werk hebben verricht.
Ook op het gebied van acteren heb ik niets te klagen. Leonardo DiCaprio acteert fantastisch als Jack Dawson en datzelfde kan gezegd worden van Kate Winslet als Rose DeWitt Bukater. De interactie tussen Kate Winslet en Leonardo DiCaprio was erg goed. Ik vond Rose ook wel een leuk personage.
De eerste heft van de film is wel wat traag. Het hele liefdesverhaal tussen Rose en Jack vond ik niet erg interessant. Op zich is het niet erg dat er zo liefdesverhaaltje inzit. Hoort er ook wel bij. Maar er had wel wat minder aandacht aan besteed mogen worden. Ik vond het soms ook allemaal een beetje te klef. Het eerste stuk van de film vond ik eigenlijk erg saai.
De tweede heft van de film is een stuk beter. Vanaf het moment dat de Titanic tegen de ijsrots aanbost, word de film een stuk spannender. Het kleffe gedoe tussen Jack en Rose is nagenoeg verdwenen . Waar het hele verhaaltje rond om Rose en Jack in de eerste helft van de film niet interessant was. Is dat verhaal wel interessant in de tweede helft. Je gaat hoe verder de film vordert, steeds meer meeleven met de twee personages,s .
Het zinken van de Titanic komt geloofwaardig over. De filmmakers hebben echt heel goed werk verricht. De verschrikkelijke gebeurtenissen komen realistisch over.
James Horner word in het algemeen geprezen voor zijn score voor de Titanic. Hij won er zelfs een Oscar voor. Maar als ik eerlijk ben vond ik zijn muziek bij deze film eigenlijk helemaal niet zo goed. In ieder geval niet Oscar waardig. Ik vond de muziek tijdens de film soms zelfs een beetje storend.
Al met al is Titanic een mooie film over een verschrikkelijke ramp. Een wat mindere soundtrack en langdradige eerste helft maakt dat de Titanic geen perfecte film is. Maar deze film is wel ontzettend goed en zeker aan te raden.
4 sterren voor deze film.
PS davert89 waarom kijk je de film op tv bij RTL 8 terwijl je hem op DVD hebt ? Irriteerde jij je niet aan de vele reclame onderbrekingen gisteren avond bij RTL 8 ?
HNCX700
Het bleef tot op het laatste moment spannend of die boot nou wel of niet zou zinken
Gwen80
Prachtige film, maar ik vind het wel apart dat het schip er zo mooi en gedetailleerd uitziet, maar de lucht en de ijsberg zo nep. Het lijkt wel karton.
Aazhyd
Ik begrijp nog steeds niet waarom ze dat eerste half uur er niet af hebben gehaald. Dat zou de film alleen maar sterker hebben gemaakt.
kevin_vp
Hahaha
En ik snap niet dat ze deze film gemaakt hebben
1,5 voor het zinken van de boot
JustSomebody
DiCaprio lijkt wel 14
Best leuk filmpje hoor. Allemaal we heel dramatisch. Al dat gezoen enzo. Het begint eigenlijk pas leuk te worden als ie zinkt. 3.0
alexspyforever
Visueel erg mooi, maar daar is voor mij alles mee gezegd. Het romantische voor mij niet overtuigende plot is te storend om overigens tot bij de zinkscène te geraken. Een keer heb ik hem uitgezien toen die in de bios uitkwam, daarna enkel flarden. Met de film "A Night to Remember" uit 1958 die zich focust op de ramp (en dit naar mijn mening even goed zo niet beter dan deze film in beeld brengt) en een film uit 1953 (ook Titanic genaamd) die al een fictief plot had en weinig poespas besteed aan romantiek maar meer aan dramatiek, was de film van Cameron niet nodig geweest. Nu goed voor die wat deze wel goed vonden en die zijn hier blijkbaar toch zwaar in de meerderheid, ik zou hen het plezier niet willen ontnemen.
stfuympos
Het Romantische niet overtuigende plot die je storend vind staat helemaal in het teken van een rondleiding van het schip!
Tarkus
Het is en blijft een prachtige film. Heb de nieuwe versie (4 DVD) en het geluid dat hier op staat is werkelijk subliem. Iedereen kent ondertussen het verhaal. En het is hier prachtig verteld. Maar of het nog klopt met de werkelijkheid is zeer de vraag. Er is onlangs een studie verschenen aan de hand van analyses van wrakstukken van Titanic. En daaruit heeft men kunnen opmaken dat het schip op 20 minuten tijd naar de dieperik zou zijn gegaan. Als dat waar is wordt natuurlijk het hele (waar gebeurde !!) verhaal uit deze film onderuit gehaald. Maar dat neemt niet weg dat deze film een subliem stuk cinema is en blijft. Zowel de special effects, de muziek de acteerprestaties als regie zijn grandioos. En deze film heeft dan ook terecht meerdere Oscars gewonnen.
Deze prachtige film na 9 jaar eens opnieuw bekeken.
Het geluid op deze versie is nog steeds subliem, maar nu ik de beelden heb kunnen bekijken op een groot scherm is de film nog indrukwekkender dan ooit tevoren.
Ondertussen is de film al 17 jaar oud, maar nog altijd een belevenis om hem te bekijken.
Een aanrader, zeker en vast !!
alexspyforever
Excuseer dat dit 17 jaar later en ondertussen honderden andere films te hebben gezien niet meer zo helder in mijn geheugen zit. Heel fijn dat je er van genoten hebt zoals ik in mijn laatste zin van mijn vorige bericht al zei. Ik zei toch dat het visueel heel mooi was en een gedetailleerde rondleiding op het schip was voor mij niet nodig geweest, als ik dat wou kan ik ook wel een docu kijken zonder dat romantische plot. Voor deze film werd gemaakt had ik al eens een docu gezien met de ontdekking van het wrak van de Titanic.
christian
overrated je
zeg dan niks, als je niks te melden hebt.
Come Josephine
In my flying machine
And it's up she goes
Up she goes
Een paar jaar geleden zag ik bij toeval een zeer interessante documentaire op Discovery Channel waarin helder werd uitgelegd waarom er zoveel dingen fout gingen in die fatale nacht van 14 op 15 april 1912. Waarom werd bijvoorbeeld die enorme ijsberg te laat opgemerkt? Waarom werden de vuurpijlen niet gezien? Het antwoord: optische illusie. Een soort fata morgana op volle zee waardoor schepen aan de horizon in het niets verdwijnen. Het verklaart onder andere waarom het nabijgelegen schip SS Californian de Titanic geen hulp kon bieden; er was immers geen zinkend schip te zien.
Het eerste wat ik dacht toen ik halverwege de jaren negentig hoorde dat er een nieuwe film werd gemaakt over de Titanic was: 'Alweer?' Maar toen de film in 1998 uitkwam en de halve wereld in de ban was van deze 80 jaar oude scheepsramp en de kwijlstem van Celine Dion op elk radiostation te horen was raakte ik toch nieuwsgierig naar deze nieuwe film van James Cameron. Eenmaal in de bioscoop was het alsof ik plaatsnam in een tijdmachine die mij terugbracht naar 10 april 1912, naar de haven van Southampton waar ik net als Jack en Rose aan boord kon gaan van het onzinkbare schip Titanic.
Heel gevoelig is de scene dat Jack en Rose die op de boeg van het schip staan met het weidse uitzicht over de Atlantische Oceaan, de zonsondergang, de wind, de ongelooflijk mooie muziek van James Horner. Een heerlijk personage in de film vind ik de excentrieke Molly Brown gespeeld door Kathy Bates. Ook in het echt kan Kathy Bates ontzettend grappig uit de hoek komen, bij prijsuitreikingen weet ze altijd de lachers op haar hand te krijgen.
Dat gezicht van Kathy Bates aan die eettafel als die bekakte moeder van Rose een valse opmerking maakt over het zwerversbestaan van Jack:
And you find that sort of ruthless existence appealing, do you?
Als blikken konden doden..
De allerlaatste scene snijdt recht door mijn ziel: Rose die als 100-jarige vrouw op bed ligt en haar ogen sluit, weer terugkeert naar het trappenhuis van de Titanic waar Jack boven aan de trap haar al staat op te wachten en zijn hand naar haar uitsteekt. De aanzwellende muziek, een kus, de mensen rondom hen die hard staan te applaudisseren, geen rangen en standen meer, rijk en arm door elkaar heen, iedereen gelijk..
God Almighty!
Juvefan
Ik ben vooral fan van de prachtige soundtrack van deze film!
Tip voor de medefans: Volgend jaar, op 27 april 2015, is er in de Royal Albert Hall in Londen een eenmalig concert waarbij de film vertoond wordt met de muziek live. Dit wordt gedaan door een 90-koppig orkest en voor het eerst gebeurt dit met de componist James Horner zelf als dirigent! Ik ben erbij en er zijn nog kaartjes! Ik denk wel dat je snel moet handelen, want de meeste kaartjes zijn nu, een jaar van tevoren, al verkocht.
Beertje45
stef.gbe
Hoewel ik me al zelfs niet kan herinneren wanneer ik deze film voor het eerst gezien heb, kan ik wel zeggen dat ik zelfs na al die jaren Titanic nog steeds een pracht van een film vind. En het klinkt echt wel cliché, dat besef ik, maar deze film blijft wel de klassieker der klassiekers. Een film gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen dat zo mooi wordt weergegeven en dat niet verveelt. Zelfs niet na drie uur film. Waar ik bij sommige films anderhalf uur al te lang vind, vind ik deze drie uur (intussen is het al drie uur maal de zoveel keren dat ik hem al gezien heb) echt de moeite waard om naar te kijken.
God Almighty!
Ik had het nooit mooier en echter kunnen verwoorden dan jij hier in één kort zinnetje gedaan hebt.
Ebenezer Scrooge
Ik hou het nooit droog bij die laatste scene.
Whunter
Het is dan ook een natte omgeving...
The Shamen , old scool. Titanic is still dying. And Celine Dion have a great voice.
Ebenezer Scrooge
Het is dan ook een natte omgeving...
Hahaha, héél nat..
Parisa
Nummer 225 op dit moment in DE lijst.
Aangezien we in het herhalingsseizoen van de tv zitten leek het RTL vast leuk om Titanic weer eens uit te zenden. Dus laat ik eens leuk meedoen en deze klassieker van 'onze' tijd weereens bekijken. Gelukkig was ik vroeger niet zo'n grote fan van Leo, waardoor ik hem toen niet heel vaak heb gezien.
Met die duikscenes had ik veel zin om die scenes door te spoelen. Als je die eens hebt gezien, heb je ze ook wel gezien. En voor het gevoel zeemeermin te zijn tussen de scheepswrakken zet ik dan denk ik nog liever De Kleine Zeemeermin aan. Die ik vroeger wel heb platgedraaid met mijn vriendinnetjes.
Ik was dus wel blij dat 'baardmans' toen weer zijn snelle versie gaf van het zinken van de Titanic. De plaatsing van het schip in de achtergrond ziet er zo in '14 wel vreemd uit. Dat komt meerdere malen terug. En ik heb geen zin om dat door de vingers te zien.
Toen Jack en Rose in beeld kwamen begon het echt te leven. Dat is natuurlijk ook het doel van de opzet van de film. Maar dat bedoel ik nu even niet. Na een aantal keer kijken had ik dat eerste gedeelte wel kunnen missen. Verder loopt hij wel lekker en de breaks naar het heden zitten wel op de juiste plaatsen.
Op wat effecten na ziet het er nog steeds erg verzorgd uit. Het is goed te zien dat er tijd en aandacht is besteed aan de decors en costuums. Rose haar jurken en jas vallen hier nog steeds in de smaak.
De laatste paar minuten op het schip zijn ook lang niet zo boeiend meer. Geef me de korte versie maar weer. Het einde is dan weer heel erg Hollywood, maar dat slik ik dan weer wel graag. Tja.
Technisch gezien mag ik iedereen op het schip wel. Goede casting. Die hun werk ook goed doen. Toch vind ik, zoals vele anderen waarschijnlijk, dat Leo hier nog wel erg groen was en nog wel te leren had. Dat heeft hij inmiddels ook gedaan. Soms blaft hij zijn tekst gewoon op. Op die deur tijdens het einde deed hij veel te veel. Less is more enzo.
Voor de rest zou ik nog wel even bezig zijn om namen te noemen die er bovenuit zouden steken. Zowel tussen de hoofdrolspelers als die van de bijrollen en figuranten.
Een aantal minpuntjes. Dus geen volle score. Wel een
Dennis,26
Een hele mooie Film.
wel triest dat het echt gebeurt is maar veder mooi verfilmt
His Holiness
Mooie film waarbij de boot aan het eind altijd weer zinkt.
En dat is meteen het jammerlijke. Je wordt er dan zo droevig van.
Meesterlijke muziek.
Meesterlijke Di Caprio...
... hoe heette zijn vrouwelijke tegenspeler ook al weer?
Loukxx
Goede romantische film! Het einde weet je al en toch is de film zo onverwachts..
De film is goed gespeeld met goede acteurs en actricess! mijn complimenten

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Sciencefiction / Thriller, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic